ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ! ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…

    Κοινοποίηση:
    ΧΡΕΗ

    Εφιαλτικός ο Σεπτέμβριος για τους οφειλέτες, οι οποίοι θα δουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί. «Ξανακοκκινίζει» ένα στα τρία ρυθμισμένα δάνεια
    Ριζική αλλαγή του χάρτη των ακινήτων στην Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, με ένα «τσουνάμι» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

    Υστερα από 10 χρόνια Μνημονίων και δύο χρόνια πανδημίας, στο «εκρηκτικό κοκτέιλ» ήρθαν να προστεθούν και οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις, που «ροκανίζουν» καθημερινά το εισόδημα των πολιτών, με την Πολιτεία να αδιαφορεί για την οικονομική δεινότητα στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελληνες φορολογούμενοι.

    Με τον μέσο μισθό στη χώρα μας μόλις να ξεπερνά τα 1.220 ευρώ μεικτά, δηλαδή κάτω από 965 ευρώ καθαρά, και στα 900 ευρώ τη μέση σύνταξη μεικτά ή 770 ευρώ καθαρά, οι πολίτες έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υψηλό κόστος ζωής.

    Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές τόσο προς την Εφορία και τα ταμεία όσο και προς τις τράπεζες και τα ξένα funds. Είναι χαρακτηριστικό ότι «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Εφορία έχουν πάνω από 4.000.000 πολίτες, «ξανακοκκινίζει» ένα στα τρία ρυθμισμένα δάνεια, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη καταναλωτών προς τους παρόχους, με βάση τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, με βάση την ανάρτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα eauction του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετών Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, έως το τέλος του έτους έχουν αναρτηθεί 8.836 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 3.934 αφορούν ακίνητα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως στον προγραμματισμό δεν έχουν ενταχθεί ακόμα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στους οποίους αναμένεται να προχωρήσουν και τα funds, με τον συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών για το τρέχον έτος να υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τους 140.000!

    Δημοφιλείς ειδήσεις Με νέα επιταγή ακρίβειας προσπαθεί να «ψήσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πάλι η κυβέρνηση!
    Τα στοιχεία δεν «αποκαλύπτουν» αν πρόκειται για πρώτες ή δευτερεύουσες κατοικίες, ωστόσο δικηγόροι που ασχολούνται με το θέμα των «κόκκινων» δανείων θεωρούν βέβαιο ότι η λίστα περιλαμβάνει και πρώτες κατοικίες.

    Αγοράζουν σπίτια οι τράπεζες και τα funds
    Σημειώνεται ότι για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο είχαν προγραμματιστεί περίπου 5.000 πλειστηριασμοί μηνιαίως, εκ των οποίων περίπου το 1/3 αφορούσε κατοικίες. Τα υπόλοιπα ενέχυρα που εκπλειστηριάζονται αφορούσαν είτε εμπορικά είτε βιομηχανικά ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες κ.ά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλοι αγοραστές δεν είναι ιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο από τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τη συντριπτική πλειονότητα των πλειστηριασμών «χτυπούν» οι ίδιες οι τράπεζες και τα funds, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αποκτήσει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο με ακίνητα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Κι εγώ αυτά βλέπω. Εμείς με δυσκολία ήρθαμε για μια βδομάδα στο εξοχικό μας, δηλαδή δεν πληρώνουμε διαμονή και εν μέρει φαγητό, αλλά τα πάντα ήταν γεμάτα. Κι εγώ απορώ που υπάρχουν αυτά τα χρήματα κρυμμένα. Εμείς δεν έχουμε!

    2. Βουνο τα χρεη αλλα ολοι στα νησια 10 μερες διακοπουλες

    3. Τις τράπεζες τις στηρίζουν οι πολιτικοί με νόμους αφού είναι οι περισσότεροι διεφθαρμένοι και τα αρπάζουν από τους τραπεζίτες κυρίως Εβραίους!
      Για τα δάνεια ευθύνη έχουν και οι τράπεζες που τα χορηγουσαν!
      Βλέπετε ακόμα και σήμερα που η οικονομία στην Ελλάδα είναι χάλια διαφημίζουν να πάρει ο κοσμος δανεια! Το τραπεζικό σύστημα είναι απάτη και τρόπος χειραγώγησης των κοινωνιών!
      ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΌΠΛΟ ΤΑ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ!

    4. Οι επειχηρηματιες την περνάνε μια χαρά.

    5. Να πληρώνουν φουλ ενφια οι κωλοτράπεζες και τα fund, για όσα έχουν κατασχεμένα, ακόμη και για όσα έχουν με υποθήκη δανείου και είναι συνιδιοκτήτες με τους νοικοκυραίους.

    6. To καλοκαίρι άλλα είδα! Λεφτά υπάρχουν από τους περισσότερους. Αμαξάρες από Αθήνα σε παραθάλασσιες περιοχές της επαρχίας, γκόμενες κουνάμενες, οι ταβέρνες τίγκα στον κόσμο, οι δρόμοι συνεχώς γεμάτοι το αδιαχώτηρο, οι καφετέριες γεμάτες κι αυτές και μετά έρχεται ο λογαριασμός και το ερώτημα είναι που σκ@τά βρίσκουν όλοι αυτοί τα λεφτά για διακοπές με τέτοια ακριβή βενζίνη, έξοδα δόσεων και υποχρεώσεων στην Εφορία;

    7. Ναι, αλλά όλο το καλοκαίρι εγώ έβλεπα ταβέρνες γεμάτες, βόλτες’ με τα καύσιμα να μην τους απασχολούν καθόλου, μόστρα, θαλασσίτσα, ρουχαλάκια, μαγκιά, γκόμενες ξέκωλα παντού να μασάνε χαρτί από τα κορόιδα, γκρικ λόβερς και τα ρέστα. Καλά κάνουν τα παιδιά, αλλά μετά να μην κλαίγονται…

    8. ΑΦΟΥ ΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΡΔΟΥΣ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΩΡΑ ΚΛΑΦΤΕ ΜΠΑΤΙΡΗΔΕΣ

    9. Στέφανε, βάλε παγώνη σήμερα στον οικονόμου. Ξεφτίλησε την κυβέρνηση των εμβολίων. Είπε τι μέτρα να πάρουνε που 2 μήνες γίνεται χαμός στα νησιά; Βάλτην γιατί πλέον τους ξεφτιλίζουν και οι δικοί τους! Οι ακαταδίωκτοι που τάχα μου δήλωναν προβληματισμένοι με το άνοιγμα των σχολείων και όχι με τους 50.000 κόσμο στη συναυλία των iron maiden και τα εκατομμύρια τουρίστες που ήρθαν χωρίς ράπιντ τεστ!!! Πόσο να κρατήσουν πια το παραμύθι του κοροιδοιού με τους τουρίστες να έχουν κοροιδοιό και να κυκλοφοφούν ελεύθερα στα μπαρ που παλιά δεν σε αφήνανε να πας με τη γυναίκα σου και θα κόλλαγες από τη μουσική, που την απαγόρευαν στο εστιατόριο! Ρόμπα γίνατε μιζαδόροι του εμβολίου από τους ακαταδίωκτούς σας!

    10. Κατόπιν εντολής του Μητσοτάκη, οι δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη χάνουν τα δικαστήρια συνεχώς.

    11. Τα κλεμμενα πίσω καί οί κλέφτες φυλακη.Για να σωθεί η χωρα

    Comments are closed.