ΕΝΤΟΛΗ ΣΟΚ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ! «ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»! ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ – ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΡΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΤΟ 1941

    Κοινοποίηση:
    ellada-tourkia

    Δεν θα περιοριστούν στο Καστελλόριζο οι τουρκικές διεκδικήσεις, ούτε πρόκειται να αμβλυνθούν ακόμη και στη μετά Ερντογάν εποχή.

    Ακολούθησε το makeleio.gr στο facebook για να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος

    Η Τουρκία τα θέλει όλα και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και τα 3/4 της Κρήτης. Το σενάριο της διεκδίκησης έχει στηθεί με χάρτες και επιχειρήματα και το ενδιαφέρον είναι ότι σεναριογράφος δεν είναι ο Ερντογάν αλλά η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση που απαιτεί την Κρήτη και 14 νησιά γύρω από αυτήν.

    Η Τουρκία παρουσίασε πριν λίγα 24ωρα τους χάρτες αλλά και την επιχειρηματολογία του Ρεπουμπλικανικού ΛαϊκούΚόμματος CHΡ ο ηγέτης του οποίου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συχνά-πυκνά κατηγορεί τον Ερντογάν για ενδοτικότητα έναντι της Ελλάδας.

    t1

    t2

    t3

    Εχοντας υιοθετήσει… επιστημονικές μελέτες, ο Κιλιτσντάρογλου, υποστήριξε πριν από μερικά 24ωρα ότι από όλη την Κρήτη μόνο τα Χανιά ανήκουν στην Ελλάδα.

    Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σουλτάνου ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία.

    Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνει:
    Tα 3/4 της Κρήτης και 14 νησίδες που βρίσκονται γύρω από αυτήν.
    Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, η Κρήτη μοιράστηκε σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο
    και Σερβία με τη Συνθήκη του Λονδίνου που υπεγράφη στις 30/5/1913.
    Με την ίδια συνθήκη 14 νησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάννης.

    Στη συνέχεια Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στην Κρήτη χωρίς ωστόσο να τα παραχωρήσουν επίσημα στην Ελλάδα.

    Συνεπώς καταλήγει η επιχειρηματολογία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα δικαιώματα επί των 3/4 στην Κρήτη επέστρεψαν στον πρώτο τους κάτοχο που ήταν το οθωμανικό κράτος και φυσικά κληρονομήθηκαν στην Τουρκία.

    Ταυτόχρονα όμως έχουμε κινητικότητα από την Αίγυπτο. Νέα αυστηρή προειδοποίηση εξέδωσε η Αίγυπτος για μονομερείς παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου, που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών από το Κάιρο, η Αίγυπτος «προειδοποιεί για τις επιπτώσεις οποιωνδήποτε μονομερών μέτρων που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

    Το Κάιρο τονίζει «την αναγκαιότητα στο σεβασμό και την εφαρμογή των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Χάφεζ δηλώνει ότι «η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω στους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει χορηγήσει άδειες για υπεράκτια έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    28 Σχόλια

    1. Και μόνο που διαβάζω αυτές τις δηλώσεις με πιάνουν τα γέλια.Πολυ θα ήθελα να δω τους Τούρκους να κάνουν απόβαση στην Κρήτη.Θα περάσουν πολύ καλά!

    2. Μόνο που το διαβάζω θυμώνω βγάζω καπνούς!! Ας κάνουν αυτό το λάθος και θα δουν οι μπάσταρδοι τι θα πάρουν για άλλη μια φορά τα αρχιδια μας θα πάρουν.. Αυτό που έχουμε εμείς αυτοί δεν θα το αποκτήσουν ποτέ και αυτό είναι η ΨΥΧΉ που έχουμε!

    3. Οι Τουρκόσποροι νομίζουν ότι είναι ένας παντοδύναμος λαός και ότι όλος ο κόσμος εξαρτάται από αυτούς , ζηλεύουν την Ελλάδα για αυτό προσπαθούν να την κατακτήσουν με ύπουλους τρόπους και αν το έχουν πάρει χαμπάρι εκεί που κατοικούν είναι τα δικά μας εδάφη…………….

