ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ. ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥ. ΦΟΒΟΙ ΣΤΗΝ “ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ” . ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ

    Κοινοποίηση:
    ΜΠΑΙΝΤΕΝ

    Η δημοφιλία του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Τα αίτιά της αναλύει ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλώντας σε πόρταλ.

    Την καθοδική καθ’ όλη τη χρονιά πορεία της δημοφιλίας του Τζο Μπάιντεν καταγράφει η δημοσκόπηση της Gallup, που διενεργήθηκε από τη 1η έως τις 19 Οκτωβρίου.

    Είναι ενδεικτικό ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μολονότι ξεκίνησε τη θητεία του με σχετικά σταθερά ποσοστά αποδοχής, κυμαινόμενα μεταξύ 54% και 57% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, η αποδοχή του μειώθηκε στο 50% τον Ιούλιο και στο 49% τον Αύγουστο, ενώ αυξάνονταν οι πιέσεις από τις μολύνσεις από κορονοϊό στις ΗΠΑ.

    Ρόλο στη σταδιακή πτώση της δημοφιλίας του, σύμφωνα με τις καταγραφές, τον Σεπτέμβριο, στο 43%, έπαιξε και η άτακτη απόσυρση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν στα τέλη Αυγούστου.

    Ειδικότερα, η 19η Οκτωβρίου σηματοδότησε το τέλος του τρίτου τριμήνου στην εξουσία του Μπάιντεν από την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν ήταν κατά μέσο όρο 44,7%.
    Όλοι οι εκλεγμένοι πρόεδροι πλην του Τραμπ είχαν υψηλότερα ποσοστά αποδοχής το τρίτο τρίμηνο.
    Ο μέσος όρος αποδοχής των επιλογών του Μπάιντεν στο τρίτο τρίμηνο είναι μειωμένη κατά οκτώ μονάδες σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο (53%) και 11 μονάδες από το ποσοστό κατά το πρώτο τρίμηνο (56%).

    Αυτή η πτώση 11 μονάδων είναι μεγαλύτερη από οποιονδήποτε προηγούμενο Πρόεδρο που καταγράφηκε μεταξύ του πρώτου και του τρίτου τριμήνου του, αν και είναι παραπλήσια με εκείνη των τριών τελευταίων Δημοκρατικών Προέδρων, Μπαράκ Ομπάμα (10 μονάδες), Κλίντον (επτά μονάδες) και Κάρτερ (εννέα μονάδες).

    Η σταδιακή πτώση της δημοφιλίας του Μπάιντεν είναι πολυπαραγοντική.
    Αποδίδεται, μεταξύ άλλων:
    Στο ότι οι Δημοκρατικοί καθυστέρησαν την ψήφιση νομοσχεδίων για τις υποδομές, λόγω εσωτερικών διαφωνιών.

    Στο ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να μαστίζεται από προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
    Στον αυξανόμενο πληθωρισμό.

    Αλλά και στις ελλείψεις δυναμικού (εργαζομένων) σε κλάδους, παρόλο που η οικονομική ανάπτυξη και οι αξίες των μετοχών παραμένουν ισχυρές και το ποσοστό ανεργίας έχει πέσει, για την ώρα, στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.
    Κι ενώ η πτώση στην αποδοχή του Μπάιντεν φαίνεται να συγκρατείται προσώρας, δεν έχει επίσης αρχίσει να ανακάμπτει, δείχνοντας ότι δημοσκοπικά ο «μήνας του μέλιτος» έχει τερματιστεί.

