ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο “ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ ΤΟΥ. ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ. ΖΗΤΩ Η ΜΑΣΑ!

    Κοινοποίηση:
    magiorkinis

    Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Γκίκα Μαγιορκίνη να έχει σχέσεις με το ιδιωτικό κέντρο το οποίο «προτείνει» η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στα νοσοκομεία με σκοπό να στέλνουν τα δείγματά τους για εργαστηριακό έλεγχο του κορωνοιού, επιβεβαιώθηκαν. Και μάλιστα, οι εξελίξεις, αλλά και οι ερωτήσεις από τον πρώην υπουργό υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξάνθο, οδήγησαν στην “απολογία” του “νεκροθάφτη” πίσω από τη μάσκα.

    Για να σας θυμίσουμε το χρονικό, η 1η υγειονομική Περιφέρεια στις 2 Σεπτεμβρίου με έγγραφο της «προτείνει» στις διοικήσεις των νοσοκομειων να στέλνουν τα δείγματα τους στο διαγνωστικό κέντρο central lab α.ε /όμιλός ιατρική διάγνωση.

    Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει ότι «σας αποστέλλουμε συνημμένα στοιχεία του διαγνωστικού κέντρου central lab α.ε /όμιλός ιατρική διάγνωση ενόψει διερευνήσεως σύναψης σύμβασης για μοριακούς εργαστηριακούς ελέγχους για Covid-19 των δειγμάτων που θα αποστέλλονται από τις δομές ευθύνης σας».

    magiorkinis-deigma

    Αμέσως οι φήμες για την συνεργασία του αναπληρωτή εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό Γκίκα Μαγιορκίνη με το συγκεκριμένο Όμιλο οργίασαν ωστόσο σε μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα του Ομίλου οι φήμες δεν επιβεβαιώνονταν, και αυτό γιατί η αναφορά του συγκεκριμένου Ομίλου στον Γκίκα Μαγιορκίνη ήταν αναρτημένη τις προηγούμενες μέρες αλλά μετά «εξαφανίστηκε».

    Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του Ομίλου τα προηγούμενα 24ώρα ανέφερε ότι «εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (μοριακοί βιολόγοι), υπό την επιστημονική υπευθυνότητα του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Μαγιορκίνη Γκίκα». Πλέον η ιστοσελίδα αναφέρει «εξειδικευμένο προσωπικό (Μοριακοί βιολόγοι) επιμελούνται την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων» Το όνομα του Γκίκα Μαγιορκίνη έχει γίνει… καπνός.

    Με το συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο centra lab, συνεργάζεται και το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με όχι ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Ευαγγελισμού, «αναβρασμός έχει προκληθεί στο νοσοκομείο μας (το μεγαλύτερο της χώρας και αναφοράς για covid-19) καθώς από τα 120 δείγματα που έστειλε τελικά η διοίκηση στο αναφερόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, centra lab, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου.

    Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

    Να τι σημαίνει, όταν λέει «όλα υπό έλεγχο» η κυβέρνηση!

    Πριν τρεις μέρες (1/9) τα μέλη της ΔΗΠΑΚ στην ΕΙΝΑΠ κατήγγειλαν ότι, η Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προχώρησε σε επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις ότι τάχα λόγω «αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων» ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ και το «κέντρο δεν δύναται να πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών».

    ΔΗΛΑΔΗ: χαρακτήρισαν ως αλόγιστη χρήση την ανάγκη για μαζικά test, ενώ την ίδια στιγμή στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test!

    . Την επομένη κιόλας (2/9) με εντολή της η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής κάλεσε τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων να «διερευνήσουν» τη «σύναψη σύμβασης για μοριακούς διαγνωστικούς ελέγχους για Covid-19», με το διαγνωστικό κέντρο «CENTRAL LAB ΑΕ/ Ομιλος Ιατρική Διάγνωση»

    .  Σήμερα, μόλις δυο μέρες μετά, αναβρασμός έχει προκληθεί στο νοσοκομείο μας (το μεγαλύτερο της χώρας και αναφοράς για covid-19) καθώς από τα 120 δείγματα που έστειλε τελικά η διοίκηση στο αναφερόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου!!! ΔΗΛΑΔΗ, 75 (από τις λήψεις της Πέμπτης 3/9) εκκρεμούν ακόμη, με αποτέλεσμα, δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας μαζί και υγειονομικοί να κάθονται σε ..αναμμένα κάρβουνα ή και πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στα πόστα τους! Τέτοια είναι η αργυρώνητη αξιοπιστία και φερεγγυότητά τους.

    Την ίδια ώρα, τα όρια των συναδέλφων όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων (και όχι μόνο) έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, μονάδες – τμήματα – εργαστήρια στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού.

