ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ: ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ; ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ – ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΗ Η ΧΑΜΑΣ, ΕΤΟΙΜΗ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ…

    Κοινοποίηση:
    hamas-4

    Θα μπουν οι Ισραηλινοί στην Γάζα;;; Οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στην πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη, αν και οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στην Γάζα τόσο το 2008 όσο και το 2014, έχοντας ελάχιστες απώλειες σε αντίθεση με την παλαιστινιακή πλευρά!!!

    Αν γίνει λοιπόν θα είναι η τρίτη μεγάλη χερσαία επίθεση στην Γάζα από τότε που το Ισραήλ εγκατέλειψε τον παραθαλάσσιο θύλακα το 2005.

    ΙΣΡΑΗΛ
    Ο στρατός του Ισραήλ έχει εδώ και καιρό την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια χρηματοδότηση με εντολή του Κογκρέσου, συν άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία πυραυλικής άμυνας.

    Το Ισραήλ είναι ένα από τα καλύτερα οπλισμένα έθνη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η Πολεμική Αεροπορία της περιλαμβάνει το προηγμένο αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35, συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικής κατασκευής Patriot και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome.

    Το Ισραήλ διαθέτει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άρματα μάχης, καθώς και έναν στόλο από drones αλλά και άλλη τεχνολογία που βοηθά στην υποστήριξη οποιασδήποτε μάχης από δρόμο σε δρόμο. Το Ισραήλ εκπαιδεύει στρατιώτες σε τέτοιες τεχνικές στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αστικού Πολέμου, γνωστό στην καθομιλουμένη ως «Μίνι Γάζα».

    Το Ισραήλ έχει περίπου 170.000 στρατιώτες συνήθως σε ενεργό υπηρεσία και έχει καλέσει περίπου 360.000 έφεδρους για τον πόλεμο – τα τρία τέταρτα της εκτιμώμενης ικανότητάς του, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών.

    Το Ισραήλ διατηρεί επίσης από καιρό ένα αδήλωτο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων .

    ΧΑΜΑΣ
    Η Χαμάς , οι κυβερνήτες της Λωρίδας της Γάζας από το 2007, δεν έχουν τα δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και τα προηγμένα όπλα του ισραηλινού στρατού. Η αιφνιδιαστική επίθεση το Σαββατοκύριακο περιλάμβανε μαχητές σε αλεξίπτωτα πλαγιάς και drones που ρίχνουν χειροβομβίδες, ενώ η Χαμάς μπορεί να αξιοποιήσει τακτικές ανταρτοπόλεμου που θα μπορούσαν να καταστήσουν οποιαδήποτε χερσαία επίθεση επικίνδυνη για τα ισραηλινά στρατεύματα.

    Η Χαμάς έχει 15.000 έως 20.000 μαχητές, εκτιμά το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών. Το Ισραήλ τοποθετεί τον αριθμό υψηλότερα, έως και 30.000 μαχητές.

    Το οπλοστάσιο της Χαμάς περιλαμβάνει τυφέκια εφόδου, βαριά πολυβόλα, χειροβομβίδες ρουκετών και αντιαρματικά όπλα, καθώς και τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή μεγαλύτερης εμβέλειας. Στο παρελθόν, η Χαμάς είχε χρησιμοποιήσει παγίδες και βομβιστές αυτοκτονίας.

    Αν και το Ισραήλ διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο αντιπυραυλικής άμυνας, η Χαμάς έχει δημιουργήσει μια τεράστια προμήθεια πυραύλων τοπικής κατασκευής με στόχο την εκτόξευση πολλαπλών σαλβών. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι πάνω από 5.000 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί προς την χώρα από την έναρξη του πολέμου. Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες το 2021 υπολόγισαν ότι η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ, μια άλλη μαχητική ομάδα που δρούσε στην Γάζα, είχαν στο οπλοστάσιό τους περίπου 30.000 πυραύλους. Οι αναλυτές λένε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η Χαμάς έχει αναπτύξει κατευθυνόμενους πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να χτυπήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια στόχους.

    ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ
    Η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς, υπήρξαν περιορισμένες ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, αλλά όχι ευρείας κλίμακας επίθεση. Αλλά οι δυνάμεις που θα μπορούσε να φέρει στον πόλεμο η Χεζμπολάχ προκαλούν, αν μη τι άλλο, ανησυχία στο Ισραήλ.

    Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε καυχηθεί ότι η ομάδα του έχει 100.000 μαχητές, αν και άλλες εκτιμήσεις μετρούν την δύναμη των στρατευμάτων της σε λιγότερο από το μισό.

