ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΑΣΧΗΜΑ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΜΙΛΦΟ-ΛΑΓΝΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΕΝΤΖΩ! ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    10599820

    H Γαλλία μπλόκαρε την πώληση των περίπου 55 μαχητικών Mirage 2000EI/DI από την Ταϊβάν προς τη χώρα μας, μαζί με το απόθεμα των πυραύλων αέρος-αέρος MICA EM και IR, και των ανταλλακτικών τους έναντι μόλις 600 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να αναβληθεί ή και να ματαιωθεί η υπογραφή της σύμβασης προμήθειας ανταλλακτικών από την Ελλάδα, ενώ θεωρεί ότι ακόμα μπορεί να «παίξει» έστω το μεταχειρισμένος Rafale F.2

    Η αγορά των Mirage 2000EI/DI από την Ταϊβάν θα μπλοκάριζε την προοπτική προμήθειας των Rafale.

    Δυστυχώς και στην περίπτωση των Mirage 2000-5EI/DI της Ταϊβάν, ισχύει η δέσμευση της έγκρισης πώλησης από την χώρα από την οποία έχει κατασκευαστεί και αποδεσμευτεί το μαχητικό και τα όπλα του, σε περίπτωση μεταπώλησής τους προς δεύτερο χρήστη.

    Και το Παρίσι δεν θέλει να αποκτήσει η Ελλάδα ένα πακέτο το οποίο σε τιμές αγοράς νέων συστημάτων ξεπερνά σήμερα τα 6 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα του.

    Μέλη της επιτροπής των Γάλλων τεχνικών και αξιωματούχων που βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την υλοποίηση της συμφωνίας υποστήριξης (FOS) των ελληνικών Mirage 2000-5Mk.2 και των όπλων τους, ενημέρωσαν ότι «Δεν είναι ώριμη αυτή η συζήτηση»!

    Λογικό γιατί η FOS για τα ανταλλακτικά των Mirage 2000-5Mk.2 φτάνει τα 450 εκατ. ευρώ! Με 150 εκατ. επιπλέον θα προμηθευόμασταν 55 μαχητικά, τα όπλα τους και τα ανταλλακτικά τους!

    Αυτό δεν σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα έπρεπε να υπογραφεί η FOS για τα Mirage 2000-5Mk.2. Και όχι μόνο η FOS, αλλά και η αναβάθμισή τους για να μπορούν να εκτοξεύουν αντιπλοϊκούς ΑΜ-39 Exocet κάτι που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν. Υπό την προϋπόθεση φυσικά, να επανέλθουν στην υπηρεσία οι ΑΜ-39 Exocet οι οποίοι δεν είναι επιχειρησιακοί στο σύνολό τους, καθώς τους «παράτησαν» αφού δεν μπορούσαν να πετάξουν και τα παλιά Mirage 2000EGM/BGM

    Αλλά οι Γάλλοι έχουν «καεί» με την Ελλάδα δύο φορές μία με την ματαίωση απόκτησης των 3 Mirage 2000-5Mk.2 της option το 2006 και μία στο πρόγραμμα αναβάθμισης των Mirage 2000EGM/BGM μαζί με αυτά.

    Αλλά τώρα τα 55 μαχητικών Mirage 2000EI/DI θα ήταν «ανάσα ζωής» για την ΠΑ. Αλλά οι Γάλλοι πάνω απ΄όλα είναι σκληροί έμποροι…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Δεν είναι μιλφολάγνος αλλά νεκρόφιλος και αρχαιοκάπηλος.

    2. Οποιος γνωρίζει ιστορία δεν πρέπει να εκπλήσεται ούτε και να πιστεύει στο αποτυχημένο αφήγημα “Ελλάς-Γαλλία συμμαχία”. Ο λόγος;
      Ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας βοήθησε στην καταστροφή της Σμύρνης και τη σφαγή 500.000 (350.000 επίσημα) Ελλήνων Ποντίων & Μικρασιατών.
      Γερμανοί & Γάλλοι ήσαν οι χρηματοδότες του Κεμάλ Ατατούρκ και των νεότουρκων

    3. Αν ισχύει τότε να μπλοκάρουμε τις Belhara. Εκτός αν είναι μούφα διαρροή για να δικαιολογήσουμε με ψέμματα γιατί δεν θα τα πάρουμε.

