ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ! ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ “ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ” ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ! ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 1.000 – ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ – ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΛΛΗ

    Κοινοποίηση:
    χαρδαλισ

    Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο». Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τις περιοχές που ανιχνεύονται τα κρούσματα.



    Τα στοιχεία για την κατανομή των σημερινών 1047 κρουσμάτων κορονοϊού, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

    Από αυτά προκύπτει πως εντοπίστηκαν 327 κρούσματα στην Αττική, 197 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε καμία άλλη περιφέρεια δεν καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

    Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας (98) και στη ΔΥτική Αττική (53).
    Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων:

     

     

    Στην Μάνδρα της Δυτικής Ατττικής αλλά και στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού στην Κοζάνη θα υπάρξει η πρώτη άρση των μέτρων του σκληρού lockdown που είχε επιβληθεί λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που είχαν εντοπιστεί στις εν λόγω περιοχές. Αντίθετα, τα αυστηρά μέτρα συνεχίζονται στον Δήμο Ασπροπύρου, τον Δήμο Ελευσίνας αλλά και στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοείου συνεχίζει κανονικά η ισχύ τους, αφού δεν υπάρχει η βελτίωση που θα ήθελαν οι επιστήμονες όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

    Ο υφυπουργός ανέφερε πως βελτιώνεται η κατάσταση στις Θεσπιές και οριστική απόφαση για πιθανή άρση του «σκληρού» lockdown θα υπάρξει την Τετάρτη. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως το χωριό Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα από τις 30 Δεκεμβρίου μπαίνει στο ίδιο καθεστώς με τις Θεσπιές, αφού παρατηρήθηκε πολύ υψηλό ιικό φορτίο.
    «Σε συνέχεια της ενημέρωσης των καθηγητών θα ήθελα να εστιάσουμε σε συγκεκριμένες περιοχές. Κυρίως στη Δυτική Αττική, την Κοζάνη και τις Θεσπιές που ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Η επιδημιολογική εικόνα τους αξιολογήθηκε στη σύσκεψη της επιτροπής, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση των μέτρων σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί. Παραμένουν ψηλά τα ενεργά κρούσματα στις περιοχές αυτές», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

    Στη συνέχεια εξήγησε πως την ημέρα έναρξης των πρόσθετων μέτρων τα ενεργά κρούσματα ήταν 166 στον Ασπρόπυργο και 165 στην Ελευσίνα, ενώ τώρα υπάρχουν 95 και 93 κρούσματα αντίστοιχα. Παράλληλα, ανέφερε πως το rt (σ.σ. ρυθμός μετάδοσης του ιού), παραμένει κοντά στο 1 και στις δυο περιοχές, ενώ αντίθετα στην Μάνδρα υπάρχει πτώση των ενεργών κρουσμάτων από τα 30 την ημέρα έναρξης των μέτρων στα 14 σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής για άρση των επιπρόσθετων μέτρων.

    Σχετικά με την Κοζάνη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «παρατείνονται τα μέτρα στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοείου ως τις 6 Ιανουαρίου στις 6:00 γιατί το επιδημιολογικό φορτίο και όλοι οι δείκτες σε αυτές τις περιοχές παραμένουν ψηλά. Ο Δήμος Κοζάνης έχει 96 ενεργά κρούσματα από 152 πριν μια εβδομάδα, ο Δήμος Εορδαίας έχει 72 από 115 και ο Δήμος Βοείου 35 από 35 κρούσματα. Αυτό που οδήγησε την επιτροπή στην παράταση των μέτρων και που μας ανησυχεί είναι ότι πολλά από αυτά αποτελούν νέα κρούσματα. Στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού αποφασίστηκε άρση των μέτρων καθώς έχουμε δυο και τρία ενεργά κρούσματα αντίστοιχα».

    «Σχετικά με τη δημοτική ενότητα Θεσπιέων, η κατάσταση βελτιώνεται. Τα ενεργά κρούσματα και οι στενές επαφές έχουν στεγανοποιηθεί και αύριο θα παρθεί απόφαση από την επιτροπή για το αν θα αρθούν τα μέτρα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

    «Παρατηρούμε ένα έντονο επιδημιολογικό φορτίο στο χωριό Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου της Φλώρινας και αποφασίστηκε από αύριο, 30 Δεκεμβρίου, και για 10 ημέρες να ισχύσουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν και για τις Θεσπιές», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε ξανά τα μέτρα. Αναλυτικά:

    • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
    • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας
    • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
    • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ)

    Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»
    «Υπάρχουν κι άλλες περιοχές που μας προβληματίζουν, που είναι στο επίκεντρο παρατήρησης και ανάλυσης τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για περιοχές που δεν ακολουθούν τον μέσο όρο μείωσης που παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος όλης της χώρας. Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό στις δημοτικές ενότητες Φλώρινας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής καθώς και στο νησί της Καλύμνου», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς και έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν τα μέτρα, ειδικότερα τις ημέρες των γιορτών.

