Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑ ΜΕ NAVTEX ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ – ΝΕΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ “ΜΑΧΑΙΡΙΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΙΟΣΑ ΜΕΡΚΕΛ – ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ (ΕΙΚΟΝΑ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Κλιμακώνει τις ενέργειές της η Άγκυρα, την ίδια στιγμή που το Oruc Reis πλέει κοντά σε ελληνικά νησιά, διεξάγοντας έρευνες
    Καθημερινές είναι πλέον οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που το Oruc Reis πλέει κοντά στο Καστελόριζο και πραγματοποιεί έρευνες, η Άγκυρα κλιμακώνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειές της, εκδίδοντας δύο navtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

    Το βράδυ της Τρίτης, η τουρκική ηγεσία εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία, να σημειώσουμε, έχει αμφισβητήσει δημοσίως πολλές φορές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η Τουρκία αμφισβητεί εδώ και δεκαετίες το δικαίωμα παρουσίας αμυντικών δυνάμεων πάνω στα νησιά του Αιγαίου, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των σχετικών συνθηκών.

    Δείτε τις τουρκικές αντι-navtex:

    1

    Oι Γερμανοί ‘έγραψαν” τον Δένδια για το εμπάργκο όπλων

    Το γερμανικό ΥΠΕΞ έδωσε μία απαξιωτική απάντηση στην άνευ ουσίας παράκληση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια να σταματήσει η Γερμανία να πουλάει όπλα στην Άγκυρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανησυχεί καθώς το Βερολίνο εξάγει «υπεύθυνα» όπλα στην Τουρκία.

    Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση ακολουθεί «μια περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγής όπλων.»

    Όπως διαβεβαιώνει, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χορήγηση αδειών εξαγωγής λαμβάνονται «μετά από προσεκτική εξέταση και υπό το πρίσμα παραμέτρων της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.»

    Επίσης επισημαίνεται ότι ο αριθμός των αδειών για εξαγωγές στην Τουρκία βρίσκονται «σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

    Τα τελευταία χρόνια η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει νέες άδειες εξαγωγής για «κρίσιμους εξοπλισμούς» που θα μπορούσε η Τουρκία να τους χρησιμοποιήσει «στο πλαίσιο περιφερειακών στρατιωτικών επιχειρήσεων», διαβεβαιώνει το γερμανικό ΥΠΕΞ.  (σσ. Αυτό ισχύει μόνο για εναέρια και χερσαία οπλικά συστήματα).

    «Η γερμανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, και με την ιδιότητα της Προεδρίας της ΕΕ, για την αποκλιμάκωση και το διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο.» Όπως ακόμη διαβεβαιώνει, «σε στενή συνεργασία με τους εταίρους στην ΕΕ», μονίμως η κυβέρνηση εξετάζει τις αποφάσεις για τις γερμανικές εξαγωγές παίρνοντας υπόψη την περιφερειακή κατάσταση ασφάλειας.

    Ας σημειωθεί ότι πανομοιότυπη δήλωση έκανε στις 9 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Οικονομίας Ούλριχ Νούσμπαουμ σε επερώτηση των Πρασίνων για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

    Το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών με επίσημη ανακοίνωση δικαιολογεί τον κατάπτυστο χάρτη «έρευνας και διάσωσης» που δημοσίευσε ο τούρκος υπουργός συγκοινωνιών και δείχνει το μισό Αιγαίο στην δικαιοδοσία της Τουρκίας!

    Αντί να στηρίξει την Ελλάδα και το διεθνές δίκαιο, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τον κατάπτυστο χάρτη που δημοσίευσε ο τούρκος υπουργός συγκοινωνιών και παρουσιάζει το μισό Αιγαίο ως «χώρο ευθύνης της Τουρκίας» στην έρευνα και διάσωση, ανακοίνωσε ότι: «Η Διεθνής Σύμβαση του 1979 για τις υπηρεσίες θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης (Σύμβαση SAR) προβλέπει ότι οι περιοχές ευθύνης για τις εθνικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα θα πρέπει να καθοριστούν από τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα κράτη μέσω συμφωνίας μεταξύ τους!!»


