ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΛΠΙΔΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ

    Κοινοποίηση:
    gre_252863_199201_type13262

    Σε πραγματικό αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκειμένου να εμπλουτίσει τη θεραπευτική φαρέτρα των κλινικών γιατρών με νέα «όπλα» κατά της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2. Ενθαρρυντικά είναι τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύουν διάφορες ομάδες ερευνητών ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ήδη υπάρχουσες δραστικές ουσίες που δοκιμάζονται πειραματικά έναντι του νέου κορωνοϊού, με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ότι η ερμηνεία των αποτελεσμάτων θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Κάποια εξ αυτών χορηγούνται ήδη και σε Έλληνες ασθενείς με COVID-19.

    Ελληνικά φάρμακα φέρνουν αποτέλεσμα

    Σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας, 418 άτομα στη χώρα μας είναι θετικά στον SARS-CoV-2. Εξ αυτών νοσηλευόμενοι είναι 79 και οι 13 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

    Οι Έλληνες ειδικοί, παρακολουθώντας στενά τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις και μελετώντας προσεκτικά την σχετική βιβλιογραφία, αξιολογούν ξεχωριστά κάθε νοσηλευόμενο ασθενή πριν από την χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου.

    Στους σοβαρά νοσούντες και προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω επιδείνωση, δηλαδή η βαριά πνευμονία οδηγήσει σε ανάγκη μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής ή εμφανιστεί νεφρική ανεπάρκεια, χορηγούνται κατά περίπτωση:

    – Σταθερός συνδυασμός Λοπιναβίρης/Ριτοναβίρης (σκεύασμα Kaletra)
    – Φωσφορική Χλωροκίνη (σκεύασμα Aralen) καθώς εμφανίζει ευρέος φάσματος αντιιϊκή καθώς και αντιφλεγμονώδη δράση. Με βάση αναφορές από την Κίνα, η χρήση του φαρμάκου συνοδεύτηκε από μεγαλύτερη πτώση του πυρετού, βελτίωση βλαβών στην αξονική τομογραφία και συνδυάστηκε με γρηγορότερη ανάρρωση και μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικοποίησης του ιικού φορτίου, χωρίς σημαντικές παρενέργειες. Εναλλακτικά μπορεί να χορηγηθεί Θειϊκή Υδροξυχλωροκίνη (σκεύασμα Plaquenil).
    – Σταθερός συνδυασμός Νταρουναβίρης\Κομπισιστάτης (σκεύασμα Rezolsta) : δεν υπάρχουν πολλά κλινικά στοιχεία για τη δράση του αλλά υπάρχουν θετικά in vitro δεδομένα δραστικότητας κατά του ιού.
    – Ρεμντεσιβίρη, ένα ανάλογο νουκλεοτιδίων που έχει βρεθεί να έχει δράση σε ευρύ φάσμα ιών, περιλαμβανομένου του SARS-nCoV2 αλλά και των ιών SARS, MERS, Ebola και Marburg.

    «Όλα τα προαναφερόμενα φάρμακα, πρέπει να τονίσουμε ότι, χορηγούνται αποκλειστικά σε νοσηλευόμενους ασθενείς και πάντα σε συνάρτηση με την κλινική τους εικόνα και αφού έχει προηγηθεί μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας», τονίζει ο κ. Δρόσος Καραγεωργόπουλος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελητής στην Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

    Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι, καμιά εκ των προαναφερόμενων δραστικών ουσιών δεν έχει κλινική ένδειξη για τη νόσο COVID-19 και «γι’ αυτό είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στη χορήγηση τους. Αυτό που έχει αξία να τονιστεί είναι ότι οι δεν πρέπει να σπεύδουμε ως πολίτες στα φαρμακεία και να αγοράζουμε όποιο σκεύασμα ακούμε ότι δοκιμάζεται έναντι του κορωνοϊού. Αγοράζοντας άκριτα φάρμακα, πρώτον εκθέτουμε εαυτούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών και δεύτερον μειώνουμε έτσι την ποσότητα των φαρμάκων γι’ αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο θεράπων ιατρός είναι αυτός που αποφασίζει για τη φαρμακευτική αγωγή», καταλήγει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

    Αφορμή για την δήλωση του έγκριτου Έλληνα Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου, που έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς κλινικές μελέτες όταν εργαζόταν στο Νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου, η πληροφορία ότι αρκετοί συμπολίτες μας έσπευσαν χθες στα φαρμακεία να αγοράσουν σκευάσματα που περιέχουν Θειϊκή Υδροξυχλωροκίνη. Πρόκειται για φθηνά φάρμακα με ελάχιστες παρενέργειες που έχουν λάβει έγκριση για τη θεραπεία της ελονοσίας, του ερυθηματώδους λύκου και της οξείας ή χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

    Νωρίτερα χθες Τετάρτη, είχε αναπαραχθεί στα διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης ότι ο Γάλλος έγκριτος καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Ντιντιέ Ραούλ από το Μεσογειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Ινστιτούτο Μολυσματικών Νόσων της Μασσαλίας ανακοίνωσε ότι το σκεύασμα Plaquenil βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της νόσου COVID-19. Αναφορά στην είδηση έκανε και κατά τη χθεσινή ενημέρωση των συντακτών του υπουργείου Υγείας ο εκπρόσωπος για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα (χθες) υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της Εταιρείας Λοιμώξεων».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Αψιθιά, το αψέντι, η πράσινη νεράιδα, το ποτό των καλλιτεχνών που οδηγούσε στην τρέλα.

