ΜΟΣΧΑ: «ΕΤΣΙ ΒΥΘΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΣΤΟΛΟ»! – ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ… ΑΓΑΠΗ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ – ΔΙΑΡΚΗΣ «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΦΙΛΙΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΛΑΒΡΟΦ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    50217675832_a9b3f9d0bd_k

    Σε μια διαρκή «επίθεση» φιλίας επιδίδεται τις τελευταίες εβδομάδες η Μόσχα, απέναντι προς την Ελλάδα πρωτίστως και όχι και τόσο απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

    Μετά την απάντηση προς τον Μάικ Πομπέο, όπου οι Ρώσοι ανέφεραν πως έχουν μαζί τους τον ελληνικό λαό, την πρόσφατη ανάρτηση για τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, το Ρωσικό ΥΠΕΞ προχώρησε ακόμα μία ανάρτηση με ιδιαίτερο νόημα. Ανέβασε εικόνα με την βύθιση του οθωμανικού Στόλου στο Ναυαρίνο!

    Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:

    «Πριν από 193 χρόνια, Ρωσία, Γαλλία και Μ. Βρετανία πολέμησαν εναντίον του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου στον κόλπο του Ναυαρίνο. Η νίκη κατά των Οθωμανών, ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

    Αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία αρνήθηκε να παραχωρήσει αυτονομία στην Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπό την ηγεσία του Βρετανού Αντιναύαρχου Έντουαρντ Κόντινγκτον πλησίασε τον κόλπο του Ναβαρίνο, όπου αγκυροβόλησε ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος.

    Ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος καταστράφηκε εντελώς. Είναι σημαντικό, ότι η ρωσική μοίρα εξαπέλυσε κύριο χτύπημα κατά του εχθρού και κατέστρεψε τα περισσότερα από τα πλοία του. Οι απώλειες του τουρκικού-αιγυπτιακού στόλου στη μάχη ξεπέρασαν τα 60 πλοία και σκοτώθηκαν περισσότερα από 7.000 άτομα. Οι σύμμαχοι δεν έχασαν ούτε ένα πλοίο», αναφέρει η ανάρτηση του Ρωσικού ΥΠΕΞ.

     

    Η τοποθέτηση των Ρώσων είναι σημαντική, καθώς πριν λίγες ημέρες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα για τα 12 ν.μ. Σε ανάρτηση της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σημειώνει: «Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών». Και προσθέτει: «Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο».

    Τι οδήγησε σε αυτή την ξαφνική ρωσική ευαισθητοποίηση για τα θέματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου;

    Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την περιοχή είναι πάγιο, διότι το Αιγαίο αποτελεί την φυσική συνέχεια των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, άρα ελέγχει την πρόσβαση της Ρωσίας στις «θερμές θάλασσες».

    Επιπλέον, η επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου αποτελεί μια καλή ευκαιρία για ανοίγματα της Μόσχας προς την ελληνική πλευρά και μάλιστα στο συγκεκριμένο ζήτημα – επί του οποίου, υπογραμμίζουν ρωσικές πηγές, οι θέσεις των συμμάχων της Αθήνας είναι λιγότερο σαφείς και κατηγορηματικές.

    Εάν η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν ήταν προσκολλημένη στον Γερμανικό παράγοντα, η απάντηση που θα έπαιρναν οι Τούρκοι μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία με τη Μόσχα, θα ήταν καταλυτική.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Εσείς οι παλιοι κομμουνιστές με τις δεξιές τσέπες και με τις διμετρες γαλανοματες κάντε μας τη Χάρι να περάσετε από τον Περισσό για λουκούμι.

    2. Σας ειδαμε και εσας …μας πουλησατε στην μικρα ασια μας πουλησατε και τωρα …φονιαδες και εσεις του ελληνιμου λαου μαζι με τους γερμανους μακελαλαρηδες…..

    3. Ουδείς μπορεί να αγνοήσει ότι την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Οθωμανικό ζυγό την οφείλουμε και στην βοήθεια της Ρωσίας. Άλλη όμως η Ρωσία του τότε άλλη του σήμερα. Άλλωστε ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε ότι στην «διακρατικη πολιτική δεν υπάρχουν φιλιες». Όπου συμφωνούν τα συμφέροντα μας και μας υποστηρίζουν «ευπροσδεκτοι».

