[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ] ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ Η ΡΩΣΙΑ – “ΒΡΟΧΗ” ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ! [ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    fuel-protest-kazakhstan-03-rt-llr-220104_1641332505222_hpEmbed_16x9_992

    Ανανέωση – ώρα 12:45

    Στο Καζακστάν έχουν φτάσει πλέον αρκετές ειρηνευτικές δυνάμεις, ώστε να επαναφέρουν την τάξη, μετά τις σκηνές φρίκης που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO), ο οποίος αποτελείται από έξι πρώην σοβιετικά κράτη, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, δήλωσε την Πέμπτη ότι στέλνει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καζακστάν και ότι ήδη οι πρώτες έφτασαν στη χώρα.

    «Αυτή τη στιγμή, το ρωσικό τμήμα του ειρηνευτικού σώματος μεταφέρεται στο έδαφος του Καζακστάν από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις. Οι πρώτες μονάδες των δυνάμεων έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούν τα καθήκοντά τους», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τον CSTO, οι δυνάμεις θα φρουρούν στρατιωτικές βάσεις και θα βοηθούν την αστυνομία στον περιορισμό των ταραχών. Γνωστοποιείται επίσης ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις περιλαμβάνουν αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

    Νεκροί και τραυματίες – Βρέθηκε και αποκεφαλισμένο πτώμα

    Αργά το βράδυ της Τετάρτης, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αλμάτι του Καζακστάν καθώς προσπάθησαν να εισβάλουν στο αρχηγείο της αστυνομίας.

    «Μια απόπειρα εισβολής στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Αλμάτι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεκάδες δράστες εξοντώθηκαν», ανέφεραν συγκεκριμένα οι Αρχές.

    Επίσης, πυροβολισμοί έπεσαν στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι νωρίς την Πέμπτη, ενώ τουλάχιστον 50 οχήματα του στρατού είχαν περικυκλώσει πάνω από 200 άτομα.

    Παράλληλα, οι εχθροπραξίες στην πόλη Αλμάτι στοίχισαν τη ζωή σε 12 αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ενώ άλλοι 353 τραυματίστηκαν, μετέδωσε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Khabar 24.

     

    Μάλιστα, το πτώμα ενός εκ των 12 νεκρών βρέθηκε αποκεφαλισμένο, αποδεικνύοντας τον τρομοκρατικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων στο Αλμάτι.

    «Τρομοκράτες περικυκλώνουν δύο μεγάλα νοσοκομεία στο Αλμάτι»

    Ένοπλοι έχουν περικυκλώσει δύο μεγάλα νοσοκομεία στο Αλμάτι και δεν αφήνουν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό να μπουν μέσα, μετέδωσε την Πέμπτη ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός του Καζακστάν.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι κάτοικοι του Αλμάτι ενημερώθηκαν για μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλμάτι κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεοπτικής εκπομπής και τους συνιστάται να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλή μέρη και να μην στέκονται κοντά σε παράθυρα.

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–
    Αρχικό κείμενο

    Συνεχίζεται η εξέγερση στο Καζακστάν και με τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρόεδρος της χώρας Τοκάγεφ ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας, ενώ διέταξε το Στρατό της χώρας να επέμβει.

    Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ ανακοίνωσε σήμερα πως διέταξε τον στρατό να επέμβει για να αποκατασταθεί η τάξη και να τερματιστούν οι ταραχές που άρχισαν με αφορμή την αύξηση της λιανικής τιμής της ενέργειας αλλά μοιάζουν να μετατράπηκαν πολύ γρήγορα σε εξέγερση.

    «Συμμορίες τρομοκρατών»

    «Συμμορίες τρομοκρατών» ενεπλάκησαν σε μάχη με αλεξιπτωτιστές στην Αλμάτι, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με τον οποίο το Καζακστάν δεν είναι απλά αντιμέτωπο με μια «απειλή» αλλά με κίνδυνο κατάλυσης «του κράτους».

    Βίντεο με πολίτες να συλλαμβάνουν στρατιώτες

     

    Τη βοήθεια της Ρωσίας ζητά ο πρόεδρος Τοκάγεφ

    Τη βοήθεια της Ρωσίας και των συμμάχων της ζήτησε απόψε ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ για να αντιμετωπίσει την «τρομοκρατική απειλή» στη χώρα του, όπως την χαρακτήρισε.

    Ο κ. Τοκάγεφ ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τον Οργανισμό του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), θεσμό στον οποίο συμμετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

    «Κάλεσα σήμερα τους αρχηγούς κρατών της CSTO να βοηθήσουν το Καζακστάν να νικήσει την τρομοκρατική απειλή» είπε, ισχυριζόμενος ότι «συμμορίες τρομοκρατών» που «εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό» υποκινούν τις διαδηλώσεις.

