ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ! H EΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ – Η “ΑΣΠΙΔΑ” ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΙΟ

    Κοινοποίηση:
    kapnisma_telos

    Η νικοτίνη είναι πιθανόν ότι έχει κάποια προστατευτική δράση στην προσβολή από την νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με ερευνητές στην Γαλλία, όπου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές πρόληψης και θεραπείας με την χρήση τσιρότων νικοτίνης στο νοσοκομείο La Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι.

    Η υπόθεση της έρευνας υποστηρίζεται από την ύπαρξη χαμηλού ποσοστού καπνιστών μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών της Covid-19, όπως έχει διαπιστωθεί από σειρά μελετών ανά τον κόσμο. Η επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος θα έλθει από τα αποτελέσματα γαλλικής έρευνας που πραγματοποιείται επί 350 νοσηλευόμενων ασθενών και 150 ελαφρύτερων περιστατικών της Covid-19 ( που έχουν επιβεβαιωθεί από τεστ PCR).

    Ο κορονοϊός, η νικοτίνη και η έρευνα
    «Μεταξύ των ασθενών αυτών δεν υπάρχουν παρά 5% καπνιστές», δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής Zahir Amoura, επικεφαλής της μελέτης. «Δηλαδή, υπάρχουν 80% λιγότεροι καπνιστές μεταξύ των ασθενών της Covid σε σχέση με το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό, ίδιου φύλου και ηλικίας».

    «Σύμφωνα με την υπόθεση, η νικοτίνη προσκολλάται στον κυτταρικό υποδοχέα που χρησιμοποιείται από τον κορονοϊό και τον εμποδίζει να προκολληθει» και κατά συνέπεια να διεισδύσει στα κύτταρα και να εξαπλωθεί στον οργανισμό», δηλώνει ο καθηγητής Jean-Pierre Changeux, του Ινστιτούτου Παστερ και του Collège de France.

    Ο επιφανής νευροβιολόγος, ειδικός στους νικοτινικούς υποδοχείς, είναι εκ των συντακτών άρθρου για το θέμα αυτό στην επιθεώρηση Comptes Rendus de Biologie , της Ακαδημίας Επιστημών, της οποίας είναι μέλος.

    Αφού δόθηκε το πράσινο φως με την υποστήριξη του υπουργού Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, τα τσιρότα νικοτίνης θα χορηγηθούν με διαφορετικές δοσολογίες σε τρεις δοκιμές: προληπτικά σε υγειονομικό προσωπικό, για να διαπιστωθεί εάν έχουν προστατευτική δράση, θεραπευτικά σε νοσηλευόμενους ασθενείς, για την άμβλυνση των συμπτωμάτων τους και τέλος σε βαριά περιστατικά που βρίσκονται στην εντατική, σύμφωνα με τον καθηγητή Zahir Amoura, ο οποίος θεωρεί ότι είναι πιθανόν οι καπνιστές ασθενείς να δουν επιβάρυνση της κατάστασής τους εξαιτίας της απότομης στέρησης του καπνού, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

    Ωστόσο, οι μελέτες αυτές δεν θα πρέπει να παρακινήσουν τον πληθυσμό να προσφύγει στο κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για τους πνεύμονες και βλάπτει την υγεία (καρκίνοι, καρδιαγγειακές νόσοι…), προειδοποιούν οι γιατροί για να προλάβουν τυχόν επιδρομή στα περίπτερα.

    Ο κεντρικός ρόλος του υπο εξέτασιν υποδοχέα, του νικοτινικού υποδοχέα της ακετυλοχολίνης, στην εξάπλωση του ιού στον οργανισμό, θα έδινε μία εξήγηση για την εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων της Covid-19, όπως η απώλεια της όσφρησης και οι νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. ΤΑ ΤΣΙΡΟΤΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΥΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
      ΕΔΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΝΟΜΑ…..

    2. Αυτα να λετε και να παριγοριεστε, οτι ο καπνος δεν κανει κακο!!!!!!! Και να συνεχισετε να καπνιζετε αριμανιως και θα……φατε καλα!!!!!!!!!

    3. Κοίτα γκαντεμιά!!! Κάπνιζα τόσα χρόνια και βρήκα να το γυρίσω σε ηλεκτρονικό λίγο πριν αρχίσει η επιδημία!!! Βέβαια, το κάπνισμα, προκαλεί άλλες βλάβες σε καρδιά, πνευμόνια αγγεία κλπ, οπότε ας παρηγορηθώ…

    4. Εάν δείτε με τι φάρμακα ψεκάζουνε τα καπνά θα καταλαβαίνατε τη δηλητήριο βάζεται στον οργανισμό σας.

