ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 8ΩΡΟΥ, ΣΚΛΑΒΙΑ, ΠΕΙΝΑ. ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ. ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ “ΠΑΝΩΛΗ” ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    galera

    Έρχονται οι πολύ δύσκολες ώρες και τα δράματα για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, αφού η χώρα πορεύεται βάσει της πολιτικής Τσιόδρα και των λοιπών επιδημιολόγων, τινοί εκ των οποίων τ’ αρπάζουν από τις φαρμακοβιομηχανίες.

    23.500 επιχειρήσεις είπαν «όχι» στο κρατικό δάνειο.ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΝ  απολύσεις

    Μπορεί η ρευστότητα να είναι το μεγάλο ζητούμενο για την αγορά που έχει στεγνώσει μετά το lockdown ωστόσο 1 στις 3 επιχειρήσεις αρνήθηκαν το κρατικό δάνειο, παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο ήταν δελεαστικό (κάτω από 1%), ενώ θα επέστρεφαν το 60% της ενίσχυσης. Αιτία; H προϋπόθεση διατήρησης των εργαζομένων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020!

    Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το χρηματοδοτικό σχήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής υποχρεούνται να διατηρήσουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν υπό οιοδήποτε καθεστώς απασχόλησης κατά την 30η Μαρτίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος «Εργάνη».

    Εν τω μεταξύ

    Μειώσεις μισθών και κατάργηση του 8ωρου φέρνει το πρόγραμμα SURE

    Εντονες ανησυχίες στον συνδικαλιστικό χώρο και προβληματισμό στα κόμματα προκαλεί η επικείμενη υλοποίηση του προγράμματος SURE, που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείων από την ΕΕ σε χώρες-μέλη,  για τη στήριξη – υποτίθεται – της απασχόλησης και των εργαζομένων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Τα δάνεια δίνονται στις χώρες-μέλη για να επιδοτήσουν επιχειρήσεις οι οποίες θα  εντάξουν το προσωπικό τους σε σχήματα μειωμένου χρόνου εργασίας.
     Με την κατανομή που έχει γίνει, η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει έως 2 δισ. ευρώ γι αυτό το σκοπό.

    Θα δανειστούμε δηλαδή – ως κράτος και ως φορολογούμενοι – για να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να μειώσουν τον χρόνο απασχόλησης του προσωπικού τους με αντίστοιχη μείωση μισθού. Η μείωση θα αντισταθμίζεται εν μέρει με ένα  κρατικό επίδομα προς τους εργαζόμενους που υφίστανται τις περικοπές.

     doyleia-doyleiia-ergasia-sklavia

    Περικοπές αντί στήριξης

    Συνδικαλιστικοί παράγοντες και γνώστες της αγοράς εργασίας εκτιμούν ότι κατάληξη θα είναι η γενικευμένη μείωση των μισθών, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η ντε φάκτο κατάργηση του οκτάωρου.

    Φαινομενικά το SURE είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας, με στόχο να αποτραπεί δραματική μείωση της συνολικής απασχόλησης ως αποτέλεσμα των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

    Ομως, όπως εκτιμούν παράγοντες της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ, οι περικοπές μισθών που θα το συνοδεύουν θα οδηγήσουν εκ των πραγμάτων σε περαιτέρω συμπίεση των πραγματικών αμοιβών εργασίας στο ιδιωτικό τομέα και σε  συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών.

    Η ευρωπαϊκή εμπειρία και τα «συμβόλαια μηδενικού χρόνου»

    Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόσθηκε ήδη  στην Αυστρία και στην Ελβετία, ενώ δοκιμάσθηκε και στη Γερμανία, απ’ όπου ξεκίνησε ως κυβερνητική πρωτοβουλία για τη στήριξη της απασχόλησης. Εκεί θεσμοθετήθηκαν σχήματα εργασίας βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις μπορούν να απασχολούν το προσωπικό τους – ή μέρος αυτού – μόνον στο 20% -30% του ημερήσιου χρόνου εργασίας,  δηλαδή μόνο για μιάμιση με δύο ώρες.
    Είναι η κερκόπορτα που οδηγεί  στα εργασιακά «συμβόλαια μηδενικού χρόνου», δηλαδή στις συμβάσεις όπου ο εργαζόμενος υποχρεούται να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, όσες φορές και για όσες ώρες τον χρειάζεται ο εργοδότης ημέρα με τη ημέρα.

