Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΟΤΑ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑΡΡΩΣΤΕΙΑ. ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    kokotas_onasis

    Ο γίγαντας του λαϊκού τραγουδιού, Σταμάτης Κόκοτας δεν είναι πλέον στη ζωή, αφού σήμερα τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

    Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

    Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές.

    Υπήρξε δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Επισης, ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

    Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Σταμάτη Κόκοτα ήταν η ζεστή φωνή και οι μακριές φαβορίτες του. Ήταν το σήμα κατατεθέν του, στα τόσα χρόνια πορείας στο τραγούδι. Μέχρι και εταιρίες με ξυραφάκια τον πλησίαζαν και του έδιναν τεράστια ποσά για να τις ξυρίσει, πράγμα που δεν έκανε ποτέ.

     Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Σταμάτης Κόκοτας εμφανίστηκε το 2015 καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show», και μεταξύ άλλων, μίλησε για το σήμα-κατατεθέν της εμφάνισης του, τις φαβορίτες του.
    «Μία πρόταση μου κάνανε. Δεν πήρα τίποτα. Είναι αλήθεια. Μου πρότειναν να μου δώσουν 50.000.000 δραχμές. Τότε έπαιρνες τη μισή Αθήνα. Αυτές οι προτάσεις είναι για άλλους δεν είναι για μένα. Εγώ είμαι πολύ αυστηρός πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με τους άλλους και τους φίλους μου», απάντησε ο Σταμάτης Κόκοτας.

    «Τις αγαπάω. Δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Για εμένα δεν είχε καμία σημασία, τον έστειλα από εκεί που ήρθε. Απ’ την Αμερική ήρθε και τον έστειλα πίσω», είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξή του ο τραγουδιστής.

    Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος επίσης ταλαιπωρείται από τον καρκίνο. Εκεί, που ο Σταμάτης Κόκοτας, ήταν απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ!

    «Γιε μου»: Ο μύθος γύρω από το πασίγνωστο τραγούδι του Κόκοτα

    Το πασίγνωστο και χιλιοτραγουδισμένο κομμάτι των Απόστολου Καλδάρα και Λευτέρη Παπαδόπουλου κυκλοφόρησε το 1977 και τότε πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως το τραγούδι γράφτηκε για τον θάνατο του γιου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρου. Ηταν, άλλωστε, γνωστό πως ο Σταμάτης Κόκοτας και ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν φίλοι.

    Ωστόσο ο Σταμάτης Κόκοτας σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε για άλλη ιστορία, εξίσου πονεμένη και συγκινητική.

    «Το τραγούδι γράφτηκε για ένα πατέρα με ναρκομανή γιο. Τότε, τέλη δεκαετίας ’70, άρχισε να μπαίνει η πρέζα στη ζωή μας. Και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος τα λέει όλα εδώ… Είσαι είκοσι χρονών κι όμως γερνάς… Γιε μου, είν’ οι άνθρωποι απάνθρωποι καλέ μου, οι αρχόντοι είν’ εμπόροι του πολέμου και γελούν όταν το δάκρυ μας κυλά. Ως κι οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου που ’χεις πέσει τώρα τόσο χαμηλά».

    «Σε τουρνέ μου στην Αμερική, που έλεγα το «Γιε μου» και πήγε κάποιος ν’ ανάψει το τσιγάρο του -από πόνο, επειδή είχε χάσει το παιδί του- με αποτέλεσμα να πάρουν τα μαλλιά μου φωτιά και ο μπουζουξής να τραβάει το τραπεζομάντιλο για να τη σβήσει», είχε, επίσης, περιγράψει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Μοναδικος………μαζι του τελειωνει μια ολοκληρη εποχη που δεν προκεται ποτε να ξαναγυριση η να την ξαναζησουμαι…..Στα ραλι ειχε οδηγο και ετρεχε ως συνοδηγος παντα με μια χαρακτηριστικη BMW 2002 εκεινης της εποχης με πισω κινηση……

    Comments are closed.