ΑΡΘΡΟ – ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!! “ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ 25 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΚΟΙ” – ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

    Κοινοποίηση:
    photo_2022-06-03_13-51-08-2-768x462

    Η γερμανική  Handelsblatt με άρθρο του Γκερτ Χόλερ προειδοποιεί ότι το 2024 θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία, λόγω του ελληνικού χρέους που έχει εκτιναχθεί σε απόλυτα μεγέθη και του γεωπολιτικού ρίσκου που αυξάνεται λόγω των πολέμων σε Ουκρανία και Ισραήλ.

    Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μόνος λόγος για τον οποίο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο είναι γιατί μέχρι το 2032 η χώρα δεν θα χρειαστεί να καταβάλει τόκους για τα δάνεια του EFSF.

    Τότε οι τόκοι θα έχουν φτάσει τα… 25 δισ. ευρώ και θα γίνου απαιτητοί!

    Αυτό που αποκαλύπτει η εφημερίδα και στην Ελλάδα φαίνεται πως όλοι έχουν ξεχάσει είναι πως οι συνέπειες των μνημονίων θα δεσμεύουν την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες.

    Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα:«Πριν από οκτώ χρόνια, η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας.

    Πλέον, η πρώην υποψήφια για πτώχευση χώρα φαίνεται να έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, με την ανάκτηση και της επενδυτικής βαθμίδας – και αυτή είναι μια αξιοσημείωτη επιστροφή.

    Όμως οι πολιτικοί στην Αθήνα δεν πρέπει να επαναπαυτούν στις δάφνες τους. Η χώρα εξακολουθεί να βαρύνεται τρομακτικά από την κληρονομιά των χρόνων της κρίσης.

    Το μεγαλύτερο βάρος είναι το τεράστιο βουνό του χρέους, που αντιπροσωπεύει 1,6 φορές του φετινού ΑΕΠ

    Βέβαια, το χρέος θεωρείται βιώσιμο επειδή πάνω από το 70% των υποχρεώσεων βαρύνουν δημόσιους πιστωτές όπως τα ταμεία διάσωσης του ευρώ, ESM και EFSF.

    Οι όροι του δανείου είναι μεγάλοι και τα επιτόκια εξυπηρέτησης χαμηλά.

    Η χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει καταβάλει καθόλου τόκους για τα δάνεια του EFSF, συνολικού ύψους 97 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το 2013.

    Η εξυπηρέτησή τους έχει λάβει αναστολή μέχρι το τέλος του 2032.
    Αλλά τότε οι Έλληνες μπορεί να υποστούν ξανά ένα απότομο και άγριο ξύπνημα.

    Οι πληρωμές τόκων που θα έχουν προκύψει μέχρι τότε θα ανέρχονται σε περίπου 25 δισ. ευρώ!

    Όταν ληφθούν υπόψη στις αρχές του 2033, ο δείκτης χρέους της Ελλάδας είναι πιθανό να αυξηθεί ξαφνικά κατά οκτώ έως δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

    Η ανάγκη για αναχρηματοδότηση θα αυξηθεί αναλόγως.

    Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι οι δανειστές θα δίνουν στην Αθήνα συνεχώς νέες αναβολές. Αυτό είναι δυνατό.

    Αλλά, Έλληνες, δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτό, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η πολιτική ισορροπία δυνάμεων στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών των χωρών του ευρώ σε οκτώ χρόνια».

    Σύμφωνα με τη Handelsblatt, προκειμένου να μετριαστεί το επικείμενο σοκ επιτοκίων, η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το χρέος της το συντομότερο δυνατό τα επόμενα χρόνια.

    Προϋπόθεση για αυτό είναι μια συνετή δημοσιονομική πολιτική που θα επιτρέπει δημοσιονομικά πλεονάσματα και επενδύσεις που προάγουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

    «Κατά μέσο όρο στην ΕΕ, οι επενδύσεις αντιπροσωπεύουν το 23% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Στην Ελλάδα είναι μόλις 14%».

    Για να καλύψει το χάσμα, η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, ιδίως στην εκπαίδευση, τη δημόσια διοίκηση και το δικαστικό σύστημα.
    Οι επενδυτές χρειάζονται εξειδικευμένους υπαλλήλους, μη περίπλοκες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες έγκρισης και εγγυήσεις ασφαλείας σε ό,τι αφορά την απονομή δικαιοσύνης καταλήγει η εφημερίδα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Και πως θα πληρώσει ο Κασιδιάρης τόσα χρέη προς την Ευρώπη; Τα έκανα σκατά και θα την πληρώσει ο Κασιδιάρης;

    2. Στέφανε τους τα λες τους βρίζεις αλλα εκει αυτοι πανε τους ξανά ψηφιζουν και μετά σε παίρνουν τηλέφωνο και σου κλαίγονται.

