ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

    Κοινοποίηση:
    b7382c3c2acbffe56e8be85ea7adcf94_XL

    Την Παρασκευή θα παραδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελικό σχέδιο για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ζήτησε ο ίδιος από τους συνεργάτες του.

    Το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες και θα βάλει τις τελευταίες πινελιές, ώστε, σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους μετάβασης στην επόμενη μέρα.

    Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

    Το μεγάλο αγκάθι παραμένει το αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, θέμα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η δυσκολία αυτή καταγράφηκε και κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με τις απόψεις που εκφράστηκαν να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

    Ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπως έκανε και δημοσίως στην καθιερωμένη ενημέρωση, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος, ενώ μεγάλος αριθμός συναδέλφων του διαφώνησαν και υποστήριξαν ότι τα σχολεία, ειδικά νηπιαγωγεία και δημοτικά πρέπει να παραμείνουν κλειστά. Παρόμοια διχογνωμία υπάρχει και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με δύο διαφορετικές εισηγήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Πιθανόν την τελική απόφαση να πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού ακούσει την τελική πρόταση των επιστημόνων. Ως δεδομένη κρίνεται η επανέναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου, ώστε στα τέλη Ιουνίου να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες.

    Αν τελικά αποφασιστεί το άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολικών μονάδων, αυτό θα γίνει σταδιακά από τις 25 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου και μια μικρή παράταση του σχολικού έτους. Αυτό αφορά κυρίως τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια, καθώς μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν τα δημοτικά. Για τον Σεπτέμβριο προσδιορίζεται το άνοιγμα των πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων.
    Πώς θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων και των παραλιών

    Βέβαια, όλα τα παραπάνω έχουν άμεση συνάρτηση με την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιστροφή γονέων στις εργασίες του, αλλά και, την παράλληλη προστασία των ευπαθών ομάδων και των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που βρίσκονται στις οικογένειες.

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη η άρση των μέτρων να ξεκινήσει από κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λιανεμπόριο με την έναρξη της λειτουργίας τους στις 4 Μαΐου. Μεταγενέστερο θα είναι το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων που προσδιορίζεται μετά τις 20 του μήνα. Το διάστημα από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου σχεδιάζεται η επαναλειτουργία καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ.

    Η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας θα δώσει την δυνατότητα και για τα πρώτα μπάνια στις αρχές Ιουνίου. Συγκεκριμένα, θα επιτραπεί το άνοιγμα των πλαζ και των παραλιών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, πάντα με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και αποφυγής του συνωστισμού.

    Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα ξενοδοχεία. Το άνοιγμα θα γίνει σε δύο φάσεις. Η αρχή θα γίνει με αυτά που έχουν 12μηνη λειτουργία με πιθανότερη ημερομηνία την 15η του μήνα ενώ στις την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. ειδικά νηπιαγωγεία και δημοτικά πρέπει να παραμείνουν κλειστά ειναι πηγη μεταδωσης ιων … φανταστείτε αυτου

    2. Αν δεν βάλουμε σε καραντίνα τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους…. Δεν αλλάζει τίποτα..

    3. Τουρισμος τελος για φετος και βλεπουμε απο του χρονου. Στην Ροδο ακυρωσαν τα γκρουπς τα ΞΕΝΑ ταξιδιωτικα πρακτορεια. Αυτος που θ αναλαβει την ευθυνη να φερει τουριστες που θα πρεπει να τους αποζημιωσει αν παθουν κατι, ας το κανει. Ας πουμε ειναι λογικη να ερθουν με χαρτι γιατρου απο την χωρα τους το οποιο ΔΕΝ ξερεις ποιος το υπογραφει, και ας πουμε οτι ειναι καθαροι, τους κολλαει ο ταριφας στο αεροδρομιο, μενουν σ ενα διαμερισμα πολυκατοικιας για μια μερα, κολλανε τους ενοικους και μετα φευγουν στο νησι.. Εχετε καταλαβει τι εχει να γινει?

      1. Να αγιάσει το στόμα σου. Τους τα λέω μέρες αλλά με βρίζουν ως τρολ , βαλτό, ότι τα αρπάζω κτλ. Ειναι τόσο ηλίθιοι και πανίβλακες που ετοιμάζονται για παραλίες, φρέντο, τσάρκες, διακοπούλες στα νησάκια, παρκαρίσματα παιδιών στα σχολεία και κατασκηνώσεις, κτλ. Αυτό που δεν τους έχουν πει είναι ότι αυτόματα όπου υπάρχει κρούσμα σε ξενοδοχείο, σε καφετέρια, σε εστιατόριο, σε σχολείο ή σε οτιδήποτε όλα θα κλείνουν και οι παρόντες μαζί με την επιχείρηση θα μπαίνουν σε καραντίνα για δυο εβδομάδες. Τι νομίζουν οι ηλίθιοι ότι με περίπου 500 κρεββάτια ΜΕΘ ενεργά θα τους αφήσουν να βολτάρουν έτσι έξω και ότι να’ναι? Με το κακό σενάριο αύξησης κρουσμάτων θα τους ξαναμαντρώσουν. Οι πιο ωραίοι βέβαια είναι αυτοί που περιμένουν τουρίστες από το εξωτερικό. Εκεί η ψυχιατρική συκώνει τα χέρια ψηλά. Θα τους κάνουν καλά αν αρρωστήσουν τα κέντρα υγείας της κακιάς ώρας στη Μύκονο, κτλ και στο νοσοκομείο της Σαντορίνης. Σαν τα κοτόπουλα θα πέφτουν κάτω, και καλή ψυχή. Εγώ τους τα λέω από μέρες αλλά δεν ακούν. Να κάνουν τα κουμάντα τους γιατί θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Τουριστικές αρπαχτές για φέτος και τη ζωή που ήξεραν καπούτ. Και να κάνουμε όλοι το σταυρό μας να βρουν φάρμακο το καλοκαίρι για να είμαστε εντάξει του χρόνου γιατί και πάλι καραντίνα από τα τέλη Οκτώβρη. Και τώρα βρίστε όσο θέλετε αλλά πρώτα βάλτε μυαλό.

    4. έχουμε σαν λαός αυτούς που μας αξίζουν!! καλά να πάθουμε

    5. στα 4 όλοι όσο δεν αντιδρούμε! εικόνα τους είμαστε και τους μοιάζουμε εκτός από ελαχίστων εξαιρέσεων

    6. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ 800ΑΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!!!!!…..ΑΡΕΕΕ ΕΡΜΕΕΕ ΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ!!!!! ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!!)….ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙ…ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ!!!!

      1. Aφού μόνος σου το λές…ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΛΑΕ…! Αυτό ακριβώς συμβαίνει …μας κάνουν ότι θέλουν αφού μας έχουν μετατρέψει σε φοβισμένα ανθρωπάκια βάσει συγκροτημένης ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ που έχουμε υποστεί από τους “ειδικούς” των ειδικών τόσο καιρό τώρα…Έχουν καταφέρει να ρίξουν τελείως τις όποιες ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ μας και μας μεταχειρίζονται πλέον όχι σαν ελεύθερους ανθρώπους αλλά σαν πράγματα που θα τα τοποθετήσουν όπου και όποτε αυτοί ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ…..

    7. Ας γελασω…ποια άρση μέτρων τον τα λαθρο ειναι φουλ κορόνα και κυκλοφορούν ελεύθεροι

    Comments are closed.