    4. Φορτηγατζη έλα κ εσύ μαζί με τα χανουμακια να σας δείξουμε τι έχουμε στην Κρήτη.. Έλατα πουστοτουρκακια να δείτε μπάλες που σας περιμενουν

    5. Ειναι γεγονος οτι εχουν αποθρασυνθει οι Τουρκοι τελειως και αυτο οφειλεται στην δικη μας , χρονια τωρα υποχωρητηκοτητα, που τους επιτρεπουμε να αλωνιζουν στο Αιγαιο και στον εναεριο χωρο μας, πετοντας πανω απο Ελληνικα νησια και διαλαλοντας καθε τοσο το γνωστο μονοτονο τροπαριο, οτι δεν διεκδικουμε τιποτα απο κανεναν, ενω αυτοι δικδικουν τα παντα, και μεις δεν τους λεμε οτι εκει που βρισκονται ηταν Ελλαδα!!!!!!! Το τροπαριο αυτο ειναι λαθος και να το σταματησετε πολιτικαντηδες της πλακας!!!!!!!!!!

    6. Να τον βραβευσουμε ρε παιδια για την γενεοδωρια του, παλι καλα που μας αφηνει και τα Χανια!!!!!!! Στα τσακιδια Βρωμοτουρκε!!!!!!!!

    7. Ας μετακομιζαμε πρωτα την Πελλα στην Αθηνα και μετα ας ξεπουλουσανε την Μακεδονια.
      οπως δεν εγινε αυτο ουτε και η Κνωσος θα μετακομησει στην Αθηνα ,αλλα θα την παρουν.
      Δεν ειναι καλιτερη η Κνωσος απο την Πελλα.

    8. Να μετακομίσουμε την Κνωσό και την φαιστό πρώτα στην Αθήνα και μετά ας έρθουν να πάρουν την Κρήτη.

    9. Τορα ηρθε και η σειρα της Κρητης,
      για την Κρητη τους τζουζει τους Μητσοτακηδες και Μπακογιαννηδες,εκει εχουν τα αμπελοχωραφα τους ,εκεικειται ο θυσαυρος τους
      την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πολυ ευκολα την ξεπουλησαν και αυτοι και οχι μονον ο Τσιπρας.
      Ακομη και τορα ο Μητσοτακης ενω ειναι δυνατον δεν θελει να αναιρεσει τη συμφωνια των Πρεσπων.
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ την οποια εσεις κ, Μητσοτακη δεν υπολογιζετε ,δικαιο ειναι να χαθει η Κρητη ,αφου ξεπουλησατε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
      ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΝΑ Μ=ΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
      ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΛΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΟΛΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΑΦΑ ΤΟΥΣ

    10. Στα Χανιά έχει την περιουσία της η οικογένεια Βοργία ;;;;;;;;

    11. peter δεν υπάρχει δικαιολογία οι τούρκοι έχουν κάνει μεγάλα εγκλήματα με την υποκίνηση των ψυχοπαθών γερμανών όλον τον 20ο αιώνα, συμμαχόντας με τους τούρκους οι σημερινοί ρώσοι επαναλαμβάνουν το έγκλημα κατά του ελληνισμού που έκαναν οι προκατοχοί τους σοβιετικοί το 1920-22 και γίνονται συμμέτοχοι στα εγκλήματα των τούρκων. Η νέμεσις θα χτυπήσει και την Ρωσία μη νομίζει ότι θα την γλυτώσει γιατί έχει υπερόπλα!
      Οι πνευματικοί νόμοι έχουν μπεί σε κίνηση θα δούμε τι θα γίνει, και επαναλαμβάνω ότι η σημερινή Ρωσία κυβερνιέται από κομμουνιστές υπόγεια και δεν έχει καμμία σχέση με την τσαρική Ρωσία (όχι ότι ήταν καλύτερη γιά την Ελλάδα) αλλά με την Σοβιετική Ένωση. Τέρμα τα παραμύθια.

    12. παραμυθια. προκειται για BULLYING. για να μην βγαζουμε ΚΙΧ για το τι συμβαινει στην ΚΥΠΡΟ. καταντια ΜΑΣ

    13. ο π@@στης ο τουρκος νιωθει παντοδυναμος.

    14. KAI TA XANIA EINAI TOYRKIKA. δεν θελω διακρισεις.

    15. Τι έπαθαν το 41; Τότε υπήρχαν άνδρες, τώρα υπάρχουν αδερφάρες….

    16. Ένα από τα καλά που έχουμε σαν λαός είναι ότι δεν είμαστε αλαζόνες. Φανταστείτε να έλεγε ένας δικός μας πρωθυπουργός ότι θα στείλει στρατό για να κατακτήσει την Σικελία ή Μασσαλία επειδή κάποτε ήταν Ελληνικές αποικίες. Έλεος. (Αν και δεν θα έλεγα όχι στην προσάρτηση της Β. Ηπείρου).

