ΕΚΤΑΚΤΟ! Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κίναρο – Υπερπτήσεις σε εθνικό έδαφος – Αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία!

Κοινοποίηση:
ΕΚΤΑΚΤΟ

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτηση σε ύψος 27.000 ποδών πάνω από την Κίναρο στις 09:34 το πρωί της Τρίτης.

Τη Δευτέρα οι Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 84 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σήμερα Τρίτη, νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν με δύο πτήσεις πάνω από ελληνικό νησί.

Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και προχώρησαν σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Οι πιλότοι των δύο τουρκικών F-16 δεν σταμάτησαν όμως με την παραβίαση αλλά προχώρησαν σε προκλητική πτήση πάνω από ελληνικό έδαφος κάνοντας υπέρπτηση πάνω από την Κίναρο. Τα δύο τουρκικά μαχητικά πέρασαν σε ύψος 27.000 πάνω από το ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα (η Κίναρος βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου) στις 09:34 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γενς Στολτενμπεργκ. Γενικος Γραμματεας του ΝΑΤΟ.
    Η Ελλαδα, δεν εχει δικαιωμα, να καταρριψει, τα τουρκικα μαχητικα, γιατι δεν ειναι, κυριαρχο κρατος.
    Η Ελλαδα ειναι, μια χρεωκοπημενη χωρα, υπο κηδεμονια και πως δικαιωμα, για καταρριψη, εχει μονο, η Γερμανια. Απο την στιγμη, που η Γερμανια, δεν ενοχλειται, που η Τουρκια, παραβιαζει τον εναεριο χωρο, της περιουσιας της στην Ελλαδα, δεν υπαρχει, κανενα θεμα. Αν οι Γερμανοι ενοχληθουν, απο τις παραβιασεις, των Τουρκων, στο οικοπεδο τους, θα καταρριψουν, τα τουρκικα, μαχητικα.
    Υ.Γ. Δυστυχως, ετσι εχει, η κατασταση.

Leave a Response