    Ο κατάπτυστος Χάρτης έρευνας διάσωσης που δημοσίευσε η Τουρκια και αιτιολόγησε η Γερμανία!

    Και συνεχίζει η ανακοίνωση ακριβώς στο ίδιο ελεεινό μοτίβο, εξειδικεύοντας μάλιστα μην και κάποιος δεν καταλάβει ότι κάνει πλάτες στην Τουρκία:

    «Αυτό ισχύει και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας διάσωσης είναι εντελώς ανεξάρτητη από την οριοθέτηση των εθνικών θαλάσσιων συνόρων σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Έχουμε ήδη τονίσει πολλές φορές ότι μια λύση στα αμφιλεγόμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων!!».

    Ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας είναι πλέον τεκμηριωμένος και με επίσημη ανακοίνωση. Ντροπή.

    Άλλη μια πισώπλατη μαχαιριά από την Γερμανία

    Αλλά δείτε παρακάτω και πώς εξηγούνται όλα

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΟ “ΤΙΜΟΝΙ” – ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΦΙΛΟΥΣ” ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ “ΣΟΥΖΑ” ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ; ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ; (ΒΙΝΤΕΟ)

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ό,τι χρειάζεται.
      αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

    2. Γιατί όταν βλέπω την φωτογραφία αυτής της “κυρίας” το υποσυνείδητο μου την μεταφράζει σαν να έχω μπροστά μου τον Χίτλερ ; Κάποιος πρέπει να την ξεσκεπάσει αγρίως σε συμβούλιο της ΕΕ με μια πολύ αυστηρή ομιλία. Να ξεσκεπάσει την αντιευρωπαική και αντισυναδελφική συμπεριφορά της, να ξεσκεπάσει τις βρωμιές της με τον Ερτογάν. Οι Γερμανοί ποτέ δεν χόνεψαν τους Ελληνες μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Φαίνεται δεν πήραν το μάθημα τους και δεν κατάλαβαν τι εστί Ελληνας όταν κινδυνεύει η πατρίδα του. Εάν είχαμε ένα άξιο ηγέτη ήδη θα είχαν καθήσει στα αυγά τους.

    3. ΣΑΠΟΥΛΟΓΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛΙΤΣΑ Η ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΜΙΣΙ……ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΟΚΥΡΗΞΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΟΎ ΘΕΛΟΝΤΩΣ…

    4. στο τέλος θα βγάλει ναυτεξ και θα απαιτεί να κατεβάσουμε τα εσώρουχα μας..

    5. Η Γερμανοι μετά το β’ παγκόσμιο που κατέστρεψαν τα πάντα υπόγραψαν ως ηττημένοι τον έλεγχο και τον περιορισμό του στρατού της από τις συμμαχικές δυνάμεις. Σήμερα λοιπόν χρησιμοποιούν και βάζουν μπροστα την Τουρκία εξοπλίζοντας την στο έπακρο και κάνουν τις βρωμοδουλειες τους στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο. Δυστυχώς οι απόγονοι των ναζί στην Ευρώπη δε βάζουν μυαλο και λειτουργούν δόλια και υπόγεια . Αυτή είναι η Γερμανία που κάνει τον νταβατζη στην Ε.Ε. Το θέμα είναι όμως τι κάνουν οι άλλες χώρες, αν τους έχουν πάρει χαμπάρι τι ακριβώς πάνε πάλι να κάνουν με συνεταιρακι τον Ερντογάν . Πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να ξυπνήσουν γρήγορα και να δουν τι τους ετοιμάζει η Γερμανία πάλι μετά από 60 χρόνια πριν είναι πολύ αργά για όλους !!

