ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ! ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ; ΙΣΧΥΟΥΝ ΡΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ;

    Κοινοποίηση:
    3355306

    Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, στη σκιά της τραγωδίας στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών λίγο έξω από τη Λάρισα, με τη σφοδρή φονική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών. Δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς κανένας να ξέρει το γιατί.

    Πάνω από 35 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ευαγγελισμός και δεν αποκλείεται ο τραγικός απολογισμός να ανέβει κι άλλο.

    Μια επιστολή του Χρήστου Κατσιούλη που εστάλη πριν από 11 μήνες, τον Απρίλιο του 2022 (το newsbreak.gr είχε κάνει σχετική αναφορά και τότε) με τον πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής ETCS (σ.σ. αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο) να υποβάλει τότε την παραίτησή του καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων κακοδιαχείριση (μη τήρηση των φυσικών αντικειμένων των συμβάσεων, γεγονός το οποίο επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα) και έλλειψη κανόνων ασφαλείας στους σιδηροδρόμους.

     

    Σύμφωνα με τα όσα έγραφε τότε ο κ.Κατσιούλης, είχε ενημερώσει και στο παρελθόν για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, ενώ διαφωνούσε με σχετικά πορίσματα για συγκεκριμένα θέματα.

    Στην επιστολή παραίτησής του προς την ΕΡΓΟΣΕ εκφράζει επίσης τη διαφωνία του για ενέργειες του Οργανισμού επί θεμάτων ανάταξης των γραμμών, ενώ δεν διστάζει να αναφέρει την αμφιβολία του σχετικά με τη γνώση που διαθέτουν οι αρμόδιοι για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία εξειδικευμένων συστημάτων.

    Επίσης καταγράφει την ημιτελή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια, αναφέροντας ότι συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, στο οποίο θα γίνεται «κυκλοφορία τρένων με 200 km/h, χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμία ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμα και θραύση αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων»!

    331746497_3330186923862412_5746141524066713380_n

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Μπράβο κυρία. Θέλει θάρρος αυτά γράφετε. Και εγώ το λέω εδώ και πάντα. Το ότι είμαστε όχι μόνον τριτοκοσμικό κράτος. Για μένα ο κύριος Υπουργός δεν φέρει καμία ευθύνη. Την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά και μόνον εμείς, και το κατοχικό κράτος των ΔΥ. Λυπάμαι για μερικούς ουκ ολίγοι που αποκαλούν τον Υπουργό ΚΑΘΑΡΜΑ και ΔΟΛΟΦΟΝΕ. Εμείς φταίμε και κανείς άλλος. Ας κάνει ο καθένας την κριτική του. Συγχαριτήρια κυρία. Όταν σε δήθεν διαδηλώσεις χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο γιατί διαδηλώνουν τα κάνουν όλα Γης Μαδιάμ.

    2. αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εδώ δεν μπορούν τόσα χρόνια να βάλλουν σιδεροπλακες ανάμεσα από τις γραμμές στις διαβάσεις να μην σπάνε οι ζάντες από τα αυτοκίνητα, σηματοδότηση θα βάλουν και αυτοματισμούς; Όλα τα υπόλοιπα είναι στν αυτόματο.

    3. Από τότε πού ανατέθηκε η Συντήρηση καί Λειτουργία τού Δικτύου σέ ιδιωτικές Εταιρείες στήν Αγγλία αυξήθηκε ο αριθμός τών δυστυχηματων γιατί οί Ιδιώτες προκειμένου να περιορίσουν τά έξοδα τους δέν προσφέρουν ποιοτικές καί ασφαλείς υπηρεσίες .

    4. οταν εκανε δηλώσεις στην tv …
      ειχε δακρύσει κ εκανε πως εκλαιγε ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ …
      κούλη ΓΑΜΙΕΣΑ@ πρώτα εσυ κ μετά ΟΛΗ η κυβέρνηση που εχεις μιζαδόρε

    5. Την υποθεση ανελαβε ο γνωστος μας ψηλος παναθηναικακιας…
      Τωρα ειμαστε σιγουροι οτι θα λαμψει η αληθεια και το δικαιο στο τσιπροκουλισταν… οπως παντα αλλωστε!

    6. Το ανυπαρκτο κρατος λαμπει παλι….. η τριτοκοσμικοτητα δεν αλλαζει με τιποτα.…. χαιρετισματα σε ολους που με εβριζαν οταν εδω και χρονια γραφω για το τριτοκοσμικο και ανυπαρκτο κρατος…. Κριμα για τα παιδια που χαθηκαν…….οι γονεις τους εχουν γολγοθα μπροστα τους.

    7. Τριτοκοσμικό κράτος με γελοίους πολίτες που δεν επαναστατούν με τίποτα ότι και αν γίνει.Στο εξωτερικό τα τρένα έχουν αισθητήρες έξι xιλιομέτρων σε τέτοιες καταστάσεις διαθέτουν επικοινωνία με το οποιοδήποτε άλλο συνάδερφο οδηγό επιθυμούν την ώρα που ταξιδεύει διαθέτουν παντού σηματοδότες διότι αν δούνε ότι δεν δουλεύει έστω ένας πέφτει άμεσα απόλυση και παραίτηση υπουργού διαθέτουν τα πάντα και εδώ είναι ακόμα με τα χέρια σαν τροχονόμοι την ώρα που οι πολιτικοί Νεοέλληνα σου κλέβουν καθημερινά εκ.ευρω.Κάτσε κοιμήσου τον ύπνο του δικαίου λοιπόν όπως κάνεις εδώ και 40 έτη.

    8. τα αρ@ιδια μας κουνιούνται μετά την μεταπολίτευση σε όλους τους τομείς!! μόνο τα χρήματα τους ενδιαφέρουν και το φαίνεσθαι. έχουμε φύγει απο τον δρόμο του θεού

    9. Μητσοτάκη δε γαμιέσαι όχι όχι.
      Γ Α Μ Η Θ Η Κ Ε Σ.-

    10. Όπλα στον τακουνατο ξερει να στελνει ο προδοτης κουλης,

    11. Παιδιά φοιτητές πέθαναν.
      Στα αρχίδια μας αν συντονίζει δήθεν ο πρωθυπουργός και ο κάθε κερατάς θεατρίνος.
      Δηλαδή αν δεν “συντόνιζε” δεν θα υπήρχε κράτος που το χρυσοπληρώνουμε από το αίμα μας??
      Πού είναι η παραίτηση για στοιχειώδεις λόγους ευθιξίας του υπουργού μεταφορών????
      Μόνο να τρώνε ξέρουνε και να κοροιδεύουν τον κοσμάκη??

    12. Θερμα συλληπητηρια για τα θυματα … καλο παραδεισο σε ολους. Η αναλγησια και η ανικανοτητα της ελληνικης πολιτειας και κυβερνησης επιβεβαιώνετε για μια ακομη φορα … ταιζουν σαπιο σανο εδω και δεκαετιας των ελληνικο λαο. Περαστηκα Ελλαδα. Πριν λιγα χρονια ξεπουλησαν τον ΟΣΕ σε ιταλικα οικονομικα συμφεροντα … τα αποτελεσματα τα ζησαμε. Στην Ελλαδα συνεχιστε να ψιφηζετε τους ανικανους και αναξιους … ελληνες και ελληνιδες ξυπνηστε μη τρωτε σαπιο σανο αλλο …

    Comments are closed.