ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: “ΠΕΣΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ”

    Κοινοποίηση:
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) μιλάει δίπλα στον βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη (Α) και στον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη (Δ), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος, Αθήνα Τρίτη 2 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Δήλωση Μητσοτάκη: Αυξάνονται οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων με το lockdown – Θα τα ξοδέψουν όλα μετά!!!

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται στις χώρες που θα αναδειχθούν κερδισμένες από τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο John Defterios, η οποία προβλήθηκε στο 5ο EU – Arab World Summit.

    «Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο. Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει. Και οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επενδύσουν. Και οι έξυπνες επιχειρήσεις ήδη επενδύουν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μία αποδεδειγμένα ασφαλής χώρα, που βρίσκεται «στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων», με σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και διαθέτει μία κυβέρνηση η οποία είναι «υπέρμαχος της επιχειρηματικότητας και προσανατολίζεται στις μεταρρυθμίσεις».

    Οι επενδυτές «γνωρίζουν τις ευκαιρίες στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει νικητές και κάποιους που θα χάσουν. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό. Και είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών».

    Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι έξυπνοι επενδυτές ήδη τοποθετούνται και αξιοποιούν ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να υπερβαίνει πλέον τους κλάδους όπου η Ελλάδα αποτελεί πάγια αξία.

    «Δεν αναφέρομαι μόνο στο επενδυτικό ενδιαφέρον προς τους παραδοσιακούς τομείς, για τον ξενοδοχειακό τομέα και τον τουρισμό. Εκεί βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον και από το Άμπου Ντάμπι, με τον Όμιλο Abu Dhabi Capital να επενδύει σε ιχθυοκαλλιέργειες, σε τεχνολογία αιχμής σε θέματα τροφίμων. Η Microsoft ανακοίνωσε μια τεράστια επένδυση, με την δημιουργία τριών μεγάλων data centers στην Ελλάδα. Πριν από λίγες μέρες η Volkswagen υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τον μετασχηματισμό ενός ελληνικού νησιού σε πρότυπο νησί έξυπνης κινητικότητας. Μιλάμε για ζητήματα προηγμένης τεχνολογίας, ζητήματα πράσινου μετασχηματισμού, τομείς όπου θεωρούμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος», ανέφερε.

    Πρόσθεσε δε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να μετατραπεί σε χρηματοπιστωτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.  «Στην εποχή μετά το Brexit έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εγκαθιδρύσουν παρουσία στη χώρα μας. Τους προσφέρουμε αρκετά κίνητρα ώστε να είναι σε θέση να το κάνουν. Η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί και σε έναν χρηματοπιστωτικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή. Θα ήθελα να τονίσω κάτι που έχει μεγάλη σημασία: Η Ελλάδα είναι συνδυαστικά μία ασφαλής, συνδεδεμένη και γεωγραφικά ελκυστική χώρα, λόγω της τοποθεσίας μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

    Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πανδημία δημιουργεί ευκαιρίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ε.Ε. πλέον «δανείζεται ως μια υπερεθνική οντότητα με στόχο να ενισχύσει τα κράτη μέλη», δήλωσε, ενώ το κοινοτικό ταμείο ανάκαμψης θα συνδράμει σε μία «ισχυρότατη» ανάκαμψη, η οποία θα συνοδευτεί από επενδύσεις και αυξημένη κατανάλωση αφότου αντιμετωπιστεί ιατρικά ο κοροναϊός.

    Στο μεσοδιάστημα, σημείωσε, η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει με μεγάλα ποσά εργαζόμενους και επιχειρηματίες, ενώ η «μεγάλη αξιοπιστία» που απολαμβάνει στις διεθνείς αγορές έχει επιτρέψει το χτίσιμο ενός αποθέματος ρευστότητας με πολύ χαμηλά επιτόκια.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι επαφίεται στην Τουρκία να επιλέξει «να αποφασίσει αν θέλει μία εποικοδομητική σχέση με την Ευρώπη ή εάν θέλει συγκρουσιακή σχέση». Τόνισε ότι σε περίπτωση που η Άγκυρα επιλέξει τη δεύτερη εναλλακτική «θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την ίδια», υπενθυμίζοντας ότι η Ε.Ε. έχει καταστήσει ιδιαίτερα σαφές ότι προσδοκά σημαντική πρόοδο μέχρι τον Δεκέμβριο.

