ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΕ ΑΘΕΟΥΣ, ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ – ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Κοινοποίηση:
EKKLISIA-2

Η μεγάλη δημοσκόπηση της διαΝΕΟσις «Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες» αποτυπώνει τις απόψεις και τις συνήθειες των Ελλήνων το 2024 και θίγει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα σήμερα.

Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα είναι και η βαθιά πίστη στη θρησκεία που όπως φαίνεται δεν βλέπει κόμματα, εργασίες και ηλικίες αφού το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων πιστεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και μάλιστα μιλάνε για αυτό ανοιχτά.

Όπως βλέπουμε και στο διάγραμμα η σχέση του Έλληνα με τη θρησκεία είναι αρκετά στενή αφού το 79,9% δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό και μάλιστα 76,4% των πολιτών δηλώνουν ότι κάνουν την προσευχή όταν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους ασθενούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι από 17 έως 24 ετών μιλούν ανοιχτά για τη θρησκευτική τους πίστη σε ποσοστό μάλιστα 82,1%. Η πίστη είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη στις γυναίκες σε ποσοστό 83,8% και στους άνδρες σε ποσοστό 75,8%. Η θρησκευτική πίστη ενισχύεται στα χαμηλότερα εισοδήματα καθώς τα ποσοστά δεν πέφτουν κάτω από το 75%.

Τα κομματικά πιστεύω φαίνεται να μην επηρεάζουν την πίστη του Έλληνα στον Θεό αφύ το 59% όσων βρίσκονται σε Αριστερά και Άκροαριστερά αναφέρουν ότι είναι πιστοί. Στην Κεντροαριστερά δηλώνουν πιστοί σε ποσοστό 73,2% και στο Κέντρο σε ποσοστό 83,3%. Στην Κεντροδεξιά πιστροί είναι κατά 83,4% ενώ ακόμα πιο Δεξιά είναι σε ποσοστό 93%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

46 Σχόλια

    1. Πως το ξέρεις επειδή είσαι άθεο σκουπίδι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει Θεός…

  1. Πιστευω εις εναν Θεον Πατερα Παντοκρατορα …. και μεχρι να φυγω σε Αυτον θα πιστευω. Πατρις ,Θρησκεια, Οικογενεια. Σε οσους δεν αρεσει τον … πουλο .

  2. Λογικά κανένας δεν μπορεί να ενώσει τον πατριωτικό χώρο επειδή ο καθένας θέλει να είναι αρχηγός για να μοιράζει τα λεφτά όπως θέλει… Το πρόσωπο που σέβονται όλοι οι πατριώτες Έλληνες υπάρχει και είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης… Όταν το σύστημα σε πολεμάει με τόσο μένος σημαίνει ότι τα κάνεις όλα σωστά… Όπως τα γράφεις για να καθαρίσει ο βόθρος θέλει πολύ δουλειά, πρέπει μην παίρνεις εντολές από τα ξένα συμφέροντα και τους ολιγάρχες αλλά μόνο από τους πολίτες…

  3. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σημείο της δημοσκόπησης ότι δηλαδή δεν επηρεάζεται η πίστη στον Θεό από τις πολιτικές πεποιθήσεις;;;;; Είναι δυνατόν δηλαδή, ένα κομματοσκυλο που ψηφίζει τόσα χρόνια αυτούς τους άχρηστους που ανεβοκατεβαίνουν στις κυβερνήσεις και έχουν ξεπουλήσει και διαλύσει τα πάντα σε πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια να πιστεύουν ουσιαστικά στον Θεό;;;; Είναι τα ίδια σκ@τα με αυτούς που ψηφίζουν! Δεν έχουν τον Θεό τους!!!!!!!!

  4. ” Η θρησκευτική πίστη ενισχύεται στα χαμηλότερα εισοδήματα”. Κλασικά όλοι οι αμόρφωτοι είναι αγκαλιά με τις εικόνες και τους σταυρούς.

      1. Την δημοσκόπηση διαβάζω ΜΟΥΛΕ. Αν δεν μπορείς ούτε αυτό να κάνεις τράβα στην 1η Δημοτικού πάλι.

