ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΤΩΣΗ TΩΝ ΑΖΟΦΙΤΩΝ! ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

    Κοινοποίηση:
    w22-160653azovstal2

    Χάθηκε η επαφή με τους στρατιώτες που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ!
    Ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να μπουν στο εργοστάσιο Χαλυβουργείας Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα αναφέρει Ουκρανός βουλευτής.

    Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην ευρύτερη περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής ομάδας της Ουκρανίας, Νταβίντ Αρακάμια.
    Σε δηλώσεις του στο RFE/RL, όπως μεταδίδει o Guardian, ο Αρακάμια δήλωσε ότι από το βράδυ της Τετάρτης παρέμενε η επαφή μεταξύ της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των ουκρανών μαχητών στο εργοστάσιο. «Οι προσπάθειες εισβολής στο εργοστάσιο συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Αζοφστάλ».

    Όπως είπε, «το βαρύ πυροβολικό, τα άρματα μάχης (και) η αεροπορία» συμμετέχουν σε αυτή τη ρωσική επίθεση καθώς και «πλοία που προσέγγισαν» στις ακτές, καθώς η περιοχή του Αζοφστάλ βρίσκεται κατά μήκος της Αζοφικής θάλασσας.

    «Τα αγόρια μας είναι γενναία και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο», είπε στην ουκρανική τηλεόραση, εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας Αζοφστάλ «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

     

    Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε για μία ακόμη φορά πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30», είπε.

    Ουκρανός διοικητής του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται τη χαλυβουργία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν «ισχυρή επίθεση» στις εγκαταστάσεις, όμως το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα την πληροφορία αυτή.

    «Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση» αυτή τη στιγμή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες» Ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε «θέσεις βολής».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Αντε να το παρουν κι αυτο να δω μετα τι σκατα θα σκαρφιστεί να λεει αφου δεν θα υπάρχουν πια νεοναζί.
      Δε θυμαμαι να ειχαν κερδισει καπου καποια μαχη θες τσετσενια? αβγανισταν?συρια?λιβυη?
      Μονο επι χιτλερ νικησαν αλλα τοτε βοηθησαν ολοι

    2. Γελάνε και τα τσιμέντα με τους Ρώσους μεθυστακες! Μετά απο 3 ολοκληρους μήνες πολέμου και ζήτημα αν έχουν πάρει την Μαριουπολη. Επίσης ο άλλος απο κάτω καμαρώνει για τους φανατικούς Ισλαμιστες Τσετσενους. Δηλαδή η δήθεν “υπερδύναμη” Ρωσία δεν μπορεί να τα βγάλε πέρα με ένα τάγμα Αζοφ και περιμένει να την σωσουν οι κατσαπλιαδες Τσετσενοι! Χαχαχαχα οι Αμερικάνοι Ρωσοδουλε/Ρωσολαγνε περιμένουν οπότε θέλεις να επιτεθείς για να σε κάνουν σκόνη!!! Μάλλον ξεχνάς ότι στις ΗΠΑ σχεδόν όλοι έχουν όπλα. Οπότε οι βρωμοτσετσενοι σου θα φάνε τα ίδια τους τα αυτιά και απο τα 3 το μακρύτερο!

    3. Άντε γοβατη Ζελενσκα τι νόμιζες ο πόλεμος είναι κινηματογράφος;Τι νόμιζες ότι γυρίζεις τον Τζον Ράμπο με νεροπιστολα και ψεύτικες σφαίρες; Θα σε κάνουν κάτι κινηματογραφικα γυρίσματα οι Τσετσένοι στα Τσετσενος Studios με μπαλτάδες.Αυτοι δεν καταλαβαίνουν ούτε Αντζελίνα Τζολί ούτε τίποτα θα τις κόψουν τα αυτιά και θα την ψήσουν και αυτήν και θα την φάνε!Και μην τους πάτε και πολύ κόντρα μην έρθουν και μέσα στην Αμερική και σας κόβουν τα αυτιά !

    Comments are closed.