    «Θεωρώ πως οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει πως δεν πρόκειται απλώς περί μιας διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ή Κύπρου και Τουρκίας. Τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο
    επηρεάζουν την Ευρώπη συνολικά», προσέθεσε.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με την Τουρκία και ουδέποτε προσπάθησε να την αποκλείσει από σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, όμως «η Τουρκία αυτο-αποκλείεται εξαιτίας της συμπεριφοράς της».

    «Από την πλευρά μας έχουν γίνει πολλές προσπάθειες συνεννόησης με την Τουρκία από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ως απάντηση γίναμε αποδέκτες μίας σειράς ιδιαίτερα προκλητικών ενεργειών, οι οποίες αμφισβήτησαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με μονομερείς ερευνητικές δραστηριότητες σε εκτάσεις που θεωρούμε ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ωστόσο ότι εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές υπάρχει δυνατότητα ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σημειώνοντας την πρόσφατη
    συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και το Σύμφωνο Φιλίας που υπέγραψαν το 1930 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Μουσταφά Κεμάλ.

    «Οι χώρες βρίσκουν τον τρόπο τους να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. Φτάνει να μην προσεγγίζουν τις διεθνείς σχέσεις ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Δεν είναι ποτέ παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος», δήλωσε.

    Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης – Α.Γεωργιάδης: «Πέσαμε τελείως έξω με τον κορωνοϊό»

    Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, παραδέχθηκε για πρώτη φορά την αποτυχία της στην διαχείριση του κορωνοϊού, την οποία προσπαθεί να «καλύψει» και με δεύτερο lockdown το οποίο επιδεινώνει την κατάσταση!

    Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κι ενώ αρχικά επέμενε ότι οι πολίτες ευθύνονται(!) για το δεύτερο lockdown, τελικά ουσιαστικά ομολόγησε πως η κυβέρνηση έπεσε «τελείως έξω» με το… πρώτο lockdown το οποίο οδήγησε σε οικονομική καταστροφή κι αναγκαστικό άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων την οποία τώρα προσπαθούν να καλύψουν με δεύτερο lockdown.

    Ερώτηση: Κάτι που δεν διαχειριστήκατε σωστά πέρα από την ατομική ευθύνη,  μπορείτε να μου πείτε; Γιατί μέχρι τώρα λέτε για την ατομική ευθύνη;

    Απάντηση: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει  για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών  οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

    Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.
    Σε αυτή μας την συγκέντρωση  δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα  από ότι αναμέναμε».

    Μπορεί ο κ.Γεωργιάδης να «τα ρίχνει» στον τουρισμό αλλά η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση «αναγκάστηκε» να ανοίξει άρον-άρον γιατί είχε κλειδώσει ολοκληρωτικά τη χώρα με… 30 κρούσματα την και μάλιστα πανηγύριζε για αυτή της την απόφαση, ενώ ήξερε πως είχει μπροστά της έναν ακόμα σκληρό χειμώνα πριν το εμβόλιο.

    Με λίγα λόγια ουσιαστικά ο Γεωργιάδης ομολόγησε πως η αποτυχία ευθύνεται το πρώτο Lockdown το οποίο επιβλήθηκε πρόωρα και αχρείαστα καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία και αναγκάζοντας να εξαρτάται από τους ξένους τουρίστες το καλοκαίρι.

    Το χειρότερο είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να «καλύψει» το πρώτο lockdown με ένα δεύτερο… καταστροφικότερο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Ο/Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ λέει:

      ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΙ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙΝΑΣΕΙ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ,ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΣ ΚΑΤΑΤΟΠΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΡΑ’Ι’ΙΧ.

    2. Ο/Η προς τους ηλιθιους ραγιαδες ψηφοφορους νεοελληνες λέει:

      βρε μπετοβλακα κουλις το παιδι της σιεμενς,θα αποταμιευσουν λεει με το λοκνταουν,εδω μηναμε ανεργοι οι πιο πολλοι,δεν εχουμε εισοδημα,και αυτος ο πανυβλακας λεει οτι θα μασουμε φραγκα,ευγε στους χρησιμους ηλιθιους ψηφοφορους των μπασοκοτσυριζονουδουλα,

    3. https://m.youtube.com/watch?v=yBwcamaV4B0 και όμως το είπε. 23′ 55” εντάξει το παλικάρι κάτι πίνει και έχει κάψει φλάντζα. Ζει αλλού, κυβερνάει με στυλ Αντουανέτας, έχει στο μυαλό του ότι όλος ο κόσμος είναι σαν το σόι του που κάθε σεντούκι έχει και μερικές ράβδους χρυσού για τα μικροέξοδα. Εάν δε τους ρίξουμε χθες το κακό που θα γίνει στη χώρα θα είναι ανεπανόρθωτο.

