ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ “ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε”. ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ “ΡΕΠΟΡΤΑΖ”. ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΜΕ

    Κοινοποίηση:
    italy-covi9

    Έξαλλοι, αναφέρεται σε διαδικτυακό δημοσίευμα, πως είναι οι Ιταλοί από την στάση της ΕΕ αναφορικά την επιδημία που έχει κτυπήσει τη χώρα τους με τραγικό απολογισμό τα θύματα της τραγωδίας αυτής να έχουν φτάσει τα 6.820 φτάνοντας στο σημείο να κατεβάζουν σημαίες της ΕΕ και να αναρτούν στη θέση τους σημαίες της Κίνας και της Ρωσίας.

    Η έλλειψη αλληλεγγύης, όπως καταλογίζουν από τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές αν τι-ευρπωαικό κύμα αγανάχτησης.

     Μάλιστα η τελευταία κίνηση των Βρυξελλών να απαγορεύσουν την πτήση ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους με βοήθεια για τον κορωνοϊό από τον πολωνικό εναέριο χώρο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

    Το κλίμα βέβαια ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο από πριν: Οι μόνες χώρες που βοήθησαν στην πράξη την Ιταλία ήταν η Κούβα, η Κίνα και η Ρωσία.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi di Maio όταν η πρωτη βοήθεια είχε φτάσει από την Κίνα αι απευθνόμενος στον ιταλικό λαό μέσω facebook είχε πει:

    «Ήθελα να σας δείξω την πρώτη βοήθεια που έφτασε: Από την Κίνα», είχε πει ο di Maio δείχνοντας ένα βίντεο από ένα φορητό υπολογιστή που είχε μπροστά του και στο οποίο φαίνονταν άτομα με μάσκες να κατεβαίνουν τις σκάλες ενός αεροπλάνου.

    «Είναι ειδικό ιατρικό προσωπικό το οποίο αντιμετώπισε τον κορωνοϊό στην Κίνα και τώρα φτάνει στην Ρώμη», σημείωσε με έμφαση ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών για να τονίσει:

    «Αυτή είναι βοήθεια. Αυτή είναι αλληλεγγύη».

    Τα λόγια αυτά μπήκαν στο μυαλό του κάθε Ιταλού. Η απουσία βοήθειας από τις άλλες χώρες της Ευρώπης ήταν χαρακτηριστική.

    Μάλιστα οι Ιταλοί έφτασαν στο σημείο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, παρακρατώντας μεγάλο φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ελλάδα!

    «Αφού δεν μας βοηθήσατε θα πάρουμε τη βοήθεια εμείς από μόνοι μας» σημείωσαν Ιταλοί αξιωματούχοι.

    Η μεταφορά 6 ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση από την βόρεια Ιταλία στην Σαξωνία ως ένδειξη συμπαράστασης από την Γερμανία, μάλλον δεν άμβλυνε καθόλου την εικόνα οργής των Ιταλών.

    Έτσι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες σε διάφορης δήμους αρχίζουν να κατεβάζουν τις σημαίες της ΕΕ και να αναρτούν στη θε΄ση τους σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας.

    Ένα δείγμα ότι αντι-ευρωπαικό ή καλύτερα αντι-ενωσιακό μένος στην Ιταλία όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά αντίθετα διευρύνεται.

    Ένας άνδρας ο Federico Cane  στο δήμο του Omegna της βόρειας Ιταλίας κάνει ακριβώς αυτό. Ανεβάζει τη ρωσική σημαία και κρατώντας ένα χαρτί διαβάζει λέγοντας: «Ευχαριστούμε Ρωσία, ευχαριστούμε Πούτιν».

    —Όμως Έλληνες αναγνωστές επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Η άλλη άποψη

    “Αυτό είναι αναληθές η Ιταλία έχει απαγορεύσει όλες τις εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού απο τις 25 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα σε έλεγχο που έγινε στο φορτίο να βρεθεί ο ιατρικός εξοπλισμός και φυσικά να γίνει κατάσχεση. Είναι λυπηρό να στρέφουμε τους Έλληνες κατά των Ιταλών χωρίς λόγο.

    Σας παραθέτω τo παρακάτω link για των έλεγχο αυτών που προείπα

    https://www.avvenire.it/attualita/pagine/ancona-la-finanza-sequestra-quasi-duemila-circuiti-respiratori-diretti-in-grecia

     

     

    Το ίδιο και αλλού όπου αυτή τη φορά αντί της σημαίας της ΕΕ παίρνει τη θέση της η κινεζική.

    Σε ένα άλλο βίντεο οι Ιταλοί ευχαριστούν την Ρωσία δείχνοντας ρωσικά αεροσκάφη να προσγειώνονται με βοήθεια ενώ στη συνέχεια δείχνουν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας λέγοντας: «Ένας φίλος είναι φίλος όταν τον χρειάζεσαι  και η Ευρώπη νίπτει τα χείρας της».

     

    Βάβισα οι κινήσεις αυτές είναι σε τοπικό και μόνο επίπεδο, αντανακλούν όμως ένα ευρύ κοινωνικό ρεύμα στα «έγκατα» της ιταλικής κοινωνίας.