  5. κάθεστε και κρίνετε χωρίς ωστόσο να μπορείτε να ενώσετε το κατακερματισμένο πατρίωτικο χώρο. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Έλληνα με δυναμική, ήθος και λόγο του Μακαριστού Χριστοδούλου. Ένας άξιος Έλληνας που θα απολαμβάνει το σεβασμό όλων των γνήσιων Ελλήνων. Πέρα από πατριώτης ωστόσο απαιτείται να είναι αποφασισμένος να καθαρίσει με οποίο κόστος τη κόπρο που έχει καταντήσει στάβλο το κοινοβούλιο. Θέλει α@@@δια η δουλειά και κοτσια, μια σοβαρή μορφωμένη με όραμα ομάδα και επιμονή. Το πρόσωπο δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη…

  6. ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΟΥΤΕ ΕΝΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΣΕΠΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΑΘΕΩΝ ΠΑΡΤΑΚΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ. ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΡΝΙ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΓΟΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ. ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  7. Η φυλλαδα το Θεμα του Χατζηλαλακη ….33% παλι καλα που δεν εδωσε στον Κουλη πανω απο 40 τακατο βλεπεις πολλα τα χρωστουμενα Αρη που ελεγε και ο συγχωρεμενος Καλογηρου στον επισης συγχωρεμενο Κουρκουλο !!!!!!

    %%

  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, άλλη μια μπούρδα δημοσκόπηση όπως οι υπόλοιπες. Μακάρι να ήταν αληθινή.

  9. Η πιο λογική ερμηνεία της υπαρξης μας είναι οτι αυτό που αποκαλούμε Κόσμο, Σύμπαν ή Θεό δεν είναι ένα όν αλλά πολλά και άπειρα, επομένως ο ανθρωπος πρέπει να ερευνά τη φύση όπως έκαναν και οι σοφοί Αρχαίοι Ελληνες αντί να πιστευει στα τυφλά τα παραμύθια που του πλασάρουν. Στην κρίσιμη όμως εποχή που ζούμε σαν Ελληνικό έθνος αλλά και σαν Ευρωπαίοι δεν νομίζω ότι ειναι σωστό να είμαστε κατά της εκκλησίας γιατι οι μουσουλμάνοι λαθροεισβολείς θα είναι το τέλος μας.

  10. στις εθνικές εκλογές θα πάρει 61% η ΝΔ, στις ευρωεκλογές είχε πάρει 9,6% η ΧΑ, μετά τους είπαν ότι ένας τελειωμένος κομμουνιστής σκότωσε έναν άλλον τελειωμένο άπλυτο και ότι έφταιγε το κόμμα

  11. Και μετά ξυπνήσατε..γι’αυτό και οι γθαλατζι χριστιανό Ταλιμπάν θα ψηφίσουν 80% κομματα

  12. Πιστοι μπορει να ειναι.Το “Χριστιανοι”ειναι το δυσκολο.Γιατι,ακροδεξιος και Χριστιανος δεν στεκει,οπως Ιερωνυμος με Χριστιανισμο ουτε στον υπνο μας.

  13. GEORGE 1 εισαι βαθια νυχτωμένος και καλύτερα να το μπουκώνεσαι με κάτι αν είσαι ημιμαθείς. Τα παιδια που γεννηθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό σε multiculture schools είναι πολύ πιο πιστά και αφοσιωμένα στην πίστη και στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν παρακολουθούν Ελληνικά στο σχολείο. Αν δεν είσαι κανα ελληνοφωνο τρολ και ανήκεις στην μερίδα των παραφιλολογημένων Ελληνων που ευτυχώς είναι ελαχιστοι και σε ενοχλεί η ορθοδοξία θέλω να σε δω σε λιγα χρονια τi θα εχεις να πεις για την εντονη παρουσία ακραίων ισλαμιστών και την πιστη τους .Δες βοτανικό και σκύψε….
    Γιηνος —πανε να μάθεις ιστορία και στο δωδεκθεισμό μιλούσαν για έναν θεο. Αντε βλακα!!

    1. Δε με ενοχλεί η πίστη κανενός και απλά αναλύω τις αιτίες και έχω και δικιο. Τους χαρακτηρισμους στους επιστρέφω και πιες ξυδακι