    4. Τι να τα κανουμε τα 55 mirage απο την Ταιβαν…οταν μ’αυτα τα χρηματα μπορουμε να παρουμε 14 ελαφρως μεταχειρισμενα rafale που ειναι εκ των κορυφαιων αεροσκαφων παγκοσμιως.

    5. Η ΓΡΙΕΝΤΖΩ καλοπερναει… και ας ειναι ΓΡΙΕΝΤΖΩ. και οι γυναικες των πιο πολλων απο εσας θα χαιρονταν να ειναι παντρεμενες με καποιον νεοτερο σας………. αι σιχτιρ………επιτελους…..εδω παντρευονται οι αντρες αντρες και οι γυναικες γυναικες και περναει στην ελλαδα, στην ΓΡΙΕΝΤΖΩ κολησατε?????

      1. Γιατί εσύ νομίζεις τη φυστικώνει ακόμα; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Το ψήνει κι από τις 2 μεριές το ψάρι ο Μανώλης πλέον.

    6. Τι πιο λογικό να υπογράψουμε με τους Γάλλους υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της αγοράς από την Ταϊβάν των μεταχειρισμένων. Έτσι κι αλλιώς χρειαζόμαστε και τους νέους πυραύλους και τα δικά μας μιράζ χρειάζονται τα ανταλλακτικά διακαώς.
      Από τα δυό χρειαζόμαστε και τα δυό. Ακούς πλεόνασμα Αλβανικής αλληλεγγύης;

    7. ΚΑΚΙΜΑΧΕΕΕ!!!Πολυ μενος τον εχεις τον Θεο μας…Μαλλον εσυ εισαι εβραιοπληκτος και πεμπτοφαλαγγιτης των Σιωνιστων…αντε τωρα και για Σωρρα μερια…

    8. Οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Βέβαια υπάρχει και η ρήτρα που μπορεί να μπει στην παρούσα συμφωνία για τα ανταλλακτικά με την Γαλλία ώστε να ηρεμήσουν.

    9. Καημενε εβραιοπληκτε Ελληνα γιατι ο μογγολος αρχισε να φιαχνει δικα του; Δεν πειραζει καντε προσευχες στον Ιεχωβα και τον γιο του ,Ιεσουα

      1. Εσύ ρε ηλίθιε τι ζόρι τραβάς με το Θεό και τον Ιησού, ξεφτίλα; Έχεις καταλάβει πως από τότε που η Ελλάδα απομακρύνθηκε από το Χριστιανισμό και έπαψαν να προσεύχονται οι μάζες τρώμε τη μία φάπα μετά την άλλη; Το 1821 και το 1940 με προσευχές γίνανε, ΒΛΗΜΑ. Φάε 2019 αθεΐα και σατανισμό τώρα και βάλτα εκεί που ξέρεις.

        1. Εσύ πιές τον φραπέ σου και ο Θεός θα διώξει τα μογγόλια

      2. απόγονε τουρκων, ισλαμοφασίστα σιωνιστή, μια ζωή ο Σταυρός θα σας καίει και θα σας πονάει.
        Θα έρθει η ώρα του τάφου και ο καθένας θα πάρει τον μισθό του

    10. Γεια σου ρε μαγκα σειχη που τρολαρισες στα ισια αυτον τον ηλιθιο φαλακρα.Την επομενη φορα που θα ερθει,υποδεξου τον με μαγιω.Και ριχτου και καμια φαπα ετσι να γουσταρουμε..

    11. τρυπιε μακρον αχαριστε επρεπε τσ κιτρινα γιλεκα να στα βαλουν στον πατω σου….

    Comments are closed.