ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΤΟΠΙΚΑ ΜΠΛΑΚ ΟΥΤ… – ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙ

    Κοινοποίηση:
    plimmires

    Καταρρακτωδώς βρέχει στη Σκύρο από τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (09.07.2022) με την κακοκαιρία να προκαλεί πολλά προβλήματα στο νησί.

    Οι δρόμοι δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια και να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία που «χτύπησε» και τη Σκύρο.

    Ο δήμαρχος Σκύρου, Νικόλαος Μαυρίκιος, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί τις τελευταίες ώρες. Όπως είπε, από τις 14:00 το μεσημέρι δεν έχει σταματήσει να βρέχει, δυο παραλίες έχουν καταστραφεί, ενώ κόσμος εγκλωβίστηκε σε παραλία και έγινε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους!

    «Τραγική είναι η κατάσταση εδώ. Έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, δύο παραλίες έχουν καταστραφεί εντελώς, εγκλωβίστηκε κόσμος στην παραλία του Πεύκου και καταφέραμε να τους απεγκλωβίσουμε τρεις ώρες μετά. Βρέχει καταρρακτωδώς, δεν έχει σταματήσει από τις 2 το μεσημέρι καθόλου», τόνισε ο δήμαρχος Σκύρου.

    64ca2137-7798-4c86-9fa0-cecd832efe14

    Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι από την κακοκαιρία είχαν καταρρεύσει και δυο γέφυρες.

    Όσον αφορά στα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σκύρο, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

    Στην 10η χ/θ της Επαρχιακής οδού Σκύρου – Λιναριάς. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παρακαμπτήρια οδό Χώρα Σκύρου – Καλαμίτσα – Λιναριά.
    Σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου (που οδηγεί στην παραλία).
    Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε τμήμα γέφυρας (μήκους 7 μέτρων) δημοτικής οδού (που οδηγεί στην παραλία) στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας.

    Ρέθυμνο: Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος μετά την καταιγίδα, σε μια πόλη που «πνίγεται» στα λασπόνερα

    Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι, με τους μετεωρολόγους να δικαιώνονται στις προβλέψεις τους. Η ένταση της βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

    Παράλληλα, υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν. Το κύριο πρόβλημα αφορούσε στον όγκο του νερού, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου, η οποία επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία όλων, πολιτών και υπηρεσιών του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

    Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, ενώ στον δημοτικό κήπο, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφής η οποία έληξε χθες το βράδυ.

    Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

    Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν πέρα από λίγες αντλήσεις υδάτων από υπόγειους χώρους και μία κοπή δέντρου που ήταν επικίνδυνο για τους περαστικούς. Δείτε τις εικόνες μετά την καταιγίδα στο Ρέθυμνο, στο βίντεο του rethemnosnews.gr…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Δεν τρέχει τίποτα για την σκυρο. Θα τους καθαρίσει η σμηναρχία. Έτσι κ αλλιώς ,ουτε ΦΠΑ πληρώνουν ,ουτε τέλη κυκλοφορίας ,ουτε ΚΤΕΟ,ουτε τίποτα .

    2. Όλο μαλακιες. Ο κουλης είναι άχρηστος και βάλε. Όλο το επιτελείο του, επίσης. Για Σκύρο Λέρο Ρέθυμνο κλπ όμως φταίνε οι άχρηστοι δήμαρχοι! Τπτ άλλο. Όταν όμως πάμε για δήμαρχο, εκεί είναι που ψηφίζουμε επίτηδες λες, τον πιο άχρηστο. Ούτε 100 σχάρες και φρεάτια δεν μπορούν να συντηρούνται σωστά. Δεν πειράζει όμως. Στις άλλες εκλογές, πάλι ο ίδιος δήμαρχος. Ε, τώρα ποιος φταίει;

    3. Εκλογές να είχαμε τους ίδιους θα ψηφίζανε.

    4. Το κεφάλι του Δημητριάδη, το σκεφτόμουν από χτες, σ εκείνη τη φωτογραφία με τα γυαλιά δε μοιάζει με πουλί που του έσπασε το προφυλακτικό;
      Συγγνώμη αλλά επειδή βαριέμαι έπρεπε να το πω.

    5. Για γέλια.
      Μόνο με λιακάδα μπορουν να κυβερνούν οι χαρτογιακαδες του Χάρβαρντ.
      Ούτε προγραμματισμός. ούτε καθαρισμός έγκαιρος, ούτε οργάνωση ούτε έλεγχος, όλα στον αυτοματο.

    6. Υποδομες γιοκ που λενε και οι φιλτατοι Οθωμανοι! Αεροδρομια που αεροπλανα προσγειωνονται απογειωνονται πανω απο παραλιες λουομενων, αποχετευτικο ειναι μια αγνωστη λεξη, υγειιονομικη περιθαλψη τραβα για Αθηνα αν προλαβεις….κτλ.κυρ Κικιλια και κυρ Μητσοτακη με πορδες τ αυγα δεν βαφονται!

    7. ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΗΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ…ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΧΡΙΣΤΩΝ

    8. Αν είχατε εμβολιαστεί με την πέμπτη δόση, θα προστατευόσασταν και από πλημμύρα! Αλλά και εσείς πάψατε πια να ακούτε τους ειδικούς(στη μίζα). Ο κρατικός μηχανισμός ασχολείται με τα εμβόλια, πώς να εξυπηρετήσει και τους πλημμυροπαθείς! Η μίζα είναι στα εμβόλια, η πλημμύρα είναι δικό σας πρόβλημα!

    Comments are closed.