ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ – “ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ” ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ…

    Κοινοποίηση:
    1

    Σε μια απαράδεκτη δήλωση για την Αγιά Σοφιά προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό AvtoRadio.


    Ο Πεσκοφ τόνισε πως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί από τον Ερντογάν δεν πρόκειται να πλήξει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσία και σε μια δήλωση – ντροπή είπε πως οι Ρώσοι τουρίστες θα κερδίσουν γιατί θα έχει πλέον δωρεάν είσοδο.

    Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στην απόφαση για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και δήλωσε τα εξής: «Δεν πιστεύω η απόφαση για την Αγία Σοφία να πλήξει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Η επίσημη κρατική μας θέση είναι ότι το θέμα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας. Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι εταίροι μας σε οποιαδήποτε απόφαση θα λάβουν υπόψη ότι η Αγία Σοφία είναι ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται εκ των προτέρων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη ότι έχει ιερή σημασία για πολλούς χριστιανούς και ορθοδόξους».
    Παράλληλα τόνισε πως αυτή η απόφαση δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να εισέρχονται χριστιανοί στην Αγιά Σοφιά.
    «Η Τουρκία, οι Τούρκοι εταίροι μας ανακοίνωσαν ότι όλα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο τρόπο και ότι όποιος θέλει θα μπορεί να επισκεφθεί την Αγία Σοφία. Η είσοδος πλέον θα είναι δωρεάν. Από αυτήν την άποψη θα είναι επικερδής για τους τουρίστες μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
    Ακόμη αναφερόμενους στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως μοιάζουν πολύ μεταξύ τους όσον αφορά τη τήρηση των υποσχέσεων που δίνουν.
    «Όταν ο Πούτιν υπόσχεται κάτι το τηρεί αμέσως. Από αυτήν την άποψη ο Ερντογάν και ο Πούτιν μοιάζουν πολύ. Γι’ αυτό τον λόγο καταφέρνουν να βρουν λύσεις σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όπως στο συριακό», κατέ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    32 Σχόλια

    1. Ρε είμαστε ο περίγελος όλης της γης , αυτοί βαράνε το ντέφι και εμείς χορεύουμε , τι δεν καταλαβαίνετε γιατί να σε βοηθήσει η Ρωσία ; και να χαλάσει τις σχέσεις της με την Τουρκία ; δείτε το και σαν επιχείρηση με ποιον θα συνεργαζόσασταν ; με κάποιον που τον έχουν όλοι του κλότσου και του μπάτσου ( γιατί έτσι καταντήσαμε πολλά χρόνια τώρα εντολοδόχοι και καρπαζοεισπράκτορες ) ;

      1. τωρα χωρις τουρισμο εχει χαθει και το προτερημα του γκαρσονιου της ευρωπης δυστυχως

    2. Πριν με το καλό πάρουμε την Πόλη ας εξασφαλίσουμε πως δεν θα χάσουμε παντελώς τας Αθήνας. Οι πόλεις παίρνονται από ανθρώπους που το μάτι τους γυαλίζει, δεν παίρνονται ούτε από πουστράκια, ούτε από πρεζάκια, ούτε από παρτουζάκια, ούτε από ωχ-αδερφάκια. Εύχομαι κάποια στιγμή να συνέλθουμε γιατί με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου ακριβαίνει και η βαζελίνη.

    3. οσοι πιστευετε οτι θα παρουμε τη πολη και θα βοηθησουν οι ρωσοι κοιταχτειτε στο καθρεφτη και μετα κοπανειστε τ κεφαλι σας στον τοιχο

      1. Θα μας σωσει ο Ξανθοτραμπακουλας η Ο ξανθοφραγγολεβαντινος ο Μπόρις Τζόνσον

    4. Μου κάνει εντύπωση ,που πολλοί στα σχόλια τους,ΔΕΝ αναφέρουν το κυριώτερο από όλα : Η πολιτική κύριοι είναι business, τίποτα λιγότερο ,τίποτα περισσότερο περισσότερο .