    Αυτό ήταν το δεύτερο τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου μέσα σε λίγες ώρες, καθώς η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες ταραχές που έχει βιώσει εδώ και μία δεκαετία, με αφορμή την αύξηση της τιμής του υγραερίου.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΟΣΣΑ, ο αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, επιβεβαίωσε πως θα αναπτυχθεί «ειρηνευτική αποστολή» στο Καζακστάν κατόπιν αιτήματος του Αλμάτι.

    «Έπειτα από αίτημα του προέδρου του Καζακστάν Τοκάγεφ και μπροστά στην απειλή για την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία της Δημοκρατίας του Καζακστάν που προκλήθηκε, μεταξύ άλλων, από εξωτερική παρέμβαση, η Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας, αποφάσισε να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις της στο Καζακστάν», έγραψε ο Πασινιάν σε ανάρτησή του στο Facebook.

    Οι δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν στο Καζακστάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

     

    Ακυρώθηκαν αεροπορικές πτήσεις

    Ο Ερσάν Μπαμπακουμάροφ, αντιδήμαρχος της Αλμάτι, ανακοίνωσε ότι η κατάληψη του αεροδρομίου της πόλης τερματίστηκε.

    Αρκετές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις προς και από την πόλη μετά την κατάληψή του από πλήθος ανθρώπων χθες Τετάρτη.

    Σε αρκετά κανάλια στην πλατφόρμα Telegram έχουν αναρτηθεί βίντεο που απαθανατίζουν επιχειρήσεις του στρατού εναντίον διαδηλωτών, ορισμένα στην Αλμάτι. Στα βίντεο ακούγονται πυρά και ουρλιαχτά.

     

    Οκτώ νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες

    Πριν από τις ανακοινώσεις του προέδρου Τοκάγεφ, το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τους θανάτους οκτώ αστυνομικών και ανδρών της Εθνοφρουράς και τους τραυματισμούς άλλων 317. Δεν έδωσε απολογισμό θυμάτων μεταξύ των διαδηλωτών· υπάρχουν πληροφορίες για χιλιάδες τραυματίες.

     

    Όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους

    Όλοι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στο Καζακστάν ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους εν μέσω αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και διακοπών στο διαδίκτυο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Khabar 24 επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας της χώρας Olzhas Ramazanov.

    ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, ΟΗΕ

    Η προεδρία των ΗΠΑ κάλεσε χθες τις αρχές του Καζακστάν να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» και εξέφρασε την ευχή οι διαδηλώσεις να είναι «ειρηνικές», με την εκπρόσωπό της Τζεν Ψάκι να διαψεύδει κατηγορηματικά τις «ψευδείς κατηγορίες της Ρωσίας» περί αμερικανικής υποκίνησης των διαδηλώσεων που συγκλόνισαν τη χώρα. «Αυτό είναι απόλυτα ψευδές» και εντάσσεται στη «ρωσική στρατηγική παραπληροφόρησης», επέμεινε. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις ανέφερε πως η Ουάσινγκτον «καταδικάζει τις βίαιες ενέργειες και την καταστροφή περιουσιών και καλεί σε αυτοσυγκράτηση τόσο τις αρχές όσο και τους διαδηλωτές».

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε να αποκατασταθεί η ηρεμία.

    Η Ρωσία κάλεσε να υπάρξει ειρηνική επίλυση της κρίσης «εντός του πλαισίου του Συντάγματος και των νόμων και μέσω διαλόγου και όχι μέσω ταραχών στους δρόμους».

    Ο ΟΗΕ «παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση», σημείωσε χθες ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, προσθέτοντας πως είναι «πολύ σημαντικό (…) οι πάντες να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να απόσχουν από τη βία και να προωθήσουν τον διάλογο».

    Ο μεγαλύτερος παραγωγός ουρανίου και οι υδρογονάνθρακες

    Το βλέμμα των μεγάλων δυνάμεων βρίσκεται στραμμένο στο Καζακστάν καθώς η χώρα της Ασίας διαθέτει σχεδόν το μισό της παγκόσμιας προσφοράς ουρανίου και κατατάσσεται πρώτο στην παγκόσμια παραγωγή ουρανίου.

    Οι πέντε κορυφαίες χώρες παραγωγής ουρανίου στον κόσμο είναι το Καζακστάν, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ναμίμπια και ο Νίγηρας, οι οποίες προσφέρουν τη συντριπτική πλειονότητα αυτής της παραγωγής.