    Επανέλαβε, μάλιστα, πως και την Πρωτοχρονιά, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα, θα ισχύσουν τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν και τα Χριστούγεννα τα οποία προέβλεπαν συγκεντρώσεις στα σπίτια το πολύ δυο οικογενειών και μέχρι εννέα άτομα, απαγόρευση μετακίνησης μετά τις 22:00 το βράδυ και τέλεση λειτουργιών στις εκκλησίες με περιορισμένο αριθμό πιστών εντός των ναών (25 ο μέγιστος αριθμός γενικά και 50 για τις Μητροπόλεις).

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έναρξη των δωρεάν ελέγχων (rapid test) που ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και στη διαδικασία που διενεργείται μέσα από το testing.gov.gr. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα 25.886 αιτήματα και έχουν προγραμματιστεί ήδη 13.215 ραντεβού. Τη Δευτέρα έγιναν 5.300 έλεγχοι στα 386 κέντρα ελέγχου σε όλη την επικράτεια, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά των Ενόπλων Δυνάμεων.

    «Σε ημερήσια βάση υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται 10.000 δωρεάν δειγματοληψίες. Προτρέπουμε τους πολίτες να συμμετέχουν, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να ελεγχθεί η κατάσταση και να περιοριστεί η πανδημία», υπογράμμισε.

    Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως είναι μια διαδικασία που γεμίζει όλους με αισιοδοξία, τόνισε ωστόσο πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει αργά και σταθερά. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε στην αρχή του τέλους. Μέχρι να εμβολιαστεί ικανό τμήμα του πληθυσμού, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Κατανοούμε την κόπωση του κόσμου, τη θέληση να υπάρξει άρση των μέτρων. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα γίνει σταδιακά άρση με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών», σχολίασε.

    Τέλος, σε ερώτηση που έγινε για τις καταγγελίες που αφορούν στη διαδικασία του εμβολιασμού στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ υποστήριξε ότι αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, ο κ. Χαρδαλιάς παρέπεμψε στη δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου αλλά και του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους. Επιπλέον, ανέφερε κι ο ίδιος τα δεδομένα που επεσήμαναν οι δυο προαναφερθέντες στις δηλώσεις τους και υπογράμμισε πως ήταν προγραμματισμένοι 61 εμβολιασμοί υγειονομικών εκ των οποίων έγιναν 56 και οι πέντε υπολειπόμενοι θα γίνουν την Τετάρτη…

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Ρε την κακομοίρα τη νοσοκόμα, ούτε να χαμογελάσει μπορεί, ούτε να φάει σωστά, ούτε να κοιμηθεί από αυτή τη μεριά του προσώπου και ποιος ξέρει τι θα επακολουθήσει!

    2. ΡΕ ΑΦΉΣΤΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΎΟΥΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

    3. αυτός ο κοπρίτης κ. τα άλλα κοπροχρηματό-σκυλα. ποτε θα παν στο δι@@ο;

    4. Αντί να πείτε ευχαριστώ που εξαφανίστηκε η ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΠΗ βρίζετε τους “Ειδικούς” !

    5. Τα βίντεο με την νοσηλεύτρια κ τον όρο γιατί κατέβηκαν από την σελίδα;;;;; Δεν υπάρχουν πουθενά κ όταν το βρίσκω από άλλου βγάζει error 404!!!!!!!

    6. Πρώτα κόβεις συντάξεις.
      Μετά τους φοράς μάσκα.
      Μετά τους κλείνεις μέσα απαγορεύοντας να κυκλοφορούν στον αέρα και τους στερείς την κοινωνική επαφή .
      Μετά τους κλείνεις τις πόρτες των νοσοκομείων λόγω ιού.
      Μετά τους κόβεις και τα φάρμακα και τις θεραπείες.
      Μετά τους κανείς εμβόλια που δεν έχουν εφαρμοστεί Ούτε σε ποντίκι. Όλα αυτά σε υποσιτισμένους και εξαθλιωμένους.
      Έτσι πετυχαίνεις το επιθυμητό . https://www.facebook.com/rachelmakri.b/posts/676582533036011?__cft__%5B0%5D=AZVjmTcj52nQzpsez3it9SS6cxCtv-0aQxPXWIEbkFsOtUTKP6sjie1Ws7oiF0yBiEMtfNhg0HPwK9bTYpQMqD5RG45elnMTp23NpClod4sn0BdeKonR0FtsQHGnUO9Ad3HKawbvrO5fpOAUtaWKS8I2foq8shlYSQFYMmZMJyt-6wqYeEIQK6xT0PHx7hCQdCI4FCHkOWtTWHH3_wwEuyYvUSRu8DM81sD-r1sRaUGAag&__tn__=%2CO%2CP-y-R

