Φθιώτιδα: Χτύπησε στο κεφάλι τη γυναίκα του με τη σχολική τσάντα του εγγονού του

Κοινοποίηση:
peripoliko5-8-1536x1055

Ένοχος για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απόπειρα και της ενδοοικογενειακής προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος της 64χρονης εν διαστάσει συζύγου του, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας 69χρονος από την περιοχή της Λοκρίδας.

Ο 69χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη (23/4/24) μετά από καταγγελία της πρώην συζύγου του, ότι το μεσημέρι της προηγούμενης, αφού την εξύβρισε με χυδαίες εκφράσεις, τη χτύπησε στο κεφάλι με την τσάντα του εγγονού τους, παρόντος μάλιστα του ανήλικου.

Αν και η 64χρονη επισήμανε ότι δε ζητεί την ποινική δίωξη του πρώην συζύγου της, ανέφερε αρκετά ακόμη περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από εκείνον, με πιο χαρακτηριστικό τον τραυματισμό της στο ισχίο πριν από έναν περίπου μήνα, όταν την είχε χτυπήσει με καρέκλα στο πόδι!

Το Δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο μόνο για την πράξη της ενδοοικογενειακής απειλής, ενώ για τις άλλες δύο κατηγορίες που όπως σημειώσαμε κρίθηκε ένοχος, του επέβαλλε από 1 χρόνο ποινή φυλάκισης, ήτοι κατά συγχώνευση 18 μήνες με 3ετη αναστολή.

Δυστυχώς, το Αυτόφωρο σχεδόν καθημερινά πλέον αντιμετωπίζει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Τελευταία, η περίπτωση απειλής από γαμπρό σε πεθερά στη Λαμία, με το επεισόδιο να λαμβάνει χώρα την περασμένη Τετάρτη (24/4/24) και το Αυτόφωρο Τριμελές να αποφασίζει ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response