    6. Η αγορά όπλων (αν όχι για μίζες) για εξαγορά διπλωματικής υποστήριξης είναι τουλάχιστον αφελής. Έχουμε κάνει πλούσια την Γερμανία κι ενώ οι προδότες υπέγραψαν την απόδοση της χώρας σε ξένα (κυρίως γερμανικά) ταμία, βλέπουμε αυτές τις χώρες να υποστηρίζουν άμεσα την Τουρκία. Πχ η Γερμανία θα παραδώσει 4 ολοκαίνουργια υποβρύχια τύπου 214 σύντομα κι έτσι θα χαθεί το δικό μας πλεονέκτημα. Την ίδια ώρα αφήνουμε όλες τις βιομηχανίες να φύγουν έξω γιατί υπάρχουν οι εδώ εργατοπατέρες που εκβιάζουν για να βγάζουν τα προς το “ζην” και για τον ίδιο λόγο δεν ιδρύονται άλλες καινούργιες.

    7. Κουλή ξύπνα. Μην ικετευεις άλλο τη μαμά Μερκελ δεκάρα δε δίνει για μας. Κάνε επιτέλους αυτό που πρέπει.

    8. Κυβέρνηση για …ια.Λαός στα @@@@.Καλά μας κάνουν . Μάσκα και καφε στο σπίτι.

    9. Άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες τουλάχιστον.
      Τόσα χρόνια περιμέναμε να μας στηρίξει έστω
      Και για τα μάτια η Ευρώπη.
      Τώρα πια φάνηκε πόσο μας υπολογίζουν παν από όλα το χρήμα και η μπίζνα .
      Αλλά θα το πληρώσουν κι αυτοί κάποια μέρα έχουν τον λύκο στο μαντρί.

    10. ΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ξυπνα

      μονο ο ΜΑΚΡΟΝ ειναι στο πλαι σου και αυτος απο συμφερον

      μην τον απομακρυνεις για χατηρι της αγγελικουλας του Γ Ραιχ και των υπολοιπων ευρωτσογλανων

    11. Είστε και επισήμως ανίδεοι.Οι Γερμανοί ΔΕΝ δικαιολόγησαν το χάρτη.

      1. Ολοι οι Νου δουλοι ειναι ψευτοπατριωτες, σκατοψυχοι και καραγκιοζηδες.

    12. “”Επίσης επισημαίνεται ότι ο αριθμός των αδειών για εξαγωγές στην Τουρκία βρίσκονται «σε πολύ χαμηλό επίπεδο». “”” Διαμεσου αλλων χωρων ποσα εξαγουν;;;

    13. και για ποσα χρονια θελουν το αιγαιο μισοτουρκικο??? η θα ειναι για παντα??? η ελλαδα για ποσα χρονια ειναι “leased”? αλλα ευτυχως οι ελληνες κατοικοι ειναι σύμφωνοi, συμβιβάσιμοι και εν αρμονία με τις κυβερνησεις που εκλεγουν και τους εχουν για μπροσταριδες στα “”εθνικα θεματα”” …… λεμε τωρα……

    14. τουλαχιστον οι αμερικανοι ξεγελασαν τους ινδιανους και τους ινδιανους chiefs …… με καθρευτακια και μπιρμπιλοτες χανδρες……. τον ελληνα chief με τι τον εχουν ξεγελασει η θα τον ξεγελασουν???? :-)))))

    15. Ρε, άντε μου στο γέρο διάολο σκατοφάρα!!! Ευτυχώς δηλαδή γουρούνια, που τα υποβρύχια δεν είναι κρίσιμος εξοπλισμός, όπως και τα μέρη των drone επίσης, ανάμεσα σε όλα αυτά που δίνονται με “υπευθυνότητα” σιχάματα. Στο διάολο επιτέλους εσείς και οι πρωτοβουλίες σας του κώλου!!!

    Comments are closed.