    2. Δεν καταλαβαίνω τον τίτλο του άρθρου … Οι ουσίες αυτές έχουν δοκιμαστεί πριν ο ιός πλήξει την χώρα μας! Επίσης δεν αφορά το λαό το θεραπευτικό πρωτόκολλο.

    3. περσυ μετα απο ενα ιο του αναπνευστικου σημειωση οτι ειμαι νεα κ υγιεις τα χρειαστηκα… σουκου επεσε ουτε φαρμσκειο εβρισκα ουτε τιποτα τη περασα με ευκαλυπτο κ εισπνοες ολο το βραδυ αυτο με εσωσε.. απο τοτε πινω κυριως τους χειμερινους μηνες ελαιο ριγανης λιγες σταγονες σε κουταλι με ελαιολαδο κ απο τοτε ουτ ενοχληση μυτη ουτε λαιμος η ριγανη τα σαρωνει ολα … κ μεινετε σπιτι παπουδες γιαγιαδες…δε ξερετε πως ειναι ν νιωθεις οτι πνιγεσε στο νερο εγω το ενιωσα.. κ ειμαι 40 χωρις παθηση καμια!! προσοχη!

      1. Ρίγανη αντι για τσάι ήταν το φάρμακο της Μάνας μου που το έδινε ακόμα και σε άρρωστα ζώα.

    4. Και γιατί δεν λέτε στον κοσμάκη ότι χλωροκίνη είναι η αρτεμισίνη στην αψινθιά ;;;;;;;;;;;;;;;

    5. ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ….Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ…..ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ Ο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ,,ΚΑΦΕΔΕΣ ,ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ

      1. Και οχι μονο αυτο, η πρωτη του γυναικα του ελυνε ολα τα μαθηματικα προβληματα η οποια ηταν παρα πολυ καλη μαθηματικος. Οταν πιαστηκε και αρχισε και ανεβαινε την χωρισε.

    6. Στην Ελλάδα ανακοίνωσαν πως απέτυχε η χλωροκίνη ενώ είδα επιστημονική μελέτη δημοσιευμένη απο Κινέζους οι οποίοι λένε πως με 500mg την ημέρα επι 2 δόσεις είδαν θετικά αποτελέσματα. Κάποιος λέει ψέμματα εδώ.

    7. παγκόσμια κυβέρνηση με υποχρεωτικό εμβόλιο τύπου ID2020 όπως προβλέφθηκε εντελώς τυχαία στην άσκηση για κορονοϊο Event 201 τον Οκτώβριο του 2019.

    8. Η φωσφορική χλωροκίνη χρησιμοποιείτε και απο τους Κινέζους και αυτός ειναι μάλλον ο λόγος που οι Κινέζοι έχουν σχετικά λίγα θύματα. Μήν περιμένετε Θαυματα απο τις δυτικές χώρες γιατι θα έρθουν αργά. Προς το παρόν να κλειστείτε στα σπίτια σας. Προσωπικά θα ήθελα να είμαι στο σπιτι μου, στο χωριό μου, στην Ελλάδα και ας έχω παιδιά γιατρούς εδώ στις ΗΠΑ.

    9. Όλα αυτά είναι σε πειραματικό στάδιο.
      Μακάρι να βρεθεί λύση φίλοι μου ποιος δεν το θέλει αλλά η άποψή μου με όλα αυτά που διαβάζω σε site της Αμερικής το φάρμακο θα έρθει μέσω εμβολίου.Ολο κάτι βρήκαν και στην ουσία τίποτα δεν βρήκαν.Εν το μεταξύ η Γαλλία δέχθηκε απότομη δυνατή επίθεση του ιού με αποτέλεσμα να γίνεται και εκεί κακός χαμός.

    10. Πάντα πίσω από κάποια μεγάλη ανακάλυψη παγκοσμίως είτε αυτή είναι στην ιατρική είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα, υπάρχει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ..! Φωτεινό παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, δεξί χέρι του Αϊνστάιν.

      1. Χλώροκινη= το φάρμακο που μέχρι τώρα βοηθά σημαντικά… Γιατί λοιπόν δεν εξασφαλίζονται μεγαλες ποσότητες να βοηθηθούν όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως;

      2. Τον Καραθεοδωρής εκτός από σένα και εμένα δε τον ξέρει κανένας.

      3. Ναι ιστρος φαε το σανο σου και κανε χαρα τωρα!!!

      4. ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ….Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ…..ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ Ο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ,,ΚΑΦΕΔΕΣ ,ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ

    11. Βρειτε το φαρμακο γρηγορα γιατι σε λιγο τα θηρια στα κλουβια εγιναν νευρικα κ θα ξεσκισουν το ενα το αλλο.

      1. Αλλο που δεν θες μαριιιιι!!! Κανε μπιντεεε για κοφινατο βιδαριστο

    12. Σκόρδο, κρεμμύδι, μέλι, λαχανικά και φρούτα.Βοτανα της ελληνικής γης σε τσαι.Ριγανη και κανέλα.1 ώρα γυμναστική τη μερα .Οχι τηλεόραση και κινητό.Διαβασε ένα βιβλίο πχ την Ομήρου Οδύσσεια…αυτά είναι τα φάρμακα σου Έλληνα…με αυτά θα σωθείς δε χρειάζονται τα φάρμακα

      1. Εισαι για δεσιμο…
        Με γιατροσοφια και λαχανικα θα σωθεις;

    Comments are closed.