     

    Η ιταλική κυβέρνηση φυσικά παίρνει αποστάσεις, η οποία αν και δεν  επικροτεί  επίσημα δεν αποδοκιμάζει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Πατριώτες μείνετε ενωμένοι μόνο εάν είμαστε αγαπημένοι θα μπορέσει η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτήν την δύσκολη ωρα. Έχουμε αποδείξει ότι λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Σημερα γιορτάζουμε την επανάσταση των πληβειων απέναντι των τούρκων κατακτητών. Ζητω το Έθνος, Ζητω η ΠΑΤΡΙΣ ,Ζητω η ωραιότερη χωρά του κοσμου .ΕΛΛΑΣ.

    2. OI Ιταλοι κατασχεσαν αναπνευστηρες απο εμας τσαμπουκα,Κουλη στειλε την μανουλα σου να κανει ενα ωραιο τσιφτετελοχορο στον Κουμπαρο τον Ερντογαν μπας και μας δωσει τους κατασχεμενους ιταλικους στα συνορα.

    3. δεν την φοβαμαι την ευρωπη και σχεδον ολοι να φυγουν οι γερμανοι θα εχουν τους ελληνες να μανατζαρουν. πιστα σκυλια οι ελληνες. (-:

    4. Όταν σφίγγουν οι κώλοι ο καθένας κοιτάζει το τρυπάκι του. Έπρεπε να έχουμε γίνει Ισραήλ με τον μαλάκα που έχουμε απέναντι. Αντί τούτου μάγειροι, μοντέλα και τραγουδιστές και πως θα αρπάξουμε όλοι μας ότι μπορούμε λες και η ζωή θα είναι επ’ άπειρον νταχτιρντί και όπαλα.

      1. Τα είπες όλα…Αλλά τι Ισραήλ να γίνουμε όταν υπάρχουν ουκ ολίγοι ανεγκέφαλοι που πάνε απέναντι και τα ακουμπάνε, ενισχύοντας τον μαλάκα τριτοκοσμικό…Και αν δεν είχαμε απαγορεύσεις θα συνέχιζαν…Ας μη πούμε για την τουρκολαγνεία με τα σίριαλ,τις μαγειρικές και τα ριάλιτι…”Μα κανένας δεν μου φταίει για το χάλι μου,σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου”…Χρόνια πολλά και καλή δύναμη…

    5. Εδώ οι περισσότεροι είναι δεξιοί νουδούλοι μενουμεευρώπηδες. Μέχρι χθες βλέπαν σκάι για να τους πει η κυρία ΣΙΑ αν καθάρισαν τα εξάρχεια να βγουν κάτω απ΄ την κουβέρτα. Αφήστε τα grexit και τα italexit και ετοιμαστείτε να πάτε σα πρόβατα στη σφαγή. Τα χρηματιστήρια για να επιζήσουν ΑΠΑΙΤΟΥΝ ανοιχτές αγορές και τον κόσμο να δουλεύει, να ψοφήσει γρήγορα και να πάνε μύκονο, καραϊβική και ίμπιζα το καλοκαίρι οι διάσημοι. Δεν θα κλειστούν σπίτια τους για να μην πεθάνετε οι μπατίρηδες. Ήδη ο δεξιός Τραμπ τα ανοίγει όλα σε λίγες μέρες. Ο σώζων εαυτό σωθήτω.

      1. ΠΕΣ ΤΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ PAYROLL ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ.

    6. Επειδή οι Ιταλοί εξέλεξαν πρότινος έναν Σαλβίνι εχθρό της παγκοσμιοποίησης και της λαθρομετανάστευσης, τώρα τους αφανίζει η παγκόσμια νέα τάξη…. για να δείξει και στους άλλους λαούς μη τυχόν και κάνουν το “λάθος” και επιλέξουν επίσης κάναν Σαλβίνι….

    7. Να φυγουμε να πάμε με τους Ρώσους. Η Ευρώπη τόσα χρόνια μας πήδησε, θάβαμε τα πορτοκάλια, γκρεμίσαμε τα εργοστάσιά μας, μας γέμισαν χρέη και καμμία βοήθεια με το λαθρομεταναστευτικό. Μας κανανε αποθήκη τους..ακόμα να φύγουμε?

    8. Δεν τους κατακρίνω, ούτε τους κακιώνω. Ο πνιγμένος πιάνεται απ΄τα μαλλιά του. Σε μια χώρα όπου πεθαίνουν με ρυθμούς πολέμου και μην έχοντας βοήθεια από πουθενά (περιμένοντας μάταια από τους “φίλους” Ευρω-πέους) παίρνουν αναπνευστήρες που προορίζονταν για τη χώρα μας. Αν αντίστοιχα αυτοί οι αναπνευστήρες προορίζονταν για τους κτηνοβάτες (τους Ναζί ντε) όλοι μας θα τους επευφημούσαμε.
      Προς Θεού δεν επικροτώ αυτό που έκαναν αλλά ας σκεφτούμε ότι όλη αυτή η λαίλαπα που ξεκίνησε εκεί έγινε οδηγός για εμάς και κατ’ επέκταση για άλλες χώρες να πάρουν τα μέτρα τους. Φανταστείτε να είμασταν εμείς στη θέση τους με το ετοιμόρροπο σύστημα υγείας που έχουμε ή να είχαμε τους κατσαπλιάδες ακόμα στη κυβέρνηση.Όχι ότι ο Μπαλατσινός είναι καλύτερος αλλά….τελοσπαντων από όπου και να το πιάσεις γ@μησε τα….
      Μακάρι να βγουν σύντομα από τη δύσκολη θέση και αυτοί και ‘μείς και να γίνει το ταμείο μετά.

