“ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – “ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ RAPID TEST”

    Κοινοποίηση:
    mitr89

    Αγανακτισμένος από την απόφαση που υποχρεώνει πιστούς να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα rapid test για να εισέλθουν στον ναό, εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, κατά την ομιλία του στον Εσπερινό του εορτάζοντος ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα επιτρέψει το μέτρο στην Μητρόπολή του.

    Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα του κορονοϊού σε συνάρτηση με την Εκκλησία, δίχως ωστόσο να απενοχοποιεί και κάποιους ιερωμένους, ακόμη και Μητροπολίτες, για τους χειρισμούς και τις τοποθετήσεις τους επί του θέματος. Μίλησε, για ψέματα και κοροϊδία, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην δεχθεί περαιτέρω υποδείξεις για τον τρόπο εισόδου των πιστών στον ναό, ακόμη κι αν χρειαστεί να… πάει φυλακή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε!

    «Θα πρέπει πλέον κι αυτοί που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα Αγίων…»

    Συγκεκριμένα μητροπολίτης Καλαβρύτων είπε: «ο ιερός ναός είναι το κτίριο που εισερχόμαστε αμαρτωλοί και βγαίνουμε άγιοι, διότι το Άγιο Πνεύμα μας εξαγνίζει και μας καθαρίζει όταν μπαίνουμε με ταπείνωση. Ο ναός καθαγιάζει καθέναν από εμάς και δεν μπορούμε να κλείνουμε τις πόρτες του. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε την αγιότητα του ναού εκεί όπου τελούνται όλα τα μυστήρια με πρώτο αυτό της Θείας Ευχαριστίας για την ίαση της ψυχής και του σώματος. Ο Κύριος λέει ελάτε όλοι στον ιερό ναό για να πάρω εγώ το βαρύ φορτίο που κουβαλάτε. Ο Ιησούς καλεί τους πάντες μέσα κι εμείς δεν θα τους βγάλουμε εκτός ναού. Τούτη την εποχή ζούμε αυτό το μεγάλο αμάρτημα. Διότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν τον κόσμο από την εκκλησία και να θέσουν περιοριστικά μέτρα εις την εκκλησία. Δεχτήκαμε τις μάσκες, δεχτήκαμε το εμβόλιο, τα πάντα. Αλλά δεν θα δεχτούμε να μας κλείσουν τους ναούς ή να μας υποχρεώσουν τα δείχνουμε το ράπιντ τεστ για να λατρέψουμε τον Χριστόν μας. Θα πρέπει πλέον κι αυτοί που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα Αγίων… Οι Έλληνες έδωσαν το αίμα τους για να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού.

    Φτάνει πια η κοροϊδία δεν μπορούμε να είναι στην πόρτα οι επίτροποι να περιμένουν τα ράπιντ τεστ. Πριν λίγο καιρό, άλλα είπαν και χθες άλλα έρχονται και μας λέγουν. Δεν μπορούμε να ζούμε πια αυτή την ταλαιπωρία, αυτό τον εμπαιγμό, αυτό το ψέμα. Ας καταλάβουν αυτοί που διοικούν την Πατρίδα μας ότι η Ελλάδα είναι Ορθοδοξία και οι Έλληνες είναι πάντα ενωμένοι με το Ιησού Χριστό (…) Ζούμε καιρούς δύσκολους. Η πίστη μας διώκεται, δεν θέλαμε να το πιστέψουμε όμως το βλέπουμε ότι η οικογένεια διαλύεται, ο Χριστός διώκεται, τα παιδιά μας οδηγούνται στην απώλεια και την αμαρτία. Κι αντί να πουν ότι στην εκκλησία θα βρουν τον «πολύτιμο θησαυρό», έρχονται και μας λέγουν ότι για να μπούμε πρέπει να κάνουμε ράπιντ τεστ! Όμως κι εμείς οι ιερείς, οι μοναχοί κι οι δεσποτάδες, γυρίσαμε τη πλάτη στον Θεό. Δεν τον πιστεύουμε, γίναμε προδότες της Εκκλησίας μας. Έχει δίκιο ο γέροντας Αμβρόσιος ότι και ιερωμένοι φέρουν ευθύνη. Γιατί διαβάσαμε κι αυτό το φοβερό. Ιερέας να στέλνει έγγραφο στην αστυνομία να διεξάγει ελέγχους στους ναούς και τα μοναστήρια αν ο κόσμος που εκκλησιάζεται έχει κάνει ράπιντ τεστ. Κι αν δεν έχουν κάνει να πράξει ό,τι προβλέπεται…»

