Επιμένει στο αφήγημα η Παγώνη: «Δεν είναι ντροπή να φοράμε μάσκα επειδή δεν φοράει κανείς»

Κοινοποίηση:
ΠΑΓΩΝΗ

Για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια μίλησε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν προκαλέσει ανησυχία. Εκτός όμως από τον σχολιασμό της αύξησης των κρουσμάτων, η κυρία Παγώνη έδωσε και διευκρινίσεις για την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Πάνω από 60 ετών όποιος έχει υποκείμενα νοσήματα να κάνει το εμβόλιο. Από 70 και άνω γενικά είναι καλό να κάνει το εμβόλιο. Από 30- 59 ετών, δεν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει. Υπάρχει και η ομάδα που έχει κάνει και την τρίτη δόση και νόσησε, εκείνοι δε χρειάζεται να κάνουν καμία δόση, όποιας ηλικίας και αν είναι, ακόμα και αν έχουν υποκείμενο νόσημα, γιατί είναι σαν να έχουν κάνει την 4η δόση», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Για την αύξηση των κρουσμάτων ξεκαθάρισε πως, «οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι αυτές που κάνουν ένα διήμερο 39-40 πυρετό. Αυτός ο πυρετός εξασθενεί τον οργανισμό και αμέσως επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με το νοσοκομείο. Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, μένουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Έχουμε το αντιικό φάρμακο που μπορεί να το πάρει κανείς μετά από οδηγίες γιατρού οποίος θα το γράψει, και πρέπει να το πάρεις στις 3-5 μέρες, μετά δεν μπορείς να το πάρεις».

 «Μας φοβίζει να μην υποτροπιάσουν οι ασθενείς και αυξηθούν οι θάνατοι. Δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα μετά. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει να πάρει άδεια 2,5 χρόνια. Εάν έχεις αντισώματα πολλά και φοράς και τη μάσκα, προφυλάσσεσαι να μην νοσήσεις. Δεν είναι ντροπή να φοράμε μάσκα, επειδή “δεν φοράει κανείς μάσκα”», πρόσθεσε.
Για το θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, η κ. Παγώνη τόνισε πως, «Τα νοσοκομεία θέλουν χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και φυσικά σωστή διαχείριση από την διοίκηση του εκάστοτε νοσοκομείου».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Παγώνη…..καιρός να κάνεις face lifting,η μουτσουναρα σου αρχισε να σουφρωνη και φενεσε σαν κωλογρια κανε κατι μπας και το προσεξει κανα λαθροπηθυκας

  2. Εσύ να φοράς μάσκα για να μην τρομάζεις τον κόσμο.

  3. Αυτοί ήθελαν ο κόσμος να εκπαιδευτεί από μόνος του να φοράει μάσκα,χωρίς να είναι υποχρεωτικό. Κλασσικά απέτυχαν.

  4. Η ντροπή είναι που κυκλοφορείς εσύ ακόμα ελεύθερη.

  5. Πώς τολμάει καί βγαίνει έξω μέ αυτή τή μούρη τό έκτρωμα.
    Γιάννης Λάκων

  6. Σιγουρα η κερία οταν παει σε πλαζ γυμνιστών θα φοράει μασκα η οταν κανει μπανιο στη θαλασσα επισης…

  7. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ 40ΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ. Η ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΩΣΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΛΛΗΣΑ, ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΙ ΑΥΤΟ. Ο ΑΛΛΟΣ ΕΜΑΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕ 39 40 ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΑΓΚΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ‘Η ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΜΑΖΙ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ. ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ 40 ΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ? ΑΝ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΕΜΒΟΛΙΑ.

  8. ούτε το να είστε στα 4 όπως η παγώνη, είναι ντροπή ! ΛοΛ αυτό ξέχασε να το πει

  9. Σκότωσαν τον πίθηκο τις προάλλες και αμέσως διαμαρτυρία για τον πίθηκο ναι μεν έχουν δίκιο όμως που άφησαν αυτή έξω από το κλουβί κανείς δεν διαμαρτύρετε . Μα πότε αυτό το κράτος που ακούει στο όνομα Ελλάδα θα κάνει κάτι σωστό κάτι χρήσιμο για τις επόμενες γενιές ; Νιάσου Ελλαδίτσα μου και λίγο τα παιδιά σου βγες ένας κάποιος από τον λαό και καθαρισέ τους όλους αυτούς και τότε άγαλμα αδριάντα. Εκεί στην Αθήνα ως πότε θα ζείτε κάτω από αυτό το ζυγό ; Κάλλιο μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή !!!! Η φυλακή πάντα η ίδια ήταν και είναι ,και αν αυτά για τα οποία πολέμησαν οι πρόγωνοί μας για τους άρχοντες αυτού του τόπου στο βωμό του χρήματος δεν ήταν τίποτα για εμάς το αίμα εκείνο που χάθηκε για να υπάρχουμε εμείς σήμερα είναι ιερό και όσιο σηκωθείτε από τους καναπέδες μας σκοτώνουν ξυπνήστε !!!

  10. που να φορέσεις σάβανο και σύντομα μωρή πατσαβούρα

Comments are closed.