ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΟΥΝ – ΣΤΗΝΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ… ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ “ΦΑΤΑΟΥΛΑ” ΜΕ ΤΑ 34 ΕΚΑΤ. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΕΝΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Κοινοποίηση:
    Monkeypox-AP22014566307937

    Για νέα πανδημία μιλούν τα γνωστά  “άγνωστα” κέντρα εξουσίας ανά την υφήλιο αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων που φέρεται να επηρεάζει άμεσα και τη χώρα μας μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος.

    Αφού σήμαναν το τέλος της λαίλαπας του κορονοϊού, δεν άφησαν τον κόσμο να ανασάνει ούτε καν μερικούς μήνες αφού κάποιες χώρες επανέφεραν το μέτρο της καραντίνας για όσους νοσούν, ενώ σε κάποιες άλλες το μέτρο για την χρήση μάσκας βγήκε από το συρτάρι.

    Σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ναι μεν η ευλογιά δεν είναι θανατηφόρα όπως τον κοροναϊό, ωστόσο, δεν αποκλείεται όπως λένε να εξελιχθεί σε πανδημική νόσο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Και η τρομολαγνεία ξανά στο προσκήνιο. Το σενάριο να «υπάρχει μια μετάλλαξη του ιού της ευλογιάς των πιθήκων που μπορεί να κολλήσει με την αναπνοή» εξετάζουν οι επιστήμονες σύμφωνα με τον πνευμονολόγο Παναγή Γαλιατσάτο, ο οποίος όπως τονίζει «αναρωτιόμαστε, γιατί δεν εξηγείται πως έχουμε τόσα κρούσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ».

    «Η τόσο γρήγορη διασπορά του συγκεκριμένου ιού στον κόσμο, μας κάνει να πιστεύουμε πως ίσως πρόκειται για μετάλλαξη του ιού της ευλογιάς των πιθήκων», σημείωσε ο καθηγητής κι’ αυτό προκύπτει διότι «δεν εξηγείται πως έχουμε τόσα κρούσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ». Άρα λοιπόν είναι κατανοητό ότι το προσεχές μέλλον είναι αναμενόμενο. Ξανά όλα από την αρχή.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς αναμένει να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική.

    «Το να πάρει διαστάσεις πανδημίας η ευλογιά των πιθήκων, είναι ένα σενάριο που δεν πρέπει να το αποκλείσουμε», ανέφερε ο Γιάννης Τούντας ομότιμος καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ζήτησε την επαναφορά της χρήσης μάσκας στην χώρα μας.

    Ως χθες Σάββατο, αναφέρθηκαν 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός, διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι θα δώσει περαιτέρω οδηγίες και συστάσεις τις επόμενες ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

    «Οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η μετάδοση μεταξύ ανθρώπων γίνεται όταν υπάρχει στενή επαφή με ασυμπτωματικούς μολυσμένους ανθρώπους», επισήμανε ο ΠΟΥ.

    Το Βέλγιο επαναφέρει την καραντίνα

    Ήδη, το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που εισήγαγε υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για την ευλογιά των πιθήκων.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Daily Mail», όσοι προσβληθούν από τον ιό, θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνονται για τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσαν οι βελγικές υγειονομικές Αρχές, μετά την καταγραφή τριών κρουσμάτων στη χώρα.

    Τα κρούσματα, το πρώτο από τα οποία καταγράφηκε την Παρασκευή (20/05), συνδέονται με ένα φεστιβάλ στην πόλη-λιμάνι της Αμβέρσας

    Επαναφορά της χρήσης μάσκας στη Νέα Υόρκη

    Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς άρχισαν ήδη να ενθαρρύνουν ξανά τους πολίτες να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, μόλις λίγο διάστημα αφότου οι κάτοικοι είχαν αρχίσει να επανέρχονται σε μια κανονικότητα.

    «Οι μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από την ευλογιά των πιθήκων, καθώς και από άλλους ιούς που κυκλοφορούν στη Νέα Υόρκη, όπως της COVID-19. Το Τμήμα συνεχίζει να προτείνει μάσκες σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους. Στο πλαίσιο της προφύλαξης, κάθε Νεοϋορκέζος που εμφανίζει ασθένεια παρόμοια με γρίπη με πρήξιμο των λεμφαδένων και εξανθήματα στο πρόσωπο και το σώμα θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης», γράφει δελτίο Τύπου του τμήματος Υγείας της Νέας Υόρκης.