    Ραγδαία πτώση μέσα σε μήνες αλά Τρούμαν
    «Το αφήγημα των περισσοτέρων υποστηρικτών του Τζο Μπάιντεν στηριζόταν στην επιστροφή της κανονικότητας στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως θα αντικατοπτριζόταν στο πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου. Αν οι δημοσκοπήσεις είναι ο καθρέφτης της στιγμής, ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος κατέγραψε μέσα σε εννέα μήνες μείωση στα ποσοστά αποδοχής όσο κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συγκρινόμενος μόνο με τον Πρόεδρο Τρούμαν» σχολιάζει τη δημοσκόπηση ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

    «Η επιστροφή στην κανονικότητα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε στρωμένο δρόμο ολικής επαναφοράς για τον Ντόναλντ Τραμπ. Η έξαρση του κορονοϊού, η χαοτική διαχείριση της απόσυρσης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και οι δώδεκα νεκροί στρατιώτες από την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ, η αδυναμία ελέγχου των συνόρων με το Μεξικό, οι φόβοι για την αμερικανική οικονομία και τον πληθωρισμό είναι πιθανότατα οι λόγοι της αποδοκιμασίας της διοίκησης Μπάιντεν» εξηγεί ο αναλυτής.

    Απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές του ’22;
    «Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Πρόεδρός τους επέδειξε σημαντική αδυναμία στη διαχείριση των κρίσεων που αντιμετώπισε η διοίκησή του» επισημαίνει ο κ. Δεσποτόπουλος.
    «Και εντείνονται, ανάμεσα στους Δημοκρατικούς, οι ανησυχίες ότι η απογοήτευση των Αμερικανών ψηφοφόρων θα μεταφραστεί σε απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022. Μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε την απαρχή της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αφού η δημόσια εικόνα και της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις έχει πληγεί σημαντικά» καταλήγει ο διεθνολόγος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Αμέρικα πας για φούντο ; Γιατί μωρή Αμέρικα να μας έρθει μετά ο Κινέζος που δεν τον ξέρουμε ;

    2. Αντε με το σαψαλο! Τουλαχιστον ο Τραμπ τον…. εχει και δυο μετρα και τοχει αποδειξει! Ειλικρινα απορω με τις επιλογες του κογκλαβιου της παγκοσμιοποιησης!

    3. Αν ήταν να βγεί ο Ομπάμα τρίτη φορά θα γινόταν. Θα φτάσουν να τον παρακαλάνε να αναλάβει και μετά πόλεμος.

    4. Οπως έχει ειπωθεί, η Αμερική θα γίνει Μερική.

      1. Ότι οι ΗΠΑ παραμενουν η πρώτη υπερδύναμη του πλανήτη!!! Μερική έγινε η άθλια Σοβιετική Ενωση που οι Αμερικάνοι καταφερσν (και 1000 μπράβο τους) να γονατισουν και να εξαφανίσουν!!!

    5. Η Αμερική θα διαλυθεί σε στάδια. Πρώτα πείνα, μετά εμφύλιος μετά εξωτερική εισβολή όπως λένε οι προφητείες.
      Ήδη πολιτείες επαναστατούν ενάντια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ολόκληρες counties στο Μεριλάντ απαιτούν να αποσχησθούν και να ενσωματωθούν στην Δυτική Βιρτζίνια ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ! Το ίδιο και σε άλλες δημοκρατικές πολιτείες ζητούν απόσχηση και ενσωμάτωση σε άλλη πολιτεία ή ανεξαρτησία.

      Μέγα σκάνδαλο αυτές τις μέρες με στρατιωτικούς ιατρούς να βάζουν ψεύτικες ετικέτες στα μπόλια της πφάιζερ για να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός στο στρατό! Δικηγόροι τα λένε αυτά δημόσια, μέχρι και δικαστήρια έχουν ξεκινήσει!

      Αστυνομικοί, μέχρι και το 50% όπως στην Νέα Υόρκη, στις Δημοκρατικές πολιτείες που επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό ακολουθούν το δρόμο της απόλυσης και όχι να πέσουν στα γόνατα.
      Στις Ρεπουμπλικανικές δεν γίνεται τίποτα. Όλα κυλούν κανονικά εδώ και 20 μήνες ιδίως Φλόριδα, Τέξας, Νότια Ντακότα κ.α.

    Comments are closed.