ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΠΑΕΙ ΞΕΒΡ@ΚΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

    Κοινοποίηση:
    1440x810_cmsv2_77cec08a-b143-5448-ad6e-e2d3d61d98d0-4473926

    Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελλάδα έως και τις 2 Αυγούστου, οπότε και λήγει η Navtex της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες.

    Η Αγκυρα στέλνει το εκβιαστικό μήνυμα ότι «κρατάει» το Oruc Reis στην Αττάλεια, αλλά αναμένει σήμα από την Αθήνα για διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο αλλά με συγκεκριμένο πλαίσιο και με τερματισμό των τουρκικών ενεργειών που δυναμιτίζουν το κλίμα, όπως η έκδοση της Navtex και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

    Ωστόσο, η τριμερής του Βερολίνου και το γεγονός ότι αποσύρονται τουρκικά πλοία δείχνουν ότι για ακόμη μία φορά θα ζήσουμε εποχές Ιμίων με την Ελλάδα να δείχνει υποχωρητικότητα και τη Χάγη να έρχεται ακόμα πιο κοντά.

    Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και τα «παιχνίδια» με το Twitter

    Από το απόγευμα του Σαββάτου, υπάρχουν σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο, με στρατιωτικές πηγές να αναφέρουν ότι ορισμένα τουρκικά πλοία γυρίζουν στις βάσεις τους.

    Ωστόσο ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis παρέμενε αμετακίνητο στην Αττάλεια, εμφανίστηκε ένα tweet στο λογαριασμό της πρεσβείας της Τουρκίας στις ΗΠΑ, που ανακοίνωνε την έναρξη σεισμικών ερευνών στο Ανατολικό Αιγαίο. Λίγες ώρες αργότερα το επίμαχο tweet «κατέβηκε» και έγινε νέα ανάρτηση που ανέφερε ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

    Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis την ώρα του αρχικού tweet της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, βρισκόταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας.

    oruc

    Σε επιφυλακή μέχρι να αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία

    Η τάση αποκλιμάκωσης επιβεβαιώνεται και από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κάνουν λόγο για τάση αποκλιμάκωσης, κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι ο ελληνικός στόλος θα αλλάξει τις θέσεις του, αλλά θα παραμείνει σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής, έως ότου αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία, όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τις τελευταίες ώρες.

    Το νέο tweet από την τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ

    «Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis ανήγγειλε τη σεισμική του έρευνα στις 21 Ιουλίου 2020, στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει το νέο tweet που έχει δημοσιεύσει στον λογαριασμό της η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Ναι βέβαια! Έσκισε το καλσόν της η ομογένεια, που κόπτεται και για εσωτερική ψήφο. Μιάς μόνο γενναίας υπεράσπισης (για τα “διαμφισβητούμενα ύδατα”) έτυχε η Ελλάδα, κι αυτή ήταν από μεξικανοαμερικάνο (Μενέντεζ). Τον ίδιο που πρωτοστάτησε και στην επιβολή κυρώσεων στην τουρκία για τους S-400, παληότερα…
      Επίσης, για την αμερικάνικη ομογένεια δειγματοληπτικά, ένα ονοματάκι σου έχω: Σταυρίδης το φιλότουρκο σκουπίδι… Υπάρχει και ένα καινούργιο φρούτο ελληνικής καταγωγής στο αμερικάνικο υπαμ προσφάτως, σε ιδιαίτερα υψηλόβαθμη θέση, που μην τον είδαμε, μην τον απαντήσαμε τον γιάγκο το λεβέντη τον καραμπουζουκλή. Και άλλα πολλά…

    2. Κανενα διαλογο με τους Τουρκους, γι’ αυτο εκβιαζουν με το παλιοκαραβο τους, για να μας σειρουν σε διαλογο με αντικειμενο το τι θα αρπαξουν!!!!!!!! Οι Τουρκοι διεκδικουν τα παντα, οποιος παει σε διαλογο μαζι τους, θα ειναι για να ξεπουλησει κυριαρχικα δικαιωματα της χωρας!!!!!!! Οι Κοι της ΝΔ να το σκεφτουν καλα και να μην τολμησουν να το πραξουν!!!!!! Αλλα Ιμια και Πρεσπες δεν θελει ο Ελληνικος λαος!!!!!!!! Και αυτο που εγινε με την Αγια Σοφια, εγινε λογω της μακροχρονιας υποχορητηκοτητας των Ελληνικων κυβερνησεων!!!!!!!!

