ΒΛΕΠΕ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ! Ο ΜΑΚΡΟΝ… ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑΠΩΣΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    8464028c72404e56a467f6b8b63a49d6

    Ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που μας έδωσαν μια γεύση για το τι θ’ ακολουθούσε πίσω από κλειστές πόρτες είχε η δημόσια συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

    Συνήθως, οι ηγέτες λένε τα τετριμμένα μπροστά στους δημοσιογράφους προτού ξεκινήσει κάποια διμερής συνάντηση. Όμως, Μακρόν και Τραμπ, είχαν μία ουσιαστική συζήτηση στο τετ α τετ τους στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον γ.γ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε εξαπολύσει επίθεση στον Γάλλο ομόλογό του, για τα όσα έχει πει τελευταία για το ΝΑΤΟ.

    Σε κάποιο σημείο, δημοσιογράφος ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ για το ζήτημα των φυλακισμένων τζιχαντιστών του ISIS και την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους, στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός, ρώτησε τον Μακρόν ευθέως για το θέμα.

    Τραμπ: Έχουμε πολλούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φυλακισμένους στη Συρία. Πολλοί είναι από τη Γαλλία, από τη Γερμανία, τη Βρετανία. Κυρίως προέρχονται από την Ευρώπη. Θα θέλατε κάποιους καλούς μαχητές του ISIS; Μπορώ να σας τους δώσω, πάρτε όποιους θέλετε.

    Μακρόν: Ας είμαστε σοβαροί. Ο μεγάλος αριθμός μαχητών που έχετε είναι τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι έχετε ξένους μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη. Αλλά είναι μια μικρή μειοψηφία του συνολικού προβλήματος που έχουμε στην περιοχή. Το βασικό είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές διοργανώσεις. Και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη, λυπάμαι που το λέω. Υπάρχουν ακόμη στη Συρία και το Ιράκ. Το Νο1 πρόβλημά σας δεν είναι οι ξένοι τζιχαντιστές, είναι το ISIS.

    Τραμπ: Για αυτό είναι τόσο μεγάλος πολιτικός. Είναι ίσως η καλύτερη μη απάντηση που έχω ακούσει ποτέ.

    Δεν ήταν η μοναδική στιγμή που ο Εμανουέλ Μακρόν αντέδρασε στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε στις δηλώσεις που έχει κάνει για το ΝΑΤΟ, ότι είναι «εγκεφαλικά νεκρό». Δηλώσεις τις οποίες είχε καταδικάσει λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

    «Ξέρω ότι οι δηλώσεις μου προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις. Εμμένω σε αυτές. Το θέμα δεν είναι μόνο το πόσα χρήματα δαπανά κάθε χώρα στις αμυντικές δαπάνες. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι είναι το ΝΑΤΟ. Στο τραπέζι δεν υπάρχει κοινή ερμηνεία για την τρομοκρατία», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν και επιτέθηκε εκ νέου στην Αγκυρα.

    «Η Τουρκία μάχεται κόντρα σε ανθρώπους που πολέμησαν στο πλευρό μας κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος. Και κάποιες φορές συνεργάζονται με παρακλάδια του ISIS. Αυτό είναι ένα στρατηγικό ζήτημα. Αν απλά συζητάμε για το τι πληρώνουμε και δεν έχουμε ξεκάθαρες συζητήσεις για μία τέτοια κατάσταση, τότε δεν είμαστε σοβαροί», υπογράμμισε ο Μακρόν.

    Πώς είναι δυνατόν η Τουρκία να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να αγοράζει αντιπυραυλικό σύστημα από τη Ρωσία, διερωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος. «Τεχνικά, αυτό δεν είναι δυνατόν. Αποφάσισαν να μην είναι συμμορφωμένοι με το ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Μακρόν.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απειλή της Τουρκίας να μπλοκάρει όλες τις κοινές δηλώσεις του ΝΑΤΟ, αν τα υπόλοιπα μέλη δεν συμφωνήσουν με την Αγκυρα ότι οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) είναι τρομοκρατική ομάδα. «Η Γαλλία δεν θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες», τόνισε ο Μακρόν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Σωστός ο Τραμπ μια χαρά του τα είπε του αρχιφλωρου!!!Όσοι Τζιχαντιστες είναι από την Γαλλία να τους πάρουν πίσω οι Γάλλοι.Και να μην μιλάνε πολύ οι Γάλλοι γιατί αν δεν ήταν οι Αμερικανοί να τους ελευθερώσουν απο τους Ναζί στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο μόνοι τους δεν θα μπορούσαν γιατί ηταν πολύ κότες για να πολεμήσουν!!!Αρα χρωστάνε μεγάλη χάρη στις ΗΠΑ.