    Κι επιπλέον, απέναντι σ’αυτή τη δραματική κατάσταση η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας συνεχίζουν να θριαμβολογούν προσπαθώντας να διαψεύσουν την ίδια την πραγματικότητα και η Διοίκηση του νοσοκομείου με αυταρχισμό κι αυθαιρεσία προσπαθεί να κρύψει τα εκρηκτικά προβλήματα «κάτω από το χαλί».

    Σε κάθε περίπτωση, 6 ολόκληρους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις συνέπειες από τη χρόνια πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, όπως και τη μόνη επιλογή που έχουμε εμείς οι υγειονομικοί μαζί με όλο το λαό να δυναμώσουμε τη πάλη για να διασφαλιστούν εδώ και τώρα δωρεάν τεστ για όλους, με ενίσχυση του ΕΚΕΑ, των νοσοκομείων και των εργαστηρίων τους, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όλων των δημόσιων δομών, καθώς & με άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων χωρίς «ενοίκια» και κάτω από των έλεγχο του δημοσίου.

    H απάντηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

    Όλα αυτά, οδήγησαν τον επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκα Μαγιορκίνη, να δηλώνει ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτήθηκε από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όταν του ανατέθηκε να εκπροσωπεί την επιτροπή για τον κορωνοϊό ακριβώς για να μην υπάρξουν σκέψεις περί σύγκρουσης συμφερόντων.

    Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο Γκίκας Μαγιορκίνης: «Με το που μου προτάθηκε να εκπροσωπώ την Επιτροπή περί τα τέλη Αυγούστου, διέκοψα κάθε συνεργασία με το συγκεκριμένο κέντρο. Απλώς είχε ξεχαστεί το όνομά μου στην ιστοσελίδα το οποίο και αφαιρέθηκε λίγο μετά. Από τότε που έγινα εκπρόσωπος δεν έχω καμία σχέση με το Κέντρο».

    «Δεν έχω καμία σχέση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και ούτε γνώριζα καν ότι είχε ανατεθεί στο διαγνωστικό κέντρο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων. Άλλωστε λείπω εδώ και μέρες. Παραιτήθηκα ακριβώς για να μην υπάρχει καν η υπόνοια περί σύγκρουσης συμφερόντων, παρότι είμαι πανεπιστημιακός και έχω κάθε δικαίωμα να συνεργάζομαι με τον ιδιωτικό τομέα αφού το επιτρέπει ο νόμος» εξηγεί ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. Στους ποσους κυκλους χρονιζουν τα μουφο τεστ της κορονας στα “πιστοποιημενα” εργαστηρια και τι μαρκα ειναι Γκικα?
      Σιχαμενοι καταχραστες της λεξης επιστημη που συκοφαντουν ως ψευδεις αλλους συναδερφους τους παγκοσμιως..και κρυβονται..
      Εγκληματικο πραξικοπημα στο ονομα της δηθεν επιστημης και οσοι ξερουν και καταλαβαινουν της αναποδεικτες αρλουμποθεωριες που πλασαρονται ως επιστημη απο τα καρτελ και τους πολιτικους μαφιοζους δεν ξερουν να γελασουν η να κλαψουν…

    2. Θρασύτατοι, γελοίοι, κλέφτες και απατεώνες. Εμπαίζουν τον κόσμο, κονομάνε ένα σκασμό λεφτά και αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν συγγνώμη παν να βγουν κι από πάνω. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    3. Οταν πηρε 500+χιλ. ευρω δηθεν για ερευνα,ειταν ενταξει;Τωρα,,,αυτο ειναι πταισμα.Τα λαμογια φαινονται πλεον απο μακρια.Παει ο καιρος που κρυβοντουσαν μεσα στο ΠΑΣΟΚ[επιστημονες].Ακομα δε πηραμε χαμπαρι ποσα λεφτα ΜΑΣ τρωνε μεχρι στιγμης.

    4. Η μπιζνα καλά κρατεί ένα έργο με τριακοσιους ηθοποιους και θεατές δέκα εκατομμυρια

    5. ‘είμαι πανεπιστημιακός και έχω κάθε δικαίωμα να συνεργάζομαι με τον ιδιωτικό τομέα αφού το επιτρέπει ο νόμος’ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Δεν μπορεί να έχει καμία αμειβόμενη σχέση με κανένα ιδιωτικό φορέα υγείας. Μόνο προσωπικό ιατρείο κατ εξαίρεση Είναι τόσο λαμόγια που έχουν ξεχάσει και τι είναι παράνομο και από που να φυλάγονται

    6. Γιατί εάν γινόταν ο διαγωνισμός που λες, δεν θα παίρνανε μίζες. Τόσο απλά.