    2. Ασxετε που το παριστάνεις μορφωμένος η λέξη δωδεκαθεισμος δεν υπήρξε στην αρxαία Ελλάδα την δημιούργησαν οι Χριστιανοί το 700 μ.Χ. Οι Έλληνες ως θρησκεία είxαν τις ιδιότητες της δημιουργίας κοινώς του σύμπαντος της φύσης και για τον λόγο αυτό δημιούργησαν μέσω των Ολυμπίων τους Θεούς δίνοντας στον κάθε ένα μία Ιδιώτητα.Επίσης δεν μίλησαν ποτέ για ένα Θεό αυτά είναι παραμύθια των Χριστιανών μίλησαν για τον άγνωστο Θεό που θεωρήθηκε πως ήταν ο Απολλωνιος Τυανεας.Αν με λίγα λόγια ρωτούσες τον Αλέξανδρο το Λεωνίδα το Ηρακλή κτλ τι θρησκεία ακολουθείς θα σου λέγανε Ελλην.Δεν θα λέγανε Αβραάμ ή Ισαάκ ή Μωυσή ή οτιδήποτε Εβραϊκό προσκυνάς.Και επίσης η δημοσκόπηση αυτή είναι μούφα γιατί ο Αθεϊσμός στην Ελλάδα έxει αύξηση της τάξης 12% και οι Έλληνες που επιστρέφουν στην γνήσια Αρxαία Θρησκεία περνούν το 17% παρακαλώ.Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος σε όλη την γη που όλη την ημέρα ρίxνει καντήλια στον Θεό που θεωρείτε επίσημη θρησκεία του Έθνους και αυτό συμβαίνει γιατί απλά μέσα στον κόσμο κατά βάθος υπάρxει η πραγματική του πίστη που είναι ο Ελληνισμός των τιμημένων Αρxαίων Ελλήνων του που μεγαλουργησαν σε όλο τον πλανήτη..

  14. Όταν πήραμε τα όπλα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος, αθάνατος Κολοκοτρώνης. … Ότι και να κάνουν, όσο και να πολεμούν την πίστη μας δε θα καταφέρουν τίποτα. Εμείς του Χριστού είμαστε… Καλή Ανάσταση αδελφοί….

  15. Βλέπω από τα σχόλια ότι ετσουξαν πολύ τα αποτελέσματα… Χαχαχα δε πειράζει πισογλέντηδες άθεοι ψυχανωμαλοι. Ξιδάκι.

  16. Ο μόνος λόγος που πιστεύουν τόσο πολύ οι Έλληνες είναι η ύπαρξη του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία αλλά και το ότι οι Έλληνες γονείς δεν είναι αρκετά δημοκρατικοί και τους μεταδίδουν τα πιστεύω τους από την παιδική ηλικία όταν και δεν μπορούν να τα αντικρούσουν

    1. Αυτα στα μαθαινουν οι σιωνιστες να τα λες στις συνεδριασεις που μαζευεστε, τα παιδια που ειναι ΑΓΝΑ και ΑΘΩΑ εχουν πιο δυνατη πιστη στο ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ και την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑς απο οτι οι μεγαλοι σαν εσενα διοτι δεν ειναι μπερδεμενοι σαν εσενα που ξερει τι εστι Θειο αλλα οι σιωνιστες σε μαθαν αλλιως και αντι να τα βαλεις με αυτους κατηγορεις τα παιδια σαν σωστοις Αντιχριστος και Αθεος που βαλλεσαι εναντι ανηλικων ατομων που δεν μπορουν να τα βαλουν μαζι σου. εισαι καταπτυστος με λιγα λογια

      1. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ…

        1. ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥΛΕ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ; ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ. LOL LOL LOL…

        2. ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ… ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝΩ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ…

    2. ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΕΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ. ΑΝΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΤΗΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΟΦΑΣ ΜΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΕΣ ΜΑ@@@ ΙΕΣ! ΕΙΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΛΟΑΤΚΙ !

    3. Esy Re aristere polipolitismike Pou mas egines George mporei auto Pou les na isxuei Gia tous filous sou tous moamethanous. Mperdeveis ta pragmata ki les kotzanes, h Ellada einai polu dhmokratikoterh tou oson eprepe auto to hxeran ki giauto polemisan th threiskeia me th aristera paideia, to pseftoantropismo Kai th apoxavnpsh ton hthon to polipolitismiko purgo ths Babel ton ubridiko polemo Pou epibaloun. Ti’s kathgories sou apefthnete stous xotzes Pou sou kanoun plush egkefalou ekei Pou zeis…

  17. Ραπισμα και αηδιες. Οποιος ειναι χριστιανος δεν ειναι Ελληνας.Λιγη ιστορια να κατεχεις σαν πολιτης αυτου του χωρου θα δεις τι σημαινει αυτο.

    1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

  18. Μια ζωή υπανάπτυκτοι σπηλαιάνθρωποι. Και μετά αναρωτιέστε γιατί σας παίζει μονότερμα το Κεφάλαιο.

    1. Ενώ εσύ αλβανε Μουσουλμάνε μεγάλωσες με τον Χότζα κάτι θα ξερεις

Leave a Response