    5. αυτοκολλητα νικοτινης για να θησαυρισουν παλι οι φαρμακευτικες κ τα εργαστηρια…

    6. Τα περισσότερα θύματα ειναι οι μη καπνιστές διότι οι ηλικιωμένοι έχουν πάψει απο χρόνια να καπνίζουν. Το τσιγάρο μόνο κακό κανει, αλλά εσείς οι καπνιστές θέλετε να βγείτε και από πάνω σαν θύματα των μη καπνιστών.
      Αν η νικοτίνη σε υγρό ή σε χάπι και όχι απο τον καπνό τσιγάρου μπορεί να είναι φάρμακο αυτό είναι άλλο θέμα.

    7. Το λίγο τσιγάρο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, λένε οι γιατροί.
      Και στην Κίνα ειπώθηκε αυτό,για τη νικοτίνη.
      Λέτε να μην ξέρουν οι γιατροί…

      Αρκεί ο καπνός να είναι αγνός, όπως παλιά.
      Τώρα περιέχει πολλά χημικά από την καλλιέργεια του.
      Αυτά σκοτώνουν και όχι,
      Ο ΚΑΠΝΟΣ.

    8. Τώρα τι να κάνουμε να καπνίσουμε για να τη σκαπουλαρουμε από τον κωροναιο και να πάμε από τις άλλες έξω από εδώ και πουθενά ασθένειες που προκαλεί το τσιγάρο; Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε ένας θεός ξέρει.

    9. Εγώ σας έγραψα ένα ποστάκι χθες με πολλές λεπτομέρειες και χαίρομαι πολύ που επιβεβαιώνομαι! Το ξαναλέω για να μην αρχίσω τα ιατρικά, οι γύφτοι καπνίζουν απ’ τα 6. Κανένας σε εντατική, κανένας διασωληνομένος, όλοι ασυμπτωματικοί οι φορείς. Το ίδιο και οι λάθρο.

      1. Ναι γι’αυτό στα 25 δεν έχουν δόντια και οι περισσότεροι μέχρι τα 50 έχουν πεθάνει
        Ποιο είναι το πόρισμα σου ??
        Να αρχίσουμε όλοι το τσιγάρο επειδή εσύ είσαι τσιγαρολάγνα και κατεβάζεις 3 πακέτα ημιρεσίως?

    10. Εμ τι νομιζετε τυχαια το κουλι λες και δεν υπηρχε αλλο προβλημα στην χωρα το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν καθολικη επιθεση κατα του τσιγαρου ???

    11. Γι’αυτό γαμηθηκε η πουτανα η νέα Δημοκρατία να το κοψουμε

    12. Αυτό με την νικοτίνη και επίσης ότι η μόλυνση της ατμόσφαιρας σταματούσε την διάδοση στον αέρα, τον είχαν πει από την αρχή και τους κορόιδευαν…
      Οι καπνιστές επειδή ξέρουν ότι έχουν χάλια στήθη απλά προσέχουν περισσότερο.. λογικό, αλλιώς να αρχίσουμε το τσιγάρο, πάλι…
      Επίσης απαντώ σε αλλο άρθρο , ναι οι Σομαλοί και οι άραβες και οι ασιάτες, ως επί το πλείστον τρώνε στο πάτωμα.. Όπως και κάποιοι ευγενείς εδώ στην Ελλάδα…

    13. Άντε τωρα άρχιστε να καπνίζετε να πατε πιο γρήγορα.

    14. Ερε τι άλλο θα ακούσουμε την μια ότι πρέπει να κόψουμε το γαμιση την άλλη να καπνίζουμε σαν αράπηδες έρεε τη άλλο θέλετε παπάρες

    15. Ααααα πολύ ωραια!!! Λαμπρά!!
      Να αρχίσουμε δλδ το παφαπουφα για να γλυτώσουμε από τον κορονοιο και να πεθάνουμε από καρκίνο!!!
      Για την ηλικία σου καλή και η μαλακια σου!!! (για την πηγή αυτό)

    16. Κοίτα κει τι εφηύραν οι μπάσταρδοι για να ενθαρρύνουν πιο πολύ τον καρκίνο να εισχωρήσει μέσα στα πνευμόνια μας.
      Και έπειτα για το καλό μας όλοι μέσα!!!
      Πάρτε τους χαμπάρι και ξυπνήστε επιτέλους!
      Μην τους εμπιστεύεστε ότι και αν λένε σε ΜΜΕ παγκοσμίως και στο εσωτερικό
      Πετάξτε τις τηλοράσεις και τα κομπιούτερ – ταμπλετ
      Για το καλό σας στην κυριολεξία! Αρκετή ζημιά έκαναν και μας χαλούν την υγεία μας με τα ψέματα και τις ακτινοβολίες τους.

    Comments are closed.