“ΕΘΑΨΑΝ” ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – “ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ” -ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΑ

    Κοινοποίηση:
    rola-agora

    Στον απόηχο της χθεσινοβραδινής απόφασης.


    Την πρόθεση της πλειοψηφίας των εμπόρων της Πάτρας να μην υπακούσουν στην αιφνιδιαστική απόφαση για μη άνοιγμα των μαγαζιών τους έκανε γνωστή ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

    Ο ίδιος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε τα εξής:
    «Είναι απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα ότι δεν ανοίγουμε και είναι απαράδεκτο να μένουμε κλειστοί. Η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση.

    Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοικτά. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλα στα κάγκελα».

    Και συνέχισε:

    «Δεν είμαστε εμείς εστία μετάδοσης του ιού, γιατί έχουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούσαμε και θα τα τηρήσουμε.

    Γιατί δεν κλείνει η Αθήνα και κλείνει η Πάτρα, αφού εκεί έχει περισσότερα κρούσματα, έτσι κι αλλιώς πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν».

    Μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (03.04.2021), ο Εμπορικής Σύλλογος της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να στείλει ένα τελεσίγραφο: αναίρεση της απόφασης έως αύριο, αλλιώς…

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα στείλει επιστολή από τον σύλλογο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία, αν μέχρι αύριο η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει την απόφαση της για το μη άνοιγμα της αγοράς της Θεσσαλονίκης, τότε οι επιχειρηματίες επιφυλάσσονται με κάθε νόμιμη ενέργεια.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, οι επιχειρηματίες της πόλης δεν είναι παραβάτες, όμως αν δεν λειτουργήσει κανονικά η αγορά θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία.

    Κηδειόχαρτα και αντάρτικο στην Πάτρα

    Την απόφαση να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους το πρωί της Δευτέρας, χωρίς όμως το προσωπικό τους και χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες πήραν οι έμποροι της Πάτρας.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της όλης, οι έμποροι τη Δευτέρα το πρωί στις 09:00 θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, θα ανάψουν τα φώτα τους, θα κολλήσουν και το κηδειόχαρτο στην πόρτα του μαγαζιού τους, αλλά δεν θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

    Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας ζητά «την άμεση ανάκληση τής απόφασης για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Πάτρα και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους».

    Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια ανακοίνωση, «είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη, ενώ βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο, ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού».

    Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

    «Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

    Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    -Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

    -Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

    -Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

    -Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

    -Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4

    στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο

    στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

    -Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

    Ως εδώ, έχουμε φωνή!

    Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

    Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Α ρε κοπάδια.Αφού δεν είχατε και δεν έχετε νιονιο καλά σας κάνουν. Όλους αυτούς πήγατε τρέχοντας και τους ψηφίσατε για να σας σώσουν.Ποιους ???? Αυτούς που πριν σας είχαν καταστρέψει??? Τώρα τι περιμένετε από όλους αυτούς??? Να σας ακουσουν?? καλα…..περιμενετε …..

    2. οι ραγιάδες πιστεύουν στον κοροϊδοϊό και την ψευτοδημία, το βιβλίο που είχε ο Κούλης στο γραφείο δεν το είδε κανείς ούτε κατάλαβε κανείς γιατί το είχε εκεί, όσο δεν θα αμφισβητείτε την νεοταξική απάτη τόσο θα τρώτε σκατα

    3. Μέχρι εγχείρηση σκαρφίστηκε ο Άδωνις για αλνα μην ανέβει Θεσσαλονίκη. Ρε Αδωνι όλος ο κόσμος σε περίμενε με ανοιχτές αγκάλες για να του πεις πόσο ευτυχισμένος πρέπει να είναι που η κυβέρνηση νοιάζεται για την υγεία του! Γ@μησε τα, έχουν αρχίσει και κάνουν πρόβα. Πηγαίνουν στα νοσοκομεία από μόνοι τους για να μην τους στείλει ο λαός. Τρέμουν τα λαμογια. Τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος πως λειτουργούν βάση παγκόσμιου οργανωμένου σχεδίου.