    Στην Ελλάδα

    Θέμα χρόνου ήταν και η Ελλάδα να πάρει μέρος στο νέο σκηνικό τρόμου που δημιουργείται αφού από το Σάββατο και στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας, μετά την εμφάνιση του πρώτου ύποπτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων.

    Πρόκειται για έναν 29χρονο Βρετανό, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα με C-130 από την Κεφαλλονιά, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ειδικό θάλαμο στο Αττικό νοσοκομείο.

    Το περιστατικό αναλαμβάνει ποιος άλλος; Ο “ειδικός” με τις γεμάτες από επιχορηγήσεις, γιατρός Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με την αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.

    Αντιλαμβάνεστε λοιπόν οτι βρισκόμαστε μπροστά σε αισχρές προπαρασκευαστικές ετοιμασίες για νέο μάντρωμα αφού οι “ειδικοί” βγήκαν από τα λαγούμια τους και άρχισαν να μιλούν για “πολλά κρούσματα” στην Ελλάδα.

    Ήδη έχουμε κραυγές στην ΕΡΤ ότι «θα έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα της ‘ευλογιάς των πιθήκων’ στο άμεσο μέλλον και επιπλέον σε αυτή την ασθένεια έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς»

    Πως μεταδίδεται ο ιός και τι συμπτώματα έχει

    Όλα τα παραπάνω αφορούν μια ασθένεια που έχει τα συμπτώματα ενός ήπιου κρυολογήματος. Δεν τα λέμε εμείς αλλά οι διεθνείς επιστημονικές αναφορές.

    Η περίοδος επώασης είναι συνήθως 5-21 ημέρες και ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω του αναπνευστικού συστήματος κατόπιν εισπνοής μεγάλου μεγέθους σταγονιδίων και μέσω επαφής με δερματικές βλάβες πάσχοντος ή μολυσμένα υλικά (π.χ. κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες που έχει χρησιμοποιήσει ασθενής), σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του ΕΚΠΑ.

    Αρχικά εμφανίζεται με τη μορφή κηλίδων και βλατίδων, οι οποίες εξελίσσονται σε μικρές φυσαλίδες, φλύκταινες και έπειτα σε εφελκίδες που τελικά υποχωρούν.
    Η νόσος εκδηλώνεται με πυρετό, κεφαλαλγία, μυαλγίες, λεμφαδενοπάθεια και εξάνθημα, το οποίο συνήθως ξεκινάει από την κεφαλή και επεκτείνεται στον κορμό, ενώ συμπεριλαμβάνει και παλάμες-πέλματα.

    Το εξάνθημα αρχικά εμφανίζεται με τη μορφή κηλίδων και βλατίδων, οι οποίες εξελίσσονται σε μικρές φυσαλίδες, φλύκταινες και έπειτα σε εφελκίδες που τελικά υποχωρούν. Το εξάνθημα αυτό μερικές φορές συγχέεται με το εξάνθημα της ανεμευλογιάς. Η νόσος διαρκεί συνήθως 2-4 εβδομάδες και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αυτοπεριοριζόμενη. Η διάγνωση γίνεται με: απομόνωση του ιού σε καλλιέργεια, ανίχνευση του DNA του ιού με PCR σε κλινικό δείγμα ή ανίχνευση παρουσίας orthopox-ιού σε ιστούς με ανοσοϊστοχημικές μεθόδους.

    Ετοιμαστείτε λοιπόν για νέο μάντρωμα και νέες απαγορεύσεις για το τίποτα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Εδώ θα χουμε τα λοκ νταουν για το κλίμα και για τα πετρέλαια, μόνα ζυγά καθημερινές, τηλεργασιες και απαγόρευση Κυριακές, δεν χρειάζεται ιός.
      Η Ευρώπη ειναι φαλημέντο

