ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

    Κοινοποίηση:
    ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

    Ο δείκτης τιμών πέντε μεγάλων ομάδων βασικών ειδών διατροφής τον Σεπτέμβριο του 2021, ήταν 32,8% υψηλότερος από τον Σεπτέμβριο του 2020!

    Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων έφτασαν τον υψηλότερο μηνιαίο μέσο όρο τους από τον Οκτώβριο του 2011, λόγω της αύξησης των τελευταίων δύο μηνών.

    Ο μηνιαίος Δείκτης Τιμών Τροφίμων του FAO ήταν κατά μέσο όρο 130 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,5 μονάδων ή 1,2% από τον Αύγουστο, λόγω των αυστηρότερων συνθηκών προσφοράς και της ισχυρής ζήτησης για βασικά προϊόντα όπως το σιτάρι και το φοινικέλαιο.

    Ο αριθμός αυτού του Σεπτεμβρίου στον δείκτη σταθμισμένου εμπορίου, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές της διεθνούς αγοράς πέντε μεγάλων ομάδων βασικών ειδών διατροφής, ήταν 32,8% υψηλότερος από τον Σεπτέμβριο του 2020, σημείωσε ο FAO.

    Ο δείκτης τιμών σιτηρών τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 2% σε σχέση με τον Αύγουστο, με ισχυρή άνοδο των παγκόσμιων τιμών σίτου λόγω της αυστηρότερης διαθεσιμότητας των εξαγωγών εν μέσω έντονης ζήτησης.

    «Μεταξύ των μεγάλων δημητριακών, το σιτάρι θα είναι το επίκεντρο τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο ανώτερος οικονομολόγος του FAO, Αμπντολρέζα Αμπασσιάν, σημειώνοντας ότι το απαιτούμενο θα πρέπει να δοκιμαστεί έναντι των ταχέως αυξανόμενων τιμών.

    Ο δείκτης τιμών φυτικών ελαίων του FAO αυξήθηκε κατά 1,7% καθώς οι διεθνείς τιμές φοινικέλαιου έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών, λόγω της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης εισαγωγών και ανησυχιών για την παραγωγή κάτω από τις πιθανές τιμές στη Μαλαισία, καθώς η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αντιμετωπίζει έλλειψη εργατικού δυναμικού από μετανάστες.

    Τον περασμένο μήνα, ο δείκτης τιμών γαλακτοκομικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 1,5% σε σχέση με τον Αύγουστο, λόγω της σταθερής ζήτησης εισαγωγών και εποχιακών παραγόντων στην Ευρώπη και την περιοχή της Ωκεανίας, αυξάνοντας τις διεθνείς τιμές για όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά το βούτυρο, ανέφερε ο οργανισμός.

    Ο δείκτης τιμών ζάχαρης του FAO σημείωσε μικρή άνοδο 0,5% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και οι υψηλότερες τιμές αιθανόλης στη Βραζιλία τροφοδότησαν τις ανησυχίες σχετικά με τη μειωμένη παραγωγή του μεγαλύτερου εξαγωγέα ζάχαρης στον κόσμο.

    Ο Δείκτης Τιμών Κρέατος παρέμεινε αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Όλα πρίμα μας πάνε από τότε που ανέλαβε ο Κούλης,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    2. Μαλ@@α Μητσοτάκη ξεκουμπισου από την εξουσία. Με την γκαντεμια σου,από τότε που κυβερνάς,έχουν συμβεί τα άπειρα: κορονοιοι, απειλες Τουρκίας, πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με πολλά στρέμματα καμένου δάσους από ποτέ, καύσωνες με 44 από 1984, ενεργειακή κρίση, οικονομική κρίση, σεισμοι. ηφαίστεια στο Λας Πάλμας, κατάρρευση του facebook για 6 ώρες κλπ. Τα επόμενα είναι πτώση μετεωρίτη, εμφάνιση ΑΤΙΑ και εξωγήινων, να πέσει η Γη στον ήλιο και δε συμμαζευεται. Άι σιχτιρ ρε!!!

    3. Θα παιθανουμ’ολοι από το κρύο και την πείνα.
      Αυτό θα συμβεί από δω και πέρα.
      Εκτός εάν κάνεις στο μέλλον το…… ξέρεις ποιο.
      Πλάκα θα έχει εάν για να πάρει κάποιος το επίδομα θέρμανσης κλπ να του ζητάνε ψοφοποιητικο.

