ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ! ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ… ΜΗΝΑ – ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ!

    Κοινοποίηση:
    Τέλη Κυκλοφορίας

    Η κυβέρνηση δεν λέει ξεκάθαρα στον κόσμο ότι έχασε ένα από τα μεγαλύτερα έσοδά της κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έβγαλαν τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία προκειμένου να πληρώνουν τσάμπα τα τέλη κυκλοφορίας αφού δεν μπορούν να πάνε πουθενά και να τα κινήσουν.

    Έτσι άρχισε το “δούλεμα” με τα τέλη ανά μήνα, ώστε να “γλυκάνει” τους ιδιοκτήτες ΙΧ και να επιστρέψουν στους δρόμους και προφανώς λεφτά στα ταμεία.

    Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση».

    Όπως ορίζεται:

    Κατ’ εξαίρεση, δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, άπαξ, εντός του έτους 2021, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος. Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται για τους σκοπούς του παρόντος, ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

    Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται πριν την άρση της ακινησίας.

    Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του. Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης.

    Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

    Σε περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, κατ’ εξαίρεση εντός του έτους 2021, καταβάλλονται αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους. Τα τέλη κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή καταβάλλονται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα το γεγονός εξαιτίας του οποίου ήρθη η αναγκαστική ακινησία, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

    Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας εντός του οποίου γίνεται η άρση της αναγκαστικής ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Εδώ και χρόνια συζητώντας το θέμα των τελών κυκλοφορίας με τους φίλους μου τους λέω ότι θα πρέπει να αλλάξουν την ονομασία «τέλη κυκλοφορίας» και να τα αποκαλούν ΤΕΛΗ ΚΑΤΟΧΗΣ. Το λέω αυτό, διότι είτε κυκλοφορήσεις το όχημά σου είτε όχι θα πληρώσεις ένα συγκεκριμένο ποσόν, αφού είσαι κάτοχος. Αυτό είναι ΑΔΙΚΟ εκ των προτέρων. Προσωπικώς κινούμαι με το μηχανάκι μου και το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ μόνο για ψώνια ή για να πάει η οικογένειά μου κάπου. Με το αυτοκίνητό μας δεν κάνουμε πάνω από 4000 χιλιόμετρα ετησίως, ενώ υπάρχουν άλλοι, που του δίνουν και καταλαβαίνει. Προτείνω, λοιπόν, να βάλουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στην τιμή του καυσίμου, ας πούμε, 0,1 € ανά λίτρο ή όποια άλλη τιμή κρίνουν οι ….σοφοί του υπουργείου. Έτσι δεν θα χρειάζεται να σπαταλώνται ατελείωτες ώρες στις τράπεζες ή μπροστά από έναν υπολογιστή και να γίνονται εκτυπώσεις των σημάτων και να αγχώνονται οι πολίτες για το εάν πλήρωσαν ή όχι. Κινείς το αυτοκίνητό σου κύριε; Θα πληρώσεις. Δεν το κινείς. Δεν θα πληρώσεις. Τόσο απλό και προπάντων ΤΙΜΙΟ. Αρκετά έχουν ….αρμέξει τους κατόχους αυτοκινήτων με τους φόρους τους.Αυτά που γίνονται τώρα, δηλ. να κυκλοφορείς για ένα μήνα και ίσως αύριο να το ξεχάσεις να πληρώσεις τα τέλη, το βρίσκω μεγάλο καραγκιοζιλίκι. Γύρευε δε πόσους αστυνομικούς θα βγάλουν στη γύρα να σταματούν τα αυτοκίνητα για να δουν ποιος πλήρωσε το σωστό ποσόν. Λες και δεν είχε η αστυνομία άλλη δουλειά να κάνει. Σαν δεν ντρέπονται οι φραγκοφονιάδες. Για να μην μιλήσουμε και για τον παντελώς άδικο θεσμό των διοδίων.

    2. Μπρος πίσω παραπίσω! Ελαδιστάν το μεγαλείο σου! Αλλά με τα διαχρονικά λυσσ@σμέν@ βρωμόσκυλ@ που μπλέξαμε, τι περιμένεις;! Μας τρώνε τις σάρκες!!!

    3. Αν είχαν λίγο μυαλό🤯 θα κατέβαζαν τα τέλη κυκλοφορίας και θα γέμιζαν τα ταμεία!!!! Δεν είναι Νοητό ένα αυτοκίνητο π. χ. 2000 κ. ε. να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 630 καο 660€ και να είναι παροπλισμένο στην αποθήκη. Έβαλαν το 2000 με 2003 να αλλάξουμε τον στόλο των αυτοκινήτων με Νέα μη ρυπογόνα με τριοδικούς καταλύτες κλπ, ανεξάρτητα κυβικών και μετά να σε κοπανάνε στο κεφάλι με 630€ τέλη έως και 1100€ λες και έκανες έγκλημα και είσαι πλούσιος και προυχοντας που πήρες ένα στιβαρό αυτοκίνητο για την ασφάλεια του οικογένειαράχη και αυτών που κυκλοφορούν στους τρισαθλιους Ελληνικούς δρόμους που έχει να πέσει έστω Πίσσα απου την εποχή του Γ. Παπαδόπουλου!!! Όλοι οι σοφοί αυτού του κράτους δεν κοιτάζουν να νοικοκυρεψουν τα οικονομικά αυτού του Κράτους, αλλά μόνο για την 🤑🤑🤑🤑🍽️🍽️🍽️ Μάσα Μπούκα τους! Αυτών και των Αυληκων τους.

      1. Καλά μας κάνουνε αφού ακόμα τους κοιτάμε αντί να πάρουμε τίποτε τσάπες, τσουγράνες και καραμπίνες και να τους γαμ.. οτι έχουν και δεν έχουν. Τι οχι; Ε κάτσε στα αυγά σου τότε και άσε τις ατάκες, γραικέ.

    Comments are closed.