    4. Το τερμάτισαν. Φυσικά δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν κινδυνεύει η ΝΔ πλέον απο την διαρροή ψηφοφόρων προς την Χρυσή Αυγή, άρα το πάνε στο γ@@@ω και δέρνω.

    5. ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΠΟ ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ!!!!
      ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ!!

    6. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΑΝΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΑΕ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ.
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΜΕΟΤΑΞΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!!!!!

    7. Μαγεμενο να τον πω, ματιαγμενο, αλλοπαρμενο, βλαμενο…κοιτα τι ατομα μας κυβερνανε! Σε λιγους μηνες αυτα τα δυο ανικανα θα μας πουνε “ουψ, συγγνωμη που σας καταστρεψαμε, τελικα ηταν γριπη, αλλα δεν μας εφταναν τα κρεβατια!” παραιτηθειτε και καποιος ρε, ντροπη σας!

      1. Μεταλλαγμένο να τον πεις τον βλαμμένο, σαν τη διάγνωση που έκανε το όρθιο ζώο για τον ιό. Η μετάλλαξη τού ‘φταιξε του γελοίου και όχι η εκ γενετής και επιδεινούμενη ηλιθιότητα που τον διακρίνει…

    8. γελοια χωρα με “αριστους” πολιτικους και πολιτες χαμηλης νοημοσύνης καλοπερασάκηδες και ζαμανφουτίστες…
      μέσα να μην ξοδεύεται για να τα ξοδεύσεται σε σουβλακια και καπουτσίνο μετα
      Χάρβαρντ σχολείο οικονομικών
      Που ειναι οι καινούργιες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας Κουλη;
      ΔΕΗ λογαριασμός 200 ευρώ επι Σύριζα 40 ευρώ μείωση λόγω εγκαίρων πληρωμών
      ΔΕΗ λογαριασμος 220 ευρω επι Κουλη 4,5 ευρω μείωση λόγω εγκαίρων πληρωμών και 120 ευρω Δημοι, ανεμογενητριες και τα υπολοιπα
      Κατα τα αλλα μειωθηκε ο ΕΝΦΙΑ κατα 60 ευρω…Δουλεμα απο οικονομολογους του Χαρβαρντ

    9. Λοκνταουν γιατί οι Γερμανοί προσπαθούν να ρίξουν τον Τραμπ…και θέλουν να βάλουν Μπάιντεν για να ελέγχουν όλο τον κοσμο, το τρίτο Ράιχ είναι εδώ!
      Χτυπάει η Γερμανία την Αμερική!

    10. μας λέτε ότι το πρώτο lockdown “μπορεί” να ήταν άκυρο και ουσιαστικά να ήταν μούφα τα νούμερα..και τώρα στο δεύτερο ημίχρονο τρεχάτε ποδαράκια μου, οτι αρπάξει ο κ…. μας…Δηλαδή τα τιναξαμε όλα στον αέρα για να κάνετε εσείς σόου…Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο; οι αγέννητοι…καλόν ύπνο τότε…αφου μετά απο τόσα που ακούμε συνεχίζουμε να πληκτρολογούμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!

      1. Ο εν λόγω “μέτζη του νέουκτη” μάλλον απόφοιτος κάποιου “σκόϊλ ελλικίκου” μοιάζει, επάξια…

    11. ΓΙΑ ΤΟΎΣ ΟΜΟΊΟΥΣ ΤΟΎ ΘΑ λέει.
      ΤΑ προδοτικά και ανθελληνικά σκουπίδια.

    12. Ναι, επενδύει η μαικροσοφτ 1.5 δις για να πάρει 7δις. Γιατί τα 32 δις που λέει ο Μητσοτάκης πως θα πάρει η Ελλάδα από την εε μην νομίζετε πως προορίζονται για τον λαό και την χώρα. Τουλάχιστον τα 25 δις θα τα στείλει στην Γερμανία μέσω πράσινης ενέργειας και τέτοιες μ@λακιες. Ελάχιστα χρήματα από αυτά θα μείνουν στην Ελλάδα, θα μείνουν αυτά που δίνουν τώρα ως επιδόματα. Άνθρωπος του Βερολίνου είναι, γερμανικά συμφέροντα εξυπηρετεί.

    Comments are closed.