ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΩΡΑ 5 ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΣΥΝΕΧΗΣ ANANEΩΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

    Κοινοποίηση:
    RIA-NOVOSTI

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει σχετικά με τη σοβαρή στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, αφού οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν χθες τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία στο στενό του Κερτς, ανέφεραν διπλωμάτες.

    Την έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ ζήτησαν τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία, κατά τις ίδιες πηγές. Η Μόσχα ζήτησε η συνεδρίαση να γίνει στις 11:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ένας διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Το Κίεβο κατήγγειλε μια «άφρονα ενέργεια της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας» και υποστήριξε ότι αυτή η «επίθεση» ήταν «προμελετημένη». Η Μόσχα επιβεβαίωσε τη σύλληψη των τριών μικρών ουκρανικών πολεμικών και τη «χρήση όπλων», κατηγορώντας τα σκάφη του ουκρανικού ΠΝ ότι επιδίδονταν σε «παράνομες ενέργειες» και έκαναν «επικίνδυνους ελιγμούς» στα «ρωσικά χωρικά ύδατα».

    Στην αναμέτρηση της Κυριακής τραυματίστηκαν τρεις ουκρανοί ναύτες σύμφωνα με τη Μόσχα, έξι κατά το Κίεβο.

    Το στενό του Κερτς, η μοναδική θαλάσσια οδός που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα, αποτελεί πόρο τεράστιας στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο, τη Βέρχοβνα Ράντα, να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα, μετά τη σύλληψη τριών πλοίων του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού από τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.

    Ο Ποροσένκο πρόσθεσε ότι το ουκρανικό κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, μέτρο που θα περιορίσει σημαντικά τις ελευθερίες των πολιτών και θα δώσει πολύ πιο ευρείες εξουσίες στους κρατικούς θεσμούς.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι η επιβολή στρατιωτικού νόμου δεν θα μεταβάλει την κατάσταση στο Ντονμπάς, ούτε σημαίνει ότι το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει επίθεση, όμως θα επιτρέψει στην ουκρανική κυβέρνηση την ανάληψη δράσης «για την υπεράσπιση της επικράτειάς της, την προστασία και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών της».

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας που συγκάλεσε ο Ποροσένκο, εγκρίθηκε η πρόταση να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος για τουλάχιστον εξήντα ημέρες, κάτι όμως που θα πρέπει να εγκριθεί από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Σιγουρα ειναι προβοκατσια αλλά πρεπει να μαθουμε ακριβως την προκληση των φασιστων της Ουκρανιας την οποια υποστηριζουν οι ντοποιοι εντολοδοχοι.
      Περιεργο εδω κατηγορουν εμας για φασιστες ενω εκει υποστηριζουν φασιστες ……..
      Τωρα καταλαβαινουμε ποιοι μας ξεγελασαν και τους ψηφισαμε

    2. Καλά, αυτός ο Ποροσένκο (πρόεδρος της Ουκρανίας), ξέρουμε ότι είναι τσιράκι των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, αλλά, είναι ταυτόχρονα και τόσο γίδι? Καταλάβαμε ότι όλο αυτό το σκηνικό είναι στημένο από τους δυτικούς – και κυρίως – τους Αμερικάνους, αλλά, αυτός έπρεπε να κάνει το ‘παιχνίδι’ τους? Που πας ρε έρμε Ποροσένκο να τα βάλεις με τον Βλαδίμηρο? Νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με τον Τσίπρα? Μυαλό δεν έβαλες, με αυτά που έπαθες στην ανατολική Ουκρανία? 15.000 νεκρούς στρατιώτες είχες, και εσύ εκεί, ότι σου πούν οι Αμερικάνοι…Τι γίδι…

    Comments are closed.