ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ” ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΜΕΙΝΑΜΕ ΤΑΠΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ! ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ. ΑΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΝΕΥΜΑ” ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

    Κοινοποίηση:
    φτωχεια

    Άφραγκο και το «πνεύμα» των Χριστουγέννων – Πέφτει «ψαλίδι» στα ψώνια από 7 στους 10 καταναλωτές
     
    «Καταπληκτική» ποιότητα ζωής – Έρευνα του ΣΕΛΠΕ δείχνει ακόμα ότι φέτος θα χαθεί περίπου το 1/3 του περσινού τζίρου!

    Έρευνα που υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε χώρα την περίοδο 14-16 Νοεμβρίου 2022 σε δείγμα 1.150 καταναλωτών, δείχνει ότι φέτος τα Χριστούγεννα, 7 στους 10 καταναλωτές θα δαπανήσουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2021.

    Τα αποτελέσματα έρευνας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), είναι ενδεικτικά της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στα νοικοκυριά λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, καθώς προκύπτει ότι πλειοψηφία του κοινού, ποσοστό 71%, θεωρεί ότι η αξία των αγορών τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μειωμένη.

    Ποσοστό 8% εκτιμά ότι θα είναι αυξημένη, ενώ 22% θεωρούν ότι θα μείνει αμετάβλητη. Το μεγαλύτερο ποσοστό 38% θεωρεί ότι η μείωση αυτή θα είναι πάνω από το μισό της δαπάνης του προηγούμενου έτους, άνω του 50%.

    Μεσοσταθμικά, η εκτίμηση των καταναλωτών μεταφράζεται σε μία εκτιμώμενη μείωση της τάξης του 31%, δηλαδή ότι φέτος θα χαθεί περίπου το 1/3 του περσινού «τζίρου». Η εκτίμηση αν και μη ρεαλιστική, είναι επίσης ενδεικτική του καταναλωτικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά.

    Όσον αφορά το ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης για αγορές την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτή μεσοσταθμικά εκτιμάται σε 145 ευρώ κατά κεφαλήν (έναντι 146 ευρώ που ήταν η περυσινή εκτίμηση στην αντίστοιχη έρευνα).
    Το 15% εκτιμά ότι δεν θα δαπανήσει τίποτα, το 19% μέχρι 50 ευρώ, το 25% έως 100 ευρώ, το 23% από 101 έως 200 ευρώ, το 14% από 200 έως 500 ευρώ και το 4% πάνω από 500 ευρώ. Πρακτικά το μισό κοινό, ποσοστό 52% θα δαπανήσει λιγότερο από 100 ευρώ τα φετινά Χριστούγεννα για αγορές.

    Σημειώνεται ότι το 13% – ένας στους 8 καταναλωτές – έχει ήδη ολοκληρώσει τις αγορές του αρκετά πριν τα Χριστούγεννα, το 48% έως 1 εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και το 39% την εβδομάδα που διανύουμε.

    Σε ό,τι αφορά στις διαδικτυακές αγορές, το 15% δηλώνει ότι θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος των αγορών του ηλεκτρονικά (έναντι 16% το 2021), ποσοστό που δείχνει τη δυναμική των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Το 65% δηλώνει ότι θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος σε φυσικά καταστήματα, ενώ ένα 20% δηλώνει ότι δεν θα αγοράσει.

    Πρακτικά η αναλογία διαμορφώνεται σε: 1 καταναλωτής αγοράζει κυρίως ηλεκτρονικά για 4 καταναλωτές που αγοράζουν κυρίως φυσικά.

