ΘΑ ΦΤΥΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ “ΣΦΑΖΕΙ” ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ Η ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ, ΕΚΠΡOΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ: “ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ”!

    Κοινοποίηση:
    gg

    Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δε συνεισφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

    «Προχωρούμε πάντοτε με την αρχή ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως οι απελάσεις διπλωματών έχουν συμμετρικές συνέπειες. Αυτές οι ενέργειες δεν προσθέτουν τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, θεωρούμε την ίδια στιγμή πως οι διμερείς σχέσεις έχουν δική τους αξία. Εμείς μιλάμε για συνεργασία προς όφελος των λαών των δύο χωρών», ανέφερε η κ. Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

    zakarova-708

    Η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο την Τετάρτη. Κατηγορεί τους διπλωμάτες για «προσπάθειες συγκέντρωσης και διασποράς πληροφοριών, αλλά και για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων».

    Η Αθήνα ανέφερε ότι οι διπλωμάτες επιχείρησαν να παρέμβουν σε εσωτερικές υποθέσεις όπως την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ με τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας.

    Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική συγκυρία που η Ελλάδα απελαύνει τους Ρώσους διπλωμάτες, εκτιμά ο Frank Creyelman, επίτιμος Βέλγος βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, όπως αναφέρει το sputniknews.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: