ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΚΡΟΝ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ – ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΕΙΠΕ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΣΕ ΖΕΛΕΝΣΚΙ – «ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ» ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Κοινοποίηση:
_Zelensky-Cameron

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν σαφής και εντυπωσιακή, φέρνοντας τον Ντέιβιντ Κάμερον στην “πλευρά” των Δυτικών θέλουν πάση θυσία να μην κερδίσει η Ρωσία τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας:

Ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που έριξε την πρώτη “βόμβα” στην κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζοντας την αποστολή χερσαίων δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ο Κάμερον δήλωσε σήμερα πως τα βρετανικά όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από τους Ουκρανούς για επιθέσεις κατά στόχων εντός του εδάφους της επιτιθέμενης Ρωσίας.

Όπως ήταν επόμενο βάσει της επιχειρηματολογίας του Κρεμλίνου, η αντίδραση της Μόσχας ήταν πως οι δηλώσεις των δυο αξιωματούχων αποτελούν «άμεση κλιμάκωση», ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε για «υβριδικό πόλεμο» της Δύσης κατά της Ρωσίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λόρδος Κάμερον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει τα βρετανικά όπλα και επέμεινε ότι έχει το δικαίωμα να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κίεβο, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέχει 3 δισεκατομμύρια λίρες (3,75 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για όσο διάστημα χρειαστεί.
«Ακριβώς όπως η Ρωσία χτυπά εντός της Ουκρανίας, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η Ουκρανία αισθάνεται την ανάγκη να βεβαιωθεί ότι αμύνεται», είπε ο Λόρδος Κάμερον.

«Πρόκειται για άμεση κλιμάκωση της έντασης γύρω από την ουκρανική σύγκρουση, η οποία δυνητικά θα αποτελούσε απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η δήλωση αυτή είναι επικίνδυνη και ανησυχητική, υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το σύστημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Σε αντίθεση με τους Βρετανούς, οι Αμερικανοί φέρονται να προέτρεψαν την Ουκρανία να σταματήσει τα χτυπήματά της σε διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022, από άρματα μάχης και πυραύλους ακριβείας μέχρι συστήματα αεράμυνας.

Πριν από ένα χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε ότι είχε αρχίσει να προμηθεύει πυραύλους Κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow με βεληνεκές άνω των 250 χιλιομέτρων .

Οι δηλώσεις Μακρόν

Εξάλλου, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες» και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επανέλαβε την θέση του περί αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Η Γαλλία και ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συνεχίζουν να αναφέρονται στην πιθανότητα άμεσης εμπλοκής επί του πεδίου (…). Είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση. Το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας (στην Ουκρανία) μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι προκαθορισμένοι στόχοι», είπε.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ο Μακρόν είπε την Πέμπτη ότι εάν υπήρχε κάποιο ουκρανικό αίτημα περί αποστολής στρατού, κάτι που όμως δεν συμβαίνει σήμερα, θα ήταν θεμιτό να εξεταστεί το ζήτημα.

Ο Γάλλος πρόεδρος προκάλεσε αναταραχή στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είπε ότι η αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί στο μέλλον. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η αντίδραση της Ζαχάροβα

«Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. Η εκπρόσωπος προειδοποίησε επίσης ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.

«Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα».
Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει σε μια πιθανή κίνηση της Δανίας να περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ρωσικών πλοίων στα στενά της Βαλτικής, την οποία θα θεωρήσει εχθρική ενέργεια.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει “σοβαρές” προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου, που θα βασίζονται στις υπάρχουσες “πραγματικότητες”, εφόσον η Ουκρανία δεσμευτεί να παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη στο μέλλον. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι ίδιες με εκείνες που έχουν ήδη απορριφθεί από το Κίεβο στο παρελθόν.

Οι εξελίξεις στο πεδίο

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει αρκετά χωριά στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια πρόσφατων προελάσεων, εκμεταλλευόμενες τις ελλείψεις όπλων και ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικοί αξιωματούχοι πληροφοριών πιστεύουν επίσης ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια καλοκαιρινή επίθεση στις βορειοανατολικές περιοχές του Χάρκοβου και του Σούμι.

Ο διοικητής της εθνικής φρουράς, Ολεξάντρ Πιβνένκο, προειδοποίησε πρόσφατα ότι η Ρωσία ετοιμάζει «δυσάρεστες εκπλήξεις» και αθόρυβα στρατολογεί 30.000 ανθρώπους το μήνα.