    Τα παραπάνω ευρήματα, σύμφωνα με την έρευνα, σχετίζονται και με τις εξελίξεις σε σχέση με την επίδραση που έχει η αύξηση του κόστους ενέργειας και των ανατιμήσεων στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

    Να το λέτε Ελληνικά! Δελτίο Σίτισης, λέγεται. Μην ντρέπεστε. Είχαν και οι γονείς σας στην κατοχή! 70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ! (ΦΩΤΟ)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Αφού είναι πιο φτωχοί από πέρυσι οι καταναλωτές πως γίνεται να υπαρχει 97%-100% πληρότητα σε δημοφιλείς προορισμούς οπως Αράχωβα Καλαβρυτα Πηλίου Μέτσοβο Λίμνη Πλαστηρα κλπ ;

      1. Εκεί πάνε τα κομματόσκυλα ΟΧΙ ο απλός πολίτης και η Ελλάδα έχει εκατομμύρια γλύφτες των 300ων δυστυχώς.

    2. από ότι φαίνεται μας θέλουν ζητιάνους…άμα καθίσουμε όλοι και απλώσουμε το χέρι να δούμε τι θα γίνει… η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει ευοίωνο μέλλον λυπάμαι πολύ για την χώρα μας….

    3. Ο/Η Ότι δίνουν καλό είναι, να κάνετε και τον σταυρο σας . λέει:

      Επιδοματα για ρεύμα βενζινη ,καλάθι της νοικοκυράς + τροφειο ολα μαζί μας κάνει καλή σουμα ,μην είστε αχάριστοι, εχετ μαθει πολλοί από εσάς να τα βρίσκετε έτοιμα εε; ,να πάτε να δουλέψετε αμα θελετε περισσότερα χρήματα και αφηστε της δικαιολογίες.

    4. Ο μεγαλος ελλην αστρολογος εμμανουελ χαρηε πριν 12 χρονια μου ελεγε οτι στην Ελλαδα θα μπορουν να ζησουν μονο οι πλουσοι … ο στασιμο πληθωρισμος, τα μετρα για την πανδημια, ο τριτος παγκοσμιος πολεμος και οι ανικανοτητα των πολιτικων … θα μας καταστρεψουν. Η ευκολη λυση ειναιωνα διωξουν τους ελληνες στο εξωτερικο, και να τους αντικαταστησουν με βαρβαρους γ κατηγοριας.

      1. Ρέ βούρλο, στόν 21ο αιώνα εσύ συμβουλεύεσαι αστρολόγους καί χαρτορίχτρες;;; Τράβα καί στόν Χαϊκάλη…

    5. Τι ψηφίσατε ρε αλήτες ; κλαίω με την κατάντια σας

    6. η κουλα και η συμμορια της περναει καλα? αυτο τους νοιαζει χεστηκανε για τον λαο θελατε δημοκρατια φατε τωρα δημοκρατια τα χριστουγεννα και μην λετε τιποτα εσεις ψηφιζετε μια ζωη τα κλεφτρονια τι περιμενατε καλυτερη ζωη ολο λογια ειναι οι φαφλαταδες

    7. Τι τον βαστατε ακομα τον πουστη ριχτε τον σε ολη την ευρωπη τους ριχνουν χωρις φοβο και εσεις κουρνιασατε στον καναπε σας? καλα να παθετε. ρεεεεεεεε ουυυυυυυυσσσσστττττ.

      1. Γιατί να τον ρίξουμε ρε Κερμιτ; οχι μονο δεν θα τον ρίξουμε αλλα θα τον ξανα ψηφισουμε!
        Είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε ποτε .
        Εκτός και αν είσαι τσιπρακος και τρολακι του τσιριζα….οποτε ξυδι συριζαιε ξυδι
        Ο Κυριακος είναι ο νέος εθνάρχη μας ,θα κυβερνάει για πολλά χρόνια ακόμα.