    Η Χεζμπολάχ κατέχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο «κυρίως μικρών, φορητών από τον άνθρωπο και μη κατευθυνόμενων ρουκετών πυροβολικού εδάφους-εδάφους», σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Χεζμπολάχ και άλλες μαχητικές ομάδες στον Λίβανο έχουν περίπου 150.000 πυραύλους και ρουκέτες. Η Χεζμπολάχ εργάζεται επίσης σε πυραύλους με καθοδήγηση ακριβείας.

    Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει στο παρελθόν drones στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις της διαθέτουν επίσης τυφέκια εφόδου, βαριά πολυβόλα, χειροβομβίδες ρουκετών, βόμβες και άλλα όπλα.

    ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
    Ο αμερικανικός στρατός έστειλε το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και την ομάδα μάχης του στην ανατολική Μεσόγειο για να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη (σ.σ. Ισχυρίζονται τα διεθνιστικά μέσα ενημέρωσης) , εάν χρειαστεί, στο Ισραήλ με τα αεροσκάφη επιτήρησης και τα μαχητικά αεροσκάφη F-18.

    Εν τω μεταξύ, η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower θα εγκαταλείψει το λιμάνι του Νόρφολκ της Βιρτζίνια και θα αποπλεύσει για την Μεσόγειο, διπλασιάζοντας ενδεχομένως την ισραηλινή απάντηση του Πολεμικού Ναυτικού.

    Ο αμερικανικός στρατός διατηρεί επίσης ένα τεράστιο δίκτυο βάσεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, ωστόσο δύσκολα θα το χρησιμοποιήσει λόγω των αντιδράσεων του μουσουλμανικού κόσμου υπέρ της Παλαιστίνης!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Οι ισλαμοπίθηκοι της Χαμάς θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Δεν κατάλαβα; Από πότε είμαστε φίλοι με τους αλαχακμπάρηδες; Για συμμαζευτείτε λίγο.

    2. Δεν είναι σίγουρο οτι θα εισβάλει. Εαν το επιχειρήσει θα κατηγορηθεί γιά σφαγή τών Ομηρων πού θά προηγηθεί. Προσπαθούν να αποφύγουν τήν Εισβολή αποβλεποντας στην μεσολαβηση τρίτων .

    3. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ

    4. Συμπερασμα προκαλειται ασυστολα το Ιραν! Ο Βλαδιμηρος? Τον λογαριαζει το ραμολι των ΗΠΑ? Βοηθεια μας! Ιησους Χριστος νικα!

    5. Γράφεις ανοησίες. Οσα δίκαια είχαν οι Παλαιστίνιοι τα έχασαν. Ο σφαγιασμός που έκανε η Χαμάς δεν έχει ξαναγίνει. Ερωτώ : Ηξεραν ότι μετά την αποτρόπαια πράξη το Ισραήλ θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο; Ασφαλώς το ήξεραν. Δεν τους ένοιαζε; Μάλλον όχι. Για να θυσιάσουν τόσους αθώους Παλαιστίνιους; Τα παράπονα λοιπόν στην Χαμάς. Οσο για τον Χαμενεί είναι και αυτός ένας τρομοκράτης, αλλά κανείς δεν τον φοβάται. Ας τολμήσει λοιπόν….

        1. Ισλαμοπίθηκος είσαι, που στηρίζεις σφαγιασμούς μικρών παιδιών. Αν ήσουν στην θέση ενός Ισραηλίτη γονέα που του έσφαξαν το παιδί ή του βίασαν την θυγατέρα ή την μητέρα θα καθόσουμ με σταυρωμένα χώρια;

          1. Σϊγουρα δεν θα έκανα τυφλά χτυπήματα εναντιον αμάχων…. Αν πιστεύεις ότι έχει διαφορά ο θάνατος ενός παιδιού από μαχαίρι ή από βόμβα φωσφόρου τι να πω. Για την κακοποίηση των γυναικών συμφωνώ ότι θα έκοβα το κεφάλι του θύτη χωρίς ενδοιασμό.

    6. Και μετά οι Ναζί ήταν οι κακοί. Η Παλαιστίνη είναι το @ουσβιτς της Ανατολής. Αλλά δε μιλάει κανείς.

      Προσέξτε μην αποφασίσει ο Χαμενει να πατήσει το κουμπί, γιατί μετά θα ο ναός θα χτιστεί στο φεγγάρι.

      1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comments are closed.