ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ – ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΕΘ – ΠΟΥ ΘΑ “ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ” ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΠΑΡ- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ, ΠΑΡΟ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    Κοινοποίηση:
    720_734291_cce092b02d-839cd3160958426f

     

    Μετά τη σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για τον κορονοϊό.

    1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.
    2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

    3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

    4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
    5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

    6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές: – Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, – Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, – Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω. Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Διατηρώ ταβερνα σε χωριό της βορείου Χαλκιδικής όπου υπάρχουν άτομα σε καραντίνα… οι καραντινιασμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και φεύγουν οι πελάτες μου… δεν μπορώ να κάνω τον αστυνόμο ούτε να είμαι με μια χλωρίνη στο χέρι !!!!
      Ζήτω αστυνόμευση στην περιοχή εδώ και τώρα…. κόψτε πρόστιμα σε νέους, πιτσιρικάδες και γέρους …. να μείνουν σπίτια τους !!!!
      Στο χωριό μας ο μέσος όρος ηλικίας είναι 60+
      Θα αποδεκατιστούμε !!!!

    2. Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

    3. Επαναπαύεται η υγειονομική υπηρεσία ότι τα κρούσματα του ελαιοτριβείου και οι συγγενείς τους βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα;
      Στείλτε άτομα για συνεχείς και ξαφνικούς ελέγχους να το διασταυρώσουν….
      Γεμισε το χωριό μας γυρνούν παντού !!!!

    4. Μπράβο στην κυβέρνηση!. Όχι σαν την Βρετανία που άφησε τους πολίτες να κολλήσουν όλοι κ μετά πήρε μέτρα. Ξέρετε πολύ καλά ότι το σχόλιο δεν είναι διπλό. !!!!!!

      1. Διαβάζοντας τα σχόλια βλέπουν ότι κάποιοι λένε και μπράβο στους καραγκιόζηδες της Κυβέρνησης..
        Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία.Μνημόνια και άγιος ο θεός μέχρι το 2100

    5. Μπράβο στην κυβέρνηση!. Όχι σαν την Βρετανία που άφησε τους πολίτες να κολλήσουν όλοι κ μετά πήρε μέτρα.

    6. Επιτέλους θα κοιμηθούμε σαν άνθρωποι εκεί στην Χαλκιδική !!!
      Είχαμε τα νταμπα ντουμπα όλο το βράδυ και το κάθε βλαμμενο που ούρλιαξε και ξερνούσε στους δρόμους !!!
      Ποιοτικές διακοπές όπως παλιά και μακάρι να διατηρηθούν τα μέτρα και να δουλεύουν τα κλαμπ και μπαρ νορμαλ ώρες!!!
      Να ξεκουραστούν και οι εργαζόμενοι !!!

    7. ΧααχααχΑα! Δηλαδή οι ισλαμοπιθηκες που μπαίνουν κάθε μέρα τριακόσιοι περίπου από τον Έβρο θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν και το τεστ στο χέρι … ΧΑΑ ΧΑΑ ΧΑΑ!

    8. Βόρειο Χαλκιδική, εκεί στα Ζερβοχωρια που υπάρχουν εργαζόμενοι στο ελαιοτριβείο με τα 50 κρούσματα αντί να καθίσουν σπίτια τους παίρνουν τους δρόμους όλη μέρα… και όχι μόνο αυτοί οι καταντινιασμενοι αλλά και γονείς τους και παιδιά τους….
      Και οι γονείς εργάζονται επίσης σε μεγάλες μονάδες, φανταστείτε διασπορά που θα έχει ο ιός….
      Στείλτε αστυνομία στα χωριά έξω από τα σπίτια τους, θα μας πεθάνουν όλους !

      1. Εισαι και εσύ από εκείνους τους βλαμμένους που πιστεύουν ότι υπάρχει ιός;κρούσματα;θάνατοι και άλλα τέτοια γελοία; Περαστικά!

    9. Ερντυ:
      Δωσε σε παρακαλω στα πιθηκια που στελνεις και μια βεβαιωση για αρνητικο τεστ!
      🙂 🙂 🙂

    10. Τυχαίο ότι ο επιστήμονας που συντονίζει και ετοιμάζει εμβόλια μαζί με τον Γκέιτς είναι ο ίδιος γιατρός που ήταν πίσω από την πορεία και φαρμακευτική κατάσταση για το aids

    11. Ε ρε κλαμα που θα πεσει το χειμωνα…
      Και οι Εφοριες και Τραπεζες θελουν να εισπρατουν κιολας…
      Κακαλια μαλια θα παρετε…!