    Το Καζακστάν είναι επίσης εξαγωγέας καθαρής ενέργειας καθώς διαθέτει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και ουρανίου.

    Και κατέχει εξέχουσα γεωστρατηγική θέση καθώς η Ρωσία το θεωρεί ανάχωμα έναντι της Κίνας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    36 Σχόλια

    1. Διαβάζω τα σχόλια και γελάω! Απο την μια όλοι οι Ρωσολαγνοι μας λένε ότι πλέον η Αμερική είναι διαλυμένη δεν έχει δύναμη και κάνεις δεν την υπολογίζει πια. Οπότε ειδικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα απέναντι στον πρώην καγκεμπιτης Βλαδίμηρο και στην Ρωσία. Και απο την αλλη για το παραμικρό που συμβαίνει στον πλανήτη σπο πίσω πάντα κρύβονται οι ΗΠΑ και είναι αυτοί που κινουν τα νήματα. Αρα αν είναι έτσι οι Αμερικάνοι παραμένουν η πρώτη υπερδύναμη στον κόσμο και μπορούν να πειράξουν τους και τα πάντα!!!

    2. Σύντομα θα γεμίσουν πουτάνες από το Καζακστάν τα μπορντέλα

    3. Χώρα παραγωγής φυσικού αερίου και δεν έχουν οι πολίτες φυσικό αέριο . Τα έχουν πάρει όλα οι δυτικοί πολιτικοί διεφθαρμένοι και αστυνομικοί που κάνουν πλατες..τι μου θυμίζει ;τι μου θυμίζει;
      Αααααα την Ελλάδα….
      Χώρα μεσα στην ενέργεια ανανεώσιμη και μη και οι πολίτες φτωχοί

    4. Το να να διαρτυρεται ενας λαος για κατι στο οποιο διαφωνει ειναι αποδεκτο και φυσιολογικο, αλλα απο μια απλη διαμαρτυρια να φτασεις να κανεις πλιατσικο και λεηλασιες και να σπαζεις τα μαγαζια του κοσμου και να βαζεις φωτιες, το πραγμα παει καπου αλλου!!!!!!! Θυμιζει την περιβοητη Αραβικη Ανοιξη!!!!!! Τι εγινε στην Τυνησια, στην Αιγυπτο, στο Ιρακ, στην Συρια, ξεχαστηκαν αυτα;;;;;;; Στα οποια καποιοι, που δηλωσαν αθωες περιστερες, ειναι μανουλες και ξερετε ποιους εννοω!!!!!! Εβαλαν παλι το δαχτυλακι τους, αλλα μ’ αυτο το πλευρο να κοιμουνται οτι θα γινει το δικο τους!!!!!!!!!!

      1. Δηλαδή αν ο λαός εδώ στην Ελλάδα μπει στη Βουλή και εκτελέσει όλους τους πωλητικούς και μετά όλους τους δικαστικούς και δημοσιογράφους θα έχει άδικο ή θα μας έχει υποκινήσει κάποιος “δάκτυλος”; Αν η κυβέρνηση και γενικά το πολιτικό και δικαστικό σύστημα γίνει τυραννικό δεν υπάρχει άλλη λύση.

    5. Το Καζακστάν είναι αυτόνομη δημοκρατία; Ο λαός ξεσηκώθηκε λόγω πείνας; Οργάνωσε την εξέγερση ο Πούτιν για να φτιάξει τη μεγάλη Ρωσία; Οργάνωσαν τα επεισόδια οι Αμερικάνοι για να κάνουν αντιπερασπισμό στον Πούτιν;

      1. Έκαναν αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει εμείς οι Έλληνες καιρό τώρα στους πολιτικούς. Δηλαδή το αυτονόητο. Τους είπαν ψέμματα πως δεν αυξηθούν είδη και καύσιμα, αυτοί δεν ανέχονται το ψεμμα όπως οι Έλληνες και ιδού πως αντιδρά ένας λαός που έχει αξιοπρέπεια.

    6. Καζακστάν μου θυμίζει Ελλάδα…. ακρίβεια , διαφθορά, οικογενειοκρατία….
      Κεφάλια αστυνομικών αποκεφαλισμενα…μα γιατί;

      1. Χώρα παραγωγής φυσικού αερίου και δεν έχουν οι πολίτες φυσικό αέριο . Τα έχουν πάρει όλα οι δυτικοί πολιτικοί διεφθαρμένοι και αστυνομικοί που κάνουν πλατες..τι μου θυμίζει ;τι μου θυμίζει;
        Αααααα την Ελλάδα….
        Χώρα μεσα στην ενέργεια ανανεώσιμη και μη και οι πολίτες φτωχοί

    7. Συγχαρητήρια στους γενναιους ανυπότακτους λαούς που χέζουν τις αυτοκρατορίες των μαφιόζων.