      Το λάθος μας ήταν ότι τα τελευταία 20-25 χρόνια επαναπαυτήκαμε στο ότι η Τουρκία θα ηρεμούσε κάπως λόγω της πιθανής της ένταξη στην ΕΕ. Περίμεναν υπομονετικά και το μεγαλύτερο δώρο για αυτούς ήταν ότι μπήκαμε στα μνημόνια. Μας βρήκαν εντελώς αδύναμους και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

      1. ΦΙΛΚΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;;;
        ΟΤΑΝΝ ΕΠΕΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
        ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ/ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΣΗΜΙΤΗΣ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΔ/ΠΑΣΟΚ,ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
        ΠΟΙΟΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕςΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.

    17. ΘΩΜΑ καλα τα λες αλλα οταν οι ρωσοι ειπαν να δωσουν οπλα στην ελλαδα οταν ειπαν να στειλουν τα θηρια τους στις πυρκαγιες (αεροπλανα) οταν ζητησαν το νεωριο και γενικα προιοντα καθε χρησης οι προσκυνημενοι ανεκαθεν προδοτες οι εδω αρνηθηκαν γιατι τους το απαγορευε η μαμα τους ΗΠΑ και οι βρωμογερμανοι . καπου επρεπε και αυτοι να πουλησουν κατι εμεις εδω παιρνουμε τις σαββουρες των αμερικανων και αυτα απο τριτο χερι

    18. Λεμε μηπως οι κρητικοι δωσουν τα αρ@@τους στον τουρκοκολογερο και ησυχασει επιτελους.

      1. Οι Τουκοκρητικοί ξέρουν να δίνουν ακόμα και την ψυχή τους… πουλούν έστω.

    19. Μα για αυτό έπρεπε ο κ. Πρωθυπουργός να επιλέξει για Πρόεδρο Δημοκρατίας ένα πρόσωπο έμπειρο σε ζητήματα πολιτικής υφής, στρατιωτικής υφής και διπλωματίας και όχι έναν απλό διαχειριστή εξουσίας που να δίνει δεξιώσεις, όχι ότι δεν είναι καλός αυτός. Είναι και παρά είναι. Αλλά για άλλες εποχές και ίσως σε μια άλλη χρονική στιγμή. Όχι όμως τώρα, όχι με αυτούς τους κινδύνους και αυτούς τους εχθρούς. Εντάξει τώρα θα μου πεις αν γίνει κάτι όλοι αυτοί θα φύγουν. Αν το αντιμετωπίζουν έτσι, τότε καλά. Αν όμως πρόκειται κάποιος να μείνει εδώ για να δώσει τη μάχη δίπλα στο λαό, τότε χρειαζόμαστε κάτι άλλο και προπάντων έναν άνθρωπο πιστό, πολύ πιστό στον Κύριο, για το λόγο ότι είμαστε μόνοι μας

    20. Άφησαν έξω τα Χανιά, έτσι για χάρη του Κυριάκου

      1. Πολύ κότες οι Τούρκοι! Ρητά δηλώνουν ότι τα Χανιά είναι ελληνικά.
        Οι Τούρκοι είναι κοριτσόπουλα!!!

    21. Μυριστήκανε πετρόλαδο οι Μογγόλοι και τρελλάθηκαν.

    22. Οι τούρκοι το ξαναλέω έχουν πάθει ομαδική παράκρουση δεν είναι καλά στα μυαλά τους έχουν καβαλήσει το καλάμι, παρέα με τους βρωμιάρηδες γερμανούς που τους υποστηρίζουν ανέκαθεν κατά της Ελλάδας και δυστυχώς μαζί με τους ηλίθιους ρώσους που θα δουν στο μέλλον τι θα πάθουν κι αυτοί επειδή έφτυσαν την Ελλάδα (την μάνα τους) και στράφηκαν ξανά στους τούρκους για τα συμφέροντα τους.
      Αλλά να γνωρίζουν όλοι πως τέτοιες ατιμίες τιμωρούνται πάντα.

      1. Τι λες βρε βλαξ από που και ως που η Ελλαδα είναι μανα της Ρωσιας;;;; κοψε τα ληγμένα κακομοιρη!!!

    Comments are closed.