ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ! Ο ΑΕΡΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΜΑΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ – ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ (BINTEO & EIKONEΣ)

    Κοινοποίηση:
    Χωρίς τίτλο

    Διαρκής η προσπάθεια των πυροσβεστών να περιορίσουν την καταστροφή

    ώρα 12:30

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Εύβοια ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στην περιοχή Μακρυμάλλη. «Δεν απειλείται καμία κατοικημένη περιοχή στην Εύβοια» σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.  Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε δύο ενεργά μέτωπα (στις περιοχές Πλατάνα και Κοκκάλα) και σε αναζωπυρώσεις κοντά στο χωριό Σταυρός, το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες το μεσημέρι.

    ώρα 12:15
    O Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Εύβοια, θα ενημερωθεί για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

    ώρα 11:55
    Συχνές είναι οι αναζωπυρώσεις – Αγωνία για τους ανέμους – Τιτάνια η επιχείρηση της πυροσβεστικής – 9 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα και 280 πυροσβέστες προσπαθούν να δαμάσουν τις φλόγες
    Με όλο τους το δυναμικό έχουν πέσει με το πρώτο φως τις ημέρας στη μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια, πυροσβέστες και εναέρια μέσα.
    Μπορεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά να είναι καλύτερη, καθώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι, ωστόσο οι εικόνες που έρχονται σήμερα από την Εύβοια, είναι αποκαρδιωτικές.

    Οι εικόνες που φτάνουν από Εύβοια

    487367048736644873663487366248736604873651

    Στόχος, να εκμεταλλευτούν πλήρως το «κενό» που αφήνουν οι άνεμοι, οι οποίοι κόπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής  αναμένεται ενίσχυση των ανέμων μετά τις 11 το πρωί. Στο πλαίσιο αυτό η ανησυχία των αρχών είναι το ενδεχόμενο η φωτιά να κινηθεί προς τον Σταυρό, αρχικά, και στη συνέχεια στα Πολιτικά.

    Ήδη από τις 6 το πρωί έχουν απογειωθεί και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα ενώ τις κινήσεις τους συντονίζουν 2 ελικόπτερα, ένα της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ.  Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας Φάνη Σπανό δύο είναι τα βασικά μέτωπα στα οποία επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στην Πλατάνα και την Κοκάλα ενώ συχνές είναι και οι αναζωπυρώσεις. «Είναι μια δύσκολη φωτιά στον πνεύμονα της Εύβοιας, δυστυχώς το δάσεος έχει πολύ καύσιμη ύλη» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» και τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή».

    Η πρώτη δορυφορική φωτογραφία της φωτιάς στην Εύβοια
    copernicos

    416763

    Πάνω από ένα 24ωρο μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, κοντά στα Ψαχνά, το σημερινό ξημέρωμα αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής κι ενώ η επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

    f02

    f07

    Όλο το βράδυ, ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν τιτάνια μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά. Η ελπίδα όλων είναι πως τα εναέρια μέσα θα μπορέσουν να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Το θετικό είναι πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι άνεμοι στην περιοχή σήμερα δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

    Λίγο πριν τις 11 το βράδυ σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατανιά.

     

    Στα Ψαχνά έχουν εντοπίσει οι άνδρες της ΔΕΗ το βασικό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια.

    Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στα Ψαχνά και στον οικισμό Μακρυμάλλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μια έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ προκάλεσε διακοπή ρεύματος, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα προβλήματα θα αποκατασταθούν με το πρώτο φως της μέρας.

    MET met02

    evoia-makrimallis-pic__5_evoia-pyrkagia-mera-tria

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Ο στρατηγος ανεμος που ελεγε ο πολυδωρας κ ειρωνευωνταν τα μουνια.

    2. αντε τωρα ανοιξε ο δρομος για τις ανεμογενητριες αν παρακολουθειτε οπου εχει καει εχουν ξεφυτρωσει τετοια κτισματα γιατι αν ειναι δασος δεν μπορουν ναβαλουν ενω αν καει ανοιγει ο δρομος συμπερασμα ολοι στο κολπο ειναι

    3. Λυπηρό ολη η Ελλάδα να ειναι στις φλογες, αν δεν βγει ο κοσμος σε περιπολιες καταστραφηκε η χωρα

    4. Η Ελλάδα καίγεται.Ελληνες πολιτικοί: Μαγκιά κλανιά καί εξάτμηση κι ο κώλος φινιστρίνι.
      Γιάννης

    5. μια ερωτηση δεν εχει καμια σχεση με το makeleio.gr….βαρεθηκαμε ρε αγράμματα, ανοητα, ηλιθια δημοσιογραφακια, να καθεστε διπλα σε μια φωτια, και να λετε να δειχνεται. σημερα το πρωι στο σαβιδοκαναλο… ρεπορτερ… υπηρχε αψογος συντονισμος της πολιτικης προστασιας με τις δυναμεις καταστολης της φωτιας… και στο καπακι… βλεπαμε ηλικιωμενους να μην ξερουν που να πανε… γιατι δεν υπηρχε καποιος να τους συντονισει…

    Comments are closed.