ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ. Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ ΤΗΣ EXXONMOBIL ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10 – «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ» Η ΚΥΠΡΟΣ- ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.(ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil, είναι από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα τρία κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στην Κύπρο.

    Η επιτυχής κατάληξη των γεωτρήσεων στον στόχο «Γλαύκος» της κυπριακής ΑΟΖ είναι το τρίτο κοίτασμα υδρογονανθράκων που εντοπίζεται στη θαλάσσια ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προηγήθηκαν το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 (περίπου 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και το κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6, για το οποίο η κοινοπραξία Total/ENI δεν ανακοίνωσαν ποσότητα αλλά οι πληροφορίες το τοποθετούν κοντά στα 4 tcf (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια).

    Ο αντιπρόεδρος της Exxon Mobil χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της εν λόγω γεώτρησης καταπληκτικό. Όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης, στον στόχο «Δελφύνη» δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε κοιτάσματα, ωστόσο τα συνολικά αποτελέσματα αποδεικνύουν τον ρόλο της Κύπρου ως εναλλακτική πηγή εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Χαρακτήρισε «καλή βάση» την ποσότητα, για δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποίησης, ωστόσο σημείωσε ότι θα χρειαστούν περισσότερες ποσότητες.

    Ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Τρίσταν Άσπρεϊ, εξέφρασε ενθουσιασμό για τα κοιτάσματα στον «Γλαύκο», δηλώνοντας ότι η αμερικανική εταιρεία θα συνεχίσει την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

    Επεσήμανε δε πως ακόμα είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού για μια μελλοντική ανάπτυξη, μιλώντας για δυνατότητα νέων ανακαλύψεων τόσο στο τεμάχιο 10 όσο και σε άλλα τεμάχια. Εξέφρασε το ενδιαφέρον της εταιρείας για ευρύτερες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώθηκε στις 12 το μεσημέρι, από αντιπροσωπεία της εταιρείας ExxonMobil, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Τρίσταν Άσπρεϊ.

    Στελέχη από κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των Eni, ExxonMobil, Hellenic Petroleum, Noble Energy και Total, συγκεντρώνονται στις 6 και 7 Μαρτίου στη Λευκωσία για να συζητήσουν τις εξελίξεις και τις προοπτικές του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, το συνέδριο Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC) 2019 αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, με διήμερο πρόγραμμα ομιλιών από εμπειρογνώμονες του χώρου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. γιατί εδώ τι θα φάνε νομίζετε;…….
      ……ΣΚΑΤΑ!!!! ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ και…. με ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥΣΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και…. λοιπών…..ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΔΩΝ……ρουφιανοδολοφόνων…..

    2. Το πετρελαιο της Βενεζουελας ειναι βαρυ και για να μπορει να επεξεργαστει και να βγει στην αγορα πρεπει να αναμιχθει με ελαφρυ το οποιο εισαγεται σχεδον αποκλειστικα απο τις ΗΠΑ,το οτι εχοθν πετρελαιο και πεινανε στη βενεζουελα ωφειλεται στο οτι η αριστερη κυβερνηση του Μαδουρο εθνικοποιησε τα πετρελαια της χωρας τα οποια ειχαν παραχωρηθει με αποικιακες συμβασεις σε ευρωπαηκες ως επι τω πλειστων πετρελαηκες εταιριες γαλικες κυριως και γι αυτο το λογο η ευρωπαηκη ενωση και οι ΗΠΑ επεβαλαν στη Βενεζουελα κυρωσεις ,απο τις κυρωσεις πειναει η βενεζουελα και απο κακη συγκυρια που εχουν πεσει πολυ οι τιμεςτου πετρελαιου λογω που οι ΗΠΑ βγαζουν δικα τους σχιστολιθικα πετρελαια και δεν εισαγουν πια οσο πετρελαιο εισηγαγαν πριν βρουν μεθοδο αντλησης του σχιστολιθικου πετρελαιου με ενα νεου τυπου γεωτρυπανο που παει και πλαγια επινοηση ενος Ελληνικης καταγωγης πετρελαια του του τεξας αριστουχου αποφοιτου μηχανολογου μηχανικου του ΜΙΤ,απο τη μια κυνηγουν και επιβαλουν κυρωσεις στη βενεζουελα κι εμεις μαζι με την ευρωπαηκη ενωση και απο την αλλη της στελνουν φορτηγα με τροφημα και ο Μαδουρο δενταδεχεται γαιτ λεει μας κοροηδευετε μας επιβαλετε κυρωσεις και μας τιμωρειτε και μας στελνετε μερικα φορτηγα φαγητο για ξεκαρφωμα ,παντως οι αμερικανοι δεν εχουν αδικο,λενε οτι εχουν ενδειξεις και εκφραζουν νησυχιες οτι η βενεζουελα αρχιζει να γινεται κεντρο αποσταθεροποιησης της κεντρικης αμερικης

    3. Και ο Μαδουρο εχει ατελείωτα πετρέλαια αλλά ο λαός τρώει σκατα… Ότι θα τρώμε και μεις…ασε που θα γίνει και πόλεμος για να μας αποτελειώσουν και μετά θα πάρουν τα πάντα.. .

    Comments are closed.