ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ! ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΤΑΛΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    dendias-nti-maio-italia-ellada-09-06-2020_0

    Συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Λουίτζι ντι Μάιο, με τον Έλληνα υπουργό να αναφέρεται ξεκάθαρα και στην Τουρκία στις δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας και τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του.

    Παράλληλα ανακοίνωσε και την άρση των περιορισμών στις επισκέψεις Ιταλών στην Ελλάδα, που είχαν τεθεί στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

    Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ιστορική μέρα και σημαντική εξέλιξη, τονίζοντας πως «η συμφωνία επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες καθώς και τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας – Ιταλίας» και σημειώνοντας πως κατοχυρώνει και τα συμφέροντα των Ελλήνων αλιέων

    Σταθερή επιδίωξή μας, είπε, είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, προσθέτοντας πως η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών επιτυγχάνεται με έγκυρες συμφωνίες, όχι με ανυπόστατες όπως αυτή Τουρκίας- Σαράτζ και βέβαια όχι με μονομερείς καταθέσεις συντεταγμένων.

    Αναφερόμενος στη συζήτησή του με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, ο κ. Δένδιας τόνισε πως συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο και ξεκαθάρισε: «Στις προκλήσεις η Ελλάδα απαντά μεθοδικά, το διεθνές δίκαιο προσδιορίζει τις κόκκινες γραμμές και αυτές θα γίνουν σεβαστές».

    Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στη Λιβύη, με τον κ. Δένδια να επισημαίνει την ανάγκη πολιτικής λύσης και να χαιρετίζει, εκ μέρους της Ελλάδας, τη νέα αιγυπτιακή πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση αυτή.

    Τέλος σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα «ραγδαίως βελτιούμενα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ιταλία» και ανακοίνωσε την άρση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα και σταδιακά έως το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς στα ταξίδια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. υπογράψει ΑΚΡΙΒΩΣ; Πέραν της κόκκινης γαρίδας (και δεν είναι πλάκα) τι άλλο δώσαμε στο προσκοπάκι;;;

    2. Καλα….Εμεις θελουμε… 12 ναυτικα… μιλια (αερα και θαλασσα)
      και ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ….ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ…
      Το παραμυθακι με την οριοθετηση…δεν παιζει….
      Αυτα στα ζωα….

      ΑΝΑΚΥΡΗΣΕΙΣ…. ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΟΖ….ΚΑΙ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ….
      Και… μετα…οποια…. καργι*λα… θελει…μπορει να παει να γ*μηθει…

      Τι παζαρια…. και…. μ*λακιες…με τον καθε…. ιταλο και αλβανο…..
      Αντε κοπριτες…

    3. Η τραγωδία 2 ΓΕΛΟΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ.Μασκοφοροι,αηδιαστικοι.

    4. Ο Δένδιας με μάσκα ή χωρίς ίδιος καρνάβαλος είναι

    5. Πότε γίνεται η κατάθεση των εν λόγω συντεταγμένων;;;

    6. Καλή αρχη, άντε και σε λίγο που θα έρθει ο Σίσι υπογράψτε και με αυτόν να τελειώνουμε, και με την Κύπρο μετά να σκάσουν τα μογγολια

      Αυτές οι συμφωνίες έπρεπε να γίνουν εχθές κιόλας

    7. τι εγινε ρε ρεμαλια? ξεπουλατε τα παντα χωρις να υπολογιζετε τιποτα? σας εχει παει το σκατο στην καλτσα με τα καμωματα του μογγολου?

    8. ιστορικη συμφωνια αφου αναγνωριζονται δικαιωματα νησιων
      Αποτι μαθαινω με αιγυπτο αν και φιλη εινai πιο δυσκολο αφου θα ερθει σε πληρη συγκρουση με τουρκια και αν κai εχθροι δεν θα θελε τοσο πολυ να το τραβηξει
      Να δουμε

    9. καιγόταν ο κώλος των ιταλών, μετά την επιδημία που έχει ρημάξει τους μισούς, και θά ‘λεγα τι αποτελέσματσ της ελληνικής “διπλωματίας” θα βλέπαμε…

    10. Μασκοφόρων το ανάγνωσμα…. Ως πότε θα τα ανεχόμαστε….

    11. Καλή αρχή. Άντε να υπογράψουν με Αίγυπτο και Αλβανία και ύστερα να υπογράψουμε και με την Κύπρο. Όσο για τους Τούρκους κάνε μονομερή αναγνώριση να τελειώνουμε…

    12. Κλαίνε τα ψάρια του Ιονίου, κλαίνε και οι γαρίδες. Δεν μπορούν να ησυχάσουν ούτε οι σαρδέλες Αμβρακικού, φοβούνται πως παραδόθηκαν και αυτές σε Ιταλούς ψαράδες. Δωσιλογική κυβέρνηση βλέπουν τα ψάρια του Ιονίου, δεν πρόκειται να γλυτωσει ούτε ένα ψαράκι απο τους Ιταλούς.

    13. Τοσα χρόνια άχρηστοι τι κανατε ;γιατί δεν είχατε συμφωνήσει και με την Αίγυπτο .Τωρα που σας πρόλαβε ο σουλτάνος τρέχετε ;Τα12 ναυτικά μίλια γαργάρα ;Φοβάστε το σουλτάνο ;δε παραχωρείτε ουτε μέτρο και έχετε παραχωρήσει ατελείωτα μίλια .Κο κο κο .Σας γλεντάει και ο Σουλτάνος και ο Ζαεφ και ο Ραμα !Υπηρετες της Μερκελ και των Αμερικανών είσαστε !

    Comments are closed.