    7. Ναι λες και δεν ξέρουμε τη Νουδούλα 45 χρόνια.Αυτό το 40%που την ψήφισε ήθελα να ήξερα,πόσο σανό τρώει;;;;

    8. Καθομαστε σπιτια μας , και η σκεψη μας επαναπαυεται πως εαν υπαρχει κατι στα νεα μετρα εναντια στου κορωνοϊου & των εμβολιων του που δεν μας αρεσει, θα ενωθουμε και δεν θα το αφησουμε να περασει σε εμας και τα παιδια μας.
      Τι κριμα, που φοβουνται ολοι ενα προστιμο και μια συλληψη εις βαρος τους, και αφηνουμε την αρρωστημενη αυτη <> να ριζωνει στην καθημερινοτητα της νεολαιας. Μετα απο ενα συγκεκριμμενο χρονικο διαστημα, το παρεχομενο γινεται μονιμο αφου αφομοιωθει μεσα στο πλαισιο του τι δεχομαστε ως <>, και απο εκει και περα δεν αντιπαρατασσεται κανεις εναντια του απο φοβο μην αποκαλεσθει τρελος, αριστερος, φασιστας, συνομοσιολογος και ουτω καθεξης.
      Ελλάς κοιμάσαι όρθια και σου ρουφάνε το μεδούλι λαμόγια δηλωμένα

    9. Γιατί δέν προκήρυξαν μειοδοτικο διαγωνισμό γιά τήν ανάδειξη τού &/τών μειοδοτων πού θά αναλάμβαναν τά Tests ;Σε μία εβδομάδα τό πολύ θα ειχε ολοκληρωθεί !

    10. Τωρα ο ενας καρφωνει τον αλλων καποια ανταγωνιστικη εταιρια τον καρφωσε…και βλεπουμε και εμεις να παρουμε μια ιδεα το τι γινετε.
      Οταν θα ειναι παρελθον ο μητσοτακης τοτε θα τα δουμε ολα και στην πραγματικη τους διασταση.

      1. Οταν θα ειναι παρελθον ο μητσοτακης…
        —-
        Ευγε προχωρα

    11. Ρε μακιελιο το απόγευμα γίνονται οι συγκεντρώσεις γονέων και ούτε μια αναφορά ρε;πρώτο πρώτο έπρεπε να είχατε το θέμα όλη μέρα σήμερα…δεν το περίμενα ποτέ εσας

    12. Γκικας ολε! ολε! ολεολεολε!
      Γκικα γιατι δε κοβετε τα ημερησια 3000ρα απο τους νοσηλευτες και τους γιατρους ,που παιρνουν οι πουλημενοι για να το βουλωνουν και να τα δωσετε για προσωπικο και εξοπλισμο ;
      Φερτε πισω τον Γκικα !

      1. Αλί λε Γκίκας….μου βγήκε το φαΐ απ τη μυτη…

        1. Χαχαχα
          Και του Γκικα οι νουγκατινες ,απ τη μυτη του βγηκαν.
          Αλλα δε καταλαβαινω,φρεσκοτατες της ημερας τις ειχαμε…
          Να ο petrakis 10-15 κομματια που μεινανε τα τιμησε ολα
          Αγγελικη απο Αχαρναι, μηπως να το γυρισουμε σε εργολαβους και καριοκες ;

          1. Σου έλειψα πουλί μου.;;;;

            .

            .
            ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    13. Στο τέλος καρφώνεται ο μ@λακας μόνος του. Λέει, αν και έχω το δικαίωμα να συνεργάζομαι (συνεργασία δημοσίου λειτουργου με ιδιωτικά κέντρα σημαίνει μίζα και προμήθεια) με ιδιωτικά εργαστήρια, δεν το κάνω γιατί είμαι τίμιος! Αυτό το μότο, αν και έχω το δικαίωμα δεν το κάνω, είναι σύνηθες πρακτική των λαμογιων. Πάντα ετσι κλείνουν μια συνέντευξη. Πάντως αηδία αυτό με την μάσκα. Κοινωνία άρρωστων, εξεφτελισμος του ανθρώπου,μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους. Πάντως γενικά σε όλο τον πλανήτη βλέπουμε συγκρούσεις που πλυθαινουν ολοένα εναντίον της μάσκας. Ο θάνατος του ελεύθερου ανθρώπου και η μετάλλαξη του σε ένα ζόμπι ανέκφραστο που δεν του επιτρέπεται να έχει αισθήματα.

      1. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΠΕ. «Δεν έχω καμία σχέση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και ούτε γνώριζα καν ότι είχε ανατεθεί στο διαγνωστικό κέντρο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων.
        Άλλωστε λείπω εδώ και μέρες.
        ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ, ΕΛΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΡΕΣ. ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΡΗΜΑΔΟΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΑ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑ. ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΗΛΙΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΣΠΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ “ΠΡΩΗΝ, ΕΣΤΩ” ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ “ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ” ΕΣΤΩ ΑΠΟ “ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ”.

    14. Στα τσακίδια κοπρίτη, πόσα ακόμη θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στα λαμόγια που λυμαίνονται την πολιτική εξουσία ?

    15. Το δούλεμα με το φίμωτρο και η τρομολαγνεία με το ϊό έχει πάει σε άλλα επίπεδα .

    16. Όχι που δε θα έβρισκε τίποτα να πει… Χαίρε θράσος απύθμενο…

    Comments are closed.