ΆΓΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΌΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

    Κοινοποίηση:
    oxia simitis

    Επι πρωθυπουργίας του όλο το Αιγαίο έγινε μια γκρίζα ζώνη!

    Έσκυψε το κεφάλι σε Τούρκους Γερμανούς και Αμερικάνους και δεν υπήρχε ουτε μια μέρα στα 7 περίπου χρόνια που κυβέρνησε που να νιώθαμε περήφανοι για αυτόν.
    Ο Κώστας Σημίτης ίσως υπήρξε ο πιο μισητός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.
    Τωρα που ακομα και ο Αλέξης Τσιπρας κατεβάζει τους τόνους της κριτικής μετά τις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις, ο Κώστας Σημίτης βγαίνει μπροστά και ξύνει παλιές πληγές.

    Ο πρωθυπουργός της προδοσίας των Ιμίων, του Οτσαλάν, της εθνικής μας κυριαρχίας, του Δουβλίνο 2, ο πρωθυπουργός που αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο θυμήθηκε να το παίζει καμπόσος.

    Νέες πολιτικές φωτιές αναμένεται να ανάψει άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε Σαββατιάτικη πολιτική εφημερίδα. Με αυτό εξαπολύει επίθεση στον Κώστα Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι αυτός “φταίει για όλα” όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά μιλώντας για ευκαιρία που χάθηκε το 2004 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η επίθεση συμπίπτει με μια συγκυρία όχι μόνο κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και κατά την οποία το όνομα του Κ. Καραμανλή “συζητείται” για την Προεδρία της Δημοκρατίας…

    Το σχόλιο μας
    Βγάλε τον σκασμό σου πονηρή Οχιά της Ελληνικής πολιτικής ζωής.
    Θα έπρεπε να εισαι μαζι με τον Άκη και να του κάνεις παρέα.

    Αναλυτικά 

    Σκληρή επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπολύει μέσω άρθρου του ο  πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατηγορώντας τον πολιτικό του αντίπαλο και διάδοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο για «χαμένες ευκαιρίες» και επικρίνοντας τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004 για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Κώστας Σημίτης καταλογίζει σε αυτόν τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

    Αφού πρώτα αναδεικνύει την «στρατηγική του Ελσίνκι» για τα ελληνοτουρκικά και τις βασικές επιδιώξεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Σημίτης σημειώνει πως η ελληνική αντιπροσωπία απέρριψε άμεσα το πρώτο κείμενο της Συνόδου – το οποίο απείχε πολύ από τις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι ο ίδιος στις 10 Δεκεμβρίου του 1999 δήλωσε στους εταίρους πως αδυνατεί να συναινέσει στην υποψηφιότητα της Τουρκίας, εάν δεν αντιμετωπιστεί θετικά και η υποψηφιότητα της Κύπρου.

    Μάλιστα, θυμίζει ότι μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, το συμβούλιο διεκόπη. Στη συνέχεια, εξιστορεί το δρόμο μέχρι την απόφαση του Ελσίνκι, η οποία, όπως τονίζει, εξόργισε την Τουρκία.

    «Για αυτό και ο κ. Σολάνα μετέβη αμέσως στην Άγκυρα για να καθησυχάσει την τουρκική ηγεσία, το οποίο και πέτυχε» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός, και συμπληρώνει: «Η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με 10 άλλες χώρες την 1η Μαΐου 2004. Η υπογραφή της Συνθήκες Προσχώρησης έγινε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 όταν η Ελλάδα προήδρευε του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    «Το 2004, όταν πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την απόφαση του Ελσίνκι, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για να αποφασιστεί η έναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία, την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο νέος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής» γράφει ο κ. Σημίτης, και συμπληρώνει:

    «Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αποφασίστηκε η εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας παρ΄ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της με την Ελλάδα, όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση, αν και είχε τη δυνατότητα, δεν πρόβαλε την ένσταση για την έλλειψη ανταπόκρισης της Τουρκίας στον όρο που είχε τεθεί στο Ελσίνκι -και αφορούσε την ύπαρξη διαφορών σχετικά με την έκταση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, επεσήμανε, ότι “οι ασφυκτικοί χρονικοί περιορισμοί δεν βοηθούν”.

    Απεδέχθη έτσι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές ως προς τα όρια των υφαλοκρηπίδων και αιγιαλίτιδων ζωνών τους. Ίσως σήμερα, με την εμπειρία των εξελίξεων στην Τουρκία προβληθεί το επιχείρημα ότι ο Ερντογάν δεν θα δεχόταν ποτέ την παραπομπή των υφισταμένων διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αδιαφορώντας για την ένταξη της Τουρκίας.

    Όμως το 2004, ο Ερντογάν δεν υποστήριζε ακόμη τις απόψεις για μια Τουρκία διάδοχο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία έχει δικαιώματα σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Τις απόψεις του αυτές πρόβαλε αργότερα, ιδίως μετά το 2016, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του. Το 2004, επιθυμούσε ιδιαίτερα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Στη συνέχεια του άρθρου του, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως μετά τη συμφωνία του Ελσίνκι αναπτύχθηκε μια δυναμική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, «αποτέλεσμα της οποίας ήταν και οι αλλεπάλληλες διερευνητικές συνομιλίες για την αντιμετώπιση των υφισταμένων διαφορών».