    3. Η πορεία του δημοσίου χρέους.
      Με την Μεταπολίτευση έχουμε ελάχιστο δήμοσιο χρέος κυρίως σε ομόλογα στα χέρια Ελλήνων.
      Το 1981 η Ν.Δ παρέδωσε χρέος 29% επί του ΑΕΠ.Ιλιγγιώδης αύξηση.
      Το ΠΑΣΟΚ το 1989 το έφθασε στο 89% !!!
      Ο Κωστάκης Καραμανλής στην πενταετία του το ηύξησε σε απόλυτο αριθμό κατά εκατό δις, από 175 στα 275 για να μας οδηγήσει ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο.
      Τώρα με 404 Δημόσιο χρέος δεν τρέχει τίποτε;

    4. Τον ψηφίσατε 2 φορές τον γιο του Δρακουλα αθλιοι ραγιάδες.

    5. Υπάρχει και γράφημα του Bloomberg γι αυτό ακριβώς το θέμα. Θα προσπαθήσω να το βρω να σας το στείλω. Ξέρω ότι το έχει & μία οικογενειακή φίλη που ασχολείται με οικονομικά. Όταν το δείτε θα τρομάξετε, μετά το 2032 αρχίζουν τα πολύ δύσκολα.
      Για το 2024 η Ελλάδα θα δανειστεί €10 Δις, για να πληρώσει προηγούμενο δάνειο.
      Να δούμε τι είδους “πράσινα άλογα” θα βγάλει κι ο globalist της Αθήνας, διότι ως γνωστό αυτά στοιχίζουν πολύ ακριβά.

    6. Μετά το 2030 με την πρώτη στραβή η “οχυρωμένη” Ελλάς θα ξανα χρεοκοπήσει.
      Η διαχείριση της ΝΔ είναι κάκιστη το φαγοπότι συνεχίζετε η διαφθορά βασιλεύει και η φοροδιαφυγή έχει πιάσει ταβάνι.
      Μέχρι τότε οι Μητσοτάκηδες θα έχουν γίνει Ωνάσηδες και οι νεοελληναράδες θα ξύνουν πάλι τα κεφάλια τους από που προέκυψε χρεοκοπία αφού τα κανάλια και η κυβέρνηση έλεγαν πως όλα πάνε μια χαρά.
      Θυμάστε τι έλεγε η κυβέρνηση Καραμανλή λίγο πριν πετάξει την καυτή πατάτα της χρεοκοπίας στο ΓΑΠ;
      Πως η ελληνική οικονομία είναι πλήρως θωρακισμένη έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και δεν κινδυνεύει από τίποτα.
      Ο Χίτλερ στο βιβλίο του ο Αγών μου είχε γράψει:
      Αν έχουμε μυαλό στις χώρες που θα κατακτήσουμε θα βάλουμε δεσμοφύλακες για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μας.
      Θα βρούμε σε αυτές τις χώρες παλιάνθρωπους χωρίς ηθική που θα δεχθούν να παίξουν το ρόλο αυτό και θα το κάνουν γιατί θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν στις χώρες τους και να γίνουν πλούσιοι.
      Δείτε τώρα ποιοι κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα ποιοι είναι η οικονομική ελίτ της χώρας και θα καταλάβετε ποιους εννοούσε ο Χίτλερ στο βιβλίο του ο Αγών μου.

    7. ΑΠΟ ΤΟ 2013, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ…….
      ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ???????

    8. Ρε κλεφτοπασοκ, στο κλέψιμο πάντα πρώτο! Κλεφταράδες! Ου να χαθείτε!

    9. Τι κάνουν οι κοπρίτες ; Απλό είναι, αυξάνουν τρομακτικά τη φορολογία. Ο προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει πως τα έσοδα από τους φόρους αναμένεται να ανέλθουν σε 62,960 δις, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για 2023 ήταν 51,7 δις ευρώ. Μην παραμυθιάζεστε πως οι επιπλέον φόροι θα προέλθουν από την ανάπτυξη, 3,5 % είναι η προβλεπόμενη ανάπτυξη, οπότε 51,7χ3,5% = 1,8 δις € επιπλέον και όχι 11,26 δις € (+21,8%) που έχουν διαφορά στο ποσό των τόκων οι δυο συνεχόμενοι προϋπολογισμοί.

    10. Να ηγηθει της εξουσιας ο Κασιδιαρης ο οποιος δεν χρωστα πουθενα και σε κανεναν.
      ΠΑΣΟΚ χρωστα:493.000.000 ευρω
      ΝΔ χρωστα:486.000.000 ευρω
      Τα συμπερασματα δικα σας.

      1. Συμφωνώ για ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ προδότες αλλά Θα ηγηθεί ο Κας με τα πολλά τα κας σε ποια βόρεια χώρα είναι ο Κας ο φυλακισμένος;

    Comments are closed.