    7. Από John Kapsimalis
      “Το πρόσωπο της συγκεκριμένης νοσοκόμας παρέλυσε, τρεις μέρες μετά που έλαβε το εμβόλιο του ψευτοκορωνοϊου…Έπαθε την λεγόμενη παράλυση bell,και αυτή την στιγμή δυστυχώς, δεν μπορεί ούτε να χαμογελάσει…” https://www.facebook.com/groups/601694366920532/permalink/1086150998474864/

    8. ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΣΗ ΝΔ ΑΕ, ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Η ΝΤΠ!!!!

    9. τα δαιμονισμένα γουρούνια λυσσαξαν περισσότερο, για να μας μπηξουν το δηλητήριο. Ξέρουν που ο κόσμος δεν πείθεται για το κωλοεμβολιο κ. μας εκδικούνται. Θα μας πρήξουν στο ψέμα με μαϊμού κρούσματα της μαϊμού αρρωστιας μέχρι να μας μπηξουν το φαρμάκι ως τον τελευταίο. ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΆΝΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΧΏΡΑ Κ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

      1. Έχουμε να φάμε Lock down.
        Ο πραγματικός πόλεμος Στεφ τώρα αρχίζει.
        Η επανάσταση τώρα παίρνει σάρκα και οστά
        Απλά είναι αναίμακτη σωματικά και αιμορραγει από παντού ψυχικά.

        1. ΡΕ ΑΦΉΣΤΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΎΟΥΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

    10. Θυμαμαι τον Μαρτιο-Απριλιο απο τα λεγομενα του μα….λα Χαρδαλια μας έδιναν σε ολο τον κοσμο τα εύσημα για τη διαχείριση του ιου.Τωρα τι συνέβη και εχουμε τοσους θανατους? Λαμογια ποιον κοροιδευτε?Κλωτσιες και δρομο απο την χωρα.ουστ
      .

    11. χαρδαλια σου γ.. τα αυτια! τα ψευτοκρουσματα της ψευτοπανδημιας τα αυξησαν απτο μυαλο τους οι γερμανοτσολιαδες ψυχακηδες οπως γουσταρουν και οπου γουσταρουν για να πηδηξουν ακομα περισσοτερο την ελλαδα και τους ελληνες πολιτες μεχρι να παθουμε σοβαρες ψυχασθενειες και να αλληλοσκοτωθουμε (εμφυλιος). πλεον μονο οι χαζοι και τα προβατα, που δυστυχως ειναι πολλοι ακομα, τα πιστευουν αυτα τα νουμερα και τα νουμερα τους κυβερνωντες.

    12. Φαίνεται ότι στο χωριό Κέλλη θα πάνε λαθρομετανάστες και τους κλείνουν όλους μέσα για να μην πάρει κανένας χαμπάρι και διαμαρτυρηθεί. Όταν θέλουν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες σε μία περιοχή την βγάζουν με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και τους κλείνουν όλους στα σπίτια τους. Την νύχτα συνοδεία ΜΑΤ και περιπολικών κουβαλάνε τους λαθρομετανάστες και όταν ολοκληρώσουν την εγκατάσταση θαύμα! θαύμα! έφυγε ο κοροιδοιός από την περιοχή. Φτού ξελευτερία παρέα με κάποιες χιλιάδες λαθρομεταναστών.

    13. ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΕΧΕΣΤΕ , ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΑΙ , ΤΕΛΙΚΑ Η ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ , ΟΛΟΙ Η ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΡΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ , ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΟΥΤ , ΤΣΙΠΟΥΔΙΑ & ΕΜΒΟΛΙΟ !!

      1. Μπα Η ρομα φετος δεν εχει καλη ομαδα ρε ουτε ευρωπη δεν βγαινει…. Μαθε ρε μπουμπουνομετεωριτη να γραφεις Ελληνικα κοιτα να φτιαξεις τα δικα σου χαλια και μετα ασχολησου με τους αλλους ,αντε μπετοβλακα ουγκανε

    Comments are closed.