    Το σύστημα αυτό είχε  εφαρμοσθεί παλιότερα στη Μεγάλη Βρετανία από επιχειρήσεις ιδωτικό ταχυχρομείου, διανομών, ταχυφαγείων-delivery κλπ,  Οδήγησε σε πραγματική “εργασιακή σκλαβιά” τους κακοπληρωμένους ημι-απασχολούμενους σ’αυτούς  τους τομείς.

    Τώρα στρώνεται το έδαφος για να γενικευθεί η εφαρμογή του, η οποία σημαίνει ντε φάκτο κατάργηση του 8ωρου και του καθορισμένου χρόνου απασχόλησης, καθώς και πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

    από το sofokleousin.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. τσακωθείτε να γελάσω χαϊβάνια .
      Δεν μπορούμε να καθίσουμε γιατί μας πονάει ο κώλος απ το γαμήσι που μας κάνουν και μερικοί το παίζουν επιβήτορες του πληκτρολογίου .
      Τόσο χαϊβάνια που ακόμη γράφουν με κεφαλαία ας τους έχουν κράξει .
      Δεν τα διαβάζει κανένας νομίζω εγώ .

    2. Δεν φταίει για το χάλι μας ούτε η Βρετανία ούτε η Γερμανία κλπ ..Εμείς οι Ξεπουλημένοι μπάσταρδοι που δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε φταίμε
      Αν υπήρχε πάνω ελληνική εθνική πατριωτική κυβέρνηση νομίζετε ότι θα μας επέβαλαν τόσα χρόνια (και τα καλύτερα έρχονται) τέτοια δεινά ;
      Ο Χ Ι φυσικά !
      Μην ξεχάσετε να τους ψηφίσετε πάλι τους μνημονιακούς φίλους σας που χρόνια σκάβουν της Ελλάδας το λάκκο και οι ξένοι τα όρνια επικροτώντας τους , τους εξοπλίζουν με μεγαλύτερα φτυάρια

    3. τα λεω χρονια…χειροτερο πραγμα απο τους Ελληνες εργοδοτες καθε λογης επιχειρησης δεν υπαρχει.Θελουν μισθους πεινας και ωραριο εργασιας σκλαβων. Μονο για αρπαχτες ψαχνονται και να τα παιρνουν μαζεμενα εχωντας παραλληλα καθε νομιμη η παρανομη βοηθεια απο το κρατος. Μακαρι να κλεινανε ολοι και να τους εξαροραζαν ξενες πολυεθνικες που σεβονται εστω 5 πραγματα..αλλιως οποιος προλαβει φευγει και ας κατσουν να δουλευουν οι εργοδοτες με πακιστανια και να πουλανε σε αυτους…

    4. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΖΕΙΣ Η SINGULAR LOGIC (ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΟΒΡΙΟΙ) ΨΑΧΤΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΑΙΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΕΡΒΕΡ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣΩΝΑΚΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ YOUTUBE ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΙΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΝΟΥΝ Ε ΡΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ………ΡΕ ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΔΟΠ@&>>>>Α

      1. Ό,τι μαλακία και θεωρία συνομοσίας θες εδω μέσα θα τη βρεις. Αν είναι δυνατόν δηλαδή… συνέλθετε ηλίθιοι. Οι μασώνοι και οι εβραίοι σας φταίνε, ο Μπιλ Γκέιτς σας φταίει, ο Σώρος σας φταίει και δεν κοιτάτε πού και σε ποιον ρίχνετε τη ψήφο σας με το κουλό σας που καλύτερα να το κόβατε ή να το βάζατε εκεί που ήλιος δεν το βλέπει.

        1. Άι στα τσακιδια μωρη βρώμα.αλλα ψηφίζουμε αλλά δείχνουν αλλά βγαίνουν.πια συνομωσία;σου φαίνεται εξωπραγματικό; πρόβατο δίποδο

    5. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΡΕΨΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 73 ΚΑΙ ΜΕΤΆ. ΔΥΕΛΥΣΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΓΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.????..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΔΤΤΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΒΓΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΗΔΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΤΟΥΝ ΑΝΕΝΩ ΧΛΗΤΟΙ ΕΣΧΑΤΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑΔΙΑ, ΧΑΝΩΜΑΣΤΕ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ.

