ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΤΟ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ;

  Κοινοποίηση:
  Untitled-1

  Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για το πως θα εφαρμοσθεί και ποιες ονομασίες θα υιοθετηθούν για την εθνικότητα αλλά και τους διεθνείς κωδικούς της πΓΔΜ από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών εγκριθεί και τεθεί σε εφαρμογή, ύστερα από  πρωτοβουλία Έλληνα πολίτη να ζητήσει επίσημη απάντηση από την Κομισιόν.

  Ο «ακτιβιστής» για το ονοματολογικό Π. Πετράκης με email σε στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν ζήτησε να πληροφορηθεί ποια ονομασία θα υιοθετηθεί από τις Υπηρεσίες της Ε.Ε. για την εθνικότητα των πολιτών της χώρας όταν ολοκληρωθεί η αλλαγή της ονομασίας του Κράτους αλλά και ποια χρήση θα υπάρξει του διεθνούς κωδικού για την χώρα.

  Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι nationality είναι Macedonian/Citizen of North Macedonia και το ISO country code παραμένει ΜΚ και MKD εξαιρουμένης της χρήσης για τις πινακίδες των αυτοκινήτων που θα φέρουν τον κωδικό ΝΜ και ΝΜΚ.

  Στο ερώτημα του προς την Κομισιόν, επισημαίνεται ότι αποτελεί …πρωτοτυπία ή διπλή αναφορά εθνικότητας και η υιοθέτηση διπλού ISO Code Code πολλώ μάλλον δε, όταν ο όρος Macedonian για την εθνικότητα αλλά και τα ISO country codes ΜΚ και MKD παραπέμπουν στην μόνη περιοχή με το όνομα Μακεδονία μετά τη συμφωνία, δηλαδή αυτή της Ελλάδος.

  Τίθεται το ερώτημα τι θα πράξουν οι αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  2 Σχόλια

  1. Είχα προτείνει από το 1992 όνομα που περιείχε και όλο το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέσα για τους γυφτοβούλγαρους σκοπιανούς αλλά κανείς σε με άκουσε ποτέ… MALAKEDONIA

  Leave a Response