      Υ.Γ. Για τον ψεύτο-σουλτάνο που τους παρακρατεί το φαρμακευτικό υλικό οι Ευρωμ@λ@κες φυσικά ούτε φωνή ούτε ακρόαση

    9. Είναι και αυτοί κάτι γαϊδούρια,αλλά και εμείς κάτι καραμαλάκες…Που καθόμαστε και τους προσκυνάμε και τηρούμε τις συμφωνίες και την δεοντολογία μαζί με την ”ορθότητα”…Ενώ έχουν δώσει άπειρα δείγματα του φιλοτομαρισμού τους…

    10. αντε να φύγουν οι Ιταλοί απο ΕΕ μπας και ξυπνήσουν τα ντόπια ζώα και φύγουμε και εμείς

    11. Μα η ευρωπαϊκή σημαία κάνει μόνο για σφουγγαρόπανο μη πω και μ..πανο

    12. Παρτάλια Ιταλί για αυτά που κάνετε την πληρώσατε

    13. Ιταλοί …ουνα φάτσα ουνα ράτσα…Αλλά όπως είπε ο Χριστος ο αναμάρτητος πρώτος το λιθω βαλλετω…Δεν λέω ότι θα κάναμε το ίδιο..Αλλά ας δούμε και την άλλη πλευρά…Σε τι απόγνωση έφτασαν όταν έχουν τόσο ραγδαία εξάπλωση και η ΕΕ και δεν τους βοηθάει και μπλοκάρει…6 ασθενείς…η Γερμανία…Πόση υποκρισία μπορεί να χωρέσει σε αυτήν την “ένωση”..Ο Παισιος το είπε…Για διαλυση…Πόσα διορατικός και Αγιος γέροντας….Ποιος πίστευε αυτό το αποτέλεσμα και με αυτόν τον τρόπο;;;;Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλα εξελίσσονται κατά γράμμα….με τις προφητείες των Αγίων Πατέρων μας…Ας επιστρέψουμε στην εκκλησία οσο προλαβαίνουμε…Και ας προσευχηθούμε…καλό βράδυ συνελληνες καλο ξημέρωμα και η Υπεραγία Θεοτόκος ας φυλάει όλους μας…Χρόνια πολλά….ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ….

      1. ΓΕΙΆ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΈ! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ! Ο ΘΕΌΣ ΜΕΓΆΛΟΣ! Η ΥΠΕΡΑΓΊΑ ΘΕΟΤΌΚΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΆΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΑΤΆΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΊΗΣΗΣ! ΖΗΤΏ ΖΗΤΏ Η ΕΛΛΆΣ! Η ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΠΟΤΈ!

    14. ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ???ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!

    15. γερμαναραδες και ιταλοι ,βουτηξαν για παρτη τους αναπνευστηρες για την ελλαδα.ωραιοι συνεταιροι,να τους χαιρομαστε και να τους λυπουμαστε,αντε απο εδω ρε.διαλυστετο το παλιομαγαζο που λεγεται ε.ε.

    16. “Μάλιστα οι Ιταλοί έφτασαν στο σημείο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, παρακρατώντας μεγάλο φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ελλάδα…” Πως επιτρέπεται αυτό; Δηλαδή εμείς εδώ να μην έχουμε εξοπλισμό και να πεθάνουμε; Ωραία αλληλεγγύη δείχνουν και αυτοί.

      1. Είναι και οι Ιταλοί και μην ξεχάσουμε ποτέ τα αίσχη που έκαναν κατά την διάρκεια της κατοχής οι “αδελφοί” Ιταλοί.Γιατί υπάρχει ο μύθος ότι κατά την διάρκεια της κατοχής μόνο η Βέρμαχτ έκανε εγκλήματα και οι Ιταλοί ήταν απλά με τις κιθάρες τους και τραγουδούσαν.Κάτι που βέβαια είναι μεγάλο ψέμα γιατί ήταν και οι μακαρονάδες κατακτητές και σκοτώνανε για πλάκα τους Έλληνες.Μάλιστα είχαν κάνει και πολλούς βιασμούς και οι Ελληνίδες υποφέραν απο τους ερωτύλους Ιταλούς πιο πολύ απο τους Γερμανούς.

    17. Μάλιστα οι Ιταλοί έφτασαν στο σημείο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, παρακρατώντας μεγάλο φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ελλάδα!

      Και αυτοι για την παρτη τους μονο

    Comments are closed.