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    45 Σχόλια

    1. Εγώ πιστεύω στο θεό.. και όταν είχα κωλήσει covid και φίλαγα τις εικόνες, μανιασμένα για να δω τι θα γίνει.. και ποιός θα πεθάνει….κατάλαβα ότι αυτοί που ανακοινώνανε ότι πεθάνανε γύρω γύρω στα καλάβρυτα, δεν πιστεύανε στον Κύριο. Μπορεί και να ήταν η ώρα τους. Δεν με νοιάζει γιαυτούς.. να πεθάνουν. Οι πιστοί δεν κωλάνε covid! Να πεθάνουν όλοι οι άπιστοι… δεν χρειαζόμαστε rapid test.

    2. Τις ευχες σου Δεσποτα μου!
      Φαινεται οτι τα Καλαβρυτα δημιουργουν παραδοση ομολογιας Πιστεως, αλλα και θεοπνευστης εξεγερσεως εναντια σε οσους επιβουλευονται την Ορθοδοξη Πιστη μας.
      Ακολουθειτε τα αχναρια του αξιωτατου προκαθημενου σας, γεροντα Αμβροσιου, ο οποιος απεδειχθει μαχητης και μαρτυρας για την Ορθοδοξια μας.
      Ο Χριστιανος δεν μπορει να καθεται στον ‘φραχτη’ και να μην ομιλει ανοιχτα οταν θιγεται η Πιστις του.
      ΑΞΙΟΣ τιμητης του ρασου σου και του ποιμνιου που σε ακολουθει!

    3. Εντάξει απο την Θεία κοινωνία δεν κολλάμε. Αλλά εφόσον είναι Ιός που υπάρχει στον αέρα, δεν είναι επικίνδυνο εάν φτερνιστεί κάποιος μέσα στο Ναό ?

      1. Aν πραγματικα ΕΣΥ πιστευεις στην Προνοια και προστασια Του Χριστου μας, τοτε οχι, δεν κολλας τιποτα.
        Η βαση ειναι η δικη σου ΠΙΣΤΗ οτι εισαι υπο την προστασια του Δημιουργου μας φιλε μου.
        Αλλωστε, αυτο ακριβως ειπε ο Ιησους Χριστος σε πολλους που θεραπευσε:
        ”..Η πιστις σου σεσωκεσαι..”

    4. Ωραια τα λες πάτερ αλλά νομίζω πρέπει να μιλούσες και για την αποτοιχηση αλλά να την επρατες κιόλας.. Πρέπει να σταματήσετε να μνημονευετε μασωνους για να σωθεί η εκκλησία μας..

    5. Μπράβο του! Έχουμε γεμίσει τραγοπαπαδες! Επιτέλους κάποιος που τιμά τα ράσα του!

    6. Ο/Η + Ο Εμβολίων και πάσης μασωνίας αλμπέρτ μπουρλά(θηκα) λέει:

      Εύγε στον εν Χριστώ αδελφό σεβασμιώτατο μητροπολίτη καλαβρύτων αιγιαλείας ιερώνυμο….
      Τιμά τόσο το αρχιερατικό αξίωμα όσο και την παραδοση του προκατόχου του. Χρειαζόμαστε ομολογητές ιεράρχες όχι λούγκρες κληρικούς(πχ αρχιεπ ιερωνυμος πατριαρχης βαρθολομαιος ή ο πισωγλετζες μουλατσιωτης)
      Όχι εμβόλια όχι μάσκες σε σπίτια κ αυλές