    5. Το επαμφοτερίζον, αμφιβόλου (ως βεβαίου) βρώμικου ρόλου, ρώσικο πατριαρχείο, που προσβλέπει απαρέγκλιτα σε παγκόσμια κυριαρχία, τουλάχιστον κράτησε τα προσχήματα. Αυτοί εντελώς αναίσχυντοι!!! Μπορούν μάλιστα να βάλουν την επίσημη κρατική τους θέση στον κ@λο τους…

    6. Εγώ δε τα πιστεύω αυτά. Εγώ πιστεύω γέροντες ορθοδοξίας και Λιακόπουλο μόνο.

    7. Ο Πεσκοφ τόνισε πως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί από τον Ερντογάν δεν πρόκειται να πλήξει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσία και σε μια δήλωση – ντροπή είπε πως οι Ρώσοι τουρίστες θα κερδίσουν γιατί θα έχει πλέον δωρεάν είσοδο.

      «Δεν πιστεύω η απόφαση για την Αγία Σοφία να πλήξει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.
      ———————–

      Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ:
      ” ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΟΡΑ ΦΩΝΗΣΑΙ ΤΡΙΣ ΑΠΑΡΝΗΣΗ ΜΕ “!!!

    8. Εινσι συνεπεια της δικης μας κυβερνητικης αλλα και εκκλησιαστικης
      πολιτικης….

    9. γιατι εχετε μπει και εσεις σε αυτο το παιχνιδι που χρονια τωρα καλιεργουν ολοι, οτι ταχα η τουρκια θα κανει τουτο, θα κανει εκεινο στην ελλαδα, πάρτε εξοπλισμους, συντηρηστε στρατο, φοβο, φοβο, φοβο, και στο τελος;;;;;; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ… ειναι λυπηρο.

      1. εγω νομιζω οτι η γερμανια εχει δωσει /παραχωρησει το ελληνικο προτεκτορατο της στην τουρκια. απο πολεμο μαλλον δεν θα δουν τιποτα τα γκαρσονια της ευρωπης απλως θα μοιραστουν αδερφικα τα υπαρχοντα της ελλαδας. ολα καλα……

    10. Καμια εκπληξη ….χαρες και πανηγυρια εχουν !!! Θελουν να παρουν απο τα χερια της ελλαδος την “αρχηγεια” της ορθοδοξιας …αλλα εμεις οπως παντα κοιμομαστε με τα τσαρουχια…Μας εφαγε η αποβλακωση και περιμενουμε “ξανθο γενος ” Το ξανθο γενος το μονο που το νοιαζει πανω σε αυτα τα θεματα ειναι να πουλαει μουρη οτι αυτοι ειναι οι συνεχιστες του βυζαντιου και οτι η ορθοδοξια ειναι δικη τους υποθεση …και ας μην ειναι ουτε το 40% πιστοι ορθοδοξοι ….αθεοι ειναι οι περισσοτεροι …αυτη ειναι η αληθεια… απλα καταλαβαν οτι ολο αυτο δινει δυναμη και εξουσια ….και το καταφεραν …ξερετε γιατι? γιατι .στο εξωτερικο ειλικρινα σας “μιλαω” οτι κανεις δεν γνωριζει οτι αυτους τους καναμε εμεις ορθοδοξους και οτι μαλιστα ελληνες μοναχοι τους φτιαξανε και αλφαβητο γιατι δεν ειχαν …Τα κρυβουν αυτα, ασε που ελληνικα ονοματα οπως πχ το δημητριος τα παρουσιαζουν ως ρωσικα!!! Παλιομουχριτσες ειναι …Η ρωσια μια ζωη βρωμικο κρυφο πολεμο κατα της ελλαδος κανει …η οποια δεν ηθελε ποτε και με τιποτα να εχει κοινα συνορα με την ελλαδα …προτιμαει χιλιες φορες να συνορευει με τουρκια …ειναι για αυτους πιο του χεριου τους ……η τουρκια υπαρχει σημερα μονο και μονο γιατι αυτοι εβαλαν το χερακι τους…αλλιως θα ειχε καταστραφει και διαμελιστει εδω και 100χρονια…βρειτε μονοι σας το ποσο βρωμικοι και ελλεεινοι ειναι… απλα καντε τον κοπο

      1. Α τωρα είναι αθεοι οι ομόθρησκοι αδελφοι μας εεεε; μπραβο καλη η κωλοτουμπα σου!