Ο στρατός της Ουκρανίας λέει ότι ο άμεσος στόχος της Ρωσίας είναι η στρατηγική πόλη Chasiv Yar στην κορυφή του λόφου, 15 χιλιόμετρα δυτικά της κατεστραμμένης πόλης Μπαχμούτ.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η κατάληψη της πόλης θα μπορούσε να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να επιτεθούν σε μεγάλες ανατολικές πόλεις όπως το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ. Ο στρατός υποστηρίζει ότι η Μόσχα επιθυμεί να καταλάβει το Chasiv Yar πριν οι Ρώσοι γιορτάσουν τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 9 Μαΐου.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού αρνήθηκε ότι ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο κανάλι Siverskyi Donetsk-Donbas στα περίχωρα της πόλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Άγγλοι πουστηδες.τι σας έχουν κάνει οι Ρώσοι;μόνοι τους πολέμησαν τους Γερμανούς στον β’ παγκόσμιο κ είστε σήμερα ελεύθεροι.παντα με τους Ρώσους μαζί.

    1. αναποδα το ειπες. Μονοι ηταν οι αγγλοι το 1940 και μετα βοηθησαν ασταματητα τους σοιβιετικους μεχρι να τσακισουν τους ναζι

  2. φασιστας ειναι ο Ζελενσκι πως να μην ειναι αφου κωλογλυφει την ευρωπαικη συμμορια δολοφονων αλλα τους γαργαλαει ο κωλος των εγγλεζων των γαλλων ξεχνανε ευκολα τι στραπατσα εχουν παθει αν πεις για τους αμερικανοκλανους αυτοι και αν εχουν παθει στραπατσα αλλα μυαλο δεν βαζουν ο Πουτιν δεν ειναι χαρτογιακας σαν δαυτους ειναι πονηρη αλεπου ολοι οι υπολοιποι της ευρωπης ειναι λουγκρες ξεκουμποτες οσο για τον αλλο ασε αυτος μιλαει με τοιχους και σοβαδες και λεω και στον πιο κατω οτι αυτοι που θα στραπατσαριστουν θαναι οι ευρωσυμμοριτες και οι αμερικανοκλανοι

  3. Ο Πουτιν πρεπει να ριξει το “”φαρμακο “‘ οχι στους Ουκρανους αλλα στους Βρετανους ,ειναι απο αιωνες η πανουκλα του πλανητη , μην πατε μακρια ,δες τι κακο εχουν κανει στην Κυπρο μας !!!

  4. Για θυμηθείτε πριν από 7-8 χρόνια χρυσόψαρα..
    Τι μέτρα πήρε ο πουτιν προσωπικά και η Ρωσία ακολούθως για τον Ρόθτσιλντ (ο ένας από τους 5 που είναι στην Βρετανία) και ακολούθως βγήκε (που δεν κάνει γενικώς δηλώσεις) ο Ρότσιλντ και είπε ότι εσύ Ρωσία θα το πληρώσεις.. Αλλά τότε ήταν η περίοδος του brexit πώς να τα συνδέσεις..; έλα μου όμως που με τον καιρό όλα κολλάνε..

  5. H Ρωσία αντί εκείνη την μέρα του Φλεβάρη του 22 αντί να μπεί με τανκς στην Ουκρανία, έπρεπε να χτυπήσει πυρηνικά το Κίεβο . Θα ήταν γκόλ απο τα αποδυτήρια και δεν θα είχαμε αυτά τα μπαμ μπούμ . Μια και έξω. Θα είχαν όχι απλα συνθηκολογήσει αλλά θα είχαν κατεβάσει και τα βρακιά οι Ουκρανοί.

    1. φασιστας ειναι ο Ζελενσκι πως να μην ειναι αφου κωλογλυφει την ευρωπαικη συμμορια δολοφονων αλλα τους γαργαλαει ο κωλος των εγγλεζων των γαλλων ξεχνανε ευκολα τι στραπατσα εχουν παθει αν πεις για τους αμερικανοκλανους αυτοι και αν εχουν παθει στραπατσα αλλα μυαλο δεν βαζουν ο Πουτιν δεν ειναι χαρτογιακας σαν δαυτους ειναι πονηρη αλεπου ολοι οι υπολοιποι της ευρωπης ειναι λουγκρες ξεκουμποτες οσο για τον αλλο ασε αυτος μιλαει με τοιχους και σοβαδες και λεω και στον πιο κατω οτι αυτοι που θα στραπατσαριστουν θαναι οι ευρωσυμμοριτες και οι αμερικανοκλανοι

    2. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΕΤΑ…

  6. Θα γίνει και αυτό και χειρότερα. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει άμεσα και όλοι οι κατεργάρηδες στην θέση τους. Ο πόλεμος θα ανέβει επίπεδο μέχρι να φτάσει σε πολύ στενάχωρα πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση η Αμερική και η Δύση να αφήσουν την Ρωσία να νικήσει σε αυτό τον πόλεμο.

Leave a Response