ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΛΙΒΥΗΣ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    Κοινοποίηση:
    nato

    Μια πρωτοφανής ενέργεια σημειώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες κατά την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, καθώς ο προεδρεύον δεν επέτρεψε στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να επιχειρηματολογήσουν κατά του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης.

    Η Ελληνική αντιπροσωπεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την αίθουσα και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

    “Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ως Ελληνική Αντιπροσωπεία θέσαμε με έμφαση το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

    Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά από τοποθέτηση του Πρεσβευτή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αφ’ ενός ζητήσαμε να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αφ’ ετέρου επιδιώξαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας των λοιπών χωρών μελών του ΝΑΤΟ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και τους κινδύνους ανάφλεξης που προκαλούν στην περιοχή.

    Αναδείξαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Τουρκία με τη συμφωνία της με τη Λιβύη συνειδητά παραβιάζει την αρχή του Διεθνούς Δικαίου ότι στον καθορισμό της ΑΟΖ λαμβάνονται υπ’ όψιν τα νησιά. Τονίσαμε δε ότι έχουμε ήδη δείγματα γραφής από την Άγκυρα, σε άλλο πεδίο, σχετικά με την πρακτική αξιοποίηση των νομικών της ακροβασιών: η Τουρκία ήδη διενεργεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου σε οικόπεδα που με διεθνή διαγωνισμό δόθηκαν για έρευνα σε πετρελαϊκές εταιρείες κρατών μελών του ΝΑΤΟ όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

    Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας.

    Αφού έστω και διακοπτόμενοι ολοκληρώσαμε τις τοποθετήσεις μας, η Αντιπροσωπεία μας αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη στάση του Προεδρεύοντος”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Ας παει το Τουρκικο Λιμενικο να ξεφορτωσει λαθρο στα Ισραηλινα παραλια, να δουμε θα γυρισει πισω;;;;;;; Ουτε τα κομματακια του δεν θα βρισκουν!!!!!! Αυτη ειναι η διαφορα χωρας με χωρα κακομοιριασμενων ητοπαθων!!!!!

    2. Περιμενετε να παρει κανεις στα σοβαρα μια χωρα, στην οποια ερχεται τουρκικο σκαφος του Λιμενικου και ξεφορτωνει λαθρομεταναστες σε Ελληνικο νησι, στην Στρογγυλη, και φευγει προς τα τουρκικα παραλια ανενοχλητο χωρις να κουνηθει φυλλο;;;;;;; Τα ανδρεικελα τα εχουν παρει χαμπαρει ολοι οι ξενοι, τι καρπαζοεισπρακτορες ειναι και μας κανουν οτι θελουν!!!!!!! Ποιο ξευτιλα δεν γινεται!!!!!!!

    3. Οι στρατιωτικοι πληρωνονται για να προστατευουν την χωρα ,ανεξαρτητως απο ποια πλευρα των συνορων βρισκεται ο εχθρος.
      Αλλα ειναι και αυτοι σαν τους αστυνομικους που αντι να προστατευουν τους Ελληνες απο τους κλεφτες,προστατευουν τους κλεφτες ( πολιτικους) απο τον Ελληνικο λαο.
      Η ” δημοκρατια” των 50 εδρων bonus ειναι σαπια…Ας αλλαξουμε πολιτευμα πριν να ειναι πολυ αργα !

    4. ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΜΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ

    5. Συνεχίστε να ΚΑΝΕΤΕ π@πες στους Γερμανούς μετατρεποντας την Ελλάδα μας σε γερμανικό προτεκτορατο και όλοι στο φτύσιμο θα σας έχουν. Με ποιο δικαίωμα ρε βλακες κάνετε ισλαμιστικες πόλεις σε ελληνικό έδαφος, ποιον ρωτήσατε? Έχουμε μπλέξει παιδιά, τους δίνουν λεφτά οι Γερμανοί τους γ@μανε και την πληρώνουμε εμείς. Ποιος θα κάτσει να ακούσει τους μ@λακες, όλοι στην ανυποληψία τους έχουν. Πολιτικός.. Ότι ποιο σιχαμερό και γλοιώδες έχει να επιδείξει η χώρα μας. Οι π@υτανες που θέλουνε να ακουστούν κιόλας. Μόνο για φτύσιμο είσαστε προσκυνημενα σιχαματα, τα ξεπουλάτε όλα.

    6. ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΜΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΦΥΡΙΖΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΟΡΕΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΥΠΡΟΣ!!!!

    7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ,ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ,ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ…ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ,ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ…

    8. Διπλό τό κακό:Τό ΝΑΤΟ καί η Γερμανία είναι πρώτον εχθροί τής Ελλάδας καί δεύτερον ειναι
      τουρκόφιλο.Η Γερμανία ήταν πάντοτε μέ τό μέρος τών τούρκων.Πώς πρέπει νά αντιδράσει η
      ελληνική κυβέρνηση σέ αυτήν τήν ανήκουστη προσβολή;Πρώτον:Εξω από τό ΝΑΤΟ.Δεύτερον:
      Εξω από τή γερμανική ΕΕ.Τό ΝΑΤΟ καί η ΕΕ είναι δύο θανάσιμοι εχθροί τής Ελλάδας.Αλλά
      ποιός νά τό κάνει αυτό τό απελευθερωτικό βήμα;Ολοι οι πολιτικοί τής Ελλάδας είναι ένα τσούρ-
      μο κιοτήδων.Ανθέλληνες μπουχέσηδες.Ο Κούλης ανήκει σέ μία σκατοφάρα πολιτικών απατε-
      ώνων πού δωροδοκούνται από τόν Σόρος.Ο υπουργός Εξωτερικών ένας ύπουλος εβραίος.
      Γιάννης Λάκων