    7. Ναι..τώρα εξηγούνται πολλά….
      Ο ψευτο-μεσσίας τους, τους πείρε μαζί του.
      Προσέχετε δε, να μη παρασυρθήτε εις την πλάνην από τους κακούς διδασκάλους και ψευδοπροφήτας, οι οποίοι έρχονται εις σας με το εξωτερικόν ένδυμα της αθωότητος και πραότητος του προβάτου, ενώ από μέσα είναι άγριοι και άρπαγες σαν λύκοι.Από τους καρπούς των, δηλαδή από τα έργα των, θα τους γνωρίσετε καλά. Μηπως τρυγούν ποτέ από τα αγκάθια σταφύλια η από τα τριβόλια σύκα;Λοιπόν, δεν είναι δύσκολον να διακρίνετε τους ψευδοπροφήτας και υποκριτάς, διότι θα τους γνωρίσετε πολύ καλά από τα έργα των.Πρέπει δε να ξέρετε, ότι εις την βασιλείαν των ουρανών δεν θα εισέλθη καθένας, που απλώς με επικαλείται και με προσφωνεί, Κυριε, Κυριε, αλλά εκείνος που εφαρμόζει το θέλημα του ουρανίου Πατρός μου.Ιδικός μου θα είναι κάθε ένας, ο οποίος ακούει με προσοχήν αυτούς τους λόγους μου και τους εφαρμόζει εις την ζωήν του και τον οποίον εγώ παρομοιάζω με άνδρα συνέτον και φρόνιμον, που έκτισε το σπίτι του επάνω εις την πέτραν.Και καθένας που ακούει αυτούς τους λόγους μου και δεν τους εφαρμόζει, θα είναι όμοιος με μωρόν άνθρωπον, ο οποίος έκτισε το σπίτι του εις την άμμον·και έπεσε η βροχή και ήρθαν τα ποτάμια και εφύσησαν ισχυροί οι άνεμοι και επέπεσαν με ορμήν στο σπίτι εκείνο, και το σπίτι εκρημνίσθη και η πτώσις του ήταν ολοκληρωτική”.
      ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

    8. Είμαστε σε πόλεμο; .
      Ένας Παγκόσμιος “βιολογικός” πόλεμος έχει αρχίσει ;.
      Ο εχθρός είναι αόρατος …ή καλύτερα ψιλο-αόρατος .
      Τα πλάνα τους τα έχω ήδη προ πολλού αναρτήσει.
      Υπομονή -ψυχική ηρεμία – δύναμη – Πίστη , γιατί τα χρόνια του σατάν έχουν ημερομηνία λήξης.

    9. Να και ενας μητροπολίτης που πιστεύει στον Θεο και όχι στο χρήμα.. πράγμα σπάνιο στις ήμερες μας!

    10. Μέσα σ’ ένα κλίμα γενικότερης αποστασίας υπάρχουν και αρχιερείς που ομολογούν Χριστό! Η ένοχη σιωπή των υπολοίπων είναι πολύ εκκωφαντική όμως. Καλή μετάνοια και καλή απολογία επί του φοβερού βήματος του Χριστού σε όλους μας.

    11. Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη οί κυβερνήτες τής άτυχης πατρίδας μας είναι τσιράκια τών Μασώνων καί τών Εβραίων πού μισούν τήν ορθοδοξία μας,μισούν τήν Ελλάδα καί τούς Ελληνες.Ο γουρλομάτης εφαρμόζει τό δόγμα τού μεγαλύτερου εχθρού τής Ελλάδας τού Γερμανοεβραίου Χάινριχ Κίσινγκερ.”Πρέπει νά χτυπήσουμε τούς Ελληνες βαθιά στίς πολιτισμικές τους ρίζες.Νά χτυπήσουμε τήν θρησκεία τους,τήν γλώσσα τους,τήν ιστορία τους,τίς παραδόσεις τους,
      τήν ελληνική οικογένεια,τά πολιτιστικά καί ιστορικά τους αποθέματα”.
      Γιά αυτό τό λόγο διόρησαν τόν γουρλομάτη πρωθυπουργό.
      Γιάννης Λάκων

    12. ΕΥΓΕ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ ! Είστε άξιος τής θέσεώς σας !

    13. ΕΥΓΕ ΔΕΣΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ!
      ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΠΙΝΤ ΚΑΙ ΑΠ’ ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΥΓΙΩΝ-ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ ΘΕΟΥ-ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ(ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ)!…
      ΟΥΔΕΝ ΠΙΟ ΣΑΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ!…

    14. Αν συνεχισει ο λαος να ακουει τους παλιατσους της πολιτικης, σε λιγο θα εξαφανιστει και απο την ιδια του τη χωρα. Μπραβο στον Δεσποτη. Φτανει πια το δουλεμα.

    15. Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

    16. Πατερ υψωσε το λαβαρον της επαναστασεως! Απειλειται ο Χριστιανισμος και η Ορθοδοξια στο βωμο της κερδοσκοπιας της παγκοσμιοποιησης και των “φτωχων” τω πνευματι υπαλληλισκων της! Θα ειναι πολυ αργα γι αυτους οταν αποφασισουνε να μετανοησουνε κατακεραυνωμενοι απο το μεγαλειο του Δημιουργου μας ος τον θανατον καταπατησας!

    17. Να κι ένας άξιος. Αυτοί οι τρεις θα μείνουν, οι δύο που τους κυνηγάνε κι αυτός (σε λίγο αν συνεχίσει θα τον κυνηγάνε και αυτόν).