    3. Ο Ολυμπιακος να κερδαει και ας χάσουμε και το Αιγαίο. Εγώ θέλω κύπελλο

    4. Ο τούρκος το μόνο που θα πάρει θα είναι τα ελληνοπρεπεστατα @@ μας. Τον γ@μησανε σήμερα πάλι στην Λιβύη, πάλι θα σφάξει παιδάκια και αμάχους στην διαλυμένη Συρία στην διχοτομημενη Λιβύη στο ανύπαρκτο Ιράκ και γυναίκες του hpg στο σκλαβωμενο Κουρδιστάν. Τον βομβαρδιζουν οργανωμένοι στρατοί και κάθεται σαν την π@υτανα δίχως να αντιδρά. Αυτός είναι ο μογγολος, μάγκας σε γυναικόπαιδα και σε φτωχούς ανθρώπους.

      1. Δεν μπορει τωρα ο κασιδιαρης αποψε θα είναι σαν γιουσουφακι στου Ερντι την αυλη καλε!!!

    5. Στημένα είναι όλα.Ο Τούρκος θα πάρει στα σίγουρα αυτό που θέλει.. Κούλη χαζογέλα μούλε βρυκόλακα.Κοροιδευουν το λαό τα σιχάματα όλοι τους..

      1. Ο τούρκος το μόνο που θα πάρει θα είναι τα ελληνοπρεπεστατα @@ μας. Τον γ@μησανε σήμερα πάλι στην Λιβύη, πάλι θα σφάξει παιδάκια και αμάχους στην διαλυμένη Συρία στην διχοτομημενη Λιβύη στο ανύπαρκτο Ιράκ και γυναίκες του hpg στο σκλαβωμενο Κουρδιστάν. Τον βομβαρδιζουν οργανωμένοι στρατοί και κάθεται σαν την π@υτανα δίχως να αντιδρά. Αυτός είναι ο μογγολος, μάγκας σε γυναικόπαιδα και σε φτωχούς ανθρώπους.

    6. Γατος παντως ο Ερντογαν περιμενε να παρει το χοντρο πακετο ο Κουλης απο τους φραγκους και μετα γνωριζοντας οτι για τους μητσοτακηδες πανω απο ολα ειναι το χρημα αρχισε τους εκβιασμους. Με λιγα λογια με 72 δις που περιμενει ο κουλης για να τα φαει με τους κολλητους και την ακροπολη να του ζητησει ο μογγολος θα τη δωσει για να τα ξεκοκαλισουν με τη ησυχια τους.

    7. Βοιδοπ@υτσα στους μογγολους πριν λίγο στην Λιβύη. Βομβαρδιστηκε βάση τους για δεύτερη φορά και οπλισμός πυρομαχικά κτλ που πρόσφατα είχαν μεταφερθεί από τους μογγολους εκεί φαίνεται ότι…. γιοκ!! Η αεράμυνα τους για πολλά γέλια, τα αεροσκάφη πέταξαν σε ιδιαίτερο χαμηλό ύψος και πάλι…. γιοκ!! Πόσα μογγολα πήγαν για πιλαφια δεν αναφέρεται στην είδηση.

    8. Αμα δεν γίνεται σύγκρουση, τότε πήγε σε Μυστική Διπλωματία και θα ολοκληρωθεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχείας. Έτσι μάθανε στο κολλέγιο : “πρώτα ζητάμε διάλογο, μετά τσαμπουκαλευόμαστε-και καλά και μετά βαράμε τηλεφωνάκια για να τη γλιτώσουμε μία και καλή…”

    9. Μάγκες το σχολείο μου που είναι.στο μακελειό αναφερομε

      1. Πέρνα απ’ το σχολείο σου πρώτα, για ένα στα γρήγορα και μετά βλέπουμε. Μάς τύφλωσες!

      2. Πηγαινε πρωτα στο σχολειο να μαθεις να γραφεις Ελληνικα σωστα και μετα να γραφεις σχολια στο μακελειο αγραμματε Ελληναρα!

    10. Πόσο σίγουροι είμαστε ότι το ORUC REIS είναι όντως αγκυροβολιμένο στην Αττάλεια ?
      Πόσο εύκολα αλλάζουν τα αναγνωριστικά ενός σκάφους ?
      Άν έχουν βάλει τον πομπό δορυφορικής αναγνώρισης του σκάφους αυτού σε μιά μαούνα στο λιμάνι, εμείς τι θα βλέπουμε στο Marine Traffic ???
      Και αν όλο αυτό έχει γίνει σε “συννενόηση” με τους δικούς μας ?
      Τρελός είμαι, ότι θέλω λέω, αλλά ΑΝ ?????????

