ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ – ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΝΙΠΠΕΑΣ ΚΑΙ «ΕΠΝΙΞΕ» ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙ – ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ – ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    farsala

    Μία ηλικιωμένη γυναίκα από το χωριό Βασιλί στα Φάρσαλα, εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και έχασε την ζωή της από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

    Η γυναίκα κατοικούσε στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Η περιοχή έχει πληγεί βαριά από την κακοκαιρία και μάλιστα, όπως χρειάστηκε οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε πιο ασφαλή κτίρια που χρησιμοποίησαν ως καταφύγιο, όπως μία εκκλησία.

    Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων είναι μεγάλες, καθώς πλημμύρισε ο ποταμός Ενιππέας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ζωές στο Βασιλί. Οι περισσότεροι κατάφεραν να βρουν άμεσα καταφύγιο, όχι όμως και μία ηλικιωμένη γυναίκα που έμεινε στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας Ιανός.

    Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

    Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

    Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

    Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

    Αγνοούμενοι στο Μουζάκι

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους από το Μουζάκι. Αρχικά έγινε γνωστό πως μία οδηγός βρέθηκε εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της, αλλά τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου που υπερχείλισε, την παρέσυραν και γίνεται αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί από χθες το απόγευμα.

    Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, μιλώντας αργά το βράδυ στο Open Tv, επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ, πως υπάρχει και δεύτερος αγνοούμενος. Ο κ. Στάθης είπε πως αναζητείται ένας ακόμη άνδρας, κτηνοτρόφος κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς τα ορμητικά νερά στην περιοχή έχουν καταστρέψει γέφυρες και άλλες υποδομές.

    mouzaki23

    Όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες, τουλάχιστον 30 πολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από χωριά της περιοχής, ενώ πολλά περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη των Τρικάλων, μετά το σπάσιμο φραγμάτων που κρατούσαν τα νερά των ποταμών.

    Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης. Νωρίτερα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.

    Δείτε αμοντάριστα πλάνα από το καταστροφικό πέρασμα της πλημμύρας στο Μουζάκι που δημοσίευσε το mouzakinews.gr

    Υπερχείλισε ο ποταμός Καλέντζης

    Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό πολιτών από οχήματα και σπίτια ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα στην Καρδίτσα, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Καλέντζης και έσπασε το ανάχωμα στον Καράμπαλη.

    Μηχανήματα JCB που έχουν επιστρατευτεί και επιχειρούν στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, πλησιάζοντας σε σημεία που έχει μεγάλο ύψος νερού και με την συνδρομή και πυροσβεστών απομακρύνουν όσους έχουν εγκλωβιστεί.

    Διάσωση πολιτών στην Καρδίτσα

    Ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Τσιάκος ζήτησε από τους πολίτες να εκκενώσουν υπόγεια και ημιυπόγεια, καθώς μπορεί να κινδυνεύσουν:

    «Πλημμυρίζει η πόλη. Έσπασε το ανάχωμα σε δύο σημεία στον ποταμό Καράμπαλη. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Όσοι βρίσκονται σε υπόγεια, ημιυπόγεια και χαμηλά σημεία να κινηθούν σε ψηλά σημεία. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ανατολικές και νότιες συνοικίες της πόλης».

    karditsa1

    Πολλά χωριά της περιοχής έχουν ήδη πλημμυρήσει, καθώς η στάθμη των νερών ολοένα και ανεβαίνει. Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Πρόδρομος, ενώ πολλές είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε ότι ολόκληρη η περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η πραγματική εικόνα της καταστροφής θα φανεί με το ξημέρωμα, καθώς στην παρούσα φάση η προσπάθεια όλων έχει επικεντρωθεί στην αποφυγή ανθρώπινων απωλειών.

    karditsa2

    Έκκληση του Δήμου Καρδίτσας

    Η κατάσταση με το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας βρίσκεται σε οριακά επίπεδα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν ότι η Δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών.

    «Οι δημότες θα πρέπει να μείνουν σε ασφαλές σημείο» σημειώνει η δημοτική αρχή.

    Δείτε εικόνες που μεταδίδει το karditsalive.net

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Όσο υπάρχουν αφορισμένοι θα μας συμβαίνουν κακά. Δεν έχουμε πάρει ανάσα.

    2. Μετά το “Ι” έρχεται το “Κ” άρα η επόμενη κακοκαιρία θα ονομαστεί “Καυλέτος”, “Καυλώνας” ή Καυλανός”!

    3. ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ “ΠΙΣΩ” ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

    4. Και η πολιτική προστασία τι κάνει;;; Που είναι ο Χαρδαλιάς να προειδοποιήσει;;;;;
      Αυτούς το μόνο που τους κόφτει είναι το εμβόλιο,Βγαίνουν με βαρύγδουπες δηλώσεις να μας πουν ότι χθες πέθαναν τρεις ακόμη ηλικιωμένοι ηλικίας 84 έως 95 ετών με κορονοιό (λες και αν είχαν γρίπη θα άλλαζε κάτι) και βγάζουν εντάλματα κατά του Βόβολη γιατί λέει εξέφρασε αντίθετη άποψη για τη μάσκα στα 5χρονα.
      Ξυπνάτε ρε ζόμπι μας έχουν κάνει.Κλείστε τις τηλεοράσεις.Σας υπνωτίζουν.

    Comments are closed.