    4. Λογω ηλιθιοτητας θα τα δεχτουμε ;;; Εσεις τι λετε ;;;

    5. Ο Κολοκύθας Μητσοτάκης να γράψει στα παπάρια που δεν έχει την ΕΕ να ανοίξει τις λιγνιτικές μονάδες και αντί για τα επιδόματα να επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή, την τεχνολογία απλοποιώντας το φορολογικό και γραφειοκρατικό σύστημα του δημοσίου. Το καλύτερο βέβαια που έχει να κάνει για την Ελλάδα είναι να δέσει μια αλυσίδα στο λαιμό και να βουτήξει στο Σούνιο. Άμα πάει μαζί και τον μπουμπούκο και τον Τσιπράκο, ακόμα καλύτερα.

    6. Αντε θα περσει κι αυτο….μετα θα παμε σε αλλο ιο και βλεπουμε! Υπαρχει καμμια εξηγηση για ολο αυτο…..μας τελειωσανε τα γκαζια και τα πετρελαια στο πλανητη η προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τις…ανεμογεννητριες στην καθε καμμενη Ευβοια? Το κονκλαβιο της παγκοσμιοποιησης εχει λυσαξει για τα καλα αλλα θα παρει τον π….λον !

    7. τι καταστροφή έχει γίνει ακριβώς και ανεβαίνουν οι τιμές;;;;;

      1. 🙄Καλά δεν ξέρεις ποιόν έχεις προθυπουργο;;;;

    8. Γιατί οι φίλοι σας Μητσοτάκης και τσιπρας έχουν ψηφίσει μνημόνια τα οποία αναφέρουν στα άρθρα τους πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να είναι αυταρκης στην Γεωργία και στην κτηνοτροφία αλλά μπορεί να καλλιεργήσει και να παράγει έως ένα ποσοστό. Η γνωστή ποσοστοση που μόνο ένας αλήτης προδότης θα μπορούσε να προξενησει τέτοιο μεγάλο κακό στην ίδια του την χώρα. Και τώρα ο Μητσοτάκης, εννοείται με τις πλάτες του τσιπρα, καταστρέφει και ενεργειακά την χώρα και την κάνει ενεργειακά εξαρτομενη. Ούτε οι ναζι δεν εφάρμοσαν τέτοια απάνθρωπα μέτρα ενάντια στον λαό μας. Οι τύποι θέλουν να μην έχουμε να φάμε, κυριολεκτικά.

    9. θα μοιρασει μακαρονια και ρυζι το Μαξιμου…σε λιγο ανοιγει η πλατφορμα με τα κριτηρια…
      για καθε πραγμα εχουν φτιαξει η Γερμανοι μια πλατφορμα που συνδεεται με τους κωδικους της εφοριας…
      εμβολιο, γκαζι, ηλεκτρικο, ραντεβου με γιατρους…και παει λεγοντας
      σε λιγο για να παμε τουαλετα θα μπαινουμε σε πλατφορμα
      ρωτησα ενα φιλο που μενει Γερμανια…τετοιο πραγμα με πλατφορμες και εφορια δεν υπαρχει
      ουτε στην Αμερικη…..
      μονο στο Ελλαδισταν…

    10. και μην ξεχνατε να πληρωνετε τα κωρονο-πρόστιμσ και να χειροκροτατε τον πρωθυπουργο και τους βουλευτες που δεν τηρουν κανενα μετρο ουτε πληρωνουν προστιμα, ουτε ….συλλαμβάνονται

    11. Μακάρι να κραχαρει το σύμπαν 😁 αλλα δεν….. 🙄

    12. Σας τα γράφουμε κάποιοι εδώ μέσα από το 2019 ακόμα. Εσείς όμως επιλέγετε να τα κόβετε γιατί σας κατονομάζουμε την βδελιρή παλιόρατσα των Εβραίων, ότι ετοιμάζει την παγκόσμια κυριαρχία με το ψευτο great reset, την προβατοποίηση μέσω του μπασταρδέματος των εθνών και την σκληρή αλλά και συνάμα επίμονη προώθηση του κάθε ψυχάκια ανώμαλου πισωγλέντη, παιδόφιλου, βιαστή και φονιά, ως πρότυπα ορθού και κανονικού!
      Επειδή λοιπόν για αυτούς που επιλέγουν να ξεχνούν ή ακόμα και να αδιαφορούν για την καταγωγή τους και την ιστορία τους, έρχετε κάποτε η ώρα που θα πρέπει να πληρώσουν τον ”λογαριασμό”, αυτή η ώρα έφτασε και είναι έξω από την πόρτα σας. Φυσικά και έξω από την δική μας πόρτα. Όμως, εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα τα δικά σας……..!!!

    Comments are closed.