    6. Ο λαουτζίκος είναι ηλίθιος. Φυτοζωεί στη γυφτιά και τη φτώχεια τα τελευταία δέκα χρόνια και έδωσε 40% στην ΝΔ γιατί το ΣΚΑΙ τον έπεισε ότι το πρόβλημά του ήταν η “Μακεδονία Ξακουστή”… Μετά από δύο μνημόνια, μετά από υπεξαίρεση 50 δις από τις τράπεζες, όντας πλήρως εξανδραποδισμένοι στη Γερμανική ελίτ και χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα τα ανθρωπάκια οι νοικοκυραίοι έβγαλαν πάλι Μητσοτάκη! Βάλε και το 30 κάτι % που ψήφισε τον “αντιμνημονιακό” ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε μνημόνιο, βάλε τα ούγκανα που ψηφίζουν χρυσή αυγή και βελόπουλο και πες μου εσύ αν αξίζουν όλα αυτά τα υποκείμενα σωτηρία; Προσωπικά κοιτάω μόνο τον εαυτό μου και την οικογένεια μου και φροντίζω να μαζέψω όσο περισσότερη περιουσία μπορώ για να έχουν οι δικοί μου μια ανεξάρτητη και ελεύθερη ζωή. Όλοι οι άλλοι τα θέλουν και τα παθαίνουν. Τα γίδια οι ελληναραίοι θα δουλεύουν 12ωρο και θα ασχολούνται με τον αν μπορούν να κοινωνήσουν. Δε γαμι…. οι τελειωμένοι.

      1. Τα Ουγκανα λοιπον οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ δεν τους ηθελες ε;
        Και οπως ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ κοιτας μονο την παρτυ σου…δηλαδη ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ Ε; ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ…
        ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ… συν ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ-ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ…
        ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΟΥΓΚΑΝΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ Ε; ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΔΙΧΩΣ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!

      2. Τι εννοείς μαζεύεις περιουσία για να έχουν οι δικοί σου μια ελεύθερη ζωη;ετοιμαζεις δηλ.τεμπέληδες που θα τρώνε τα έτοιμα που θα έχει αφήσει ο μπαμπας;και λες απαξιωτικά ..τα γίδια οι ελληναραιοι,θαρρεις και συ ζεις σε άλλη χώρα

      3. Ούγκανος εισαι και φενεσαι η χρυση αυγη ηταν το μονο πατριοτικο κομμα μεσα εκει στο κοινοβουλιο Δε γαμι…. τελειωμένε

        1. Όση περιουσία και να κανεις νομιζεις πως θα σε αφήσουν να την κρατήσεις;;; Σε λιγο θα βγάλουν νομους που θα απαγορεύουν την προσωπική περιουσία. Κουμουνισμος, δικτατορία, you know;;;; Αντε ξυπνά. Τιποτα δεν θα μας αφήσουν που θα μας κανει αυτάρκεις και ανεξάρτητους ρεεεε!!

    7. Έτσι θα ξυπνήσουν και οι τελευταίοι βλάκες που έχουν απομείνει.. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση τού Κούλη,ας το καταλάβουν με αυτό το τρόπο τουλάχιστον

    8. ας ξεσηκωθουμε και να πάρουμε τις καραμπίνες αλλιώς την βάψαμε

      1. Σιγά εσύ Ράμπο . Μάθετε να ψηφίζετε σαν άνθρωποι και αφήστε τις καραμπίνες. Εδώ δε πάτε καν να παραπονεθειτε στο τοπικό βουλευτή δήμαρχο σύμβουλο. Θες και καραμπίνες τρόμπα. Νεροπιστολο και κάνε πλιτς πλιτς από το καναπέ.

        1. Νομίζεις πως οι εκλογες καθορίζουν την εκαςτοτε κυβερνηση;;; Εχει πάρει κατι το αυτι σου για την Σινγκιουλαρ;;;;

    Comments are closed.