    4. Χειροτεροι απο την Τουρκια ειναι αυτοι, υπουλοι , αλλα λενε αλλα κανουνε.
      Ναι Λαφροφ , ουφ ουφ, το σκυλακι των μουσουλμανων, οι Χριστιανοι σας ευχαριστουν που οπλιζεται τους Αλγερινους με οιτ εχετε. Το μεγαλυτερο εξοπλιστικο προγρμα 20 Δισ εχουν οι αλγερινοι και ο κυριος αυτος τους εξοπλιζει με οτι πιο συχγρονο εχουν.]
      Δεν ξεχναμε βεβαια και ποιοι δημιουργησαν ( με πισω πλατες_την Δημοκρaτια tης TOυρκιας.
      Και βεβαια η εκληκτικη τους χριστιανικη σταση προς την Αγια Σοφια, μην θειξουν το ¨δημιουργημα τους”. ΠΟΡΤΑαααααα

    5. Η Φράου Μέρκελ θά πάρει τήλέφωνο τόν Κούλη καί θά τού πεί μέ τραχιά φωνή:Κουλάκο κάτσε φρόνιμα καί μήν δίνεις σημασία στά λόγια τού Λαβρόφ γιά τά 12 μίλια γιατί αύριο είσαι στήν Κρήτη καί κάνεις απόσταξη τσικουδιάς.
      Ετσι μιλάνε τά αφεντικά στούς υπαλλήλους τους.
      Γιάννης Λάκων

    6. ευχαριστουμε τους ρωσους που εδωσαν στους τουρκους τα S400 για να καταριπτουν τα ελληνικα μαχητικα….ειλικρινα δεν υπαρχει πιο χαμηλης νοημοσυνης λαος απο τον νεοελληνα….προς τους νεοελληναρες λατρεις των ρωσσων αμερικανων κτλ….προς τους νεοελληναρες που πιστευουν οτι θα μας σωσουν οι ξανθιες….διαβαστε επιτελους κανενα βιβλιο….

    7. Ο γερμανοτσολιας ποντάρει το μέλλον μας στο δ Ράιχ.. Να ελπίζουμε να εκμετάλλευτει .. Το ενδιαφέρον της Ρωσίας και να μην κλείσει και αυτή τη πόρτα όπως έγινε με την Γαλλία

    8. Προσπαθεί να πάρει καμιά παραγγελία και αυτός. Την δείξατε τη στάση σας και σεις με την Αγιά Σοφιά. Μας υποχρεώσατε.

    9. Αν αυτή η πολιτική των ρώσσων συνεχιστεί, και το Ξανάπαν ότι ο λαός της Ελλάδας είναι διαφορετικός, τότε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι την Ευθύνη για τις κακές σχέσεις που διαμεσολάβησαν τις έχει προτίστως ο Τσίπρας. Αλλά κανένας δεν το αναφέρει.

    10. Ήταν εξαιρετική συγκυρία να έχουμε κάνει μία καλή αμυντική συμφωνία με Γαλλία, έχοντας ταυτόχρονα αλλάξει οριστικά υπέρ μας τους συσχετισμούς δύναμης μετά και από μία ενίσχυση του στρατιωτικού εξοπλισμού μας (άμεση αγορά ραφάλ και μπελαρά) και να αδράξουμε την ευκαιρία να ορίσουμε 12ν.μ. και ΑΟΖ με την Κύπρο και να τελειώναμε μία και καλή με τους Τούρκους.
      .
      Τώρα ο Κούλης υπό της οδηγίες της Μέρκελ θα ρίξει πόρτα και στον Λαβρόφ όπως έριξε και στον Μακρόν και μετά λίαν συντόμως θα ξεκινήσει το ξεπούλημα και τους αφοπλισμούς των συνόρων μας στα κρυφά με τα μέσα να μην λένε τίποτα.

    11. Είμαστε ο ποιο ηλίθιος λαός,γιαυτό ψηφίζουμε προδότες και διανοητικούς ανάπηρους να μας κυβερνάνε. Νομίζουμε ότι ψηφίζουμε ,και μας σερβίρουν όποιον αυτοί θέλουν που εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.Ακόμα 2020 κοιμόμαστε με τα τσαρούχια,και μας κάνουν ραγιάδες…..

    12. Ολοι μιλουν για το δικαιωμα μας να επεκτεινουμε στα 12 μιλια τα χωρικα μας υδατα ΑΛΛΑ ο Κουλης ειναι ΚΟΥΦΟΣ ,ΜΟΥΓΚΟΣ και ΚΟΥΛΟΣ

    Comments are closed.