    18. ΕΝΑΣ…… ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ?……
      ΟΤΙ ΝΑ’ΝΑΙ ΠΑΛΙ……

    19. Μπράβο σας σεβασμιότατε!! Το ήθος, η εντιμότητα σας και η πίστη σας στον θεό σας διακρίνουν ανάμεσα στον σημερινό κλήρο που κατά την γνώμη μου διακατέχεται από μια φοβία που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και το φασιστικό καθεστώς. Τον θεό πρέπει να τον επικαλούμαστε σε όλη μας την ζωή και κυρίως σε αυτές τος δύσκολες μέρες και όχι να απομακρυνθούμε από το άγιο πνεύμα. Η εκκλησία δεν είναι μαγαζί για ψώνια και πρέπει να κσνουμε rapid test. Αν όλοι πηγαίναμε στην εκκλησία και προσεύχομασταν, αν κάναμε λιτανείες και όχι να τρέχουμε στις εκδηλώσεις της Αμαλ(εκεί δεν κολλάμε κορωνοιο); τώρα θα είχε εξαφανιστεί ο ιός. Θα μας βοηθούσε Ο θεός. Αλλά δυστυχώς τον εγκαταλείψαμε. Συνεχίστε το θεάρεστο έργο σας!!! Αν δούμε έστω και λίγο φως μέσα σε αυτο το σκότος που βιώνουμε τώρα θα το χρωστάμε σε σας και σε όλους εκείνους που αγωνίζονται σαν κι εσάς για να μείνει η ορθοδοξία ζωντανή!! Σας ευχαριστούμε!!!

    20. Μη ψαρώνετε με τις κρατικές-κοσμικές εξουσίες. Πραγματική εξουσία έχει ο Ιησούς Χριστός. Το κράτος δεν μπορεί να αναστήσει κανένα,εξουσία κακοποίησης της ύλης έχει. Ας επιλέξει ο καθένας το που πιστεύει,και ειδικά για τους ιεράρχες να δίνουν πραγματική ομολογία πίστης και παράδειγμα με μεγαλείο αγάπης.

    21. Αμην Πατερ! Αρκετοι ιερωμενοι ακολουθουν το ιδιο μονοπατι ευτυχως! Η χαρις του ζωοποιου Κυριου ημων Ιησου Χριστου μεθ εσου! Η πανδημια φαινεται οτι εχει βαλει στο ματι τους Χριστιανους στον κοσμο αυτο!

    22. Εύγε,άξιος συνεχιστής του Αμβροσίου. Επίσης είχε τελέσει και πέρυσι τον αγιασμό των υδάτων μαζί με τον Αμβρόσιο,τη στιγμή που οι άλλοι ιερείς έκαναν το «καθήκον» που τους όρισε η κυβέρνηση και απείχαν,διότι η κυβέρνηση είχε πει ότι θα πέθαινε πολύς κόσμος αν τελούταν αγιασμός. Τουλάχιστον διαχωρίζονται οι μεν από τους δε,αναλόγως με το που έγκειται η πίστη του καθενός Ιεράρχη,στον Ιησού Χριστό ή στην κυβέρνηση.

    23. Ο Αμβρόσιος είναι η αδυναμία μου ο γέροντας είναι αντάρτικο πνεύμα βασιλικό νομίζω έχει κάνει και χωριφυλακη ,,,μετά μπήκε Αιγιάλεια από το δημοψήφισμα βγάζει αντάρτες και η χωροφυλακη αστυνομία των πάω πολύ ,τη να σου κάνει γέρασε

    24. Μπράβο στον Σεβασμειοτατο. Εδώ είναι Ελλάδα Αγίων και ηρώων….

    25. Στέφανε είσαι ηγέτης .Δεν είναι τυχαίο ότι με το που ανακοινώσες το κόμμα πολλοί επώνυμοι κ άξιοι άνθρωποι αποφάσισαν να εκφραστούν δημόσια κατά των κυβερνητικών μέτρων .Ο Σερβετάλης δεν ξέρω τι πολιτικές τοποθετήσεις έχει όμως θα ήταν ένας αγνός πατριώτης σαν στέλεχος του κινήματος .Γενικότερα βλέπω σύντομα να συνασπίζονται μαζί σου πολλοί αξιόλογοι κ γενναίοι άνθρωποι κ πατριώτες .
      Όσο για τον Ιερώνυμο τιμάει το ιερατικό αξίωμα του .

    Comments are closed.