    4. ΑΦΙΣΤΕ ΤΗ ΚΛΑΨΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΜΩΡΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑς ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ !! ΤΟΥς ΜΑΓΚΕς ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥς ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑΞΙ ΣΑς ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΚΟΜΕΝΙΚΑ ??? ΕΔΩ ΤΙ ??

    5. Επείγον, πληροφορίες λένε πως ανεβαίνουν Σαλονίκη αλήτες κυβερνητικοί που έχουν καταστρέψει τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Ήταν να ανέβει ο Άδωνις αλλά θυμήθηκε πως πρεπει να κάνει εγχείρηση ξαφνικά και στέλνουν άλλους για να πιέζουν ψυχολογικά τους μικρούς επαγγελματίες που κατέστρεψαν και συνεχίζουν. Η οργή μεγάλη, μια σπίθα μόνο. Μια σπίθα ρε αθεα κ@ριολια. Μια μόνο…..

    6. ΑΜΕΣΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΩΝ ΜΕ ΕΠΟΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ ,ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΑΙ ΜΕ ΤΡΕΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΟ ΠΡΟΣΤΕΙΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΙΣΕΙ ΜΗΝ ΜΑΣΣΑΤΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΩΡΟΧΟΥΝΤΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΗ ΤΑ ΤΡΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΑΣ ΠΟΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΤΗΚΑ ΣΙΝΤΕΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ…

    7. Κάποιοι κολογεροι στο φεισμπουκ αποκαλούν την Τσίπρα ηγέτη και βρίζουν τον Κούλη ενώ πριν ψηφίσουν Τσίπρα είχαν ενδεχομένως ψηφίσει Σαμαρά η ΚΚΕ…σκιά κάτου στην Κρήτη έλικα βγάζει πολλά ζωαδια…όχι ότι στην λοιπή Ελλάδα δεν έχει….καλό κατευόδιο………….οοοοοοοοοοοοοππ..

    8. ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΟΛΑ,ΑΝ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΛΟΓΙΖΟΝΤΕ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ

      1. οι μπατσοι να πληρωσουν τη χασουρα των μαγαζιων !! αν αυτοι τα πληρωσουν να χωσουν και προστιμα

    9. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ

    10. Πηγαινεις στα LIDL και γίνεται της πουτάνας το κάγκελο και κλείνει ο πουτάνας γιος Δράκουλας Κούλης-Χρυσος το δικό μου φτωχομαγαζάκι που έρχονται δέκα πελάτες όλη την ημέρα και αν έρθουν και αυτοι.

    11. Βρε αντε ανοιξται ολοι που καθεσται και ακουτε αυτους τους ανωμαλους………..

    12. Γαμηστε τους και άλλο στις εκλογές. Τον μπινε τον τρύπιο. Μαζί σας παιδιά

    13. Για εναν φονικο ιο που δεν υπαρχει! Τι ψυχη θα παραδωσετε ρε, ηθελα να’ξερα….

      1. Τράβα στα δημόσια νοσοκομεία ΜΟΥΛΕ να δεις τον ιό που δεν υπάρχει…

    14. Πριν μια βδομάδα των εκλογών θα πάρω ένα κουτί Βιάγκρα να μπορέσω να τα βγάλω πέρα. Χα χα

    15. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους μικρούς επαγγελματίες και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Στην Θεσσαλονίκη έχουν οργανωθεί διαφορα για Δευτέρα. Οποια επίθεση και ξυλοδαρμος σημειωθεί εναντίον ενός φτωχου βιοπαλεστη να καταγράφεται σε κινητά και να ανεβαίνει παντού. Προετοιμασία της αθεης κυβέρνησης για απαγόρευση εορτασμού του Πάσχα όπως λένε τα σχέδια τους, οργάνωση απο τώρα να τους χαλάσει τα σχέδια ο λαός. Φτάνει πια, τέρμα.

    16. Αντε ρε πατρινό ξεκινήστε την επανάσταση…

    Comments are closed.