      2. Πάντα οι Ρώσοι μεθύστακες είχαν καημό να παρουσιάσουν σε όλο τον κόσμο την Ορθοδοξία ως γέννημα θρέμα της Ρωσίας.Και γενικά όταν αναφέρεται η λέξη Χριστιανός Ορθόδοξος αμέσως το μυαλό κάποιου να πηγαίνει στην Ρωσία και όχι στην Ελλάδα.Αν άυριο έκλεινε το οικουμενικό πατριαρχείο ακόμη καλύτερα για τους Ρώσους γιατί οικουμενικό πατριαρχείο=Ελλάδα!!!Τα ίδια και ο πρώην κακεμπίτης Πουτινιασμένος που μεγάλωσε ως άθεος σύντροφος στην πρώην Σοβιετική ένωση και τώρα μας το παίζει Χριστιανός Ορθόδοξος!!!

        1. Τι λες ρε παιδι μου σοβαρα; που πηγε το ορθοδοξο τοξο τωρα; ο Πουτιν ο παγκόσμιος ηγέτης χριστιανος ορθόδοξος τωρα εγινε κα γκε μπι χ της και αθεος συτροφος στην ΕΣΣΔ εεε; . Γραψε κι αλλα τετοια να γελασουμε ρε κωλοτουμπα, χειρότερος και απ τον Τσιπρα και απ τον Σαμαρα εισαι φιλε,εισαι μια κατηγορια μονος σου!!!

          1. Που σου θίξαμε τους Ρώσους μεθύστακες!!Τζούζει η αλήθεια αλλά πρέπει να την λέμε.Ο πρώην κακεμπίτης Βλαδίμηρος μεγάλωσε ως άθεος σύντροφος στην πρώην Σοβιετική ένωση.Τώρα που τα τελευταία 10-15 χρόνια η Ορθοδοξία είναι κάπως “μόδα” στην Ρωσία.Μετά απο σχεδόν 100 χρόνια κομουνισμού και αθείας θυμήθηκε και ο πρώην άθεος κομουνιστής Πούτιν να το παίξει Χριστιανός Ορθόδοξος γίατι απλά αυτό πουλάει!!

            1. Μεχρι σημερα το απόγευμα νερο στο ονομα του επινες βρε ραγια καρπαζοεισπρακτωρα ,και να το ξανθο γενος που θα παρει την πολη και να οι αδελφοι μας ομόθρησκοι Ρωσοι και να γλυψιμο από πανω μεχρι κατω ,τωρα μας τα γυρνας και εσυ;;; περαστικα σου φιλε!!!

        2. Ο/Η Όλοι χαρακτηρίζουν λες και οι ίδιοι είναι καλύτεροι λέει:

          Είπε ο γάιδαρος τον πετινό κεφάλα. Μετρημένοι είμαστε αυτοί που δεν πίνουνε . Ενώ εσύ σίγουρα δεν πίνεις ποτέ και τίποτα. Ούτε εσύ ούτε κανείς με αυτούς που συναναστρέφεσαι.

    11. Βολευει την ρωσικη εκκλησια αυτο που εγινε. Αν εξαφανιζονταν και το πατριαρχειο ακομη καλυτερα για τους ρωσους.

    12. Ρε μήπως τελικά το “Ξανθό Γένος” είναι το ξανθό τσουλούφι του Τραμπ?Να δείτε που απο τους Αμερικανούς θα την βρεί στο τέλος ο θεότρελος Σουλτάνος.Όπως το 2016 που (μάλλον) η CIA πήγε να τον στείλει στον αγύριστο και γλύτωσε πραγματικά την τελευταία στιγμή ο μογγόλος.Γιατί απο τους Ρώσους τελικά δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι.