    «Αλλά και στις συζητήσεις αυτές η τότε νέα ελληνική κυβέρνηση τελικά δεν έδωσε συνέχεια» τονίζει ο κ. Σημίτης, συνεχίζοντας: «Το αποτέλεσμα της στάσης του 2004 είναι οι σημερινές απειλές και οι εκβιασμοί της Τουρκίας».

    «Συμπληρωματικά πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, η προσφυγή στη Χάγη δεν αποκλείει ούτε την ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, ούτε την πραγματοποίηση διερευνητικών συνομιλιών για την αντιμετώπιση των μεταξύ τους προβλημάτων. Είναι ένα μέσο για την ειρηνική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών», καταλήγει.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Η αλήθεια είναι ότι οι δικοί μας νόμιζαν πως με καραγκιοζιλίκια, χτυπήματα στην πλάτη και υποκλίσεις αντιμετωπίζεται το θηρίο που λέγεται Τουρκία. Ο ένας με τις κουμπαριές, ο άλλος ρίχνοντας ζεμπεκιές μπροστά στον Τούρκο κι ένας ακόμα με τον “φίλε Αχμέτ”. Η Ελλάδα έπρεπε να είναι σοβαρή, αυστηρή και να διδαχτεί απ’ το Ισραήλ. Να βάλει μπροστά Έλληνες επιστήμονες και να φτιάξει συστήματα για πόλεμο που όμως θα υπηρετούσαν την ειρήνη. Αντ’ αυτού έτρωγαν τα σωθικά της φιμώνοντας κάθε πρωτοβουλία επιστημόνων προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλύτερα λίγες ακριβές παραγγελίες από έξω παρά δική μας φτηνή μαζική παραγωγή. Τώρα; Τώρα σαν τις μωρές παρθένες επικαλούνται ένα διεθνές δίκαιο το οποίο καταπατούν οι πάντες, κορδώνονται από μια τυπική δήλωση των Ευρωπαίων, παριστάνοντας την καμηλοπάρδαλη με το κεφάλι χωμένο μέσα στα χοτ σποτς και υπηρετώντας με πάθος τους λαθρομετανάστες. Μακάρι να την πλήρωναν οι υπεύθυνοι και μάλιστα πολύ σκληρά. Δυστυχώς θα την πληρώσει για άλλη μια φορά ο Ελληνικός λαός.

    2. ΡΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΛΙΕΣ ΑΥΓΟΕΙΔΕΣ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΡΥΟΚ@ΛΗ κα ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΠΑΛΙ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΧΙΑ ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΠΑΓΚΑΛΟ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ Ο ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΚΟΣΤΙΖΕ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 0,50 € (175 ΔΡΑΧΜΕΣ).ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ.

    3. Ξέχασες την εθνική του ιδιότητα, εβραϊκή Οχιά! Όσο για πολιτική, μάλλον δεν έχει καμία σχέση αυτό το ανθελληνικό σκουπίδι, όπως και όλοι οι ομοεθνείς του…..;;;;;;

    4. Θα ήμασταν καλύτερα αν ψωφούσε ο Ααρών Αβουρί.
      Μόνο ζημιά έχει κάνει στην Πατρίδα μας. Δεν υπήρξε χειρότερος πρωθυπουργός στην ιστορία μας. Αποτέλεσε δε τον βασικό παράγοντα για όλα τα δεινά που συσσωρεύτηκαν πάνω μας, τις συνέπειες των οποίων αδυνατούν οι περισσότεροι σήμερα να καταλάβουν πλήρως και θα τις βιώνουν οι Έλληνες στο μέλλον για πάντα.
      Δεν παθαίνει και κανένα εγκεφαλικό να ησυχάσουμε από αυτόν τον σατανά…

    5. ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ , ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ , ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ , ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ Η ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ κ.λ.π. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΗ . .

    6. Η οχιά είναι φίδι μέ ισχυρό δηλητήριο.Η βασιλική κόμπρα πού δείχνει η φωτογραφία είναι από τά
      φοβερότερα δηλητηριώδη φίδια τού κόσμου.Μία τετοια κόμπρα είναι ο πυγμαίος εβραίος ο
      Ραββίνος Ααρών Αβούρι ό επικαλούμενος Κώστας Σημίτης.Αυτό τό βρώμικο καθίκι είναι ο μέ-
      γιστος ολετήρας τής Ελλάδας.Κατάργησε τήν Δραχμή τό ποιό αρχαίο νόμισμα τού κόσμου καί
      έφερε τό ευρώ.Από αυτή τήν ημέρα άρχισε η καταστροφή τής ελληνικής οικονομίας.Ο εβραίος
      έκανε τά Ιμια τούρκικα.Μέ απύθμενο θράσος τόλμησε τό λάθαρμα νά κάνει αυτή τήν προδοτική
      δήλωση.”Ευχαριστώ τήν κυβέρνηση τών Ηνωμένων Πολιτειών”.Αντί νά τόν έχουν καταδικάσει είς
      θάνατον λόγω εσχάτης προδοσίας τού δίνει τό ελληνικό κράτος γερή σύνταξη.
      Γιάννης Λάκων

    7. Ποιος τον χέζει αυτόν.Άλλος είναι από πίσω.
      Κάποιος χοντρός βαρώνος των ΜΜΕ που ήθελε να κάψει αυτό το χαρτί για να προωθήσει δικό του.

    Comments are closed.