    8. Συνελληνες το….ΝΑΤΟ πρεπει να τους βοηθησει να ξεπερασουνε την κριση!!!! Χαχαχα στον κυβο! Ρε ταχουνε μοιρασμενα οι μεγαλοι κατω απο το τραπεζι! Ουκρανια και στα δικα σου οσονουπω!

    9. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.

    10. το θεμα ειναι ποιος τους οργανωσε. λογικα η αγια δυση

      1. Ναι μωρέ κάποιος κακός, Δυτικός τους οργανωσε όλους τους κατσαπλιαδες. Αλλιώς όλοι οι Μογγολοι είναι καλοί, άγιοι και δεν σε σφάζουν για πλάκα στο γόνατο.

    11. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΛΛΟΙ ΣΕΙΡΑ!!!! ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

      1. Ρωσομπλιετ και μογγολοι είναι όλοι αυτοί βάρβαρες και απολιτιστες σκατοφαρες! Οι συγκεκριμένοι είναι και σχεδόν το ίδιο με τους Τουρκαλαδες αφού είναι αδελφικό έθνος. Σφάζονται για πλάκα απο μόνοι τους όλοι αυτοί και ας πάνε μερικοί να μας πούνε ότι δηθεν φταίνε πάλι οι “κακοί” Αμερικανοί.

    12. σκεψου να κανουμε μια μερα τα ιδια και να βγαινει το πολιτικο σκυλολοι να ζητα απο εε και νατο να παρεμβει

    13. Μέχρι πότε οι Έλληνες θα κάνουν υπομονή? Νέα χυδαία επίθεση αυτή την φορά από τον Μαγιορκινη, τον επιστήμονα της π@υτσ@ς. Ανέφερε σε μια δήλωση μόλις 15 δευτερολεπτων 3 φορές με σκοπό αυτό, πως σήμερα οι Έλληνες δεν είχαν κάποιον εορτασμό αλλά είχαν… μια εκδήλωση! Σε εκδήλωση πήγε η μάνα σου και γυρίσε στο σπίτι με σένα στην κοιλιά της, αληταρα. Προκαλούν ασύστολα γιατί έχουν τις πλάτες της αστυνομίας. Μ@λ@κες επειδή χρόνια δουλεύετε και πολεμάτε την Ελλάδα τους Έλληνες και την ορθοδοξια, να ξέρετε πως κάποιες φορές το καράβι περνάει πελάγη ωκεανούς και καταιγίδες αλλά λίγο έξω από το λιμάνι πριν φτάσει, βυθίζεται και τελικά δεν φτανει ποτέ στον προορισμό του!!

    14. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΑΚΕΦΑΛΟΥΣ

        1. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ

          1. Μα οι αστυνομικοί είναι οι προδότες στην Ελλαδα

    15. Εφοσον Καζακστάν έχει τόσα κοιτάσματα ενέργειας γτ αυξάνει τιμές αερίου για πωλητες του;

      1. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!!! ΓΙ ΑΥΤΟ…

    16. έρχεται η ώρα σου….θα σε κάνουν σουβλάκι οι Πακιστανοί όταν κρίνει ο Σβαμπ ότι δεν είσαι χρήσιμος πλέον….είσαι αρκετά ηλίθιος για να νομίζεις ότι θα προλάβεις το ελικόπτερο απλά επειδή είσαι πρωθυπουργίνα….

    17. Εδώ να σας δω κολόμπατσοι του κερατά, να δούμε θα σταματήσετε έναν τέτοιο χείμαρρο πλήθους;
      Τι δεν θα έδινα να έβλεπα αυτό το θέαμα στην Ελλάδα!!!

      1. θες να σε στείλουμε στο καζακσταν να το δεις απο κοντά πηθικομούρη;

      2. ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΑΤ… ΘΥΜΗΣΟΥ..

    18. ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΒΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΜΑΣ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΒΟΔΙΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ

    19. ε βεβαια…καλα τους κανουν…
      χουντα χουνταρα του κερατα…ο κοσμακης πειναει..
      και αυτοι βγαζουν δισεκατομμυρια απο αεριο και πετρελαιο.

      1. και εδω πειναει ο κοσμος και οι πολιτικοι βγαζουν δισεκατομυρια απο τα μπολια μασκες κλπ αυτο δεν το βλεπεις?

    Comments are closed.