ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: H E.E ANAKOINΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ!

    Κοινοποίηση:
    koronaios

    Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να λάβουν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αστάθειας που μπορεί να πυροδοτηθεί από την εξάπλωση της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορωναϊός.

    «Η Ευρώπη είναι ενωμένη και πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι βιώνουμε μια έκτακτη κρίση σήμερα που απαιτεί έκτακτη αντίδραση», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά από μια τηλεδιάσκεψη που είχαν Ευρωπαίοι ηγέτες για τον συντονισμό των μέτρων απέναντι στον κορωναϊό.

    Τι είπε η ΕΕ επισήμως; Ότι «θα κάνει ότι είναι αναγκαίο», από το να επιτρέψει τη χορήγηση κρατικής βοήθειας στις εταιρείες μέχρι και την ίδρυση ενός ειδικού επενδυτικού Ταμείου για την παροχή ρευστότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κορωναϊού.

    Ο κορονοϊός και το ειδικό ταμείο 25 δισ. ευρώ
    «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αναγκαία εργαλεία», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη βιντεοδιάσκεψη των 27 ηγετών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι θα χρησιμοποιηθούν «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» για να στηριχθούν οι οικονομίες που θα πληγούν από την επιδημία.

    Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν, η ντερ Λάιεν ανέφερε τις κρατικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, την ευελιξία όσον αφορά την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή ακόμη και η ίδρυση ενός ειδικού ταμείου, του αποκαλούμενου «corona-fund», ύψους 25 δισεκ. ευρώ, για επενδύσεις αναθέρμανσης της οικονομίας βραχυπρόθεσμα. Όπως είπε, θα ζητήσει επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαθέσει 7,5 δισεκ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία.

    «Πρέπει να δράσουμε σε μακροοικονομικό επίπεδο εναντίον της κρίσης του κορωναϊού», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κορονοϊός και οι προτεραιότητες
    Οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες αναφορικά με την αντιμετώπιση του νέου ιού, ο οποίος ήδη προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

    Επιπρόσθετα ως προς το ζήτημα της οικονομίας αποφασίστηκε η «ευέλικτη εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά τις κρατικές ενισχύσεις και το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Με δέκα μασέλες θα φάει το μασωναριό της Ευρώπης. Λεφτά για να στηρίξει τις μεγάλες επιχειρήσεις (αυτοκινητοβιομηχανίες κτλ.) που για άλλη μια φορά δεν καταρρέουν απλά αλλά εξαϋλώνονται στο τζόγο του χρηματιστηρίου. Μαντέψτε όμως από που θα βρεθούν τα κονδύλια. Από τις συντάξεις που θα γλιτώσουν από τους γέροντες που θα ξεκάνουν κι από τα καινούρια μνημόνια. Μ΄ένα σμπάρο δυο τριγώνια.

      Όσοι ζήσετε ετοιμαστείτε για φτώχεια χειρότερη κι απ΄αυτή στην κατοχή.

    2. O Μητσοτάκης μετά από αυτό πρέπει να δώσει άτοκα δάνεια στους μικρομεσαίους επαγγελματίες που έχουν καταστραφεί πλήρως οικονομικά.Αυτό που βίωσα τα έβλεπα μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.Βγήκα για λίγο έξω να πάρω δύο αναψυκτικά και νόμιζα πως πρόκειται για πόλη που χτυπήθηκε από πυρηνικά.Δεν κυκλοφορεί έξω άνθρωπος ούτε για δείγμα τα taxi είναι εξαφανισμένα τα περίπτερα είναι όλα κλειστά τα Fast Food κλειστά και το μόνο που βλέπεις είναι πεταμένες νοσοκομειακες μάσκες στον δρόμο προφανώς από κάποιους που περάσανε από τα σημεία αυτά.Και όλα αυτά τώρα που είναι η αρχή της εξάπλωσης του ιού.

    3. Τρομακτική εκτίμηση Μέρκελ! «Το 70% των Γερμανών θα προσβληθούν από τον κοροναϊό»

    4. Κουλη ζητα αμεσως να μειωθουν τα πλεονασματα. Στην Αμερικη προτεινουν μηδενικη φορολογια στους μισθους..εμεις εδω ολο ευχολογια ειμαστε αλλα στην πραξη οι φοροι ειναι φοροι και αμα μπει καποιος φορος ποτε δεν μειωνεται…και ετσι εσυ περιμενεις να εχουμε αναπτυξη…να μην σου τι θα εχουμε ….

    Comments are closed.