ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ Ο «ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΈΜΕΙΝΑΝ ΚΑΓΚΕΛΟ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΕΧΟΥΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ. ΌΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΤ ΣΤΟ MAKELEIO.GR

    Κοινοποίηση:
    ypourgiko koulis

    Τρόμαξαν οι υπουργοί του Μητσοτάκη! Θα φτύσουν αίμα με αυτά που θα τους ζητήσει ο πρωθυπουργός

    Κάθε υπουργός, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    ypourgiko 4

    Με την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου

    Έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο, τις εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις, θα παραλάβει με την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου το κάθε μέλος της, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Δεν έκρυψα ποτέ τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση αυτή να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή με στόχους και διαρκή αξιολόγηση και γνωρίζω πως ο πρώτος που αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Προανήγγειλε πως η Βουλή θα ψηφίσει στις 18 του μήνα τον Κώστα Τασούλα πρόεδρό της, 20 με 22 Ιουλίου θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και το βράδυ της 22ας του μήνα η κυβέρνηση θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

    «Πετύχαμε τον κεντρικό μας στόχο που ήταν η αυτοδυναμία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις όπου είναι εφικτό» συνέχισε. «Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου και θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία σας» πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κ. Μητσοτάκη, την επόμενη της ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αφορά το κράτος και μία εβδομάδα μετά το φορολογικό νομοσχέδιο με τις μειώσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά.

    Πρόσθεσε πως θα αποκατασταθεί το κύρος της δικαιοσύνης με την τοποθέτηση νέας ηγεσίας, ξεκαθαρίζοντας πως πυξίδα αποτελεί ο σεβασμός στην ιεραρχία.

    «‘Όλα αυτά» τόνισε, «δεν σηματοδοτούν απλώς τον σεβασμό μας στη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε με τον ελληνικό λαό. Ξέρουμε τι θέλουμε και θα το πετύχουμε» κατέληξε.

    «Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια, ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης, καθιερώνουμε κανόνες δεοντολογίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και προειδοποίησε πως «δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο». Δεν σταματάμε απλά στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του ώστε να διορθώνονται πιθανές αστοχίες».

    «Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο αλλά και με τη συμπεριφορά μας, κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε αλλά και για όσα εκπέμπουμε. Ενσαρκώνουμε το ύφος και το ήθος που ταιριάζει στην περήφανη Ελλάδα του 21ου αιώνα» επισήμανε.

    Ακολούθως έκανε λόγο για τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες αναδιαρθρώσεις στην Δικαιοσύνη.

    Οι πρώτες αφίξεις των Υπουργών

    ypourgiko 5

    ypourgiko 6

    ypourgiko 1

    ypourgiko 2

    ypourgiko 3

    Κάθε υπουργός, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα – υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς – θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Ρε το Κουλη, οτι θα βαλει να δουλεψει τον Καραμανλη (γιο του Αχιλεα) και το Βαρβιτσιωτη δεν το πιστευα με τιποτα.

    2. Η αξιολόγηση του κάθε υπουργού θα κριθεί απο το πόσο μεγάλο η μικρό ξεκώλιασμα θα κάνει στον λαό.. όσο πιο μεγάλο το σκίσιμο τόσο πιο πολύ θα κατοχυρώνει την θεσούλα του. η μήπως κάνω λάθος.!!

      1. Ο κρατιστής Τσίπρας έχασε οπότε λάθος κάνεις.
        Η κυβέρνηση λοιπόν θα κριθεί από το πόσο γρήγορα θα διορθώσει τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

    3. Άκουσα τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και η πρώτη μου σκέψη ήταν: “Επιτέλους κάποιος που μιλάει Ελληνικά!” Εύχομαι και ελπίζω αυτή η κυβέρνηση να καταφέρει να κάνει πράξη τις προγραμματικές της δηλώσεις, και να νοιώσουμε σαν Έλληνες ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος του 21ου αιώνα και όχι μία γιάφκα όπως την κατάντησε ο Τσίπρας με τους δικούς του. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

      1. κανε λιγο υπομονη, μην εκτιθεσαι… σε λιγο θα παρακαλατε πότε να φυγει και 6 μηνες θα σας φανουν σαν 10 χρονια..

    4. ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ ΣΟΥΤΑΡΙΣΜΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!!!

    5. Ο Κούλης απαγόρεψε να μπαίνουν μετακλιτοί συγγενείς των βουλευτών. Αυτός όμως εξαιρείται γιατί Ο Κυριάκος έχει τον ανηψιό του στο Μαξίμου αλλά βγάζει απαγορεύσεις για τους υπουργούς του. Είδες ο Κούλης? και είναι η ΠΡΩΤΗ μέρα.

    6. Δε μπορούσε να τα πει απέξω? Απλά πράγματα ήταν…

    7. Καλα αυτα μας τα’παν κι αλλοι που την ειχαν πιο μεγαλη..Κι ο Τσιπρας οταν βγηκε το Γεναρη του 2015,πηγαινε ανετος,χωρις σωματοφυλακες,ειχε βγαλει και τα καγκλα απο τη Βουλη και την Ηρωδου του Αττικου,και μετα κατεληξε να τον φυλανε 17 διμοιριες των ΜΑΤ και προληπτικες προσαγωγες και καγκελα παντου (που ελεγε κι ο Τζιμαρας),Κι οι υπουργοι του πρωτοεμφανιστην λιτοι κι απεριττοι,με αυτοκινητα απλα και φτηνα,και μετα ολοι με τζιπαρες μερσενταρες,κοτερα και μαλδιβες,κοστουμια και τσαντες ακριβες.Ολοι τις ιδιες μαλακιες κανουνε στην αρχη για να χαφτει το ποπολο τους “ηγετες κοντα στο λαο”.Σε 6 μηνες θα τους δω,που θα εχουν ξεχασει την απλοτητα,θα εχουν ξεχασει να ειναι απο τις 7.30 στα υπουργεια τους,και θα πηγαινουν στα συμβουλια με τον Κουλη και θα κλανουν θα ρευονται και θα ξυνουν τα παπαρια τους.

      1. ΕΣΥ ΜΑΝΑΒΗ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ.ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ,Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ,ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ,ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΙΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

    Comments are closed.