      1. Το 2016 η CIA κοιμοταν ολορθη,οπως και το 1967.Ο ιδιος ο σουλτανος με τα πρακτορια του ειχε οργανωσει το πραξικοπημα-παρωδια για να εχει αφορμη για μαζικες διωξεις αντιφρονουντων και για να ηρωοποιηθει και να εδραιωθει αιωνιως με διαφορους νομους και διαταγματα.Δυο F16 των “πραξικοπηματιων” συνοδευαν το προεδρικο σκαφος μεχρι την Κωνσταντινουπολη,και δεν το εριξαν,ενω υποτιθεται κομαντος τον εψαχναν στο ξενοδοχειο που εμενε.Γιατι;Η επισημη εκδοχη ειναι οτι το προεδρικο α/φος ειχε αλλαξει τον κωδικο του (transponder) σε κωδικο πολιτικης πτησης της Turkish airlines,και οι πραξικοπηματιες δεν ηθελαν να χτυπησουν πολιτικο α/φος.Την ιδια στιγμη που υποτιθεται ειχε κλεισει ολος ο εναεριος χωρος της Τουρκιας και δεν πετουσε ουτε μυγα,ομως πετουσε ενα “πολιτικο α/φος” και οι πραξικοπηματιες το’χαψαν ουτε ειδαν τον τυπο του α/φους,και δεν το εριξαν και το αφησαν ανενοχλητο να προσγειωθει στην Πολη,να βγει ο Ερντογαν και να εμψυχωσει τους οπαδους του.Τετοια κωμικα σκετς ουτε ο Σεφερλης δεν κανει στο Δελφιναριο.

        1. Γιαυτό έγραψα ΙΣΩΣ να το οργάνωσε η CIA.Πάντως σκέψου λίγο αυτά που γράφεις αν τα οργάνωσε όλα αυτά ο Σουλτάνος και δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή ότι ίσως να τον φάνε στα αλήθεια.Τότε σίγουρα πήρε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρίσκο γίατι μιλάμε για ένα υπερπολύπλοκο υπερσχέδιο που θα μπορούσε κάτι να πάει ΣΤΡΑΒΑ!!!Όποια και να είναι η αλήθεια η γνώμη μου είναι ότι αν κάποια στιγμή αποφασίσουν οι Αμερικανοί ότι έφτασε η ώρα χωρίς αστεία να ΦΑΓΩΘΕΙ ο Σουλτάνος τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα την γλυτώσει με ΤΙΠΟΤΑ!!!

          1. Φυσικα και πηρε ρισκο.Καθε ενεργεια του εχει ρισκο.Πριν 1-2 μερες υπηρχε αρθρο εδω στο Μακελειο που ελεγε οτι ενας τουρκος δημοσιογραφος αποκαλυπτει πως στηθηκε το πραξικοπημα με ενα κατασκοπο της ΜΙΤ-ανθρωπο του Ερντογαν.Συμφωνω οτι αν πραγματικα θελουν να φανε καποιον οι Αμερικανοι,δυσκολο να αποτυχουν.

      2. Η ξανθό φυλή δεν υπάρχει ακόμα!
        Ίσως και να μην υπάρξει ποτέ κάτι σαν αυτό που έχουν πει για το ξανθό γένος που θα σώσει την Ελλάδα.

    13. ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΟΥΤΙΝ,ΤΟ ΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΛΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΘΝΙΚΟΧΑΛΒΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΕΜΠΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!!!!!

    14. Μια απλή ερώτηση να κάνω. Εσείς ποιον θα επιλέγατε για σύμμαχο. Έναν δυναμικό αποφασιστικό ηγέτη που αγωνίζεται για τον λαό την πατρίδα και την πίστη του δίχως να λογαριάζει κανέναν ή έναν μ@λακα φονικό καραγκιόζη που όλο γλύφει παρακαλάει και δεν τιμά ούτε ενδιαφέρεται για την χώρα του?

    15. Γιατί πάθατε σοκ.. αντιθέτως ο ρώσος μας προειδοποίησε… ότι μοιάζουν, σε όλα.. barbarians.

    16. Το μέλλον θα δείξει αν είναι όντως κερδισμένη…

    Comments are closed.