    12. 11 με 7 κλειστα;χαχαχα στον ύπνο πάνε να πιασουν τους Ροδίτες,όταν ξυπνήσουν θα αναρωτιούνται ποτε μπήκαν τόσοι λαθρομετανάστες στο νησί και δεν τους πήραν χαμπάρι,ξυπνήστε ρεέεεε Το χάνετε το νησί σας

    13. Εχουν να κλεισουν σπιτια…να διαλυσουν ολοκληρες οικογενειες….

    14. Που να ξερει ο Κουλης πως ειναι να σου κλεινει ο αλλος το μαγαζι και να μην εχεις να δωσεις φαι στην οικογενεια σου. Δουλεψε ποτε μεροκαματο ή καμια κανονικη δουλεια για να ξερει το παιδι? Η πρωτη του δουλεια ηταν ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ σε θυγατρικη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Οταν εκατομυρια πτυχιουχοι με masters & Phd δουλευουν σερβιτοροι ή μεροκαματο για τα προς το ζην, ο γιος Μητσοτακη πρωτη δουλεια ηταν Διευθυνων Συμβουλος παρακαλω!!

      Προφανως λοιπον θα κλεινει με ευκολια ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιχειρησεις σε ολη την Ελλαδα, αδιαφορωντας για τις επιπτωσεις στις χιλιαδες οικογενειες που δεν εχουν να φανε.

      Τσογλανος. Κανονικος τσογλανος. ΕΛΙΤ σε διατεταλμένη υπηρεσία να πτωχευσει τον τοπο.

      1. Καλά τους κάνει, με νόμους των πολιτικών έκλεβαν άρπαζαν και εγδερναν παρά πολλοί (τίμιοι)επιχειρηματίες,ας δούνε και τη χασούρα, αφού κάθονται και τους κοιτάζουν να τους κλείνουν τα μαγαζιά καλά να πάθουν, θα γίνονταν αυτά στην Τουρκία?θα είχαν ποδοπατησει πολιτικούς και αστυνομία εκεί, όταν λήξει η απάτη θα έχει ξεπουληθεί όλη η χώρα και ο νεοέλληνας απατεώνας θα κλαίγεται ότι τον κορόιδεψαν πάλι οι κακοί πολιτικοί που τους ψηφίζει εδώ και 70 χρονια

    15. Ολα σιωπηλα γιατι τα σκιαζε η φοβερα

    16. Πολυ χαλαρα τα μετρα. Σιγα, δηλαδη γουσταρετε να μπαινει ο καθε βρωμοποδαρος απο τα συνορα αβερτα? Ή δεν θα μπορειτε να κοιμηθειτε επειδη θα κλεισουν τα κωλομπαρα μετα τις 00:00? Τα «σκληρα» μετρα θα τα δειτε μετα τον 15αυγουστο και αρχες Σεπτεμβρη… Παντως εγω μια χαρα παω στην εκκλησια. Κραταμε τις αποστασεις, αναβουμε τα κερακια μας, κουβεντιαζουμε διαφορα θεματα στο προαυλιο.. Περναει η ωρα ευχαριστα.

      1. Οτ θέλουν να κάνουν αρκεί μην κλείσουν τους Ναούς,σκασιλα μας για τα μπαρ,εστιατόρια,παραλίες ούτε που πατάμε.

    17. Και τεστ να κανουν δεν ειναι και σιγουρο οτι θα τους βρει θετικους! γιατι ειναι και ποτε το κανεις το τεστ μπορει να μην τον πιασει 72 ωρες πριν! και να τον πιασει μετα μια εβδομαδα το τεστ,δοκιμασμενα στην πραξη και απετυχαν.

    18. Απο πού κι ως που Ρόδο ρε καραγκιόζηδες? Με 5 κρούσματα (και αν) σε 2 μέρες. Κουράσατε Μητσοτάκη Χαρδαλια Κικίλια, κουράσατε

    19. 11 με 23 λήγει κ η ναβτεξ των Τούρκων , λιγες περιοχές ακόμα μείναν, κλειστα όλα , ήθελα ναξερα ποιος τους ψήφισε. ο εγγονος του Δράκουλα καταστρέφει την χώρα απορώ γιατί κάθονται κ δεν βγαίνουν στους δρόμους τόσο συστημικό λαό δεν εχω ξαναδεί

      1. Καλοκαίρι έχουμε ντε.. Μετά θα έρθουν τα κορονοεπιδονατα και χαλαρά στο σπίτι με καραντίνα!

    Comments are closed.