    2. Μου έχει πει πολλή παλαιός γιατρός σήμερα δεν υπάρχει οποιαδήποτε ασθένεια περάσουμε πολλές εκ αυτών της φέρουμε από την ώρα της σύλληψης πεζει ρόλο το που θα βρεθούμε σε τη κατάσταση είναι ο οργανισμός μας πολλά,είχε ονομάσει τον καρκίνο ίωση όταν οι άλλη έλεγαν φοβερή αρρώστια αγιατρευτη είχε πει ότι υπάρχουν ασθένειες που της θεραπευτή η χημική ιατρική και άλλες η ομοιοπαθητικη για μια ασθενεί είχε πει μόνο ότι έχει αφήσει ο θεός για τους ιερείς αλλά κανένας η δεν γνωρίζει η δεν κάθετε να διαβάσει κλπ δεν την ονομάζω για των καρκίνο είχε πει είναι προσωπική επιλογή με τον ασθενή η θεραπεία άλλος δεν θέλει άλλος θέλει όταν έλεγε που θα βρεθούμε εννοούσε μια ασθένεια πχ που εκομαπτετε στο κλίμα Ελλάδας και δεν υπάρχει Αφρική εσύ λόγο αλλαγή κλίματος μπορεί να την εκολαψρις εκεί και να γεμίσεις τοπικό πληθυσμό τη γίνετε όμως θα τον κλίσεις σε μικρή εμβέλεια όχι μεγάλη διότι μερικές δικές μας ασθένειες εδώ δύσκολα να εξελιχθούν εκεί πχ 1771 κωσταντινουπολη ευλογια ήταν πέρασμα μεγάλο πληθυσμών είχε πρόβλημα κλπ μπορεί να της φέρουμε της ασθένειες από την ώρα της σύλληψης δεν σημενει όμως ότι θα νοσισουμε από όλες αυτές στην ζωή μας

    3. Μην τρελαθούμε τώρα όλα αυτά τα σιπτωματα ασθενιων δεν οφείλονται στο εμβόλιο κοροναιος ,,,,,είναι όλες ασθένειες μεταναστευτικου πληθυσμού συνεργείων που αλλάζουν ταχτικα προσωπικό για χαμηλό εργατικό ιδικά αλλοδαπών όχι εγχώριων ,,,,θέλει προσοχή σαν θέμα μην εξαπλωθεί και ιδικά σε χώρες εμπόλεμης ζώνης πχ καταφύγια κλπ μπορεί να επωάζουν μερικές από αυτές της ασθένειες πχ έχω ακούσει ότι Σιφιλη μπορεί να κλίσεις και παραλία αν δεν βάλεις την πετσέτα κάτω μπορεί να έχει καθίσει πχ ασθενής πριν από εσένα πολλά πρέπει να προσέχουμε όχι εμείς περισσότερο τα παιδιά

    4. πανε για αλλες μιζες τα λαμογια της συμμοριας

    5. υπήρχε απο το 1970 και τυχαία ξαναεκδηλωθηκε τώρα έπειτα απο το τηλεφώνημα του GATES
      στον SOROS ,
      το οποίο υπέπεσε στους ευαίσθητους και πάντα ετοιμοπόλεμους κοριούς του Κοντολεων και σας τους παρουσιάζει
      – κατ’αποκλειστικοτητα το MAKEΛΕΙΟ –

      – BILL GATES –
      “Αφεντικό, τι λέει εκεί στη κόλαση? πως περνάτε?”

      – GEORGE SOROS –
      “ρουτίνα…. βασικά μαλακιστηκε το θέμα με τον BORIS και τα κορονοπαρτι του στη D. STREET
      και για να γλυτώσω τον τρόμπα,
      αναγκάστηκα να σφυρίξω το τέλος της Πανδημίας στο UK.
      Η συνέχεια γνωστή —ζηλεψαν όλοι και άφησαν τα γκοιμ λάσκα…. ”

      – BILL GATES –
      “ΝΑΙ ΡΕ ΠΟ### Γ****κε ΤΟ ΘΈΜΑ αλλά και μεις τι κάνουμε ρε αφεντικό νομίζεις μπρίκια κολλάμε!!!????. Θες να σου αμολήσω τίποτα καλό που’χω ???
      Πρώτο πράγμα πάντα – με ξέρεις δεν ειμαι τζαμπατζης! . απο πανούκλα, πανωλη, μέχρι ότι αγαπά η μαύρη ψυχή σου…. ”

      – GEORGE SOROS-

      “οχι ρε άχρηστε !! αυτά τα κρατάμε για τους μεγάλους εορτασμούς και τις επετείους, μη τα τα σπαταλάς για μ****ιες!!
      Να σου πω. Αυτοί στο εργοστάσιο Αζοφασταλ τι κάναν τόσο καιρό μαλακιζονταν? ”

      – BILL GATES-

      ” ΕΛΑ ΡΕ ΑΦΕΝΤΙΚΌ! ΚΑΛΆ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΘΎΜΙΣΕΣ!ΤΟ ΚΑΝΟΝΊΖΩ!
      ΆΣΤΟ ΠΆΝΩ ΜΟΥ!!! ”

      (αναμνηστική πανδημία λέγεται!