      1. Φαντάζομαι ότι μπορεί να φανεί επαρκώς σε δορυφορικές φωτογραφίες από ανεξάρτητη πηγή… Για τους “δικούς” μας δε, είναι σχεδόν αυταπόδεικτα τα πράγματα…

      2. Μας την εχουν φέρει τοοοσεσπολλες φορές οι πολιτικοι …..μας…..που εχεις καθε δικαιωμα να αμφισβητίες ακομα και τα ιδια σου τα ματια. Δυςτυχως εδω φθάσαμε η μαλλον μας έφθασαν.

    11. Μνημόνια,Πρέσπες,Αιγαίο,Αγιά Σοφία!! αυτή είναι η Δημοκρατία 45 χρόνια τώρα!!

    12. atenizontas to mellon?! esiodoxa ke panta xevrakomeni.eki pou i vlakia ehi diashisi ston paralogismo Balkan greek style.

      1. Ναι βρε, είδες, ενώ έχουμε δει τις επιδόσεις σας στην προπαγάνδα της διαστρέβλωσης και στη μαλακία άλμπαν στάϊλ, δεν παραδειγματιστήκαμε…

    13. Σιγά την αντίδραση το πολύ πολύ να χάσει τις εκλογές, ε και; θα έχει δώσει τα πάντα μετά είναι αργά. Όπως ο Αλέξης πούλησε την Μακεδονία έχασε τις εκλογές και του κάναμε τη μούρη κρέας, το πολύ πολύ για να τον τιμωρήσουμε περισσότερο να τον ξανά βγάλουμε πρωθυπουργό. Α ρε σανίδα που θέλουμε, πρόβατα.

    14. Δεν βλέπουμε πουθενά για Χάγη και με την Αγία Σοφία τζαμί ο Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Εάν έρθει στην πρωτερα κατάσταση η Αγία σοφια και θέλουν διάλογο, να βάλουν στο τραπεζι θέμα επιστροφής όλων των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

      1. Ο μιζοτάκης που όλοι ξέρουμε κι “εμπιστευόμαστε”;;; Όταν ξυπνήσεις μάς ξαναλές…

      2. Χαχαχαχχαχαχαχαχα λεγε ρε και μετα τι θα γινει?θα παει να τσαμπουκαλευτει στη Μερκελ για τις αποζημειωσεις που δεν πηραμε ποτε?εγω πιστευω οτι θα κανει οσα ειπες αλλα θα αραξει μετα…ολοι μετα τον πουτσο αναβουμε τσιγαρο δεν ριχνουμε δευτερο στα καπακια…θα τους μαμησει ολους το παληκαρι μας…ο λεβεντης μας….το ελληνικο το dna που κυλαει στις φλεβες του…μπορει να φτανει και το 2%…ναι ναι εχεις δικιο…θα τους μαμησει ολους…ελπιζω μονο να μην παει καρφωμενος με την οπισθεν

    15. Αυτό ου με κάνει και νευριάζω ειναι οτι συνέχεια απο όλους οταν μιλάν να λένε πάντα ο κύριος ερντογάν καο κύριος ερντογάν.
      Για ποιό λόγο το κάνουν δεν κατσλαβαίνω δλδ αυτοί οταν λένε για τον δικό μας λένε ο κύριος μητσοτάκης η η κυρία πρόεδρος?
      Απεναντίας μας ταπώνουν συνέχεια οπότε γιατί πρέπει πάντσ και παντού εμείς να είμαστε οι τζεντλεμάν

      1. Να διαβάζεις σίτε που τον λένε Μογγόλο. Την πραγματική καταγωγή τους.

    16. Με την Αγία Σοφία σε τζαμί, με προκλητικές navtex και με ακατάσχετη χυδαία ρητορική κανένας διάλογος δεν είναι εφικτός. Εάν προχωρήσει σε κάτι τέτοιο ο Μητσοτάκης θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση εναντίον του σε όλη την χώρα αλλά και στην ομογένεια.

      1. Πλάκα κανεις; Ο Κούλης η Τσουπρα και οποιον άλλων θα βγάλουν πάνω έχουν και ακολουθούν ένα πρόγραμμα για αυτό και είναι εκεί που είναι και το ακολουθανε πίστα φίλε μαριονέτες ότι τους έχουν πει να κάνουν θα το κάνουν και μετά άλλος για τα επόμενα.

    Comments are closed.