    8. δώρα των Χριστουγέννων, του Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας (κοινώς, ο 13ος μισθός) έπεφταν στην αγορά. Ζεστό χρήμα κυκλοφορούσε και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Επομένως, ο φωστήρας που τα έκοψε, τα στέρησε από τη μάχιμη αγορά. Αλλά δεν είδα τίποτα πορείες, τίποτα αντιδράσεις, τίποτα κλεισίματα δρόμων και αποκλεισμούς από τον αμιγή εμπορικό κόσμο, από μαγαζάτορες, από ιδιωτικούς υπαλλήλους, από χονδρέμπορους. Επομένως, μόνο η γκρίνια δεν ωφελεί. Όλα τα υπόλοιπα, τα μέτσοβα, οι αράχωβες και οι ελβετίες, είναι για τους λίγους, που έτσι ή αλλιώς θα πήγαιναν και η τσέπη τους δε θα χλώμιαζε.

    9. Για παρτε κανενα τηλεφωνο να κλεισετε καταλυμα σε κανενα χιονοδρομικο η σε χωρια της Ηπειρου ζαγοροχωρια κλπ και θα καταλαβετε αν ο Ελληνας εχει λεφτα η οχι. 100 ευρω τη βραδυα τα απλα ξενοδοχειακια .Δε μιλαμε για σαλε στην Αραχωβα κλπ 300 η 500 ειναι το μινιμουμ για μια βραδυα και αν υπαρχει ελευθερο τετοιες μερες. Τα αλλα περι φτωχειας τα ακουω βερεσε Στεφανε. Μη μιζεριαζεστε λοιπον γιατι ο Ελλην τα καταφερνει και ειναι φουλ το τραπεζι του εχει δεν εχει. Αυτος που ψαχνει σισιτια καπου αλλου τα ξοδευει η τα ξοδεψε.

    10. Η Λατινική Αμερική δεν έχει καμμια σχέση με την βόρεια στην πολιτική είναι επαναστατικό χώρες κλπ έχουν κριψει πολλά βασιλεία κλπ ο τύπος φενετε πολλή καλά ενημερωμενως σε μουσουλμανικες χώρες τη σιμβενει εκεί Αζερμπαϊτζάν Ιράν Ιράκ αφραγκισταν κλπ έχει πολλή καλά δικτια https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0dsJ2Y5xNj58dSt3RLXsHyam7aCutmhg8qScmocrAzVQ2XQRFkGAnFKGRv5zH5GVVl&id=100044609251581

    11. Όχι δελτίο σίτισης βρε παιδιά, market pass το λέει ο κουλης. Ακούγεται ποιο πιασαρικο, της μοδος. Εντωμεταξύ μια γιαγιά που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη πρέπει να καταναλώσει σε ψώνια τα 200 ευρώ για να πάρει 20 ευρώ επιστροφή!! Χαχαχα, τους δουλεύει κανονικά.

    12. Και αυτό είναι ΜΟΝΟ η αρχή.
      Κύριε Χίο, δείτε τι ψήφισαν στην ΕΕ προχτές με το νέο νόμο “EU Emissions Trading System 2 (ETS2)”

      Ο κάθένας μας θα πληρώνει για εκπομπές CO2 με βάση τις τιμές χρηματηστηρίου!!!!!
      Ούτε στην δουλειά μας να πάμε, ούτε να ζεστάνουμε το σπίτι μας δεν θα μπορούμε πλέον.

      Πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ χτες αν θέλουμε να μην πεθάνουμε στο σκοτάδι, από το κρύο και την πείνα.
      Ενεργοποιούμε το Άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ και φεύγουμε χωρίς συμφωνία την ίδια μέρα. Μόνο έτσι.

      Ενώ ήδη ετοιμαζουν υποχρεωτική ψηφιακή ταυτότητα-πορτοφόλι για όλους για εύκολο σκανάρισμα για τέλη 2023 αρχές 2024 μαζί με το CBDC ευρώ (ψηφιακό ευρώ) που άρχισαν ήδη την πλύση εγκεφάλου στα Ελληνικά ΜΜΕ ξεκινώντας με τον Βαρουφάκη να το παρουσιάζει.

      1. Μην ανησυχεις .Θα φροντισει ο Βλαδιμηρος για αυτο μεσα στο 23.

    Comments are closed.