“ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ”. ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΑΜΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ EXIT POLLS. “ΕΓΡΑΨΑΝ” ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΡΑΜΠ

    Κοινοποίηση:
    In this July 17, 2019, photo, President Donald Trump arrives to speak at a campaign rally at Williams Arena in Greenville, N.C. (AP Photo/Carolyn Kaster)

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μάθουμε αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφαλίσει τη δεύτερη τετραετή του θητεία ή εάν ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.
    Τα πρώτα exit polls ανά πολιτεία εν μέσω των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 01:00 ώρα Ελλάδος.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN, τα οικονομικά προβλήματα και οι φυλετικές διακρίσεις είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ, ενώ η πανδημία της COVID-19 έρχεται μόλις στην τρίτη θέση.

    Όπως αναφέρεται, το 34% των ερωτηθέντων επικεντρώνεται κυρίως στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ το 21% θεωρεί τις φυλετικές διακρίσεις ως το κύριο ζήτημα της προεδρικής εκστρατείας.

    Παράλληλα, η πανδημία του κορονοϊού κατατάσσεται τρίτη με 18% στα «μάτια» των Αμερικανών πολιτών, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο τόσο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και σε αριθμό νεκρών.

    Ακόμη: εγκληματικότητα, εθνική ασφάλεια καθώς και η πολιτική υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν πηγές ανησυχίας μόνο για το 11% των ερωτηθέντων.
    Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στην ίδια δημοσκόπηση, το 51% των ψηφοφόρων αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ στην πανδημία του κορονοϊού, ενώ το 48 τοις εκατό διαφωνεί και τον στηρίζει.

    Μάλιστα, για το 52% είναι πιο σημαντική η ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19 από την προστασία της οικονομίας, ενώ το 42% πιστεύει ότι η οικονομία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα.

    Τέλος, το exit poll αποτυπώνει και την εμπιστοσύνη των Αμερικανών ψηφοφόρων στις εκλογικές διαδικασίες: 46% είναι απολύτως σίγουροι ότι οι ψήφοι τους θα μετρηθούν με ακρίβεια ενώ 40% το πιστεύουν «σε κάποιο βαθμό» και μόνο το 12% των ερωτηθέντων εξέφρασαν αμφιβολίες.

    Σύμφωνα με δήλωση Τράμπ, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία: “Πάμε καλά,  θα νικήσουμε”

    Aπό το sputniknews.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Τραβα ρε μητσο να σαλαγησεις κανα γίδια που ξέρεις πόσα κρούσματα έχει η Αμερική και δεν ξέρουν οι Αμερικανοί!!!αλλά εντάξει έχεις sky antenna και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης και ειααι πλήρως ενημερωμενος!!!

    2. Τραβα ρε μητσο να σατανιστής κανα γίδια που ξέρεις πόσα κρούσματα έχει η Αμερική και δεν ξέρουν οι Αμερικανοί!!!αλλά εντάξει έχεις sky antenna και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης και ειααι πλήρως ενημερωμενος!!!

    3. Εσείς που εκθειάζετε τον ΤΡΑΜΠ-ΤΡΟMΠΑ…Δεν καταλάβατε οτι αν βγει ο τρόμπας…ο Τούρκος θα κάνει πάρτι;;;

    4. 18% μόλις για τον κορονοϊό. Για αυτό είναι έτη φωτός μπροστά από όλους.
      Εδώ κάποιοι δικοί μας το έχουν κάνει σημαία , μας έχουν φυλακίσει , έχουν πάρει τις ζωές , τη χαρά μας αλλά κυρίως την ελευθερία μας και μακροπρόθεσμα θα δούμε τις δραματικές συνέπειες στην οικονομία μας.
      Συζητώντας με γνωστούς και φίλους δεν ξέρω αν στην Ελλάδα θα είχαμε παραπάνω από 18% αλλά σίγουρα πολύ κάτω από 50%.

    5. Τι γελοιοτητες, οι Αμερικανοί γενικά είναι μεγάλοι καραγκιοζηδες!!

      1. Τσιφτετελληναρας που ψηφίζει τους Τσιπροκουληδες!!! Αχαχαχα

      2. Ε, βλέπεις 200.000+ πτώματα δεν τους είναι αρκετά… Αλλωστε, τόσα ήταν το ταβάνι του αλλοπρόσαλλου, άχρηστου, πλανητόρχη για να είναι ευχαριστημένος από τις “επιδόσεις” του στη διαχείριση του θέματος. Ας όψονται και οι ηλίθιες επιλογές των δημοκρατικών…

    6. ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

      1. περιεργο… γιατι και ο τραμπ με τα μογγολια ειναι

    7. ΤΡΑΜΠ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

    8. χα χα χα χα 95.000 κρουσματα ειχαν σημερα, αν παρεμενε ο τραμπ τελικα δε θα εμενε ουτε ενας αμερικανος ζωντανος…

    9. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!! Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!!

    Comments are closed.