      έτσι για να μην ξεσυνηθιζουμε!😂)

    6. ΚΥΕΡΙΑΚΟ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ

    7. Παναγής Γαλιατσάτος:«αναρωτιόμαστε, γιατί δεν εξηγείται πως έχουμε τόσα κρούσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ».

      Υ.γ. Για να παψετε να αναρωτιεστε, θα σου εξηγησω εγω! Λοιπον! Εχετε τοσα κρουσματα, γιατι κουβαλησατε σε Ευρωπη και ΗΠΑ, φουρνιες Λαθρομεταναστων(ΣτΕ), με λοιμωδη μεταδοτικα νοσηματα! Απλο! Γκεγκε;

    8. Αγαπητοί Φίλοι,
      Εδώ Βλέπουμε Άλλο Ένα Χαρακτηριστικό Παράδειγμα της Ανθελληνικής Διακυβερήσης του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αναρχοκομμουνιστών. Η Πλήρης Διάλυση της Υγείας Έγινε ΜΟΝΟ Επί Ημερών Αριστερής Διακυβέρνησης.
      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Έχει Εντελώς Διαφορετική Προσέγγιση. Η ΝΔ Παραδοσιακά Φρόντισε το ΕΣΥ Επιλέγοντας τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ στις Θέσεις Κλειδιά του Χώρου.
      Ο Αθανάσιος ο Πλεύρης Έχει Ήδη Αρχίσει να Κάνει Φιλότιμες Προσπάθειες για την Ριζική Αναδιοργάνωση του Χώρου και Σύντομα θα Δούμε Αποτελέσματα Τόσο στα Νοσοκομεία Όσο και στα Κ.Υ. της Πατρίδας μας. Οι Καινούργιοι Διοικητές Ουδεμία Ευθύνη Έχουν για την Αθλιότητα της Υγείας και την Καταστροφή που Έκαναν οι Προηγούμενοι.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

      1. Κρίμα ρέ κακαμοίρη καί σέ εἶχα γιά ἡθικόν καί ἀδέκαστον,

    9. Βγες από το καβούκι σου κορόιδο ραγιά Νεοέλληνα! Κάνε τα πάντα χωρίς τεστ και χωρίς μάσκα! 2 χρόνια σε βασανίζουν και δε βγάζεις άχνα…

    10. Έχει καταντήσει αηδία, βαρετό, πανηλίθιο. Όποιος φοβάται είναι βλάκας, έλεος πια με την κάθε κοτσάνα που βγάζουν για να σκουπίζονται και με χρυσό κωλόχαρτο οι νεοταξίτες. Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα απο την καύλα των άπληστων. Πάντα υπήρχαν ασθένειες και πάντα άρμεγαν τους ασθενείς, αλλά δεν μας τα έκαναν τσουρέκια με πανδημίες και μπούρδες.

    11. Φραγκα γιοκ=Μαντρωμα γιοκ! Απλη εξισωση!
      Επι κορωναιου επεσε το δανεικο πακετακι για….lockdown! Τωρα ευτυχως η δυστυχως δεν μας παιρνει με δεδομενη και τη σημερινη ακριβεια!
      Εξ αλλου ειναι και καλοκαιρι και πρεπει να δουλεψει η……βαρια μας βιομηχανια απροσκοπτα!

    12. ο ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΗΣ σχιστοματης ο λιγδομακας πλενεται;;;
      7παιδια απο 4 μυρια κ από 3; το μπανιαρισμενο ζεύγος.

    13. Και το σόου συνεχίζεται. Σιγά μην ακύρωναν όλα τα χουντομέτρα. Για λίγο μόνο και τα κεφάλια μετά πάλι μέσα.

    14. πανε για αλλες οικονομισιες τα λαμογια πρεπει ολοι οι λαοι να ξυπνησουμε και να παρουμε τα οπλα ανα χειρας και να ξεκαθαριζουμε τα παρασιτα

    Comments are closed.