    2. Το σωστο θα ηταν,
      μεταξυ ΗΠΑ- ΕΕ να καταργηθουν εντελως οι δασμοι ομως αυτο δεν συμφερει την Ευρωπη η οποια επιβαλλει ενα προστατευτισμο απο τον φοβο των εισαγωγων ανωτερης ποιοτητας αμερικανικων προιοντων σε πολυ ανταγωνιστικη τιμη.
      Ομως για την κρατικοδιαιτη οικονομια της Ευρωπης δεν ευθυνεται η Αμερικη.
      Με διορισμους και επιδοματα καταστρεφεις την οικονομια,
      ειμαστε 10 χρονια πισω απο τις ΗΠΑ σε νοοτροπια.

    3. ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ …ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ειναι οι ΚΟΤΕΣ
      Ολοι αυτοι μισουν την Ελλαδα και την εχουν μονο για την τσεπη τους .

      Θα σας παρουν τα σωβρακα οι εισβολεις θα κανουν λεηλασιες θα σας στειλουν εξωτερικο ζητιανους και θα δινουν ολο τον πλουτο της Ελλαδας στα λαμογια αυτοι που ψηφησατε…

      ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΛΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ..ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ…και στο τελος λιγος Βιασμος εφοσον σας αρεσει τοσο πολυ.

    4. Δυστυχώς ο Μακρόν που έχει τη διανοητική ικανότητα να αντιληφθεί το ρόλο του Ερντογάν-Τουρκίας είναι πρόεδρος της Γαλλίας, και πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο μπουμπούνας που συρόμενος από τον Πούτιν βλέπει με συμπάθεια και την Τουρκία γιατί έτσι νομίζει ότι αποδυναμώνει την Ευρώπη. Όσο δε φεύγει ο Τραμπάκουλας το Νάτο κινδυνεύει με διάλυση με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

      1. Τι να αποδυναμώσει απο το στρατιωτικό και πολιτικό νάνο που λέγεται Ευρώπη; Μαγαζί των ΗΠΑ είναι η Ε.Ε. Δεν θέλει την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ ακριβώς επειδή δεν σέρνεται απο τον Πούτιν. Αποδυνάμωση της Ευρώπης έχουμε με τους λαθρολάγνους πολιτικούς τύπου Μακρόν, Μέρκελ, Σαρκοζί κλπ.
        Ο Τράμπ είναι μεγάλος πολιτικός για τη χώρα του.

        1. O Τραμπ δεν ξέρει τι του γίνεται? Θέλει συμμαχία με τον Πούτιν απέναντι στη νέα υπερδύναμη που ονομάζεται Κίνα. Αυτό τον τυφλώνει και ακολουθεί τον Πούτιν σε λυκοσυμαχίες με Ερντογάν κτλ., βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη, που με δούρειο ίππο το Η. Βασίλειο, την οποία δε θέλει ενωμένη για να την ελέγχει. Οι Ευρωπαίοι όμως τον έχουν καταλάβει και το Νάτο πάει για διάλυση. Το ερώτημα είναι την Ελλάδα τη συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη?

        2. O Τράμπ ειναι ο χειρότερος, ο ποιό αμόρφωτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

      2. Είδαμε και τον Ομπάμα που επί τον ημερών του έγινε η “αραβική άνοιξη”, έφαγαν τον Καντάφι και στήριξαν την αντιπολίτευση της Συρίας (ελεύθερος συριακός στρατός) εναντίον του Άσαντ, και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης έγινε ISIS.

    5. Ο Μακρόν έχει παπάρια.
      Ο Κούλης κάθεται σταυροπόδι γιατί αν ανοίξει τα πόδια του θα φανεί το μουνί του.
      Τον μάγκα και τον (ψευτο) ηγέτη τον κάνει εκ του ασφαλούς μόνο στο εξωτερικό.
      Για να δούμε αυριο ποιούς κόλους θα γλύψει μπας και δεν μας γαμήσει η Τουρκία…
      Βλέπεται η περήφανες ένοπλες δυνάμεις εξυπηρετούν τους λάθρο

    6. βάλε κι’άλλους φόρους στους Γάλλους για να σιτίζεις λαθραίους και να εξισλαμίζεις την Γαλλία και άσε τις εξυπνάδες.

      1. Θα τον τακτοποιήση η Lepen. Για αυτό είπε οχι σε στα Σκόπια και σε Αλβανία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε εμείς με τον γουρλωμάτη και το καθυστερημένο. (Τσίπρας) Όσο για τους φόρους χέστα. Πληρώνουμε καθημερινά φόρους άμμεσους και έμμεσους για τους ρομά και τους Πακιστανούς.
        Τα ζητάει όμως ο κώλος μας. Δεν ξεσηκώνεται κανείς.

    Comments are closed.