ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ – ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

    Κοινοποίηση:
    1

     

    Ένας από τους επιβάτες του Diamond Princess, ένας 78χρονος Αυστραλός είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

    Ο ασθενής υπέκυψε νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο του Περθ (νοτιοδυτικά), δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας.

    Η σύζυγός του, 79 ετών, η οποία επίσης μολύνθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, νοσηλεύεται στο Περθ.

    Το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους περίπου 160 Αυστραλού που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το πλοίο στα μέσα Φεβρουαρίου και επαναπατρίστηκαν. Εξακριβώθηκε πως είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό αφού επέστρεψε στη χώρα. Διακομίστηκε σε μονάδα θεραπείας σε απομόνωση του νοσοκομείου του Περθ την 21η Φεβρουαρίου και η υγεία του άνδρα επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, σημείωσε ο Άντριου Ρόμπερτσον, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

    Η Ταϊλάνδη κατέγραψε τον πρώτο της θάνατο από τον νέο κορωνοϊό

    Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό πέθανε από τον covid-19, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

    Μέχρι στιγμής στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα του κορωνοϊού από τις 30 Ιανουαρίου. Από αυτούς τους ασθενείς οι 30 έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

    Πρώτο κρούσμα και στην Αρμενία

    Η Αρμενία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού χθες Σάββατο, ένας πολίτης που επέστρεψε από το γειτονικό Ιράν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Facebook.

    Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό.

    “Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή”, πρόσθεσε ο Πασινιάν, επισημαίνοντας ότι οι αρχές σκοπεύουν να θέσουν σε καραντίνα όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

    Η Αρμενία έκλεισε τα σύνορά της με το Ιράν και ανέστειλε τις αεροπορικές συνδέσεις με τη γειτονική χώρα πριν μία εβδομάδα. Το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας στη Μέση Ανατολή, με αρκετές γειτονικές του χώρες να ανακοινώνουν κρούσματα του covid-19 προερχόμενα από εκεί.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Και που να σκάσει μύτη και ένας, μόνο ένας αρκεί, από τους λάθρο που έρχονται στην χώρα μας! φαντάζεστε τι έχει να γίνει; τώρα έτσι και αλλιώς κατακλύζουν τα νοσοκομεία οι βρωμιάρηδες, πόσο μάλλον αν αρχίσουν να κολλάνε με τον κοροναιο μεταξύ τους.ρε απέλαση ρεεεεε.Εδω ακύρωσαν τα καρναβάλια με τον ιό και δεν διώχνουν τους λάθρο που έρχονται και δεν ξέρουμε τι αρρώστιες κουβαλάνε

    2. Νεκροί σε Αυστραλία κ Ταϊλάνδη.. Άρα ούτε η ζέστη που θα έρθει σε τρεις μήνες μας σώζει

    3. Όταν έγραψα στο προφιλ του Μητσοτάκη στο φεισμπουκ για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν ακόμα 14 Ιανουαρίου και αντί να δώσουν προσοχή, με έκαναν μπλοκ οι χειροκροτητές του που το διαχειρίζονται.
      Τώρα βεντούζα και τρομπόνι. Ο Iός έχει ήδη εξαπλωθεί παντού στην Ελλάδα και δυστυχώς η διαλυμένη χώρα μας δεν διαθέτει τις υποδομές να ανταπεξέλθει. Ούτε τα φάρμακα έχουμε ούτε μεγάλο αριθμό μηχανημάτων αναπνευστικής υποστήριξης.

      1. Ούτε καν διοικητικά συμβούλια στα νοσοκομεία για να υπογράψουν προϋπολογισμούς.

    Comments are closed.