    9. Ελάτε τώρα, ποιος θα λάβει σοβαρά υπόψιν του αυτούς τους πολιτικούς μ@λακες. Αφού ότι τους πουν ναι θα πουν. Στα νησιά τους είπαν οι Γερμανοί να εποικιστουν από ισλαμιστες, αμέσως ναι. Τους είπαν να δώσουν το ονομα στα Σκόπια αμέσως ναι. Παιδιά μην το γελάτε εάν στο περιθώριο των συνοδων τους πηδανε και αυτούς και τις γυναίκες τους. Δίνουν κ@λο σε Γερμανούς εε και νάτο, δεν υπάρχει περίπτωση. Σιχαμενοι.

    10. Κοιτάξτε λίγο πάλι ποιους βουλευτές στείλαμε και θα καταλάβετε γιατί δεν μας πέρνουνε σοβαρά! Κατά τη γνώμη μου είναι όλα μεθοδευμένα, θα πάμε Χάγη να τα δώσουμε όλα και μετά θα μας λένε «τί να κάνουμε, το δικαστήριο το έκρινε»! Ανθελληνικά σκουπίδια, είναι ώρα να λάβει δράση ο στρατός, πόσο ξεφτίλα ποιά ακόμα;;;;

    11. αφου και οι δικοι μας δεν τα εχουν βαρια αφου δεν τους αφησαν να μιλησουν ας τους πουνε να σηκωθουν και να φυγουν οι εγκληματιες απο την σουδα αμεσα και μανι μανι να πανε στον διαολο ετσι και αλλοιως συμμορια ειναι εγκληματικη τι καθονται και τους ανεχονται εχουν ομως τα γκογκοδια να σηκωσουν κεφαλι??????????

    12. ετσι καταντησαν το ελλαδισταν οι πολιτικοι χαφιεδες που κυβερνησαν την χωρα τα τελευταια 10 χρονια

      καμαρωσε ελληνα ποιους μαλακες επιλεγεις να σε εκπροσωπησουν

      πως θα λειτουργουσε ο μεμετης αν ηταν στη θεση μας ?

    13. Μας …εκπροσωπεί…η Γερμανία. Αφου είπαν πως οταν γίνονται παραβιάσεις απο την Τουρκική αεροπορία, η Ελλαδα δεν μπορει να κανει τιποτα, χωρις την άδεια της Γερμανίας, αφου η Ελλαδα ειναι περιουσιακό στοιχείο της Γερμανίας και δεν μπορει να απαξιώσει με ενέργειες της την αξια της γερμανικής περιουσίας. Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλαμε;;; Καλα να πάθουμε. Οτι δεν πέτυχαν οι Γερμανοι με τα οπλα, το ’40, το πέτυχαν με το γαμ@@@μενο ευρω. Κρίμα οι θυσίες των παππούδων μας. Έδωσαν τζαμπα την ζωή τους. Άξιζε βεβαια για την πατριδα, αλλα οχι για μας τους άχρηστους. Αλλα και για την πατριδα άδικα την έδωσαν, αφου ξανασκλαβωθηκαμε και μάλιστα αυτην την φορά μονοι μας, οικειοθελώς. Τετοιος άχρηστος και ηλιθιος λαός σαν εμας, δεν νομιζω να υπάρχει άλλος.

    14. Δεν περίμενα τίποτε καλύτερο . Ξέρουν πόσες κότες έχει το Ελληνικό κράτος αλλά μετρούν ανάποδα . Ώρα να μιλήσουμε ένας ένας .

    15. ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ (ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ) ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ “ΟΟΧΙ” ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.

    16. Χαφιέδες ανακυρηξτε ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΩΡΑ.Η ανακυρηξη της ΑΟΖ γίνεται μονομερώς.Τι περιμένετε την έγκριση των Γερμανών;
      Ο λαός βλέπει τον εξευτελισμό των αντιπροσώπων του στο ΝΑΤΟ και απαιτεί αντεπίθεση!

    17. Χ@στι@@ η φοραδα στο νατοικο αλωνι που αποχωρησε η ελλαδα…..η τουρκια θα καθαρησει για τους ελληνες κια θα τους κουμανταρει κιολας. Οχι ειναι χαζοι να αφησουν την ευκαιρια ανεκμεταλευτη. αι σιχτηρ ελληνικα ζωα

    18. Τι να μιλήσουν βρε παιδιά όταν μόλις χθες βγήκε η άλλη η γελάδα μαζί με τον γαπ και το ελιαμεπ και μίλησαν υπέρ των τουρκικών διεκδικήσεων. Σου λέει στο νάτο, βρείτε τα μεταξύ σας και μετά τα ξαναλέμε. Είδατε πως η γελαδα μόνο τυχαία δεν επέλεξε την ώρα να κάνει δηλώσεις εναντίον της ίδιας μας της χώρας και υπέρ του τουρκικού ιμπεριαλισμου? Φίδι κολοβο.

    19. Χώρα κάτω από Γερμανική κατοχή δεν επιτρέπεται να φέρει γνώμη πουθενά.

    Comments are closed.