ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ “ΚΟΨΕΙ” – ΤΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ 2025 ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κοινοποίηση:
6181046

Στις παροχές του 2025 αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε ένα πακέτο μέτρων 850 εκατ. ευρώ που θα ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2025, ο οποίος ωστόσο όπως διευκρίνισε θα στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ.

 Όπως ανέφερε το 2025 θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων με βάση τις επιδόσεις ανάπτυξης και πληθωρισμού με κόστος περίπου 400 εκατ. ευρώ. Ακόμη, θα υπάρξει νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% με κόστος 215 εκατ. ευρώ.

Θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος με κόστος 120 εκατ. ευρώ. Θα καθιερωθεί μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες με κόστος 100 εκατ. ευρώ. Θα υπάρξει δε και αύξηση του στεγαστικού επιδόματος για τους φοιτητές με κόστος 15 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας που θα καταθέσει η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο στην ΕΕ, ανέφερε πως θα προβλέπει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για τα επόμενα χρόνια.

«Μετράμε συνέχεια κάνοντας μια συντηρητική διαχείριση και εκείνο που θέλουμε να κάνουμε, ακριβώς επειδή ζούμε σε ασταθές περιβάλλον, είναι να έχουμε στην άκρη περισσεύματα, ώστε στις δύσκολες στιγμές να στηρίζουμε τους ευάλωτους, όπως θα έκανε κάθε νοικοκύρης», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην αγορά για τις προμήθειες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και στα POS αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν τα συστήματα άμεσων συναλλαγών όπως το IRIS με μηδενικές προμήθειες και πολύ χαμηλές χρεώσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει νομοθετικά αν δεν υπάρξει μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. κύριε καραφλοδαίμονα,
    σας παρακαλώ περιμένετε λίγο
    να πάω (μόλις πληρωθώ) σε μεταποιήσεις ρούχων,
    να μπαλώσω τις τσέπες μου, απο τα δύο παντελόνια που μου έχουν
    απομείνει
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ!!!!!!!!!!!!

  2. Αυτη η καραφλοκοτα ειναι σιγουρος οτι θα ειναι και το 2025 στη κυβερνηση ????? Κουνια που τον κουναγε τον αχρηστο γλυφτη που δεν εχει κολλησει ουτε ενα ενσημο !!!!

  3. ΔΗΛΑΔΗ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ.
    ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ..
    ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ.
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ…..
    ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ,ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ +50 %

  4. “””” Τέλος, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει νομοθετικά αν **δεν υπάρξει μείωση**. των προμηθειών **από τις τράπεζες**. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.”””😂😂😂😂😂

Leave a Response